Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus

QUOTE(Alchemie @ 2007 01 25, 13:48)
manau, kad susitikimas gerai praejo. Bet paskui suzinojau, kad maniskis buvo arsiausias tame zaidimu kambary  verysad.gif  doh.gif nebevesiu ten daugiau verysad.gif

Stop. Gerai isiklausyk i mano zodzius, o tavo teise rinktis. Jis turi ismokti tapti "kolektyvo vaikas", kitaip jam bus sunku mokykloje. Gerai pagalvok, gal jis prasilaus. Esu maciusi teigiamu pavyzdziu, todel stengciausi nepasiduoti savo ego, o stengciausi padeti vaikui. Butent todel tu ji ten ir vedi. Bet zinoma, spresti tau paciai.Jis turi ismokti "gyventi ir su tais zmonemis, kurie jam nepatinka", nes greiciausiai grupeje yra "provokatorius", kuris isprovokuoja jo ta "arsiausia" elgesi.
Atsakyti
Aukse, taigi as vakar tipo turejau pokalbi delto incidento. issiaiskinau, kas ivyko verysad.gif vesiu toliau pas psichologe ir i jos organizuojama grupe, bet ne i prieziuros kambari, nes ten sedi viena mergaite visai nemokanti susitvarkyti su vakais. tiksliau ji neturi praktikos. O kadangi maniskis ima kelti vejus ir kaip man sakoma"darosi agresyvus" nuo vaiku kiekio (kurio as negaliu kontroliuoti) ir vaikai nuolat besikeiciantys, plius ju tevai ( del kai kuriu auklejimo metodu mes vakar su Norako pakraupom) tai as geriau nevesiu pavargusio po darzelio vaiko i tokia aplink,a kur didziausia tikimybe, kad ivyks konfliktas. Jis puikiai susitvarko ir mokosi, kai yra vaiku grupe iki 6 vaiku. Darzelyje ji vaikai jau graziia priima, taigi pazanga yra, bet toku situaciju irgi reiktu vengti (va net Norako sunus gavo nuo maniskio verysad.gif blush2.gif ).
Beje Aukse, mano viena pazistma domisi kokios yra soc. darbuotoju ir pedagogu sveitimo, tobulinimo programos kursai? Ar tu gauni tik per studijas (tas testas, kur cia citavai) ar ir kaip darbuotoja?
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2007 01 25, 13:18)
Stop. Gerai isiklausyk i mano zodzius, o tavo teise rinktis. Jis turi ismokti tapti "kolektyvo vaikas", kitaip jam bus sunku mokykloje. Gerai pagalvok, gal jis prasilaus. Esu maciusi teigiamu pavyzdziu, todel stengciausi nepasiduoti savo ego, o stengciausi padeti vaikui. Butent todel tu ji ten ir vedi. Bet zinoma, spresti tau paciai.Jis turi ismokti "gyventi ir su tais zmonemis, kurie jam nepatinka", nes greiciausiai grupeje yra "provokatorius", kuris isprovokuoja jo ta "arsiausia" elgesi.

tai jus tiesa sakote. aš visada visur savo vaikiukai vedžiau. žinoma visko buvo. bet visada sakydavau, kalbėdausi su tais žmonėmis pas ką lankydavomės.
į darželį ėjome ko ten nebuvo, kai jos buvo perspėtos, bet ir tai kiekviena diena sakydavo, kad mano vaikas tą padarė, mano vaikas tą sulaužė. tikrai sunku buvo tai klausytis ir iš tėvų ir iš mokytojų. bet aš nekeičiau ir kartu viska darėme, žinoma ir auklėtojos apsiprato, nes visada sakiau, kad mano mažulis toks, ir jai nežinodavo ką daryti visada paklausdavo, aš joms sakydavau, kaip viska geriausia daryti.

Alchemie, tiesa kaip jums ten vakar išsisprendė, ar buvo puse devynių pokalbis su valdžia?
Atsakyti
Roga, buvo. Tik is triju valdzios vyru pamaciau viena, ir tikrai ne ta, kuriam norejau viska issakyti. buvo zmogus, kuris girdi ir mokosi, kuris beje ir padare ta klaida, nuo kurios prasidejo sita kirbyne...na bet as padariau savo isvadas.
Roga, as irgi vedu vaika i kavines ir i zaidimu kambari ir i kina, visur visko buna. Vienas skirtumas yra, kad jis ne hiperaktyvus, bet is triju darzeliu mus sugebejo ismesti del to, kad buvo nepatogus. Vienam darzelyje vaikas isbuvo 3 metus, jie mate, kaip jis augo, bet susidare situacija ir kai man prie vaiko pasake negeru dalyku, mano vaikas daugiau nenorejo net i darzelio kiema ieiti. Kitame darzelyje viska zinojo, visas problemas, norejo apdeti, bet kai pamate, kad neiseina, apkaltino nebutais dalykais, prilipde etikete ir..isejome...i trecia darzeli nuvedziau, pasakiau, pareikalavau mazesnes grupes, aukletojos, kuri toki vaika suprastu ir atrodo, akd kol kas nors ir keites grupes ir aukletojos, visdelto su laiku tvarkosi viskas.
vakaryksti agresyvuma puikiai suprantu, kaip pavargusio vaiko nesauguma. Bet kiekviena syki, kai jis sakysim nuskriaudzia kazka, tai atskira istorija, kurios nezinant as negaliu suprasti, kodel jis sakysim su tokia jega puole ar suzeide verysad.gif ir jautrus ir suprantantis, ir uzjauciantis, bet kartais, rodosi, kad raudonas raistis ant akiu...vat situos momentus, kodel dingsta kontrole kai yra daug vaiku, as nezinau. taip jis juos visus uzveda, bet viskas paisdaro nebevaldoma verysad.gif
Atsakyti
patikėk tikrai suprantu. ką dabar išgyveni ir yra tikrai sunku. o nesivaldo, nes dar mažytis, ir negali sugalvoti, kokios pasėkmės bus ir tiek. dar net mano vaikui sakė, kad jis nežino kas yra gero ir kas yra blogo, užtai ir viskuom ekspermentuoja, žiūri ribas iki kiek galima. ir neįjungia smegenyčiu tuo momentu, kai pradeda dūkti. viskas po truputuka tikrai išaugs. vien užteko, kad mano vaikas vakar pasakė, kaip negerai, kai jis mušdavo vaikus, ir tik todėl, kad nuo vaiko gavo į kakta. bet pagaliau nors trumpam mano mažulis pagalvojo. ir tavo mažulis pradės mastyti tik reikia laiko tikrai. kas sunkiausia tai kantrybė ir laukimas. bet to verta laukti tikrai...
Atsakyti
Roga, tai ir tavo vaikas gavo i kakta nuo maniskio verysad.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2007 01 25, 14:48)
Roga, tai ir tavo vaikas gavo i kakta nuo maniskio verysad.gif  blush2.gif

nežinau nuo ko gavo tikrai g.gif bet esu laiminga, kad gavo į kaktą (mat jo kakta geležinė, kaip akmuo ir nieko nenutiko). bet už tai pagaliau susimastė ir tai svarbiausia.
ir tikeai nesuk sau galvytės, dėl mano klecko... mums tai tik išėjo į nauda. ir tikrai negarantuoju kad nuo taviškio gavo g.gif mat maniškis visus iš kantrybės išvesti moka ax.gif ir net labai blush2.gif
Atsakyti
Kiek zinau is Norako sunelio,(kuris irgi guza turi galvoje) tai maniskis visiems i kakta dave (kodel nezinau, net nesileidzia i kalbas) schmoll.gif verysad.gif bet maniskis su tavisku beveik vienmeciai abiem po 7 metus, ne toks ir maziukas, na bet kur dirbti dar yra perspektyvu blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2007 01 25, 15:00)
Kiek zinau is Norako sunelio,(kuris irgi guza turi galvoje) tai maniskis visiems i kakta dave (kodel nezinau, net nesileidzia i kalbas) schmoll.gif  verysad.gif bet maniskis su tavisku beveik vienmeciai abiem po 7 metus, ne toks ir maziukas, na bet kur dirbti dar yra perspektyvu blink.gif  biggrin.gif

pas mane taip pat nemažai kur yra dirbti. g.gif ir tiesa benui buvau griežtai pasakiusi, kad už save mažesnius reikia saugoti, nesvarbu ką darytų biggrin.gif tai tikriausiai ir paklausė.
o man dabar daug padeda, jau 8 mėnesiai Benuti auklėti mano draugas. žodžiu ko nebuvo su vaiko tėvu, viska darome kartu, ir nei vienas neprieštaraujame. nežinau, kodėl bet jau šiek tiek jaučiasi pagerėjimas, bet kiek suprantate neilgam ir tik tada kai jis prisimena ir tiek..
ir dar daug kur reiks dirbti, net iki 18 metų. va tada jaujis pats teks jam gyventi, kaip jau moka. g.gif
Atsakyti
Blyn...gal ir kvaila ideja, bet Alchemie, gal ji leisti i boksa? Ar bent nupirkti boso pirstines ir kriause? Jam reikia kazkur isiskrauti. Bet kur???? Spardyti kamuoli????Ka dar????
Papildyta:
QUOTE(aukseklaipeda @ 2007 01 25, 17:11)
Blyn...gal ir kvaila ideja, bet Alchemie, gal ji leisti i boksa? Ar bent nupirkti boso pirstines ir kriause? Jam reikia kazkur isiskrauti. Bet kur???? Spardyti kamuoli????Ka dar????

Mano "netikra uosviene", na as ja taip vadinu, nes neturiu tikros, yra darzelio aukletoja ir ji sako, kad geriau vaikams padarytu puse grupes sporto sale, nes jiems labai truksta judesio, ypac ziema.
O del kursu, tai daug gaunu is PPT, aisku studijos, seminarai, literatura ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2007 01 25, 15:14)
Papildyta:

Mano "netikra uosviene", na as ja taip vadinu, nes neturiu tikros, yra darzelio aukletoja ir ji sako, kad geriau vaikams padarytu puse grupes sporto sale, nes jiems labai truksta judesio, ypac ziema.
O del kursu, tai daug gaunu is PPT, aisku studijos, seminarai, literatura ir t.t.

o tai nera darzeli sporto sales g.gif maniske kur ainu, tai viena grupe paversta i sporto sale ir ten vaikai dukart per savaite eina sportuot ir dar jei nori yra sporto bureliu. Anksciau uzsiemimus vesdavo trenere ar fizinio mokytoja o dabar panaikino etata, tai veda aukletojos, bet vaikam tai gerai thumbup.gif o kai vesdavo uzsiemimus spec mokytoja o ne paprasta aukletoja, tai jie ir po baseineli pabraidydavo ir po akmenukus pavaiksciodavo, bet etata panaikino, o aukletojos to jau nedaro schmoll.gif
Atsakyti
taip taip judesys ir išsikrovimas daug ką duoda. jau kai nebesusitvarkydavau ir eidavo galvom, varau į kaima ir tada visus darbus iki samonės netekimo dirba. neša kruta, veža, renka, stumia, eina, bėga ir taip begalo bigsmile.gif o tada vakare, pavalgo ir lūžta ax.gif dabar mokykloje tas pats sporto ir šokių būreliuose duodasi iki samonės netekimo. ir jau vakare iki puse devynių gatavas knartkia kaip paravozas 4u.gif
Atsakyti