Aciu labai uz nuorodas
"kvėpavimo problemos sukelia miego bei elgesio sutrikimus", (beje tikrai pirma karta isgirdau apie toki rysi, idomu) rasoma ten, bet va as zinau, kad "Tonzilės tai limfiniai mazgai, esantys burnos gale bei ryklės pradžioje", mano sunaus jos yra gerokai per dideles nuo gimimo (beje stomotologe sake, kad ir liezuvis per didelis ) ir puline angina karta per savaite. Nelabai suprantu kaip tonziles siejamos su kvepavimu, ar kad jos padidejusios ir per mazai oro gauna vaikas??Mes mat jau iki privataus gydytojo su probl nusikasem, tai ji pasake, kad jis turi limfmazgiu problema, ten kazkoks amzinas uzdegimas yra (jo visas kaklas po oda tarsi vynuogiu kekem nusetas (o gal tai isties jo "judrumo" problema, na bent jau mums tikrai tiktu), tai dabar gydau homeopatija limfmazgius - tonziliu priezasti, anginos tikrai labai paretejo, bet limfmazgiu guzai tai vietoj , ir dar ta daktare sake, kad jei ispjausim, tai uzdegimas per kita vieta islis ir bus tik blogiau!!! Bet si sasaja man labai idomi, pasidomesiu daugiau
O kaip del savarankiskumo jusiskiams??
Va mano budamas 2.5 tik nuvaziavus prie juros dingo, pasirodo pats i poilsio namus grizo!!!, misko taku, gerai, kad as tuomet namie buvau, pasitikau, jis tada dar ir kalbeti nelabai mokejo, bet kiti zmones jau uz rankos vedesi, kaip pasiklydusi, o jis pyko, sake, kad zino kelia , o va siemet tai visai...isejo is aptvertos tvora sodybos (pralindo po tvora su suniu), 7 min. nestebejau ir va. aplink miskai, begioju, verkiu, rekiu, taip ir matau, kaip jis su savo dviem dydziais per dideliais botais po miska klaidzioja , radom po kokio pusvalandzio, buvo nuejes i sodybu puse link ganyklu, ten kazkoks kaimietis ir rado...
Labai nustebo mano kikilis kai mane verkiancia pamate, sake, ejo grybauti , bet tarsi kazkokios baimes nebutu, "bambagysles" jis nuo gimimo neturejo, Cipolinu pamenu vadindavau, gerai, kad angela sarga, man rodos, jis turi, bet...juk ir savarankiskuma reikia ugdyti, ir pasitiketi, ir prigasdinti nenoriu, bet staiga toks savim pasitikejimas...
Tada pasakiau vyrui, jau ir 50 gr isgerus, kas yra laime...ogi tiesiog kai visi vaikai prie stalo vakariene valgo
Aukse, butinai pasisakysiu ir be registracijos
QUOTE(Alchemie @ 2006 11 03, 15:47)
Larina, maniskiui 6,9 metu, o Noros lygiai 3 metais jaunesnis, nes gime viena diena.
Zinai, as tave noreciau dar nuraminti..tokio amziaus vaikai kaip tavo mergyte yra dar na kaip as vadinu gamtos gaivalas. Ji laisva ir neribota, bet svarbiausia, akd jos sirdeleje fiksuotusi gerumas, geri dalykai, pozityvas. Maniski kai krikstijom pas teva Stanislova (laimei pavelavom ir krikstijo viena) irgi islaipiojo visu klaupkus ir prie visu altoriu pasedejo. kai atejo krikto tevui laikas sakyti ar atsisakai piktosios dvasios, jis nespejo apsakyti, nes maniskis ant visos baznycios uzriko "TAIP" nors tuo metu i bet koki klausima atsakydavo "ne". O gale, kai meldemes, jis nuleke uzsilipo ant laipteliu prie pagrindinio altoriaus. Norejau eiti ji apsiimti, o tevas Stanislovas mane sulaike ir liepe palikti. Sake, kad ten jo vieta ir tos mazos kojytes nieko ten nesuters. O maniskis atsistojo ir visa gerkle ant tuscios baznycios suriko: mama, as tave myliu!!! tevas Stanislovas tada pasake, kad tai buvo tiesiai i ausi dievui apsakyta. taigi as ir tikiu, kad tavo mergaites dziaugsmas baznycioje buo tas, kuris eina tiesiai Dievui i ausi ir nesvarbu, kad kiti piktinosi. Na jiems gal leciau ir kitaip tos normos ateina, jie jas priima kaip alternatyva savo normoms, nes mato, akd reikia, bet ju poziuris visia kitoks, tik tu pabandyk suvokti ir pakreipti ji teigiama linkme.
As siuo metu kovoju su zodziu "eas", kuris pasirodo yra garzensis uz zodi "yra" ir neisaiskinsi, kad kalbos tokios taisykles, jis sako esa ir taskas
Zinai, as tave noreciau dar nuraminti..tokio amziaus vaikai kaip tavo mergyte yra dar na kaip as vadinu gamtos gaivalas. Ji laisva ir neribota, bet svarbiausia, akd jos sirdeleje fiksuotusi gerumas, geri dalykai, pozityvas. Maniski kai krikstijom pas teva Stanislova (laimei pavelavom ir krikstijo viena) irgi islaipiojo visu klaupkus ir prie visu altoriu pasedejo. kai atejo krikto tevui laikas sakyti ar atsisakai piktosios dvasios, jis nespejo apsakyti, nes maniskis ant visos baznycios uzriko "TAIP" nors tuo metu i bet koki klausima atsakydavo "ne". O gale, kai meldemes, jis nuleke uzsilipo ant laipteliu prie pagrindinio altoriaus. Norejau eiti ji apsiimti, o tevas Stanislovas mane sulaike ir liepe palikti. Sake, kad ten jo vieta ir tos mazos kojytes nieko ten nesuters. O maniskis atsistojo ir visa gerkle ant tuscios baznycios suriko: mama, as tave myliu!!! tevas Stanislovas tada pasake, kad tai buvo tiesiai i ausi dievui apsakyta. taigi as ir tikiu, kad tavo mergaites dziaugsmas baznycioje buo tas, kuris eina tiesiai Dievui i ausi ir nesvarbu, kad kiti piktinosi. Na jiems gal leciau ir kitaip tos normos ateina, jie jas priima kaip alternatyva savo normoms, nes mato, akd reikia, bet ju poziuris visia kitoks, tik tu pabandyk suvokti ir pakreipti ji teigiama linkme.
As siuo metu kovoju su zodziu "eas", kuris pasirodo yra garzensis uz zodi "yra" ir neisaiskinsi, kad kalbos tokios taisykles, jis sako esa ir taskas
Va, kad pasitaikytu tokia aukletoja ar mokytoja, kaip kunigas Stanislovas. Su tokiu vaiku toli nueitume. Man teko ta sviesu zmogu taip pat matyti, su juo bendrauti.
Kazkur skaiciau, kaip mokytoja (vieno hiperiuko) jam pasufleruodavo ko nesuprasdavo ar ka toliau veikti per matematika, nes jei atlikdavo uzduoti, trukdydavo klasei. O atlikdavo jis namu darbu uzduotis, kurias veliau reikdavo atlikti visai klasei namie. Ji teikdavo, kad geriau pasufleruoti, negu peikti vaika. Sako, jis dabar didelis zmogus ir toks pat aktyvistas, neisaugo to hiperaktyvumo.
QUOTE(vario @ 2006 11 03, 13:47)
Alchemie geras maniškis iki šiol pats save apsikerpa. Nu kai mžas buvo tai ir kalbėjom ir barėm ir vos ne plikai kirpom, ir žirkes slėpėm. Nu o dabar??? Prieina prie veidrožio ir nusikerpa prieky kirpčiukus. Ir savrbiausiai - dabar jis nenori kirptis, ta prasme kirpykloj, jis plaukus augina Nors kirpčiukus sakau, leisk kirpėjai patrumpinti, o jis neleido. O kitą dieną žiūriu- maniškis jau pats, gabalais priekyje issikarpė.
O gi jau bernas, apie mergaites galvoja... bet jam taip gražu
O gi jau bernas, apie mergaites galvoja... bet jam taip gražu
Bet gi jega, ne apie viena kita vaika tieeeeek daug negali papasakoti, cia as kartais net blogai pasijuntu..., apie vidurineli nors knyga rasyk, tuomet kiti, lyg ir nuskriausti lieka , zinoma, pastebiu ir ju dalykelius , bet ale tie tai vis tiek neeilinio isradingumo, kai pagalvoji
Ir kaip sau norit, bet maniski tai menulis veikia
Ir man gerai, kad mes dar namie, ne mokykloj, kai skaitau Jusu bedas, suvokiu, kad jei nereiktu tiems vaikams per ta socializacijos mesmale pereiti, kaip lengviau butu, matyt taip ir buvo kokiam 19 a., mokyklu nera, zemes darbu daug, taip tie vaikuciai ir nesimate...
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2006 11 03, 14:47)
Na juk visada truputi anapus taisykliu
QUOTE(larina @ 2006 11 03, 13:27)
Ir dar norejau paklausti.. Ar nestumo metu patirti dideli stresai gali itakoti hiperaktyvuma?
manau, kad taip.
QUOTE(nora ir ko @ 2006 11 03, 13:56)
O kaip del savarankiskumo jusiskiams??
maniškis savarankiškas iki pasiutimo, kartais net baisu darosi. Pasiklydęs, pasimetęs, iškritęs, pabėgęs, nugriuvęs.... Baimėns nulis pas jį. Akys praverktos.... Bet angelą sargą turi. Ir dar kokį nes kitaip negali paaiškinti kai visokios baisybės labai laimingai pasibaigia
jo, as per skubejima rasau su kruva klaidu, zodis turetu buti "esa"
QUOTE(Alchemie @ 2006 11 03, 13:38)
o dabar kai jis staiga atnesa man ir teciui atsigerti, mus uzkloja ir palinki paziureti filma, o pats pasako, akd isivalys dantis ir eis miegoti man tai yra idealus elgesys, bet as zinau, kad tokiu atveju as butinai eisiu dainuoti lopsines, pasakysiu, akd labai ji toki myliu ir, kad jis pats geriausias mano vaikelis.
Kai mano sunus kartais zaidzia su lelem (o tai manau tik geris, kad berniukai su lelem zaidzia, kaip gi kitaip teciais gerais uzaugs ), nors verk: supuoja, ciuciuoja, dainas dainuoja, jei neklauso lele , pritupia ant keliu , ziuri i akis ir klausia, na, kas yra vaikeli , spaudzia man tada sirdi, kad ir neparodo, viska jie i savo galveles ir sirdeles dedasi...
Ir as lopsines dainuoju (na dazniausiai su jo pritarimu ) ir labai daznai prasau man padeti, tai labai veza (mane maziau, nes po to tvarkymosi buna...)
Ir kaip, Alchemie, sakei dvi stichijos: vanduo ir ugnis (nors tiesa sakant pasaka apie veja dievina, o zeme knisti irgi (traktoristu nori buti uzauges ), bet dabar gaisrininkas (pasaka apie ezio nama, tas kur sudege, jam jega), tai viska vaiksto ir atseit degina. brac, kad ko tikrai kartais nesumanytu, nes visa ryta reke, kad viskas dega, o jis jau gesina , suo zaisla pasistvere, sakau, atimk, o jis, ne, ka, nematai, juk degantis!!!
Auginkites savo vaikus kaip tik norite, lepinkite juos, ir t.t...
As tik viena zinau, kad mano vaikai yra geresni nei jusu. Dar nesutikau kitos mamos su vaikais, kad jie geresni butu ir tai akivaizdu. Prie viso to mano labai savarankiski ir atsakingi uz save.
Dirzo yra jie ragave abu, zinoma ne daznai, o kai tikrai tikrai reikejo ir tai stengiamasi kuo labiau isvengti. O uzdaryti i kita kambari klykianti ir isterikuojanti vaika yra labai sveika, labai protingas sprendimas. Taip tevai maziau nervuojasi, o vaikas nusiramina.
Na kas hiperaktyvumo as daugiau nekalbesiu, nes tiesa pasakius to nepatyriau, tad is tikro tik pasakiau ka galvojau. Taciau suprantu, kad galiu ir klysti, tad geriau daugiau nerasysiu ta tema.
As tik viena zinau, kad mano vaikai yra geresni nei jusu. Dar nesutikau kitos mamos su vaikais, kad jie geresni butu ir tai akivaizdu. Prie viso to mano labai savarankiski ir atsakingi uz save.
Dirzo yra jie ragave abu, zinoma ne daznai, o kai tikrai tikrai reikejo ir tai stengiamasi kuo labiau isvengti. O uzdaryti i kita kambari klykianti ir isterikuojanti vaika yra labai sveika, labai protingas sprendimas. Taip tevai maziau nervuojasi, o vaikas nusiramina.
Na kas hiperaktyvumo as daugiau nekalbesiu, nes tiesa pasakius to nepatyriau, tad is tikro tik pasakiau ka galvojau. Taciau suprantu, kad galiu ir klysti, tad geriau daugiau nerasysiu ta tema.
QUOTE(aistruole @ 2006 11 03, 15:27)
As tik viena zinau, kad mano vaikai yra geresni nei jusu. Dar nesutikau kitos mamos su vaikais, kad jie geresni butu ir tai akivaizdu.
Viskas tvarkoj Aistruole Kiekvienas galim turėti savo nuomonę, tik tavoji labai kategoriškai nuskambėjo. Visos mes mamos, visos mylim savo vaikučius.
Žinai kaip sako: "kiekvienai pelėdai savas pelėdžiukas pats gražiausias" bet tas tavo sakinukas nu kažką nelabai protingo rodo... nematei geresnio už tavo???
QUOTE(vario @ 2006 11 03, 16:13)
Viskas tvarkoj Aistruole Kiekvienas galim turėti savo nuomonę, tik tavoji labai kategoriškai nuskambėjo. Visos mes mamos, visos mylim savo vaikučius.
Žinai kaip sako: "kiekvienai pelėdai savas pelėdžiukas pats gražiausias" bet tas tavo sakinukas nu kažką nelabai protingo rodo... nematei geresnio už tavo???
Kai nesidairai tai ir nematai
Gal jusu nesutikau tai ir nemaciau geresniu
QUOTE(aistruole @ 2006 11 03, 17:40)
Gal jusu nesutikau tai ir nemaciau geresniu
O man atrodo, kad Jusu puolimas yra gynyba, dar negaleciau pasakyti detaliau, mazai Jus pazistu, bet kad Jus vis dar rasot ir su siuo zenkleliu man apie tai byloja... o siaip gerai, kad zmones ka, nevisai geranorisko, pasake, uzsuka paskaityti atsakymu
Aistruole, dziugu, kad jus savo vaikasm radote geriausius budus aukleti, kad jie yra geriausi jusu nuomone, bet noreciau pabrezti JUSU nuomone, nes kitaip tokie pasisakymai kvepia visazinyste..o MANO nuomone visazinyste kvepia ribotumu. Beje, linkiu, kad netektu paciai tureti vaiku ar anuku su hiperaktyvumo sindromu, disleksija ar kokiu kitu sutrikimu, kuris visuomenej yra priimamas kaip trukumas ir tokie zmones atmetami..neduo Dieve Jums tai patirti ir butu taip sunku, kad noretumet jog jus kas uzjaustu ar palepintu.
Taigi lonkiu daug meiles ir sekmes Jusu geriausiems vaikams. Dziugu, akd yra tokiu vaiku ir kad jie tuo paciu Jums uzauge atsilygintu.
Nora, pas mane buvo namie beveik gaisras. Vaikis susigalvojo po kartonine deze uzsidegti lauzeli. Pripele i lekstute popieriaus, uzdege ir kai jau mate, kad labai isidege uzliejo vandeniu. Is tos uzgesinimo smarves ir suzinojau, kad kazkas dege. Oi buvo..bausme buvo savaite i parduotuve nevaziavimas. bande ir diplomatiskai per teti vekti ir visaip rasyti, kad daugiau taip nedarys..bet savaite praejo ir po siai dienai pamena, kad buvo baisi bausme ir taip daryt negalima Beje, degtuku pas mus namie ner, tik ta diena buvo (cia pries metus) ne po Veliniu buvome nusipirke zvakutems.
O siandien pas mus meniu vaisiniai ir sokoladiniai ledai. Ispaustas greipfritas sumaisytas su diiiiiiiideliu kiekiu vandens saldiklio mazame stalciuje uzsaldyta su sakute per viduri (kad istraukti butu lengviau). Pradzioje slepe, bet kai pamate, kad nepykstu tai susitarem, kad nevalgys, kol nenustosim koseti (abu sergam) Dabar vaiksto isdidus ir kita projekta-recepta masto
Vario, nezinau kaip taviskiam, bet maniskis is proto eina del National Geography laidu. Piramides ir gyvunu pasaulyje yra jei taviskiam tas patinka, siulyciau Stockholme nueiti i 3D kina, kur atrodo, akd ir pats keliauji, skrendi virs Amazones, manau, kad turetu padaryti ispudi, aisku, jei jums nera labai sunku iki sostines nusigauti
Taigi lonkiu daug meiles ir sekmes Jusu geriausiems vaikams. Dziugu, akd yra tokiu vaiku ir kad jie tuo paciu Jums uzauge atsilygintu.
Nora, pas mane buvo namie beveik gaisras. Vaikis susigalvojo po kartonine deze uzsidegti lauzeli. Pripele i lekstute popieriaus, uzdege ir kai jau mate, kad labai isidege uzliejo vandeniu. Is tos uzgesinimo smarves ir suzinojau, kad kazkas dege. Oi buvo..bausme buvo savaite i parduotuve nevaziavimas. bande ir diplomatiskai per teti vekti ir visaip rasyti, kad daugiau taip nedarys..bet savaite praejo ir po siai dienai pamena, kad buvo baisi bausme ir taip daryt negalima Beje, degtuku pas mus namie ner, tik ta diena buvo (cia pries metus) ne po Veliniu buvome nusipirke zvakutems.
O siandien pas mus meniu vaisiniai ir sokoladiniai ledai. Ispaustas greipfritas sumaisytas su diiiiiiiideliu kiekiu vandens saldiklio mazame stalciuje uzsaldyta su sakute per viduri (kad istraukti butu lengviau). Pradzioje slepe, bet kai pamate, kad nepykstu tai susitarem, kad nevalgys, kol nenustosim koseti (abu sergam) Dabar vaiksto isdidus ir kita projekta-recepta masto
Vario, nezinau kaip taviskiam, bet maniskis is proto eina del National Geography laidu. Piramides ir gyvunu pasaulyje yra jei taviskiam tas patinka, siulyciau Stockholme nueiti i 3D kina, kur atrodo, akd ir pats keliauji, skrendi virs Amazones, manau, kad turetu padaryti ispudi, aisku, jei jums nera labai sunku iki sostines nusigauti