Sveikos, mergaites va ir as labai trumpam ilindau pas jus. Dziugu, kad laikoties, nepasiduodat. O mes tai po biskiuka, kaip visada, tik kai buna labai sunku, tada man labai truksta interneto, tai yra Jusu, kad galeciau pasiguosti. va jau daugiau kaip menesi nesikalbejom.... Ech, Nora, Aukse, Alchemie, jus mano gerosios fejos, mano psichologes buvo tokiu dienu, kad sokti nuo tilto norejosi..... Truko Jusu palaikymo
Na bet nieko nepadarysi, kapstomies toliau. Mokykloje vel turejom bedu: del ziogo per didelio susidomejimo mergaitemis Buvo man baisiai geda per pokalbi su mokytoju... Net nezinau ka daryti.Su mokslais lyg ir susitvarkem, su elgesiu lygtai irgi, o vat dar vienas biesas islindo.
Ech, gyvenimeli gyvenimeli, kada tu pablogesi?
Vario, mums taves irgi labai truksta. kai man sunku del kokiu incidentu, as tiesiog prisimenu tave ir pagalvoju, kad jei tu tiek islaikei, tai man cia vieni juokai.
Gaila kad tu ne Vilniuje, ateitum i musu susitikimus, gaila, kad neturi interneto, labai truksta tavo zodzio.
Taigi tavo ziogas uaga, mergaites darosi svarbia gyvenimo dlaimi ir turbut labai sunkia ir tau, ir jam. As tik pagalvoju, kad nu delto saliamonas ir buvo pavadintas, kad jo fraze gali tokiu atveju sau pasakyti: ir tai praeis...ir gal kiek palengveja.
Jei ka, parasyk man savo namu adresa, as tau laiska atsiusiu pastu, kuris nepriklausys nuo intrneto turjimo.
Ir mes taves cia visada laukiam
Gaila kad tu ne Vilniuje, ateitum i musu susitikimus, gaila, kad neturi interneto, labai truksta tavo zodzio.
Taigi tavo ziogas uaga, mergaites darosi svarbia gyvenimo dlaimi ir turbut labai sunkia ir tau, ir jam. As tik pagalvoju, kad nu delto saliamonas ir buvo pavadintas, kad jo fraze gali tokiu atveju sau pasakyti: ir tai praeis...ir gal kiek palengveja.
Jei ka, parasyk man savo namu adresa, as tau laiska atsiusiu pastu, kuris nepriklausys nuo intrneto turjimo.
Ir mes taves cia visada laukiam
Vario, mes su tavim (mintyse, patikėk, sunčiam tau savo geriausias mintis)
Alchemie, žinai, mano riteris apie tavo vaikio įstatytą guzą taip žvaliai kalbėjo, tarsi jam koks saviškio paženklinimas būtų , o va apie to vaikelio (na kurio mamai skubiai reiktų konsultacijos ... ), tai ui kaip piktai atsiliepė, žinai, toks įspūdis, kad jis jaučia, su kokia vidine intencija kas daroma buvo, tai va kai kas pro šalį varo ir į galvą duoda, tai ei , bet va kai kas laaaabai jau sąmoningai suvokia, ką daro, tai fui , taigi apie tą kitą berniuką (paprastą....) išgirdau nekokį savo sūnaus atsiliepimą, o apie taviškį tai taip ir pasakė "ai, taigi čia Gustas trenkė, nieko tokio"
Alchemie, žinai, mano riteris apie tavo vaikio įstatytą guzą taip žvaliai kalbėjo, tarsi jam koks saviškio paženklinimas būtų , o va apie to vaikelio (na kurio mamai skubiai reiktų konsultacijos ... ), tai ui kaip piktai atsiliepė, žinai, toks įspūdis, kad jis jaučia, su kokia vidine intencija kas daroma buvo, tai va kai kas pro šalį varo ir į galvą duoda, tai ei , bet va kai kas laaaabai jau sąmoningai suvokia, ką daro, tai fui , taigi apie tą kitą berniuką (paprastą....) išgirdau nekokį savo sūnaus atsiliepimą, o apie taviškį tai taip ir pasakė "ai, taigi čia Gustas trenkė, nieko tokio"
Vario, o tai gal taviskis atejo i amziu, kai isauga is hiperaktyvumo ir ima miegoti, nes branda gi organizmo reikalauja daug jegu. As tikrai tau to linkiu.
Beje, kalbejau su vyru, kad tas vaistas, kuri minejai naujas, tai tiesiog kitos kartos ritalinas, veiklioji medziaga ta pati. Siaip Eli Lilly kompanija gamina vaistus nuo hiperaktyvumo (irgi naujos kartos) pavadinimu Stratera.Ten kita veiklioji medziaga..zodziu jei reiktu keisti vaistus, tai pradioje situos isbandykit(manau internete turetu buti aprasas apie pasalinius poveikius, ar priprantama ir pan.)
Norako..jo maniskis kaip koks sventikas, isventino vaikus guzais i savo naujosios kartos komanda
Beje, kalbejau su vyru, kad tas vaistas, kuri minejai naujas, tai tiesiog kitos kartos ritalinas, veiklioji medziaga ta pati. Siaip Eli Lilly kompanija gamina vaistus nuo hiperaktyvumo (irgi naujos kartos) pavadinimu Stratera.Ten kita veiklioji medziaga..zodziu jei reiktu keisti vaistus, tai pradioje situos isbandykit(manau internete turetu buti aprasas apie pasalinius poveikius, ar priprantama ir pan.)
Norako..jo maniskis kaip koks sventikas, isventino vaikus guzais i savo naujosios kartos komanda
QUOTE(Alchemie @ 2007 01 28, 14:01)
Taip, Alchemie, zinau , kad cia taip pat Ritalinas, bet sitam vaistuke, jo doze mazesne ( Ritalino gaudavo 40 miligramus per para,o dabar su Concerta gauna tik 36. Skirtumas labai nedidelis, taciau, mane tas labai dziugina), ir butent sito vaistuko apvalkaliukas tra kitoks, kuris tirpsta ilgiau, ir veiklioji medziaga i organizma patenka leciau ir vienodai, taigi ir vaistukas veikia net 12 val. Labai ilgai ir daug apie sita Concerta ieskojom info ir skaitinejom su vyru. Be to, ir gydytoja pasakojo. Pasirinkom, nes butent, tai yra naujos kartos ritalinas ir dozes mazinimas mane tik pradziugino.
Ir apie Stratera gyd. minejo, sake, kad Amerikoj jis jau labai placiai naudojamas, bet Svedijoj ji israso jau tik paskutiniu atveju. Pamenat, pirmoj temoj, pirmose zinutese Pamote apie sita vaista, berots, minejo?
O hiperaktyvuma ziogo mes jau kontruoluojam tikrai (vaistukai dave pradzia, ir gerai, kad nepavelavom su vaistukais bent jau del mokslu). Dabar nekontroliuojama tapo "uzdaro rato" problemos...
Vario, tu apie save parasyk..jei labai jau sunku tai i az, norisi apie tave girdeti..kazkaip zinai, po tu musu susitikimo, tai kaip slaptas klubas,(bent man toks jausmas) kazkokia sasaja..labai norisi, kad tau butu gerai. Mes taves cia labai pasiilge, tavo bedu ir dziaugsmu taip pat
QUOTE(vario @ 2007 01 28, 13:43)
Labas rytas
Aciu Nora uz geras mintis
O mano ziogas siandien iki puses 11 ryto miegojo, itariu, kad kazkas negerai. Na, niekada gyvenime tiek nera miegojes....
Tai, kaip supratau, mamytes, susitikimas pas psichologe dave naudos. O tu Nora jau vedei mazeli i PPT? Minejai, kad vesi.
Aciu Nora uz geras mintis
O mano ziogas siandien iki puses 11 ryto miegojo, itariu, kad kazkas negerai. Na, niekada gyvenime tiek nera miegojes....
Tai, kaip supratau, mamytes, susitikimas pas psichologe dave naudos. O tu Nora jau vedei mazeli i PPT? Minejai, kad vesi.
Aš kaip koks žaltys, žinok, vis sėdžiu ir laukiu, kas ką pasakys, kur ką naujo išgirsiu , va jau su mergaitėm susitikime buvau su viena tuo klausimu psichologe sutariau susitikti, ji man be kita ko pasiūlė kažkokį naują įdomų testą, kai vaikas pasakoja "ką mato" piešiniuose, ne pats piešia (nes maniškis nepiešia nieko ), o aptarinėja paveikslėlius, o mano tai dievina , iš to galima pasakyti daug ką apie vidinius vaiko jausmus, kurių jis pats negali verbalizuoti, apie baimes ir pan. ,aš labai susidomėjau, ir be to sutariau su ja susitikti valandelei stebėjimo, bus mano pirmas žingsnis (tikiu ir paskuitinis hiperaktyvumo problemose), bet tikrai ne paskutinis mano vaiko kitose bėdelėse ... , man regis jam kažkoks emocinis konfliktas viduj ..... na aš būtinai pasidalinsiu. Dėl ppt pasidomėjau, iš kelių lūpų susirinkau gerų žmonių vardų ir net telefonų gavau, man patrimų niekada negana Va ir alchemie irgi vis mane palaiko, kažkaip jai takliai gaunasi mane paguosti .
O tavo, daruguže, patirtis, mums čia padeda, nes man tai tu su aukse ir alchemie
tai ...... , visos jūs , man pastaruoju metu taip trūksta kantrybės , žinau, kad mano riteris tik žiedelis palyginus su jūsų berniukais, bet ....
QUOTE(Alchemie @ 2007 01 28, 21:06)
Vario, tu apie save parasyk..jei labai jau sunku tai i az, norisi apie tave girdeti..kazkaip zinai, po tu musu susitikimo, tai kaip slaptas klubas,(bent man toks jausmas) kazkokia sasaja..labai norisi, kad tau butu gerai. Mes taves cia labai pasiilge, tavo bedu ir dziaugsmu taip pat
ka jau cia apie save dabar mano visas gyvenimas yra vaikas ir jo dziaugsmai ir bedos. Va depresuoju smarkiai visa menesi, nes vyras pastoviai isvaziuoja i komandiruotes, tai per tas dienas namie pas mus su ziogu visiska katastrofa. Neklauso jis manes visai, negirdi. Kartais man atrodo, kad piktybiskai mane erzina ir issidirbineja. Kai vyras namie, tai ziogas tiesiog pasikeicia, silkinis pasidaro, o su manim... Siaubas Vienu zodziu, as nesu vaiko akyse autoritetas. Zinau, kad pati kalta, bet... Va ir rytoj vyras vel savaitei isvaziuoja, o as jau siandien pradedu bijoti. Kantrybes pas mane nulis siuo metu, pykstu del kiekvienos smulkmenos.... Ziema, matyt, mane cia veikia...
Tai va. Iki kito savaitgalio mergaites, nes su vyru ir internetas isvaziuoja
QUOTE(vario @ 2007 01 28, 23:19)
Zinau, kad pati kalta, bet... Va ir rytoj vyras vel savaitei isvaziuoja, o as jau siandien pradedu bijoti. Kantrybes pas mane nulis siuo metu, pykstu del kiekvienos smulkmenos.... Ziema, matyt, mane cia veikia...
Baik su kaltinimais sau, tu fantastiška mama
o mes su tavim akivaizdžiai vienoj fazėj-kantrybės duobė
P.S. atsiųsiu tau daina, kur viena jauna mergaitė tokiu švelniu balsu dainuoja "vasaris nebus amžinai"
vario, atsiusk man savo adresa Svedijoj. As tau laiska parasysiu, vis bus linksmiau be interneto
Sveikos gyvos mielosios
Retokai pas jus į šoku,bet retkarčiais paskaitau.Visokių bėdelių ir mes turėjom...ne tiek su hiperiuku susijusių-kiek šiaip su didelia globojamų vaikų ir jų giminių problemėle.
Bijau džiaugtis,kad nenuvyčiau...bet mūsų aktyvistas po truputį rimsta.Labai pradęjo skaityti knygas...Ž.Verną jau baigia Ir supranta,visko klausia.Vis kažką konstruoja...tik va su mokslais ir mokykloje tai nieko gero....Na išlenda jam kartais koks nekontroliuojamas pykčio ar neklausymo priepuoliukas...bet juk taip atsitika daugeliui,juk ir mes suaugę kartais nežinom ko norim...su savo nuotaikom ar jausmais nesusitvarkom...
Bet jo sesė,kuriai greitai bus aštuoneri...tikriausiai lenks broliuką su savo aktyvumu...Bet ji mokykloje kol kas nesireiškia ,bet jau namuose...tikra pabalda,nepasėda...Kadangi jau turiu kažkokių žinių ir truputį patirties bandau visaip gražiai tartis Ne visada pavyksta...
Buvau susitikus mūsų aktyvisto psichologę(gal pamenate,rašiau -kokią ateitį mums nupiešė,ir vaistus rekomendavo...bet tas buvo dar prieš raidos centro konsultaciją...)Tai ji kažkaip nustebo ,kad mes džiaugiamės vaiko pokyčiais...Bet mes juos matome ir netgi kai kurie mokytojai pastebi.
Vario rašei,kad tavo žiogas domisi mergaitėm...mano mažoji irgi visur mato tik berniukus...ir jai atrodo,kad visi į ją tik žiūri....Bijau šitos problemos....Šneku jau dabar apie mergaitės savigarbą....bet ji dar nieko negirdi...
Va ir išsipasakojau...
Retokai pas jus į šoku,bet retkarčiais paskaitau.Visokių bėdelių ir mes turėjom...ne tiek su hiperiuku susijusių-kiek šiaip su didelia globojamų vaikų ir jų giminių problemėle.
Bijau džiaugtis,kad nenuvyčiau...bet mūsų aktyvistas po truputį rimsta.Labai pradęjo skaityti knygas...Ž.Verną jau baigia Ir supranta,visko klausia.Vis kažką konstruoja...tik va su mokslais ir mokykloje tai nieko gero....Na išlenda jam kartais koks nekontroliuojamas pykčio ar neklausymo priepuoliukas...bet juk taip atsitika daugeliui,juk ir mes suaugę kartais nežinom ko norim...su savo nuotaikom ar jausmais nesusitvarkom...
Bet jo sesė,kuriai greitai bus aštuoneri...tikriausiai lenks broliuką su savo aktyvumu...Bet ji mokykloje kol kas nesireiškia ,bet jau namuose...tikra pabalda,nepasėda...Kadangi jau turiu kažkokių žinių ir truputį patirties bandau visaip gražiai tartis Ne visada pavyksta...
Buvau susitikus mūsų aktyvisto psichologę(gal pamenate,rašiau -kokią ateitį mums nupiešė,ir vaistus rekomendavo...bet tas buvo dar prieš raidos centro konsultaciją...)Tai ji kažkaip nustebo ,kad mes džiaugiamės vaiko pokyčiais...Bet mes juos matome ir netgi kai kurie mokytojai pastebi.
Vario rašei,kad tavo žiogas domisi mergaitėm...mano mažoji irgi visur mato tik berniukus...ir jai atrodo,kad visi į ją tik žiūri....Bijau šitos problemos....Šneku jau dabar apie mergaitės savigarbą....bet ji dar nieko negirdi...
Va ir išsipasakojau...