sveikutes, na kaip nesušalėte
na mes tai atrodo lyg ir nieko gyvename , bet kai pasiskambinau savo vaikiuko mokytojai tai sužinojau, kad mano gražuolis apsivagė iš mergaitės stalčiaus paėmė 36centus. na taip liudna pasidarė, kad net nežinau. vis bandau aiškinti ir rodyti, kad nieko negalima imti tai kas ne tavo. tik niekaip nesugalvoju, kaip jam taip paaiškinti ar parodyti kad tikrai tai yra blogai jokia mintis nešauna į galva
taip kaip atsitiktinumo dėka, benas per mūsų susitikima suprato, kad muštis negerai, tik tadfa kai pars nuo mažesnio gavo į kakta, po to karto mokytoja sako nebesimuša tai nors vienas dalykas gerai.
kaip jums sekasi? vakar čia vilniuje buvo begalo gražus oras ir buvo galima pasidžiaugti...
Roga, maniskis mazesnsi irgi vis imdavo is vaiku darzelyje (visokius atsinestus zaisliukus) slepdavo kisenje ar kelnese ir nesdavo namo. Visaip aiskinau, grazindavau i darzeli...o tu gal su juo apie dienpinigius pakalbek.kad va tiek as tau duodu, tiek turi. Va dabar tiek turi atiduoti tai mergaitei, nes tai buvo jos pinigeliai.Nu net nezinau...kaip daryti, nes maniskis kol ka su savais pinigais dar nesusidure
O tai as cia vis skaitau skaitau, kad tipo mano vaikis rimtai cia gumbais pagyde vaikus
Ramute, kaip gera, kad vel uzsukai. Dziugu girdeti apie pokycius. gal tirkai su amziumi kai kuriems pagereja? Na aisku paauglyste gal parodys dar savo, bet duok sviete, kad pageretu..visdelto, kaip vaikas kankinasi, kai pagalvoji.
Del mergaites..ar neiseitu jai irgi duoti kazkokio isikrovimo namie (darbo, veiklos). Ji gal mokykloje susivaldo, o apskui namie dvigubai liejasi?
O tai as cia vis skaitau skaitau, kad tipo mano vaikis rimtai cia gumbais pagyde vaikus
Ramute, kaip gera, kad vel uzsukai. Dziugu girdeti apie pokycius. gal tirkai su amziumi kai kuriems pagereja? Na aisku paauglyste gal parodys dar savo, bet duok sviete, kad pageretu..visdelto, kaip vaikas kankinasi, kai pagalvoji.
Del mergaites..ar neiseitu jai irgi duoti kazkokio isikrovimo namie (darbo, veiklos). Ji gal mokykloje susivaldo, o apskui namie dvigubai liejasi?
mano mažulis net taupykle turi, ir ten dėdavo pinigus kol viena diena nesugalvojo juos išsinešti ir išmėtyti tai sakau nebeduosiu tau už tai kad nemoki elgtis, tai mokytojai mokykloje jam ant valgymo palieku (mat gera mokytoja visiems pirmokėliaims valgyti nuperka, kas palieka pinigų ) ir dar valgyti įdedu į mokykla. mat jau nebe pirma karta tas mano mažulis taip pasielgia vis bandau įrodyti, ir pamokyti, kaip elgtis su pinigėliais, net duodame pinigėlių ir sarašiuka kad ką paprasto nupirktu: maža pienuko, grietinės, na ir jis pats sumoasto ką skanaus nusipirkti tik bėda, kad nenori tiesos sakyti. bet jau po truputuka geriau. tik vis geriau nors jau mokykloje nebesikala
su amžiumi susitaiko ir su savimi mažulis pradeda susitvarkyti, kas ten darosi viduje, manyčiau
su amžiumi susitaiko ir su savimi mažulis pradeda susitvarkyti, kas ten darosi viduje, manyčiau
Roga, tave reiktu uz pavyzdi duoti visokiekms piktai mastantiems apie tokius vaikus, kaip mama gali teisingai elgdamasi isaukleti hiperiuka
QUOTE(Alchemie @ 2007 01 29, 14:40)
Roga, tave reiktu uz pavyzdi duoti visokiekms piktai mastantiems apie tokius vaikus, kaip mama gali teisingai elgdamasi isaukleti hiperiuka
ačiū tau bet aš pati sunkiai augau vaikystė buvo baisi, jau nuo septynių metų turėjau eiti dirbti, kad nors ką nors turėtumėme ko valgyti bet nesigailiu, užaugau tokia kokia esu ir sunkumai mane sustiprino. todėl norisi viską išmokyti ir atitodoti savo vaikui
ir visada maniau ir manysiu tik gerumu ir begaline kantrybe galima kažką paiekti bet ir man kartais kantrybe trūksta ir aš baruosi bet vėl apsisukusi einu aiškinu.
va savaitgali patikrinu jo pamokas kur namie buvo užduota, mat prailgintoje padarė, tai klaidų net akys išoko. tai abu pasibardami jas ištaisėme ir išmokome truputuka naujo. o draugas išmokino mechaninį laikrodį pažinti, pagaliau pasisakė, kad nemoka ir kad jam sunku suprasti tai visa diena vakar mokėsi laikrodį.
Grįžo maniškiai iš mokyklos tai pažadėjau kad kai tik paruoš savarankiškai pamokas-iš karto galės bėgti ant kalniuko...kol kas labai tyliai visi dirba...net aš pas jus paskaitinėti galiu prisėst. Nesaugus tas mūsų kalniukas tai aš einu kartu ir saugau vaikus kad rogutės į keliuką neiššoktų...
O dėl pinigėlių...turėjau tą bėdą šiuo metu lyg ir tylu...Bet vaikai labai jau jų nori...Gal ir ne labai teisingai,bet už kai kuriuos gerus poelgius,puikius pažymius paskatinam pinigėliais...Mes įkūrėm mini banką.Sekmadienį vakare susėdam ir pasitariam kąm kiek dedam į taupyklę...vaikai labai sąžiningai nutaria ir kiekvienas į vokelį gauna kažkokią sumą pinigėlių.Mokslo metų gale pirks ką norės,kai kurei net dviračiui susitaupė.Čia aišku mano aktyvistas vis turi mažiau...bet jau turi ir supratimą bei pavyzdį,kad galima ir sutaupyti
O dėl pinigėlių...turėjau tą bėdą šiuo metu lyg ir tylu...Bet vaikai labai jau jų nori...Gal ir ne labai teisingai,bet už kai kuriuos gerus poelgius,puikius pažymius paskatinam pinigėliais...Mes įkūrėm mini banką.Sekmadienį vakare susėdam ir pasitariam kąm kiek dedam į taupyklę...vaikai labai sąžiningai nutaria ir kiekvienas į vokelį gauna kažkokią sumą pinigėlių.Mokslo metų gale pirks ką norės,kai kurei net dviračiui susitaupė.Čia aišku mano aktyvistas vis turi mažiau...bet jau turi ir supratimą bei pavyzdį,kad galima ir sutaupyti
na taip kad vaikas išmoktų taupyti, reikia duoti jam šiek tiek pinigėlių tik kad vat bėda maniškies tiek prisidirbo, kad įpriekį dvi savaites tai tikrai negaus bet jau supranta, kad blogai pasiilgė o gal ir ne
Alchemie, i kokia mokykla zadi leisti savo suneli? Juk tur but supranti, kad didzioji "normali" mokykla ji "suvalgys"?
pats sunkiausias darbas yra išrinkti vaikui padoria mokykla.
kai pasiklausai, ką mano vaikelis pasakoja, net ausys linksta bet kai prisimenu pas mane taip pat baisoka mokykla buvo.
užtai norisi, vaikui mokykla parinkti, kad būtų kuo geriasnė
bet dėja neišvengsi patyčių, muštynių, vagysčių ir viso kito todėl ir mes bandome prisitaikyti kiek tai įmanoma
kai pasiklausai, ką mano vaikelis pasakoja, net ausys linksta bet kai prisimenu pas mane taip pat baisoka mokykla buvo.
užtai norisi, vaikui mokykla parinkti, kad būtų kuo geriasnė
bet dėja neišvengsi patyčių, muštynių, vagysčių ir viso kito todėl ir mes bandome prisitaikyti kiek tai įmanoma
Aukse, leisiu i pradine mokykla. jau ir apie mkytojas issiaiskina, ir kad ten gera psichologe, kuri labai palaiko vaikus, kuriems sunkiau. Tikiuosi, akd viska sbus gerai, juk ne hipeiukas jis, emocijas jau pradeda valdyti ir tai, kad darzelyje vaikai i jau priima, tikiuosi, akd ir mokykloje viskas bus gerai, nors pas logopede dar reikes vakscioti ir kitais metais.
Apie kazkokias ypatingas mokyklas negalvoju, jau atsikandau valdorfo darzelio, kuris ir mane suvalge...pasitikesiu, kad bus geras pedagogas normalioje mokykloje, o ne ypatinga sistema
Apie kazkokias ypatingas mokyklas negalvoju, jau atsikandau valdorfo darzelio, kuris ir mane suvalge...pasitikesiu, kad bus geras pedagogas normalioje mokykloje, o ne ypatinga sistema
Gal.............Man siandien negera diena. Matysiu, kaip bus ryt. As cia apie mokykla.
sveikutes,
mokykla svarbi, nes vaikiukai ten praleis 12 metų. bet tuo pačiu turi jaustis gerai ir kad jaustų parama iš aplinkinių, manyčiau
maniškis tai vakar tikriausia nesamone iškrėtė negana to kad gavo iš mokyklos pastaba už bloga elgiasi. grįžęs namo vietoj to, kad susitvarkytų ir tada pultų valgyti viska kas papuola, bet ne, dirbosi tol kol kelnės buvo pilnos na tada sakau jai pridirbai tai pats ir tvarkykis ir nieko viska susitvarkė, kad ir kaip rėkė
mokykla svarbi, nes vaikiukai ten praleis 12 metų. bet tuo pačiu turi jaustis gerai ir kad jaustų parama iš aplinkinių, manyčiau
maniškis tai vakar tikriausia nesamone iškrėtė negana to kad gavo iš mokyklos pastaba už bloga elgiasi. grįžęs namo vietoj to, kad susitvarkytų ir tada pultų valgyti viska kas papuola, bet ne, dirbosi tol kol kelnės buvo pilnos na tada sakau jai pridirbai tai pats ir tvarkykis ir nieko viska susitvarkė, kad ir kaip rėkė