Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus

QUOTE(larina @ 2006 11 06, 17:12)
Siandien pirma diena darzelyje ir sekminga. Galvojau su dukryte pabuti, bet manes nei nereikejo thumbup.gif
Man ziurint i kitus vaikus, tai jie tokie leti ir ramus. Aukletoja sake, kad judri mergaite, bet labai linksma, viskuo domisi. Kiek buvau, tai maciau, kad viskas idomu, visur skuba, atsargumo jausmo nematyti.
Nezinau ar cia laikina ar mano elgesys ar kiti dalykai tai daro, bet mes kokios penkios dienos visai kitokios. Judrios, nelabai atsargios, bet jau eina susitarti ir pradeda suprasti, kad kazko negalima ir isteriju mazai iskyla. Net nezinau kas cia per pokyciai. istikruju, tai net nemoku apibudinti tu pokyciu, bet jie tik geryn.

Tegu tas "uzdaras ratas" toks ir lieka - dukrytei gerai - Tau gerai ir t.t. 4u.gif
Sekmes, visada matykit gerus pokycius (net jeigu jie ir ne visad tokie bus!), juk sakoma, jei negali pakeist dalyku, pakeis poziuri, o gal ir tai Jus kazkiek padaret, va ir geryn viskas thumbup.gif ir geros Jums kloties darzely 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(DinaR @ 2006 11 06, 22:38)
. Jis protingas vaikas, pastebiu gabuma matematikai, kartais nustebina, bet tas nesugebejimas pabaigti darbo, susikaupti  doh.gif . Manau atiduoti i koki sporto bureli  rolleyes.gif
Visi pazistami i mano vaika ziuri kaip i kazka tokio, galvoja, kad jo neaukleju.  unsure.gif Suprantu, kai tokiu vaiku mamos guodziasi del elgesio problemu. Atrodo, kad tokie vaikai paprasciausiai NEGALVOJA kas bus, viska daro spontaniskai, plius, na nemoku pasakyti, juose yra kazkas tokio...
rolleyes.gif

Va va, musu kompanionas thumbup.gif , visiskai spontaniskai daro viska, bet kaip Jus teisingai pasaket "juose yra kazkas tokio", o juk tai skamba taip graziai, gal liudejot siuos zodzius rasydama, bet man nuskambejo taip svajingai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ratna @ 2006 11 06, 23:28)
taip pat - vieną kartą išgirdęs, gali identiškai atkartoti visą sakinį su visais intonacijos ir balso moduliavimo niuansais (nors tebešvepluoja): kažkada prajuokino visą autobusą, vos įlipęs garsiai, su diktoriaus intonacijom išpyškinęs: "gerbiami keleiviai, įlipę į autobusą, nepamirškite pasižymėti bilietų!"  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Apie eilėraščių ir eiliuotų pasakų (kurias girdi dažnai) ištisų gabalų "deklamavimą" net nekalbu irnesakyk.gif .....

O hiperiukų svetainė dar neatgijus... unsure.gif

O maniskis dar megsta neapsakomai kitom kalbos kalbeti 9ir manes praso pokalbi palaikyti, labai tada solidus jauciasi), jei taip galima pasakyti biggrin.gif , ateina i parduotuve ir ziuredamas naiviai pardavejai i akis pyskina: davai, horoso, nu poka, nam liubyje dorogi dorogi (cia is bremeno muzikantu pats ismoko biggrin.gif ), ir sese kai angliskai mokosi, zaisdamas, nu rodos ant ausu stovedamas, bet viska girdi ir geriau uz treciokele mano kartoja biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 06 lapkričio 2006 - 23:24
QUOTE(norako @ 2006 11 06, 23:44)
Bet, ratna, ziuriu kad ir Jusu sunus 17 diena gimes g.gif , kaip ir Alchemie ir mano, klausykit, gal cia tikrai kokia skaiciu magija g.gif

Aha, aš irgi atkreipiau į tai dėmesį. Beje, yra tokia svetainė:
www.likimas.lt/lemtis/
Daugelis dalykų, susijusių su gimimo datos skaičiais, man ten pasirodė "arti tiesos" mirksiukas.gif

O kaip pas jus su baimes jausmais, ko gi jie bijo, nes siaip tai beveik nieko, kas susije su kunu, tai nors is menulio issoktu...

Nežinau, man kartais labai neramu, kad mano žirnis toks "be stabdžių", be savisaugos instinkto: šoka nuo aukščiausių lipynių viršaus, "neria" žemyn galva - nepagautum, tai taip ir "išsitėkštų" swoon.gif (ir taip jau ne kartą teko rentgeno nuotraukas daryti dėl kaukolės lūžio įtarimų bijau.gif ). O šiaip, jis turi "keistų" baimių: kai kurių garsų (pvz. dulkių siurblio, plaukų džiovintuvo), kai kurių daiktų (medicininių pirštinių, batų smailomis nosimis, etc.), "neapkenčia" skaisčiai rožinės spalvos, drėgnų ir lipnių dalykų - bet tai, manau, susiję su tam tikrais sensorikos sutrikimais, kurių mano vaikas irgi turi ne vieną ph34r.gif .....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ratna: 07 lapkričio 2006 - 00:08
NORAKO, turbut, kad labai teisingai parasei. As Turbut pradedu keisti poziuri, o ne mano vaikas keiciasi. Ir tas poziuris keiciasi su jusu pagalba ir informacijos kaupimu.
Atsakyti
QUOTE(ratna @ 2006 11 07, 01:06)
Aha, aš irgi atkreipiau į tai dėmesį. Beje, yra tokia svetainė:
www.likimas.lt/lemtis/
Daugelis dalykų, susijusių su gimimo datos skaičiais, man ten pasirodė "arti tiesos" mirksiukas.gif
Nežinau, man kartais labai neramu, kad mano žirnis toks "be stabdžių", be savisaugos instinkto: šoka nuo aukščiausių lipynių viršaus, "neria" žemyn galva - nepagautum, tai taip ir "išsitėkštų" swoon.gif (ir taip jau ne kartą teko rentgeno nuotraukas daryti dėl kaukolės lūžio įtarimų bijau.gif ). O šiaip, jis turi "keistų" baimių: kai kurių garsų (pvz. dulkių siurblio, plaukų džiovintuvo), kai kurių daiktų (medicininių pirštinių, batų smailomis nosimis, etc.), "neapkenčia" skaisčiai rožinės spalvos, drėgnų ir lipnių dalykų - bet tai, manau, susiję su tam tikrais sensorikos sutrikimais, kurių mano vaikas irgi turi ne vieną ph34r.gif .....

Mat mane taip uzkabino ta paralele, jei vaikas zaidzia gasdinancius kitus zaidimus, tai, reiskia, pats kazko bijo, na aisku ne tokia jau naujiena, bet kada juodu ant balto parasyta...
Maniskis saudo savo sukonstruotu sautuvu i baimes ir pavojus, na o pramogai i vilkus, butinai praso manes bijoti!!! gal, sakau, kad pats nesijaustu blogai del to, kad bijo?? Matyt turi baimiu, kuriu as nesuprantu, neperprantu, o gal tai budinga visiems vaikams. Ir dar turi tokia mistine baime, nakti jam atrodo, kad kazkas ant jo lovos sedi blink.gif , verkdavo labai daznai, sakydavo, kad ragana ateina ir ant lovos krasto sedi, net man ja bandydavo parodyti blink.gif , tik po to pradejau ieskoti pasaku apie raganas, kad jos ten geros butu, pries tai is viso neisivaizduoju is kur tas vaizdinys atsirado (na nebent is "seneles pasakos"). O dabar visuose filmukuose klausineja, ar bus pabaisa, tada sedasi ziureti ir, na tarsi pats save gasdintu, na kai baisu ir traukia. Gal tai vis tik kazkoks nesaugumas toks vidinis tarsi (nes kaip jau rasiau, iseiti i laukus ir miskus mums kaip 2x2).
P.S. ir dar sapnus jis ryskius sapnuoja, jam dveji su trupuciu buvo, pamenu, kad uzriks nakti, kalbeti tada dar gerai nemokejo, bet aiskiai parode, kad lovoje kazkas yra, o tik ryte atvilko knyga, kur surado gyvates ir paaiskino, kad pilna lova gyvaciu buvo (nes nakti kojas riete ir zviege) blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 07 lapkričio 2006 - 08:46
Maniskis buna isijungia dulkiu siurbli ir issiurbes kilima atsinesa pagalve ir atsigula salia, vos ne miega salia duzgiancio aparato g.gif lotuliukas.gif
Siaip dazniau mane gasdina kaip koks vaiduoklis..
O dabar pasirodo be sesutes (cia toks santazas man eina jau keli menesiai), sake, kad dar bus mazas broliukas..jau emiau susimastyti, kad sunus mane suplanaves kaip motina heroje doh.gif Jam net klausimu nekyla, kad bus sesute o paskui kazkada broliukas, ir pareigas jis jau savo zino, ka jam reikes daryti, kai bus sesute.
g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2006 11 07, 09:43)
Maniskis buna isijungia dulkiu siurbli ir issiurbes kilima atsinesa pagalve ir atsigula salia, vos ne miega salia duzgiancio aparato g.gif  lotuliukas.gif
Siaip dazniau mane gasdina kaip koks vaiduoklis..
O dabar pasirodo be sesutes (cia toks santazas man eina jau keli menesiai), sake, kad dar bus mazas broliukas..jau emiau susimastyti, kad sunus mane suplanaves kaip motina heroje  doh.gif Jam net klausimu nekyla, kad bus sesute o paskui kazkada broliukas, ir pareigas jis jau savo zino, ka jam reikes daryti, kai bus sesute.
g.gif

O vaiduokliai pas mus irgi lotuliukas.gif , bet tai aiskiai po Karlsono. o del broliuku ir sesuciu tai teisingai teisingai, va su kuo gi jam listi (kaip kad maniskiai ka tik) po lova ir slamsti nuo gimtadienio likusius saldainius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2006 11 07, 00:44)
Ir as straipsnelio apie tipus kazkaip "neperkandau" matyt ir mane menulis veikia biggrin.gif
Beje, radau straipsneli, atliepianti to vaiko "su kindzalu" iskeltas problemas. psichologe ilgai ir nuosekliai ten viska komentuoja, bet mane uzkabino sitas pirmasis straipsnio sakinys: "Dabar tu labai išsigąsk ir bėk slėptis", - nuo žaislų lentynos imdamas ginkluotą baidyklę, sako man mažasis mano lankytojas. Suprantu, kad turiu jam padėti susitvarkyti su jo baimės jausmais".(Jolanta Navickienė, Klaipėdos pedagoginės psichologinės tarnybos direktorė)
O kaip pas jus su baimes jausmais, ko gi jie bijo, nes siaip tai beveik nieko biggrin.gif , kas susije su kunu, tai nors is menulio issoktu, bet kitas lygmuo...pvz mano ka tik cituota sakini sunus daznokai kartoja g.gif .
O pastabumas tai is ties nerealus, apie tai kalbet, nesustot...(turiu su kuo palygint smile.gif ), gal zinoma ir siaip jo atzvilgiu visada esu akylesne, gal galima sakyti daugiau pastebiu, bet kartais kaip pasakys, kokios geles, ant kokio torto ir kokios spalvos buvo...
Papildyta:
Bet, ratna, ziuriu kad ir Jusu sunus 17 diena gimes g.gif , kaip ir Alchemie ir mano, klausykit, gal cia tikrai kokia skaiciu magija g.gif

Jolanta Navickiene man pazystama, labai noreciau perskaityti jos pasisakyma. Ji musu draugijai labai padeda, labai bendradarbiauja. Ji mums pazadejo padaryti tyrima, Klaipedos mieste, kiek is viso hiperiuku yra mokyklose ir darzeliuose. Zinoma, tai turbut nebus taip greit, kaip noretusi. Parasyk nuoroda, jos komentavimo. Man labai ydomu.
Atsakyti
QUOTE(larina @ 2006 11 07, 09:35)
NORAKO, turbut, kad labai teisingai parasei. As Turbut pradedu keisti poziuri, o ne mano vaikas keiciasi. Ir tas poziuris keiciasi su jusu pagalba ir informacijos kaupimu.

Na man asmeniskai labai palengvejo po cia kazkur perskaitytos frazes, kad sie vaikuciai na tiesiog negali kai ko padaryti (pvz su ranku neturinciu zmogum, is kurio negali irgi kai ko prasyti), na nesugeba jis rinkti zaislu, tenka kartu su juo po viena biggrin.gif
O dar prie vaiku pokstu tai vienas kieciausiu musu bajeriu: isejo jis pasivaikscioti su gitara (na cia vel bremeno muzikantu itaka), eina gatve i grazias merginas dairosi, komplimentus zarsto (neperdedu, net raudonuoti (man) teko, nes kojas komentavo blush2.gif ), o stoteleje kad uztrauks "mes vyrai, alaus stiklineje kazko ten neieskom , mes papuosalai" biggrin.gif
Atsakyti
"Musu vaikuose yra kazkas tokio". Tai zinoma. Ir jei mes juos sveikai auginsime, neisime isvien su mokytojomis, nepulsime ant vaiku,kai jos eilini syki vardys vaiko hiperaktyvumo pozymius, tai viskas bus OK.
Atsakyti
Skaitau viska ka jus parot, bet ne viska komentuoju. Zinokit daug kas atitinka jusu vaikuciu ir mano vaikyste. Naktim bludindavau, beveik kasnakt sapnuodavau kosmarus ir pabudusi verkdavau. Zodzio negalima kaip ir nebudavo. Lipdavau stogais. tikraja ta zodzio prasme. Gyvenome nuosavame name ir ten budavo ukinis ir prie ukinio tokia pastoge malkoms sudeti. Tai per ta pastoge uzsilipdavau iki ukinio pastato stogo virsaus. Auksciausi medziai iskarstyti ir nuo ne vieno nudardenta. Ir kiek visokiu slasciu pridaryti. Budavo ateinu, pasiklausiu ar galima, pasako, kad ne, o as vistiek einu ir padarau. Vienas ivykis, tai turbut visa gyvenima nepasimirs. Mano tevas dirbo policijoje. Dar milicijoje. Namuose laikydavo ginkla(ji jau buvo palepes ir, kad as jau tikrai jo nepajegiau nei surasti), sovinius. Tie sovinukai ir padeti gan saugioje vietoje ir aisku jau man buvo isaiskinta ir suvokiau, kad jie gali suzaloti ir, kad tai blogi dalykai. Tai ka... pasiemiau as ju keleta, skirtingu dydziu ir nusinesiau i miskeli. ten lauzelis ir sumeciau tuos sovinukus..... gerai, kad dar protelis suvire ir iskart nubegau sleptis... O galejo baigtais liudnai. Mokykloje budavo sunku, nors visi mokytojai kartojo, kad esu labai gabi ir galiu mokintis ir galiu daug pasiekti. Bet pritrukdavo man kantrybes. nusibosdavo sedeti pamokose. Pastabos pazymiu knyguteje mirgejo, kad plepa, muistosi, neklauso, musa berniukus ax.gif
Bet nesimokinau prastai ir geriau nei vidutiniskai...
O anyta beveik ta pati pasakoja apie savo sunu. Mes savo dukryte vadiname- DU VIENAME...
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 11 07, 09:51)
Jolanta Navickiene man pazystama, labai noreciau perskaityti jos pasisakyma. Ji musu draugijai labai padeda, labai bendradarbiauja. Ji mums pazadejo padaryti tyrima, Klaipedos mieste, kiek is viso hiperiuku yra mokyklose ir darzeliuose. Zinoma, tai turbut nebus taip greit, kaip noretusi. Parasyk nuoroda, jos komentavimo. Man labai ydomu.

Cia radau tokia tema Paplepejimai, ten mamos aptarinejo tema "ar saugus musu vaikai mokykloje" apie ta ivyki mokykloje, tai viena mama ir citavo...
http://www.info.lt/i...o...ch&id=87900
Atsakyti
Merginos, zodziu situacija tokia, Vilniuje del musu vaiku lyg ir nieko nevyksta, o kas gi viska padarys, jei ne mes? Zodziu siulau Vilnietems (ir toms, kurios ne vilnbeites, bet galetu atvykti) susitikti ir aptarti veiksmu planus. Manau, kad mes jau kaip ir susigyvene, probelmas zinom, komanda gal ir iseitu? 4u.gif ax.gif
O paskui gal musu komnda galetu kazka pasiulyti ir hiperiuku vaiku tevu draugijai, imant pavyzdi is Klaipedos
Atsakyti