Mano draugas sake, kad jaucia, nors as pati jo nejauciu. manau, kad idetas gerai, o draugas turbut jaucia del to, kad zino . cia psichologinis nusiteikimas, zino kad kazkas idetas, tai tipo jaucia . nors gal ir jaucia, tai jam nepatiko tas KZ.
[/quote]
nu nezinau, maniskis kad ir zino bet sako kad nejaucia
o siaip manau kad nuo kz mano nervai silpnesni patapo bet gal cia tik taip man atrodo
Oi, su nervais tai labai nekas. As irgi visa beda ziedui verciu.
QUOTE(aitta @ 2006 11 08, 17:01)
Oi, su nervais tai labai nekas. As irgi visa beda ziedui verciu.
Nu cia mane kazdina jusu neigiami atsiliepimai,As pradejau irgi ji naudoti,jau savaite kaip isidejus.Ziuresiu kaip cia bus
Na va pagaliau apsilankiau pas gydytoja...
Pasitvirtino, kad as ne nors buvo zmoguciu, kurie nuliudo
Tipo mano toks organizmas, kad tos menesines veluoja, o kai naudoju vaistus (kontraceptikus) tai buna viskas gerai.
Bet pasirodo KZ man visai netinka del galvos skausmu. KZ ir dauguma kitu kontraceptiku sulaiko skyscius organizme (del to daug kam pasirodo, kad svoris auga), o mano galveleje tie skysciai kaupiasi ir priedo KZ sulaikydavo, tai ta galva man dar labiau skaudedavo. Tai israse naujas KT "Yasminelle", kurios tipo nekaupia skysciu organizme. Bandysiu
Ir tiesa, sake gydytoja, kad pertrauku net nerekomenduoja daryti. Nu tik aisku, kai
Pasitvirtino, kad as ne nors buvo zmoguciu, kurie nuliudo
Tipo mano toks organizmas, kad tos menesines veluoja, o kai naudoju vaistus (kontraceptikus) tai buna viskas gerai.
Bet pasirodo KZ man visai netinka del galvos skausmu. KZ ir dauguma kitu kontraceptiku sulaiko skyscius organizme (del to daug kam pasirodo, kad svoris auga), o mano galveleje tie skysciai kaupiasi ir priedo KZ sulaikydavo, tai ta galva man dar labiau skaudedavo. Tai israse naujas KT "Yasminelle", kurios tipo nekaupia skysciu organizme. Bandysiu
Ir tiesa, sake gydytoja, kad pertrauku net nerekomenduoja daryti. Nu tik aisku, kai
QUOTE(smiltikė @ 2006 11 07, 16:55)
KZ naudojau tik menesi. baisiai krutis buvo istine ir tempe, mmm buvo labai labai negausios(privalumas), bet su noru tai visai ne kas - 1 karta per menesi , tai vyras liepe issiimti, tai net lengviau pasidare . o blogiausia, kad per ta menesi priaugau 3 kg, mitybos nekeiciau. valgiau kaip visada, gal net maziau, nes ne kaip jauciaus su tuo ziedu. bet dabar viskas ok
Tai va, as irgi vienasyk jau sunaudojau, dabar ilsiuosi ir mastau, ka toliau daryt kazkoks sotumo pojutis ir mane apemes buvo - nu nedaug valgiau, tokia amzinai soti jauciausi. cia panasiai kaip nestumo pradzioj -atsikeli, a pusryciu nesinori, atrodo, tik ka pavalgius. makstis pradzioj pasausejus buvo, i pabaiga jau normaliai. va, su noru tai tikrai ne kas kas iki tol visai nebudinga buvo tai vyrui sakau, koks tikslas pirkt uz 40 lt apsisaugojimo priemone, kai ner del ko saugotis na, isidedi zieda - myletis nenori... nu bet ta treciaja savaite jau normaliau buvo. o kai mmm va dabar, tai labai noretusi o negalima... ir gana gausios beje... ir prasidejo kita diena, vos issiemiau zieda. tai va, del tos hormonu "adaptacijos" bandysiu rizikuot ir dar syki ji nusipirkti - ziuresiu, kaip bus sikart jei tas pats variantas - mesiu i sona KZ, ieskosiu kitu priemoniu.
Beje, kaip jums su ziedo issiemimu -lengvai pavyksta ta padaryt? isidet KZ didesniu pastangu neprireike, bet va issiimt nepavyko... nu neradau as jo "tenai". teko vyrui isimti matyt, baile esu
sveikos, patarkit ka daryt Po to, kai nutraukiau KZ, sekantis ciklas buvo kiek kitoks nei pries tai. MMM velavo 2-3 dienas. T.y. tiek su KZ, tiek ir be jo (pries tai) ciklas budavo 28 dienos, labai reguliarus, o isemus KZ pirmas ciklas pasidare 30 dienu, o antrasis jau veluoja 5 dienom. Is smalsumo dariausi nestumo testa, aisku buvo neigiamas. Bet kodel tada taip smarkiai issiderina? ir ne pirmas,o antrasis ciklas?
Kiek laiko galima laukt nesulaukus mmm? girdejau, kad jei jos neatsinaujina, reikia eiti pas gydytoja, kad israsytu kazkokiu vaistuku, issaukianciu mmm.
ka manot?
Kiek laiko galima laukt nesulaukus mmm? girdejau, kad jei jos neatsinaujina, reikia eiti pas gydytoja, kad israsytu kazkokiu vaistuku, issaukianciu mmm.
ka manot?
QUOTE(kycia @ 2006 11 12, 11:40)
sveikos, patarkit ka daryt Po to, kai nutraukiau KZ, sekantis ciklas buvo kiek kitoks nei pries tai. MMM velavo 2-3 dienas. T.y. tiek su KZ, tiek ir be jo (pries tai) ciklas budavo 28 dienos, labai reguliarus, o isemus KZ pirmas ciklas pasidare 30 dienu, o antrasis jau veluoja 5 dienom. Is smalsumo dariausi nestumo testa, aisku buvo neigiamas. Bet kodel tada taip smarkiai issiderina? ir ne pirmas,o antrasis ciklas?
ka manot?
ka manot?
Del ciklo nereguliarumo, tai nezinau, ka atsakyt na, pas mane be hormonines kontracepcijos jis paprastai budavo 30 dienu. jei itari, kad gali lauktis, bandyk dar syki testa daryt, po keliu dienu. Beje, RapiPreg mane "apgavo" - nerode nestumo . taip kad... gal kitos firmos isbandyk
Del vaistuku as irgi skaiciau, kad yra tokiu, kurie issaukia mmm pas mane iskart po hormonu nutraukimo nebuvo vieno ciklo susirgau po 2 men. ir nieko -po to viskas buvo reguliariai. beje, tu gi gali uzduot klausima SM ginekologei
Es labai patenkinta žiedu. Menesinės sumažėjo, trumpesnės, negausios visai, tai hormonų poveikis.. esmė tik kad iš pradžių nepasitikėjau, vis tikrinau ar yra, kai mmm nesirode tris dienas po žiedo išsiėmimo- dariausi nėštumo testą.. nesaugiai jaučiausi..
O dabar gavau kitą mintį apgalvoti- gydytoja man nerekomenduoja hormonų, nes jie vistiek kaupiasi, reguliuoja organizmą ne visai žinomais keliais.. pasiūlė spiralę... tai aš apakusi kodėl man negimdžiusiai pasiūlė spiralę, pasirodo galima.. yra jau ir mažyčių.. hm, gal kam nors dar yra tokį pasiūlymą iškėlusi gydytoja?
O dabar gavau kitą mintį apgalvoti- gydytoja man nerekomenduoja hormonų, nes jie vistiek kaupiasi, reguliuoja organizmą ne visai žinomais keliais.. pasiūlė spiralę... tai aš apakusi kodėl man negimdžiusiai pasiūlė spiralę, pasirodo galima.. yra jau ir mažyčių.. hm, gal kam nors dar yra tokį pasiūlymą iškėlusi gydytoja?
Pasakykit jus man toki dalyka kai issiimi zieda po 3 sav, jo "apsauginis" poveikis iki mmm (ir po ju, kol isidedi kt. zieda) islieka? nezinau, gal as akla, bet neradau to informacineje knygeleje... ar jis tik tas 3 sav. apsaugo, kol makstyje buna? nu vel cia man abejoniu audros
QUOTE(Spragtukas @ 2006 11 16, 00:24)
Pasakykit jus man toki dalyka kai issiimi zieda po 3 sav, jo "apsauginis" poveikis iki mmm (ir po ju, kol isidedi kt. zieda) islieka? nezinau, gal as akla, bet neradau to informacineje knygeleje... ar jis tik tas 3 sav. apsaugo, kol makstyje buna? nu vel cia man abejoniu audros
gali jaustis saugi 24/7 t.y. istisa para istisa menesi
man pirmaji menesi nelabai patiko,tepliojau beveik visa laika iki kitu menesiniu bet nusprendziau pabandyti ir dar kita, antra menesi buvo viskas puiku ir dabar as juo nesiskundziu jau gana ilga laika naudoju ir viskas puiku
QUOTE(_braskute @ 2006 11 16, 20:52)
man pirmaji menesi nelabai patiko,tepliojau beveik visa laika iki kitu menesiniu bet nusprendziau pabandyti ir dar kita, antra menesi buvo viskas puiku ir dabar as juo nesiskundziu jau gana ilga laika naudoju ir viskas puiku
Taigi, nedaug truko ir man, kad nebepirkciau antrojo ziedo, nes pirmaji cikla kazkaip tikrai ne kas buvo. o tepliot pradejo ta diena, kai reikejo issimti po 3 sav., o menesines vos ne 7 dienas tesesi, kol antraji zieda issidejau. ir Tau taip buvo? o kaip paskui ciklas, susitvarke? nes as paprastai 4, max 5 dienas sirgdavau ir negausiai. su ziedu, tiesa, irgi nebuvo labai gausios, tik va, kad ilgos...
Papildyta:
Tiesa, gal kuri nors pasakysit, kur vistik pigiausiai galima isigyti KZ? Kazkuri rase, kad Eurovaistinej - tai nieko panasaus, mokejau 43 Lt su centais pries kelias dienas. o kaip kainos Seimos vaistinej, gal dar tebesitesia akcija?..