Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus

QUOTE(Alchemie @ 2006 11 03, 20:21)
Vario, nezinau kaip taviskiam, bet maniskis is proto eina del National Geography laidu. Piramides ir gyvunu pasaulyje yra  thumbup.gif jei taviskiam tas patinka, siulyciau Stockholme nueiti i 3D kina, kur atrodo, akd ir pats keliauji, skrendi virs Amazones, manau, kad turetu padaryti ispudi, aisku, jei jums nera labai sunku iki sostines nusigauti

Apie lauželius:maniškis dar ant puodo sėdėdamas močiutei ant kilimo tokį nediduką buvo užkūręs blink.gif tainuto tos dienos iki pat dabar namie degtukų nėra. cool.gif
Apie kiną tai dėkui, būtinai reiks nueiti, iki sostinės mums 450 km., bet vistiek tenka pabuvoti. O geografija, istorija ,maniškis domisi labai- pirmos mūsų skaitytos knygutės buvo enciklopedijos. bigsmile.gif
Atsakyti
mergaitės verysad.gif man hiperiukų svetainė neatsidaro verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2006 11 04, 12:45)
mergaitės  verysad.gif  man hiperiukų svetainė neatsidaro  verysad.gif

Nezinau, bet esu susidurusi su vieno tinklapio kurimu, tai budavo tokiu dalyku, kaip rasoma, del nepratesimo, arba resursu virsijimo, juos (resursus) man regis reikia papildomai pirkti, na zodziu, tokius dalykus tikekimes pavyks sutvarkyti tinklapio admin. Sekmes jiems!
Papildyta:
Norejau Jusu visu paklausti, ar esate kada maciusios lada "superaukle", ne lietuviskaja "supermama" (nemaciau tos laidos, todel ir spresti netureciau, bet man atrodo, kad musiskoji supermama sprendzia daugiau vis striju problemas blink.gif blink.gif blink.gif ), o tarkim angliskaja versija, maciau, kad ir lenkai ir rusai daro (bando daryti)savo - laida apie vaiku auklejima??(man mintis tokia kilo, apie auklejima laida mastyti, su ivairiom potemem (pvz hiperiuku auklejimo kl??) 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 11 01, 10:41)
http://www.tavovaika...ent/view/170/43

2006.11.02 balticum (Klaipedos regionine televizija)20.30 rodys tiesiogine laida, "Kasdieniai rupesciai",(vedejas R.Ziubrys), kuri tikrai bus ne hiperiuku naudai.

Aukseklaipeda, kaip gi ta laida???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nora ir ko: 04 lapkričio 2006 - 14:02
Del hiperiuku svetaines, tai pirmadieni leksiu pas modetatoriu, kad viska sutvarkytu. Tikrai turime ja islaikyti, net gaila butu prarasti, kiek ten visokiu patarimu, pereitu per krauja ir kancias, patikrintu.Na as taip manau, gal ir neteisi.
Su laida, tai buvo taip. Reklama tiesiogines laidos, kad vaikus, kurie sudaro elgesio problemu mokykloje, reikia vesti i spec. mokyklas. Taciau kalbejo direktorius, kurio mokykloje paauglys per pamoka uzlauze ranka mokytojai. Buvo uzklaustas vienos moteriskes, kur deti vaikus, kurie turi sutrikimu, tuo paciu ir judrumo, yra diagnozuoti, ir atnesantys rekomendacijas, kaip su jais dirbti, taciau su jais nedirbama. Atsakymas buvo toks suktas,miglotas, kad nieko nebuvo aisku, tik viso to gale pasake, kad del kurciu, aklu vaiku tam yra specialios mokyklos. Nors buvo klausta apie vaiku judruma.Pripaznkim, tik pacios mes dabar galime kazka padaryti, apie tai kalbeti ir keisti mokytoju poziuri, nes ju nuomone visai kaip aistruoles.Tik mes tai galesime pakeisti, jei visos busime busime kartu.
Musu draugija stengiasi orentuotis i paslaugas. Aisku, jei pagalvosime, kad esame bednos, tai zinote, ne ka mes cia ir padarom.Gal vel koki projektuka parasysim, tada siek tiek pinigeliu bus. Taciau jau nusibodo skaityti straipsnius, knygas, kur yra rasoma apie hiperaktyvuma, bet nera info, kaip su juo elgtis, gyventi, ka taikyti.
Jogos "gyvenimo meno' uzsieminai vyks ir toliau karta savaiteje, greiciausiai atvyks mokytojas is Vilniaus, nes Klaipeda jo neturi. Labai daug ten psichologijos, vienas hiperiukas dabar atsiseda ir sako mamai, "duok man degtuku, as pykstu, reikia viska uzrasyti, o veliau sudeginti" ir daug panasiu pavyzdziu pripasakoja mamos po siu uzsiemimu.
Stengiames gydomojo mokymo pedagoge padaryti prieinama visiems, ir uz labai simbolini mokesti (lyg 20 lt) lapkricio 15 d. ji atvyks pravesti mums dvieju dienu seminara, nuo ryto iki vakaro (ne tik tevams, bet ir psichologams, mokytojams).Turetu papildomai atsivezti ir dvi mamas is Vilniaus draugijos, jei kas norite, galite dar dvi jungtis.Bet apie ji pranesime rimciau truputi veliau.Tatjana Rozukova atvykusi is Svedijos, labai daug dirbusi indigo vaiku klausimais.Ji kalba, kad hiperiuku nera ir juos galima isgydyti. Paziuresim, o gal?
Labai tikiuosi, kad greit galesim pasigirti, kad zinome, bent kaip jau elgtis.Reikia tik ieskoti ir rasime.
Atsakyti
Tai atsidarykite savo hiperaktyviu vaiku mokykla, bus geriausia ir visi liks patenkinti, ypac mamos. Kodel gi vaikai turi susimaisyti jei jau taip juos isskiriate ir aukstinate blink.gif
Atsakyti
QUOTE(aistruole @ 2006 11 04, 23:46)
Tai atsidarykite savo hiperaktyviu vaiku mokykla, bus geriausia ir visi liks patenkinti, ypac mamos. Kodel gi vaikai turi susimaisyti jei jau taip juos isskiriate ir aukstinate  blink.gif

Nu zmogau zmogau... ar tu mastai ka rasai?
Issikiria tokie kaip tu, o ne mes mamos. Visuomene reikia sviesti. Kodel gejai ir lezbietes nori butu kaip visi zmones ir reikalauja lygiu teisiu visuomene ir juos toleruoja. Ir ragina tai daryti. Tai kodel reikia iskirti vaika kuris turi judrumo sutrikimu. Jie neatsilike nei fiziskai, nei psichiskai. Ir manau, kad dar ir protingesni uz kitus vaikus.
Prie ko cia aukstinimas. Jais reikia rupintis ir myleti, o jei tau meile vaikui suprantama, kaip lepinimas, aukstinimas, tai jau nelabai gerai.
Ir apskritai.... Jei neturi ir nelabai zinai ka patarti, tai geriau visai nelisk i tokias temas.
Atsakyti
Tai gal geriau ir nelysiu, neduok Dieve savo nuomone pasakyti. Ar mazi vaikai esame, kad padlyziauteme vieni kitiems? schmoll.gif
As manau, kad jus man netrukdote, jusu vaikai - jus zinote ka jie turi. Paprasciausiai keista!
Kaip sako: sauk zmogu kiaule 100 kartu ir 101 jis sukriukses!..
Bet tiek to, nesikisiu 4u.gif
Maziau nervuokites smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistruole: 05 lapkričio 2006 - 01:22
QUOTE(aistruole @ 2006 11 05, 01:20)
Tai gal geriau ir nelysiu, neduok Dieve savo nuomone pasakyti. Ar mazi vaikai esame, kad padlyziauteme vieni kitiems?  schmoll.gif
As manau, kad jus man netrukdote, jusu vaikai - jus zinote ka jie turi. Paprasciausiai keista!
Kaip sako: sauk zmogu kiaule 100 kartu ir 101 jis sukriukses!..
Bet tiek to, nesikisiu  4u.gif
Maziau nervuokites  smile.gif

"Padlyziauti" blink.gif kaip ponia rašote visai nereikia, tik savo nuomuonę reikėtų pagrįsti, o ne atėjau, leptelėjau kažkokią kvailystę ir sėdžiu laukiu kas bus blink.gif
O apie kiaules, tai jus Aistrule gal be reikalo apie save taip blogai.... lotuliukas.gif
Atsakyti
Aistruole. man toks vaizdas, kad jus pagimdete kokiu 15 metu, uzauginote geriausius vaikus pasaulyje ir taip ir ikote amzinai jauna ir amzinai teisi. Jus gal bent truputi pasidomekit apie ka mes cia kalbam.
A dar butu labai idomu isgirsti, o kokia jusu manymu yra ideali mokykla? Gal jus galvojate, kad narkomanai tai tik padugniu vaikai? Oi ne, daznai, tai buna pasiturinciu tevu, geri vaikai. Lygiai taip pat is neturejimo ka veikti jie tyciojasi, zemina, isprievartauja, nes turi pinigu is ko nusipirkti alkoholiniu gerimu, pasisamdyti veliau advokata. Tai kur gi cia reiktu kazka nuo kazko atskirti?
Beje, del hiperkatyviu vaiku integravimo i visuomene tai mes atsilike:
1. visuomene per mazai informuota (jusu rasymas yra tam vienas is pavyzdziu)
2.Europoje jau seniai yra metodai ir sistemos, kurios padeda tiems vaikams ir jie issilavina ir uzauga normalioje aplinkoje, deja mes dar jos neturime ir bandome ja idiegti Lietuvoje.
Jei jus butumete tokia geranoriska ir prisidetumete prie sio darbo, mes butume dekingos, nes manau, kad jusu patirtis su gerais vaikais visiems butu naudinga.
Atsakyti
Gal ir yra paklusnus aistruoles vaikai.Bet ar jie geri?Geras vaikas gali buti tik pats, o ne mamos deka. Taciau siandien si vertybe labai yra nepalanki, nes siame ziauriame gyvenime juos sues. Bet mama nemato, kaip yra ziauru, vaikus bet kokia kaina daryti paklusniais, net dirzu.
Juk yra labai gerai visiems zinoma taisykle, kai paklusnus, gabus vaikas, kuris labai itiko mokytojai, tevams, bet nebuvo savimi, taip ir nieko gyvenime nepasiekia,nors mokykla baiga raudonu diplomu. Nes suauge ji lipde kaip plastelina ir tenkinosi savo zemus, egoistiskus instinkus,"kad jiems paklustu", net nepagalvodami, kad gadina vaiko asmenybe, vaikyste, o veliau ir ateiti.
O tas NEAUKLETAS blogiukas tevams padeda materialiai ir visaip kitaip.Todel, kad buvo mylimas toks, koks yra.
Atsakyti
Ech...nebesigincysiu!... Kas is to!
Sekmes beauginant drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aistruole, as suprantu, kad tu kalbi is nezinojimo, kas tai yra. Tik nespjauk i sulini, o gal jei ne vaiku, bet anuku tai tikrai turesi ir jie bus hiperiukai. Jei nebutu aplinkiniu tokios nuomones apie juos, jie butu patys patys, nes kad ir mano turi aukstesni negu vidutinis intelekto ivertinima. Tai vadinasi - tureciau raudono diplomo vaikina.Taciau pas ji yra sutrikimas, vaikas yra labai judrus ir negali ilgam sukaupti demesio ir uz tai ji pastoviai kiekviena diena mokykloje bara. Jei galvoji, kad tai lengva, pagalvok, kad ant taves kas taip vaziuotu. As mama, as turiu ji ginti, nes man uz ji skauda ir tiek.
Dar...jei nori uzauginti sveikus savo vaikus, nesugadintus, tai nemokyk juos buti paklusniais, o ugdyk savigarba. Kai jie tures auksta saviverte, bus ir gera savireguliacija. Tai paprasciausia- kuo daugiau girk uz gerus darbus, maziau peik.
Dirzas tikrai nera pati tinkamiausia priemone. Nors nereiskia, kad nelupau savo vaiku, bet siandien as uz tai labai gailiuosi.Tik tiek guodzia, kad zinau- hiperiukam dirzas tikrai nepadeda.
Bokalu as su tavimi nesidausiu, tik tuo atveju, jei google pasiskaitysi apie hiperaktyvuma.
Atsakyti