Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus

aukse thumbup.gif drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
Labai sausa, bet gerai isiskaicius...Labai noreciau padiskutuoti ta tema, ka radot jus. As tai radau viena svarbu dalyka, kad demesys vaikui gerai vystosi zaidziant. Ko nedare mano vaikai, jie lakste ir pan,vazinejo dviraciu ir pan, bet zaidzianciu as ju nemaciau.
http://www.tiputeori...n...=28&emid=42
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aukseklaipeda: 06 lapkričio 2006 - 14:56
Siandien pirma diena darzelyje ir sekminga. Galvojau su dukryte pabuti, bet manes nei nereikejo thumbup.gif
Man ziurint i kitus vaikus, tai jie tokie leti ir ramus. Aukletoja sake, kad judri mergaite, bet labai linksma, viskuo domisi. Kiek buvau, tai maciau, kad viskas idomu, visur skuba, atsargumo jausmo nematyti.
Nezinau ar cia laikina ar mano elgesys ar kiti dalykai tai daro, bet mes kokios penkios dienos visai kitokios. Judrios, nelabai atsargios, bet jau eina susitarti ir pradeda suprasti, kad kazko negalima ir isteriju mazai iskyla. Net nezinau kas cia per pokyciai. istikruju, tai net nemoku apibudinti tu pokyciu, bet jie tik geryn.
Atsakyti
Maniskis su kaladelemis labai zaide ir su puzliais, o jau regimoji atmintis, tai blink.gif thumbup.gif niekas is bendradarbiu nepastebejo, kad mano akiniu remeliai nauji, o vaikis tik atvaziavus i darza is karto pagyre, kad nauji ir grazus.
O siaip tai jis vis kalbasi arba imituoja zaidima su kuo nors, nors su vaikais jam sunkiau zaisti, nes taisykliu nelabai moka kurti (nebent jas megdzioja), o siaip pats komanduoti nori
Atsakyti
Nors mano vaikinui demesio sutrikimas, bet jis taip pat pastebi viska. Jis taip pat pagirs mokytoja, mano drauge ar mane, pakeitus sukuosena ar nauja ruba, daikta nusipirkus. Jam labai greitai viskas uzsifiksuoja.Tik ilgai negali jo islaikyti, bet gal jam to ir uztenka? Butu hiperaktyvi mokytoja, tai gal ji ir suprastu, moketu jo gabumus pritaikyti?

Del hiperiuku svetaines perspejau modetatoriu, turetu viskas tvarkytis. Tik neaisku, kaip greit.
Atsakyti
aukse, atmintis ir pastabumas kiek kitkas, o beje jis dare tuos psichologinius testus, kur formu atitikimas, seka ir pan.? ten butent yra atmintis ir loginis mastymas. Bet manau, kad jam su pastabumu viskas thumbup.gif o mokytoja..na ir su paprastu vaiku kartais nemoka panaudoti gabumu. As tik galvoju, o ka daryti, kai daug tu mkytoju?
Maniskis man eme budistines tiesas aiskinti..negalima valgyti zuvu ir visciuku ir gyvuneliu, nes jie geri...o dabar dar ir susiejo su maistu, kuri valgo..atrodo taps vegetaru g.gif
Atsakyti
Kas del hiperiuku wub.gif svetaines, tai ji jau pailsejo ir gyvena toliau, musu modetatorius sutvarke.
Oi, apie daug mokytoju nekalbekim. Kitais metais mano mazgelis jau i dalykistus eis. Oi.
Atsakyti
Perskaiciau abu straipsnius.
Nesinori pripazinti, bet... Mano seseriu metu sunus turi tokiu problemu. verysad.gif Demesio, miego sutrikimai, nenormaliai didelis judrumas. Kambaryje gali valandu valandas lakstyt ratu. Nuo gimimo pastebiu labai dideli judruma, dirgluma.
Dabar eina i paruosiamaja grupe darzelyje. Turi problemu su aukletojom. Jis moka skaityt, gerai skaiciuoja, bet susikaupti... Su juo sunku, nes jis nesugeba ramiai pasedet, jam sunku susikaupt, o vaiku daug. Gal ir aukletojos su juo elgiasi ne visai pedagogiskai, atvirumo valandelemis vaikas kai ka pasipasakoja. Nezinau kas bus mokykloje. Baisu pagalvot, jau ir dabar jis nepritampa, kaip atstumtasis. Jis protingas vaikas, pastebiu gabuma matematikai, kartais nustebina, bet tas nesugebejimas pabaigti darbo, susikaupti doh.gif . Manau atiduoti i koki sporto bureli rolleyes.gif
Visi pazistami i mano vaika ziuri kaip i kazka tokio, galvoja, kad jo neaukleju. unsure.gif Suprantu, kai tokiu vaiku mamos guodziasi del elgesio problemu. Atrodo, kad tokie vaikai paprasciausiai NEGALVOJA kas bus, viska daro spontaniskai, plius, na nemoku pasakyti, juose yra kazkas tokio...
Ir galiu prisipazint, nezinau ka daryt. Nezinau kaip jam padet bendraut su bendraamziais, aukletojom, mokytojais. Tik is straipsnio suzinojau, kad jiems teikiama pagalba. Gydytoja israse homeopatiniu raminamuju, kurie nieko nepadejo ir tiek. Dekui, zinosiu kur kreiptis smile.gif
P.S. Tikiuosi, isaugs, gal paklius i tuos procentus... rolleyes.gif
Atsakyti
DinaR, o dukryte neturi judrumo problemu? jei kas tau sakys, kad neaukleji sunaus, gali duoti pavydzi, kad tai skirtingi vaikai ir abu auklejami. As pvz. negaliu duoti pavydzio, nes antro vaiko neturiu ir dar labai galvoju, ar antras nebus smarkesnis uz pirma g.gif
Bet svarbiausia, zinok, kad tu ne viena, ne tau vienai sunku ir, kad ne tu kalta 9o kartais ir aukletojos kaltos)
maniskis pvz. neraso ir neskaito, nors raides moka, bet jam tai simboliai ir ju niekaip su garsu nesusieja verysad.gif
Del sventos savo, vaiko ir aukletoju ramybes, kaip kazkada aukse sake, kaupk popierius apie vaika. Nuvesk tu ji i PPT, vis tiek pries mokykla reiks, o jie tau pasakys, parekomenduos (ten tiria logopedas, neurologas ir psichologas) ir tau bus ramiau ir pasakyti aukletojams ir tiems, kurie tave aukleja ka daryt su vaiku galesi. Zodziu laikykis ir mes su tavim.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2006 11 06, 17:15)
Maniskis su kaladelemis labai zaide ir su puzliais, o jau regimoji atmintis, tai  blink.gif  thumbup.gif  niekas is bendradarbiu nepastebejo, kad mano akiniu remeliai nauji, o vaikis tik atvaziavus i darza is karto pagyre, kad nauji ir grazus.

O mano jauneliui siandien dveji 4u.gif , ir dovaneliu buvo ir torto, na zodziu samysis, o aktyvistas mano romantikas uosto mane ir klausia, mam, o kodel tu kvepi kaip Ingrida (mano drauge) blink.gif blink.gif blink.gif , o as is tiesu su jos dovanotais marskineliais buvau!!! va cia tai uosle, vyrui sakau, mokykis, va cia tai vyras auga (niekas kitas, kaip tas beveik keturmetis pyplys, mano kvepalu nepastebi wub.gif ). Buvo siandien treniruotej vienas, ne vienas vaikelis neatejo!!!matyt visi apsirgo, grizo laimingas - tet -a-tet su trenere pabendraves blush2.gif , nors skundesi, kad draugu nebuvo tongue.gif
P.S. ar kas nors skaite vaiko raidos centre dirbancios berods V. Domanskienes knyga apie hiperaktyvuma???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 06 lapkričio 2006 - 22:24
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 11 06, 15:55)
...Labai noreciau padiskutuoti ta tema, ka radot jus. As tai radau viena svarbu dalyka, kad demesys vaikui gerai vystosi zaidziant. Ko nedare mano vaikai, jie lakste ir pan,vazinejo dviraciu ir pan, bet zaidzianciu as ju nemaciau. http://www.tiputeori...n...=28&emid=42

Paskaitinėjau tą tipų teoriją - bet labai jau man ten viskas painu mastau.gif ...
O dėl žaidimų - jei pati aktyviai su vaiku neužsiimčiau, tai mėgstamiausias jo užsiėmimas - lakstyti ir laipioti visur be sustojimo (ir be jokio tikslo) arba duotis su mašinom po visus namus lotuliukas.gif . Bet kokiam žaidimui, kur būtinas bent minimalus dėmesio sukaupimas iki šiol reikia mano dalyvavimo (kad "grąžinčiau" jį prie pradėtos veiklos, kai menkiausias dirgiklis jį išblaško). Tiesa, dabar jau gali kiek ilgiau pats užsiimti meškinų (ir kitų minkštų gyvūnų) maitinimu, šokdinimu, vežiojimu ir pan.; piešimu ir "fantasmagorijų" statymu iš kaladėlių (ir kitų tam tikslui panaudojamų daiktelių). Nustebau, paskaičiusi kitų mamų pasakojimus apie vaikų kuriamus netikėčiausius, ypatingus statinius - šedevrus,- pasirodo, ir šioje srityje mūsų vaikai turi panašumų friends.gif
Kad labai pastabus - tas irgi tiesa. Dar mane labai stebina - kad prisimena menkiausias detales iš įvykių, kurie buvo pvz. prieš pusmetį ar net metus (o juk jis dar toks mažiukas), o kai ką - net iš kūdikystės bigsmile.gif ; taip pat - vieną kartą išgirdęs, gali identiškai atkartoti visą sakinį su visais intonacijos ir balso moduliavimo niuansais (nors tebešvepluoja): kažkada prajuokino visą autobusą, vos įlipęs garsiai, su diktoriaus intonacijom išpyškinęs: "gerbiami keleiviai, įlipę į autobusą, nepamirškite pasižymėti bilietų!" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Apie eilėraščių ir eiliuotų pasakų (kurias girdi dažnai) ištisų gabalų "deklamavimą" net nekalbu irnesakyk.gif .....

O hiperiukų svetainė dar neatgijus... unsure.gif
Atsakyti
Ir as straipsnelio apie tipus kazkaip "neperkandau" matyt ir mane menulis veikia biggrin.gif
Beje, radau straipsneli, atliepianti to vaiko "su kindzalu" iskeltas problemas. psichologe ilgai ir nuosekliai ten viska komentuoja, bet mane uzkabino sitas pirmasis straipsnio sakinys: "Dabar tu labai išsigąsk ir bėk slėptis", - nuo žaislų lentynos imdamas ginkluotą baidyklę, sako man mažasis mano lankytojas. Suprantu, kad turiu jam padėti susitvarkyti su jo baimės jausmais".(Jolanta Navickienė, Klaipėdos pedagoginės psichologinės tarnybos direktorė)
O kaip pas jus su baimes jausmais, ko gi jie bijo, nes siaip tai beveik nieko biggrin.gif , kas susije su kunu, tai nors is menulio issoktu, bet kitas lygmuo...pvz mano ka tik cituota sakini sunus daznokai kartoja g.gif .
O pastabumas tai is ties nerealus, apie tai kalbet, nesustot...(turiu su kuo palygint smile.gif ), gal zinoma ir siaip jo atzvilgiu visada esu akylesne, gal galima sakyti daugiau pastebiu, bet kartais kaip pasakys, kokios geles, ant kokio torto ir kokios spalvos buvo...
Papildyta:
Bet, ratna, ziuriu kad ir Jusu sunus 17 diena gimes g.gif , kaip ir Alchemie ir mano, klausykit, gal cia tikrai kokia skaiciu magija g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 06 lapkričio 2006 - 22:39