Ir aš nusprendžiau naudoti šį kontracepcijos metodą, labai patraukliai viskas atrodo: nereikia kasdien gerti piliulių, mažiau hormonų, dažniausiai dėl jo nejaučiamas diskomfortas, nekenkia žaizdelėm gimdos kaklelyje ir t.t.
Šiandien tik pirma diena, kai aš su juo - lyg ir viskas gerai, kol kas jokių šalutinių požymių
QUOTE(beata_abc @ 2007 01 15, 12:21)
stai koki turiu klausima. Kai naudoji kontraceptines tabletes galima dirbtinai nukelti menesines 1 men. O kaip su ziedu, kaip su juo nukelti?
Aplamai nesuprantu kam visam mėnesiui nukelt tas menesine , savaitej tai dar suprantu o mėnesiui . Tai nėra normalu , jau taip sutverta kad jos turi būti kas mėnesi . Ir man atrodo nėra sveikia , nors niekur tai nerašo bet pačios pagalvokit
QUOTE(iingri @ 2007 01 16, 10:39)
Aplamai nesuprantu kam visam mėnesiui nukelt tas menesine , savaitej tai dar suprantu o mėnesiui . Tai nėra normalu , jau taip sutverta kad jos turi būti kas mėnesi . Ir man atrodo nėra sveikia , nors niekur tai nerašo bet pačios pagalvokit
Jei butu galima nuketi savaitei tai man tiktu, bet kad niekur neraso apie savaites nukelima, tik kad menesiui nukelti.
QUOTE(Aikutė @ 2007 01 18, 12:13)
Galvoju apie žiedą, bet kartu ir nežinau, ar mokėčiau įsidėti. Ir jei nepastebėčiau kaip jis iškris, tarkim tualete? O ar tikrai su receptais jį parduoda? Kas naudojat ilgesnį laiką, parašykit, ar neslopina potraukio mylėtis. Nes nuo KT man jokio noro nelieka.
Isideti labai paprasta - atsiversk http://www.ziedas.lt, ten rasi daug info. aisku, ta pati rasi info knygeleje, kuri prideta prie ziedo. potraukio myletis man ziedas neslopina - as ji naudoju ketvirtas menuo. na, bet pirmus pora men., kol organizmas adaptavosi prie hormonu pasikeitimo, noras myletis buvo kiek pribleses. parduoda -bent jau kol kas - be recepto. esu vartojusi tabletes pries keleta metu, tai as privaluma teikiu ziedui
O del iskritimo, as irgi pradzioj bijojau, kad gali iskristi tualete, stipriau pastenejus. uzdaviau klausima ginekologei, ji atsake, kad slystanti zieda tikrai pajausciau. taigi, bent kol kas esu rami (tfu-tfu ), o jei kyla itarimu, paprasau, kad MB "patikrintu", ar ziedas vietoj
QUOTE(Aikutė @ 2007 01 18, 13:13)
Galvoju apie žiedą, bet kartu ir nežinau, ar mokėčiau įsidėti. Ir jei nepastebėčiau kaip jis iškris, tarkim tualete? O ar tikrai su receptais jį parduoda? Kas naudojat ilgesnį laiką, parašykit, ar neslopina potraukio mylėtis. Nes nuo KT man jokio noro nelieka.
Aš KŽ pirkau be recepto. Mano galva, iškristi jis negali, nes jis, na, apskritimo formos, kišdama makštin jį per vidurį suspaudi, o įdėjus "paleidi", ir jis išsiplėsdamas labai gerai ir patogiai įsiremia ir įsitaiso jį supančioj aplinkoj
O dėl potraukio mylėtis - gal kaltos būtent tos KT, kurias vartoji? Aš dėl to pakeičiau Logest į Regulon, ir lygtais viskas tvarkoj Ginekologė sutiko, kad libido pokytis buvo būtent Logest rezultatas, pakeitus į kitas viskas susinormalizavo, bent jau man Ir tu pabandyk apie tai su savo ginekologe pasikalbėti
o cia kazkas pasakojo, kad kai kuriose salyse sis ziedas uzdraustas. idomu kodel? gal jis labiau kenkia organizmui nei kitos kontraceptines priemones?
kaip manot? o gal kas zinot kodel istikruju?
+-->
Sito dar negirdejau tai gal tiesiog neiregistruotas, o ne uzdraustas. idomu, zinoma, butu zinoti motyvus, kodel. o kokiose salyse?
Nu nezinau, man pastaruoju metu sitas ziedas
QUOTE(Ievute )
o cia kazkas pasakojo, kad kai kuriose salyse sis ziedas uzdraustas. idomu kodel? gal jis labiau kenkia organizmui nei kitos kontraceptines priemones?
Sito dar negirdejau tai gal tiesiog neiregistruotas, o ne uzdraustas. idomu, zinoma, butu zinoti motyvus, kodel. o kokiose salyse?
Nu nezinau, man pastaruoju metu sitas ziedas
Man kaškas blogai , dar savaite turiu nešioti žieda o jau pradejoteplioti
QUOTE(iingri @ 2007 01 22, 09:27)
Man kaškas blogai , dar savaite turiu nešioti žieda o jau pradejoteplioti
Jei pirmasyk isidejai zieda, tai normalu, kad pateplioja. sako, per 3 ciklus susireguliuoja ir nusistovi pusiausvyra. nebent pati blogai jautiesi su tuo ziedu... o jei del tepliojimu, tai turi susitvarkyt.
QUOTE(Spragtukas @ 2007 01 22, 11:19)
Jei pirmasyk isidejai zieda, tai normalu, kad pateplioja. sako, per 3 ciklus susireguliuoja ir nusistovi pusiausvyra. nebent pati blogai jautiesi su tuo ziedu... o jei del tepliojimu, tai turi susitvarkyt.
Jau ketvirta ar penkta menesi naudoju ir tas tepliojimas panašus i menesines. Jaučiuos tai aš gerai , ir man tikrai netrukdo . Bet matyt kaškas netaip . Reiks pas daktarus varyt.