Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptinis makšties žiedas

visus metus pirkdavau KZ CAMELIOS vaistinej, is pradziu mokedavau po 36 lt, bet paskutiniu metu pabrange buvo iki 39. Tai uz tiek ir pirkdavau, eurovaistinej iskart apsisukai kai kaina suzinojau smile.gif
Atsakyti
Aš perku Eurovaistinėj sekmadieniais, kai 15% nuolaida su Maximos kortele. Gaunasi apie 37 lt 4u.gif Ir dar 1 eurolitą duoda biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 19 lapkričio 2006 - 19:04
O as su siuo kontraceptiniu ziedu pastojau...
Ir nebuvo jis iskrites, galiojimas normalus, bet visiskai nesigailiu!!!
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2006 11 21, 12:31)

Tai kaip cia dabar suprast... g.gif tai gal antibiotikus gerei ir nesisaugojai papildomai?.. nu negasdinkit... unsure.gif man dvieju vaikuciu uztenka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Spragtukas @ 2006 11 22, 13:22)
Tai kaip cia dabar suprast...  g.gif tai gal antibiotikus gerei ir nesisaugojai papildomai?.. nu negasdinkit... unsure.gif man dvieju vaikuciu uztenka  mirksiukas.gif

nemazai pastaruoju metu sirgau, ejau pas ivairius gydytojus. ne vienas sake, kad antibiotikai nesumazina kontraceptiku poveikio mirksiukas.gif
nes is pradziu pati kazkodel taip manydavau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asarele @ 2006 11 22, 11:52)
nemazai pastaruoju metu sirgau, ejau pas ivairius gydytojus. ne vienas sake, kad antibiotikai nesumazina kontraceptiku poveikio  mirksiukas.gif
nes is pradziu pati kazkodel taip manydavau  g.gif

Na, kiek gydytoju, tiek nuomoniu tada g.gif paskaityk SM ginekologes atsakymus - ji rekomenduoja papildomas apsaugos priemones tuo metu, kai vartojami antibiotikai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spragtukas @ 2006 11 23, 01:37)
Na, kiek gydytoju, tiek nuomoniu tada  g.gif paskaityk SM ginekologes atsakymus - ji rekomenduoja papildomas apsaugos priemones tuo metu, kai vartojami antibiotikai  g.gif

Sutinku, kiek daktaru, tiek nuomoniu.. g.gif
Man tiesiog buvo paaiškinta, kad kontraceptikai ir antibiotikai - visiškai nesusije dalykai, ir vieni kitiems tikrai netrukdo.

Esu SM daktarei išsamiai išdesčius savo viena bėda. ji parašė, kad neturetu buti kazkas rimta. gerai, kad laiku kreipiausi i privatu ginekologijos kabineta..
(Nieko čia nenoriu įžeist ar sumenkint 4u.gif )
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2006 11 21, 13:31)

nebuvo iškritęs ir galiojimas geras?? o kiek laiko jį naudojai? g.gif
Atsakyti
smile.gif+2006 11 24, 11:25-->
QUOTE(Ievute smile.gif @ 2006 11 24, 11:25)
netgi manau kad vartojant kt didesne galimybe pastot jei rukai daaug ar kartais padaugini alkoholio drinks_cheers.gif .

rukimas ir alkoholis tikrai nesumazina kontraceptiku poveikio doh.gif
Citata:
Kontraceptikų vartojimas nederintinas su rūkymu moterims virš 35 metų, ypač jei jos surūko daugiau nei 15 cigarečių per parą. Tuomet padidėja rizika susirgti širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis. Apskritai, vartojant kontraceptikus geriau nerūkyti ir nevartoti alkoholio. Yra įrodyta, kad šie faktoriai turi žalingą poveikį sveikatai.

Viena kita surūkyta cigaretė ar saikingai vartojamas alkoholis neturi poveikio kontraceptiniam efektui. Tačiau jei išgeriama daug ir vemiama, apsauga gali susilpnėti, nes gali pasišalinti išgerta tabletė.

http://www.prisimink...racepcija/mitai
čia rasit daug atsakymu, netgi apie tas pertraukas, apie kurias buvo diskutuota anksciau mirksiukas.gif apie kiekvieno metodo patikimuma procentais ir pan.

Sorry, gal čia truputi ne į tema, bet naudinga informacija mirksiukas.gif

paieškojus dar radau del antibiotiku poveikio su kontraceptikais:

Antibiotikai: ampicilinas, tetraciklinas, metronidazolis, kvinolonas mažina normalią žarnyno mikroflorą, bet to nepakanka, kad pasikeistų KKT efektyvumas. Klinikiniai tyrimai rodo, kad antibiotikai, padidindami steroidiniu hormonų ekskreciją, nepakeičia jų koncentracijos kraujo plazmoje. Todėl pastojimas negalimas.

Preparatai, kurie turi poveikį kepenų fermentinių sistemų aktyvumui, gali keisti, ypač mažos dozuotės, KKT efektyvumą. Tai rifampicinas, fenobarbitalis, fenytoinas, arbamazepinas, priešgrybeliniai preparatai (išskyrus itrakonazolį). Naudojant aukščiau minėtus medikamentus kartu su KKT, kontraceptinis efektas nėra patikimas, todėl rekomenduojama kita, arba papildoma kontraceptinė priemonė.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asarele: 24 lapkričio 2006 - 10:11
Sveikutės 4u.gif
aš su tokiu gal ir kvailoku klausimu čia užsukau blush2.gif bet noriu pasitikslint rolleyes.gif Žiedą turėjau išsiimt šeštadienį, bet pamiršau doh.gif kažkodėl galvojau, kad dar tik dvi savaitės praėjo... taigi išsiėmiau tik pirmadienį. Kadangi reikia vienos savaitės pertraukos, tai kaip suprantu naują žiedą pirmadienį turėčiau įsidėt? g.gif
Kažkaip man su kontracepcija problemos vis doh.gif tabletes nors aišku kada išgėrei, kada ne. bet kad aš tokia gėrėja buvau doh.gif blush2.gif tai 10val, tai 2val, tai 12val išgerdavau. o su žiedu vėl problemos- apsiskaičiuot įmanoma doh.gif turiu kompe priminimą, bet kai nebūnu prie kompo, tai ir nepipsi jis man lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaityte @ 2006 11 24, 23:38)
Sveikutės  4u.gif
aš su tokiu gal ir kvailoku klausimu čia užsukau  blush2.gif  bet noriu pasitikslint rolleyes.gif  Žiedą turėjau išsiimt šeštadienį, bet pamiršau  doh.gif  kažkodėl galvojau, kad dar tik dvi savaitės praėjo... taigi išsiėmiau tik pirmadienį. Kadangi reikia vienos savaitės pertraukos, tai kaip suprantu naują žiedą pirmadienį turėčiau įsidėt?  g.gif
Kažkaip man su kontracepcija problemos vis  doh.gif  tabletes nors aišku kada išgėrei, kada ne. bet kad aš tokia gėrėja buvau  doh.gif  blush2.gif  tai 10val, tai 2val, tai 12val išgerdavau. o su žiedu vėl problemos- apsiskaičiuot įmanoma  doh.gif  turiu kompe priminimą, bet kai nebūnu prie kompo, tai ir nepipsi jis man  lotuliukas.gif

\nieko blogo neatsitiko, kad isemei zieda pirmadieni, nebent apsauga sumazejo, o zieda detis gali iki kito pirmadienio, gali ir ciut anksciau, as deduos kazkur po 5d. kai isiemu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Astrėja @ 2006 11 25, 00:54)
\nieko blogo neatsitiko, kad isemei zieda pirmadieni, nebent apsauga sumazejo, o zieda detis gali iki kito pirmadienio, gali ir ciut anksciau, as deduos kazkur po 5d. kai isiemu wink.gif

Taip, butent, galima tik trumpinti buvimo be KZ laika, ilginti jokiu budu ne schmoll.gif nes po to vat gali imt ir pastot netycia blush2.gif nes jau taip iseitu, kad ne pagal instrukcija ta KZ naudoji g.gif
O Tu, Laputaityte, pasiimk knygele, kuri prie KZ buna prideta ir paskaityk, kaip ten yra. aisku, jei ta knygele dar turi mirksiukas.gif arba nueik i http://www.ziedas.lt ten viskas detaliai surasyta yra.
O del naudojimo, tai sakyciau KZ kur kas patogiau naudot, nes ji prisimint reikia karta per 3 sav. ir po 1 sav. pertraukos, kai tuo tarpu KT kasdien reikia nepamirsti isgerti... mane asmeniskai ta "rutina" uzkniso blush2.gif bet zinoma, cia kaip kam - gink Dieve, nepersu savo nuomones schmoll.gif
Atsakyti