Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptinis makšties žiedas

QUOTE(Giegrute @ 2007 04 12, 22:35)
Sveikos, mamos,
nu ir aš tokį klausimuką apie KŽ turiu:
noriu pradėti KŽ naudoti po gimdymo. Ginekologė rekomendavo pirmus du mėnesius gerti KT, o trečią ciklą įsidėti KŽ, nes jei iki KŽ vartojimo pradžios du mėnesius nebuvo naudota jokia hormoninė kontracepcija, tai nuo KŽ gali pradėti teplioti kokius tris pirmus mėn. Tai prašom iš savo patirties pasisakyti apie šituos tepliojimus: ar tikrai jie būna? nes nžn ką pirkti: ar KT, ar KŽ...
Ačiū už atsakymus.

www.ziedas.lt yra info kada tinka naudoti KZ po gimdymo, is savo patirties negaliu pasakyti, nes dar negimdziau.3 dienos dar man kaip ji isidejau, tai menesines siandien trecia diena ir baigesi, tai sanu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Dar idomu kaip bus per mylejimasi, nes daugiau nei 50% moteru ir vyru per si akta jaucia ir tai gana nemalonu, nu bus matyt, butinai parasysiu jums mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(-freya- @ 2007 04 12, 20:04)
www.ziedas.lt 4u.gif Ten labai daug atsakymų į kai kuriuos Jūsų klausimus, pvz dėl bakterijų ant žiedo ir t.t. blush2.gif

Bet velgi man cia vienas dalykas nesirisa. Siame saite rasoma, kad negali buti jokios infekcijos, o KZ lapelyje, prie salutiniu poveikiu parasyta - infekcija....Kaip ikirsti sita nelogiska dalyka? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
taip , parasyta, kad po gimdymo nezindancios gali isidetiji trecia sav, o jei as menesi zindziau, tada dingo pienas, tada dar po poros sav lyg ir menesines buvo (tiksliau, tepliojimas tris dienas), o tada vel nieko. tai kada man ji isideti? Kai bus tikros menesines (tik neaisku, kada jos bus), ar bet kada? Nu zodziu, kiek daktaru, tiek nuomoniu,- jau tris skirtingas girdejau...: isideti sulaukus menesiniu, isideti bet kada, ir panaudoti o\is pradziu KT, o paskui isideti KZ...
Vis dar domina jusu atsiliepimai apie tepliojima pirmus tris men: buvo jie, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Giegrute @ 2007 04 13, 18:58)
taip , parasyta, kad po gimdymo nezindancios gali isidetiji trecia sav, o jei as menesi zindziau, tada dingo pienas, tada dar po poros sav lyg ir menesines buvo (tiksliau, tepliojimas tris dienas), o tada vel nieko. tai kada man ji isideti? Kai bus tikros menesines (tik neaisku, kada jos bus), ar bet kada? Nu zodziu, kiek daktaru, tiek nuomoniu,- jau tris skirtingas girdejau...: isideti sulaukus menesiniu, isideti bet kada, ir panaudoti o\is pradziu KT, o paskui isideti KZ...
Vis dar domina jusu atsiliepimai apie tepliojima pirmus tris men: buvo jie, ar ne.

Isideti KZ reikia, kai pasirodo pirmos tikros menesines. jei isidedi pirmaja ciklo diena, apsaugos papildomos nereikia. jei 2-5 ciklo diena, tai papildomai 7 dienai reikia saugotis prezervatyvu. jei uzdelsi ilgiau nei 5 dienas, lauk kito ciklo, tada dek.
Papildyta:
QUOTE(2kamila @ 2007 04 13, 11:24)
www.ziedas.lt yra info kada tinka naudoti KZ po gimdymo, is savo patirties negaliu pasakyti, nes dar negimdziau.3 dienos dar man kaip ji isidejau, tai menesines siandien trecia diena ir baigesi, tai sanu thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Dar idomu kaip bus per mylejimasi, nes daugiau nei 50% moteru ir vyru per si akta jaucia ir tai gana nemalonu, nu bus matyt, butinai parasysiu jums mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Is kur tokia statistika? siaip jau rasoma, kad paprastai jis nejauciamas... rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Giegrute @ 2007 04 12, 21:35)
Sveikos, mamos,
nu ir aš tokį klausimuką apie KŽ turiu:
noriu pradėti KŽ naudoti po gimdymo. Ginekologė rekomendavo pirmus du mėnesius gerti KT, o trečią ciklą įsidėti KŽ, nes jei iki KŽ vartojimo pradžios du mėnesius nebuvo naudota jokia hormoninė kontracepcija, tai nuo KŽ gali pradėti teplioti kokius tris pirmus mėn. Tai prašom iš savo patirties pasisakyti apie šituos tepliojimus: ar tikrai jie būna? nes nžn ką pirkti: ar KT, ar KŽ...
Ačiū už atsakymus.

Isidejau pirmuju menesiniu po gimdymo metu, pirmaji KZ "devint" siek tiek tepliojo, visi kiti ciklai normal.
Atsakyti
QUOTE(Ievaa @ 2007 04 13, 13:27)
Bet velgi man cia vienas dalykas nesirisa. Siame saite rasoma, kad negali buti jokios infekcijos, o KZ lapelyje, prie salutiniu poveikiu parasyta - infekcija....Kaip ikirsti sita nelogiska dalyka? g.gif  g.gif  g.gif

aš manau, kad jei moteris laikosi elementarios higienos, tai nepuls jokios infekcijos, o jeigu tą higieną prisimena kartą per mėnesį tai ir be jokio žiedo infekcija po infekcijos bus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Giegrute @ 2007 04 13, 19:58)

Gal pamėgink pasitarti su savo gydytoja, bet šiaip jau man neatrodo bloga mintis iš pradžių pavartoti KT, paskui KŽ, juk abi šios priemonės labai patikima kontracepcija g.gif Nebent tu esi griežtai prieš KT?
KŽ naudoju pirmą mėnesį, prieš tai ilgą laiką gėriau KT, padariau 1 mėn. pertrauką ir įsidėjau KŽ pirmą mmm dieną, tai tepliojo po mmm gal dar kokias 5 d., dabar jau nea smile.gif

QUOTE(ruutka @ 2007 04 15, 22:16)
aš manau, kad jei moteris laikosi elementarios higienos, tai nepuls jokios infekcijos, o jeigu tą higieną prisimena kartą per mėnesį tai ir be jokio žiedo infekcija po infekcijos bus  mirksiukas.gif

100 proc. sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ruutka @ 2007 04 15, 22:16)
aš manau, kad jei moteris laikosi elementarios higienos, tai nepuls jokios infekcijos, o jeigu tą higieną prisimena kartą per mėnesį tai ir be jokio žiedo infekcija po infekcijos bus  mirksiukas.gif

QUOTE(Fleurette @ 2007 04 16, 09:00)
100 proc. sutinku drinks_cheers.gif

O aš nesutinku schmoll.gif
Nors ir laikantis higienos, kurį laiką naudojant KŽ, pradėjo kartotis pienligė unsure.gif (o tai juk irgi infekcija mirksiukas.gif ). KIekvienos organizmas skirtingai reaguoja į svetimkūnį ir hormonus 4u.gif .
Atsakyti
Dilma, ir su tavim sutinku: kiekvienai viskas labai individualu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fleurette @ 2007 04 16, 11:18)
Dilma, ir su tavim sutinku: kiekvienai viskas labai individualu smile.gif

Ale vis tiek jaučiuosi, kaip nesiprausėlė doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2007 04 16, 10:04)
O aš nesutinku schmoll.gif
Nors ir laikantis higienos, kurį laiką naudojant KŽ, pradėjo kartotis pienligė unsure.gif  (o tai juk irgi infekcija mirksiukas.gif ). KIekvienos organizmas skirtingai reaguoja į svetimkūnį ir hormonus 4u.gif .

kartais ir higienos būna per daug mirksiukas.gif tongue.gif
Atsakyti
O aš niekada nieko geresnio nesu naudojusi. Man labai patinka.
Atsakyti
Tai va, pries savaite isidejau zieda, mylejimosi metu jis nei truputeli nejauciamas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Labai esu laiminga ir patenkinta. Tik viena dalykeli jau pastebejau, kad norisi daugiau valgyti, pakilo apetitas, tad zinodama kad tai nuo KZ psihologiskai nusiteikiau ir uzsiprogramavau sau kad NEGALIMA, nes sustoresiu. Nes ne nuo KZ sustoreja moterys, o nuo per didelio valgymo blush2.gif g.gif doh.gif
Atsakyti