Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus

vivjana, jei tu Vilniuje junkis, prie tos grupeles, kuria organizuojame. Nesvarbu ar tavo vaikas su hiperaktyvumo sindromu ar ne, jei tas judrumas kelia problemu tau, tavo vaikams ir gauni "piktu" ar nepatenkintu zmoniu komentarus, padek pati sau ir vaikams, kad galetum pasakyti tiems zmonems, kas tavo vaikams, akd btum rami del saves, nes zinosi, kaip elgtis tiek su vaikais, tiek su mokytojais. Zinok, daug lengviau, kai salia yra zmones su panasiais vaikais ir suzinai, kaip jie tvarkosi, arba ko su amziumi gali tiketis ir uzbegti ta uz akiu
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2006 12 01, 08:43)
vivjana, jei tu Vilniuje junkis, prie tos grupeles, kuria organizuojame. Nesvarbu ar tavo vaikas su hiperaktyvumo sindromu ar ne, jei tas judrumas kelia problemu tau, tavo vaikams ir gauni "piktu" ar nepatenkintu zmoniu komentarus, padek pati sau ir vaikams, kad galetum pasakyti tiems zmonems, kas tavo vaikams, akd btum rami del saves, nes zinosi, kaip elgtis tiek su vaikais, tiek su mokytojais. Zinok, daug lengviau, kai salia yra zmones su panasiais vaikais ir suzinai, kaip jie tvarkosi, arba ko su amziumi gali tiketis ir uzbegti ta uz akiu

O kas per grupele g.gif nes viena syki net is vaiku chirurges isgirdau tokius zodziu, kad neisaukletas vaikas, nes pertraukia kai suauge sneka blink.gif Jai buvo tik kiek daugiau nei 2 metukai g.gif
Atsakyti
QUOTE(vivjana @ 2006 12 01, 13:54)
O kas per grupele  g.gif nes viena syki net is vaiku chirurges isgirdau tokius zodziu, kad neisaukletas vaikas, nes pertraukia kai suauge sneka  blink.gif Jai buvo tik kiek daugiau nei 2 metukai  g.gif

Na bet juk normalu, kad 2 metuku vaikas kalba, nesulaukes leidimo pasakyti, ka jam buuuutinai reikia pasakyti ax.gif , va mano dukra tuoj devyneriu irgi kartais taip uzspirgsta pasakyti kazka cia ir dabar ... blush2.gif
Atsakyti
Mamytės sveikos , paseku paskaitinėju jus ir dziaugiuosi nuoširdziai jusu pastangomis ir kantrybe . Pati vaikučiu dar neturiu , bet turiu drauge kuri yra labai
arti ir jos mazius turi judrumo sutrikimu ir dar bando tikrinti del autizmo . Tad išdalies jus puikiai suprantu , mat daznai ta zuikeli paziuriu , leidziu mamai pailset ir kas ištikruju labiausiai zeidzia aplinkiniu pastabos ir pamokymai , neaukejat ,nepriziurit , o va vakar akropoly viena moteiske pasake nemoki auklet negimdyk , prisigimdo vaikai vaiku o po patvoriais palieka , su tokiais sijonais vaiksto kad net nesimato ...( nu prie ko tas mano sijonas ) Sako aš tavo vietoj gerai dirzo duociau .............tai silkinis pasidarytu blink.gif Siaip drasus mazius puole sleptis uz manes , as paprastai zodzio neieskanti negalejau nei zodzio pasakyti . Priejes maniskis viska i vietas sustate - issitrauke pinigine ir sako - zinot mum kaip tik patyrusios aukles reikia gal ponia sutiktu pas mus dirbti , mes dar keturis tokius turim , ziuriu moteriske jau pradeda raudonuoti č o jis liejasi sako nes paskutine aukle sulinyje mazius uzkase ir dar gelyciu ant virsaus padejo biggrin.gif Kai dejo i kojas . Ir mes laimingi visi kartu nuejom . O grizes pas mama taip gyresi kad dede ji apgyne , net susigraudinau ...... Jus darot dideli darbą - kantrybes ir sekmems jums . Ir graziu artejančiu svenciu jums ir jusu mazyliams drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2006 12 01, 13:18)
Na bet juk normalu, kad 2 metuku vaikas kalba, nesulaukes leidimo pasakyti, ka jam buuuutinai reikia pasakyti  ax.gif , va mano dukra tuoj devyneriu irgi kartais taip uzspirgsta pasakyti kazka cia ir dabar ... blush2.gif

Nu jinai ten griove viska kabinete, eme telefona, kalbejo, neklause, tai man ohoho koki pamoksla teko isklausyt doh.gif p pries tai jinai lakste po koridoriu irgi neklause, tai kazkokia sesele vis vaiksciojo, tai jinai visai nepyko, bet kalbino ja, pasikviete pas save i kabineta, dave stampais pazais ir susdraugavo, o ta chirurge tokia pikta buvo, tai pasijauciau tokia bloga mama verysad.gif nu bet tikrai niekaip susitvarkyt negalejau, dabar kai jau 5 metai, tai jau siaip ne taip susisnekam, nes protonga mergaite. Bet ziuriu ir antra tokia pati pasiutus auga unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2006 12 01, 09:43)

Alchemie, saunuole, thumbup.gif kad randi jegu ir laiko pasirupinti tais, kurie nebepasirupina kartais savim, va as sia savaite su visais trim savo serganciais vaikais visai nebesugebu logiskai mastyti blink.gif
tu tik buk gera, jei turi jegu, informuok apie viska, butinai atsiras, norinciu pasinaudoti tavo sukauptom ziniom ir veiklos rezultatais ax.gif , beje, kaip sekasi Jums, ar buvot dar susitike su ta psichologe ??
mes vakar zaidem domino!! sokinejo mano riteris aisku daug, nes gal kokius 50 kartu matyt koki kryziuoti pamate doh.gif , ir sunkai suvoke, kad ne jis pirmas visa laika, bet siaip ne taip zaidima baigem thumbup.gif (gavo uz tai pliusa bigsmile.gif ), dabar labai entuziastingai renka pliusus, nes svajoja apie tikra sautuva doh.gif , jei ne tas judrumas, turbut butu visai pakenciama, nes jau tos kojos ir rankos, tai tris kulversciai, tai ant galvos stovi, tai kojom visa zaidima netycia isspardo doh.gif , bet...dukrai irgi irasiau du pliusus uz kantrybe thumbup.gif
Na ir tas savarankiskumas doh.gif ,siandien savarankiskai "pasigyde" mano per ziopluma paliktu sirupu nuo kosulio blink.gif , zodziu jis dabar pats save vadina mano vyro vardu, ir aiskiai niekaip negali suvokti, ko ji visi vaiku laiko doh.gif , kaip ir sakei, matyt, Alchemie, dar kazkiek isiklauso, jei laaabai jau "moksliskai" viska paaiskinu, tai matyt tikrai tiesos tavo zodziuose yra. Nirsta (rekia) jis del vidinio konflikto - isivaizdavimo, kas jis pats sau yra ar nori buti ir to, kas jis yra is tikruju, kaip ji suvokiam mes .....
Papildyta:
QUOTE(vivjana @ 2006 12 01, 14:21)
Nu jinai ten griove viska kabinete, eme telefona, kalbejo, neklause, tai man ohoho koki pamoksla teko isklausyt  doh.gif p pries tai jinai lakste po koridoriu irgi neklause, tai kazkokia sesele vis vaiksciojo, tai jinai visai nepyko, bet kalbino ja, pasikviete pas save i kabineta, dave stampais pazais ir susdraugavo, o ta chirurge tokia pikta buvo, tai pasijauciau tokia bloga mama  verysad.gif nu bet tikrai niekaip susitvarkyt negalejau, dabar kai jau 5 metai, tai jau siaip ne taip susisnekam, nes protonga mergaite. Bet ziuriu ir antra tokia pati pasiutus auga  unsure.gif

taip taip, suprantu.... mano irgi i kabineta jau raudonas ir suprakaitaves igriudavo, kad abi gydytoja su sesele atsokdavo blush2.gif , is tiesu, esi gera mama, ir tai zinai thumbup.gif , gerai, ir manau taip bus visada, kad pasitaiko geru zmoniu, suprantanciu, ir tiesiog uzkalbinanciu geranoriskai 4u.gif , taip bet koki vaika veidu i save gali pabandyt atsukti, tuomet pazinti, ir ,ziurek, nebeatrodys jis toks pajodzarka ax.gif , kad tik tokiu zmoniu daugiau po saule butu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2006 12 01, 13:58)
taip taip, suprantu.... mano irgi i kabineta jau raudonas ir suprakaitaves igriudavo, kad abi gydytoja su sesele atsokdavo  blush2.gif , is tiesu, esi gera mama, ir tai zinai  thumbup.gif , gerai, ir manau taip bus visada, kad pasitaiko geru zmoniu, suprantanciu, ir tiesiog uzkalbinanciu geranoriskai  4u.gif , taip bet koki vaika veidu i save gali pabandyt atsukti, tuomet pazinti, ir ,ziurek, nebeatrodys jis toks pajodzarka ax.gif , kad tik tokiu zmoniu daugiau po saule butu  bigsmile.gif

Tai vat neesu as pati superiausia mama, bet saviem zinau kad pati geriausia blush2.gif Bet kai suvaro tave tai buna taip skaudu ir siaip ne kaip. Tai vat gerai kad yra geranorisku zmoniu ir mano gydytoja seimos labai gera ir supratinga. niekad nepamokslauja ir nesibara, nors kartais man geda buna. Bet dabar didziaja jau vis pagiria, kad saunuole ramiai sedi, o ne laksto kaip anksciau. Tai vat as tikiuosi, kad isaugsim is tu "hyper" nes as tikiuosi kad mano vaikai nera tikrieji hyper o tiesiog tik labai aktyvus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vivjana @ 2006 12 01, 15:04)
Tai vat neesu as pati superiausia mama, bet saviem zinau kad pati geriausia  blush2.gif Bet kai suvaro tave tai buna taip skaudu ir siaip ne kaip. Tai vat gerai kad yra geranorisku zmoniu ir mano gydytoja seimos labai gera ir supratinga. niekad nepamokslauja ir nesibara, nors kartais man geda buna. Bet dabar didziaja jau vis pagiria, kad saunuole ramiai sedi, o ne laksto kaip anksciau. Tai vat as tikiuosi, kad isaugsim is tu "hyper" nes as tikiuosi kad mano vaikai nera tikrieji hyper o tiesiog tik labai aktyvus  mirksiukas.gif

Tai mus Aukseklaipeda visus labai ramina, sako tikruju buna labai labai retai, ir tai tikrai nelengva patirtis, taigi... bet vis tiek tokie vaikuciai daug ko "privercia" ismokti, i daug ka pazvelgti tolerantiskiau, nesprest ir pirmo zvilgsnio ir t.t ir t.t. O as tai gydytoja pradejau i namus po musu "spektakliu" poliklinikoj kviestis (nemeluodavau, tikrai sirgdavo), skiepus mes "praleidziam," taigi..., tiesa, kai ateidavo, visada klausdavo, tai kas gi serga, nes tas kuris sirgdavo lakiodavo kaip vejas, kol 40 temp jo galu gale nepaguldydavo, net 39 to padaryt nesugebedavo lotuliukas.gif .
o del komentaru tai jau taip........., bet buk aukstai iskelus nosi, Tu esi tai, kas esi, o ne tai, kas atrodai kitiems, ir nesistenk atrodyti, geri dalykai yra tikri, gal is pirmo zvilgsnio ne visada gerais atrodantys, na va kaip as cia susukau, su tais "judriais" ir mano mintys irgi pradeda suktis daug greiciau wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2006 12 01, 14:26)
Tai mus Aukseklaipeda visus labai ramina, sako tikruju buna labai labai retai, ir tai tikrai nelengva patirtis, taigi... bet vis tiek tokie vaikuciai daug ko "privercia" ismokti, i daug ka pazvelgti tolerantiskiau, nesprest ir pirmo zvilgsnio ir t.t ir t.t. O as tai gydytoja pradejau i namus po musu "spektakliu" poliklinikoj kviestis (nemeluodavau, tikrai sirgdavo), skiepus mes "praleidziam," taigi..., tiesa, kai ateidavo, visada klausdavo, tai kas gi serga, nes tas kuris sirgdavo lakiodavo kaip vejas, kol 40 temp jo galu gale nepaguldydavo, net 39 to padaryt nesugebedavo  lotuliukas.gif .
o del komentaru tai jau taip........., bet buk aukstai iskelus nosi, Tu esi tai, kas esi, o ne tai, kas atrodai kitiems, ir nesistenk atrodyti, geri dalykai yra tikri, gal is pirmo zvilgsnio ne visada gerais atrodantys, na va kaip as cia susukau, su tais "judriais" ir mano mintys irgi pradeda suktis daug greiciau  wacko.gif

Jo maniske 39 irgi retai kada paguldo, bet jei jau kyla auksciau jau mano vaikas virsta nebe mano vaiku ir eina gult blink.gif nu tada jau man taip keista buna. Bet va ir dabar sakau sedek ir nesisuk, nes mazoji megdzioja, tai jinai negali, atsiseda 2 s ir vel ta pati daro, sukasi griuna sokineja ir skundzias kad jai kojas skauda bet vistiek nenustoja biggrin.gif As siaip labai nenusimenu, jau praejo tas etapas, kai atsistojus gatvej is bejegiskumo zliumbdavau doh.gif o zmones vis stebedavosi kokia as motina kad su savo vaiku nesusitvarkau. Po to kazkaip pamaciau, kad yra ir daugiau tokiu judriu vaiku, o be to maniske darzelyje labai giria jinai daug kur pirmauja daug ka moka, lanko krepsinio bureli, sokius thumbup.gif O tu Norako is Vilniaus? ar zinai apie kokia cia grupe sneka g.gif
Atsakyti
QUOTE(vivjana @ 2006 12 01, 15:34)
Jo maniske 39 irgi retai kada paguldo, bet jei jau kyla auksciau jau mano vaikas virsta nebe mano vaiku ir eina gult  blink.gif nu tada jau man taip keista buna. Bet va ir dabar sakau sedek ir nesisuk, nes mazoji megdzioja, tai jinai negali, atsiseda 2 s ir vel ta pati daro, sukasi griuna sokineja ir skundzias kad jai kojas skauda bet vistiek nenustoja  biggrin.gif As siaip labai nenusimenu, jau praejo tas etapas, kai atsistojus gatvej is bejegiskumo zliumbdavau  doh.gif o zmones vis stebedavosi kokia as motina kad su savo vaiku nesusitvarkau. Po to kazkaip pamaciau, kad yra ir daugiau tokiu judriu vaiku, o be to maniske darzelyje labai giria jinai daug kur pirmauja daug ka moka, lanko krepsinio bureli, sokius  thumbup.gif O tu Norako is Vilniaus? ar zinai apie kokia cia grupe sneka  g.gif

Tai prie profilio parasyta "vilnius" biggrin.gif , o grupe kidy gyme zirmunuose, Alchemie pati su savo vaikeliu ten nukeliavo, jai patiko, nes ten organizuojamos grupes hiperaktyviems vaikams ir ju tevams, kurias ves psichologe, bendraus, stebes, pamokys ir pan. kol kas grupes buvo renkamos nuo 5-6 m, bet Alchenie uztare uz mus zodeli mirksiukas.gif , tai sake, kad gal rinks ir jaunesniu, tai kazkiek, zinoma, mokama, bet gerai, kad butu vieta susitikt su panasaus "likimo" - patirties mamom, na kaip suprantu, tai galetu buti tarsi ir tevystes igudziu grupe butent su tokiais "judriais" (svelniai tariant) ax.gif vaikuciais. Mes vis niekaip "neprisiruosiam", cia matyt jau ir objektyvus "uzsiknisimas" kartais su vaikuciais pabiruciais koja pakisa blush2.gif , i psichologines pedagogines pagalbos centra, ten irgi gali, kiek sake Alchemie, pastebeti, siokiu tokiu isvadu pasakyt, kai ka patart ir pan. (Vivulskio g-vej). O dar giredaju apie tevu palaikymo grupe (bet ne hiperiukams) prie Matulaicio g-vej, nesidonejau, bet gal reiktu, o gal kas ka girdejo, man regis, turetu buti solidu.
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2006 12 01, 14:43)
Tai prie profilio parasyta "vilnius"  biggrin.gif , o grupe kidy gyme zirmunuose, Alchemie pati su savo vaikeliu ten nukeliavo, jai patiko, nes ten organizuojamos grupes hiperaktyviems vaikams ir ju tevams, kurias ves psichologe, bendraus, stebes, pamokys ir pan. kol kas grupes buvo renkamos nuo 5-6 m, bet Alchenie uztare uz mus zodeli  mirksiukas.gif , tai sake, kad gal rinks ir jaunesniu, tai kazkiek, zinoma, mokama, bet gerai, kad butu vieta susitikt su panasaus "likimo"  - patirties mamom, na kaip suprantu, tai galetu buti tarsi ir tevystes igudziu grupe butent su tokiais "judriais" (svelniai tariant)  ax.gif  vaikuciais. Mes vis niekaip "neprisiruosiam", cia matyt jau ir objektyvus "uzsiknisimas" kartais su vaikuciais pabiruciais koja pakisa  blush2.gif , i psichologines pedagogines pagalbos centra, ten irgi gali, kiek sake Alchemie, pastebeti, siokiu tokiu isvadu pasakyt, kai ka patart ir pan. (Vivulskio g-vej). O dar giredaju apie tevu palaikymo grupe (bet ne hiperiukams) prie Matulaicio g-vej, nesidonejau, bet gal reiktu, o gal kas ka girdejo, man regis, turetu buti solidu.

Kai paklausiau tai paskaiciau ir pamaciau doh.gif Bet itariu tos grupes diena ir dar kaip sakei mokamos, o mano didzioji aina i darzeli, o dar plius mazoji, kurios niekad neturiu kur palieka, nes nieko Vilniuj artimo neturiu. tad teks gyvent kaip gyvenu ax.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif
QUOTE(vivjana @ 2006 12 01, 15:50)
Kai paklausiau tai paskaiciau ir pamaciau  doh.gif Bet itariu tos grupes diena ir dar kaip sakei mokamos, o mano didzioji aina i darzeli, o dar plius mazoji, kurios niekad neturiu kur palieka, nes nieko Vilniuj artimo neturiu. tad teks gyvent kaip gyvenu  ax.gif

Tai kaip as supratau ten su vaikais!!!!!! As irgi savo partizanu netureciau kur palikt lotuliukas.gif
Atsakyti