Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus

Prasau atsakykite i trumpa klausimeli? Nuo kokio amziaus galima nustatyti, kad vaikas yra hiperaktyvus ir kur tai daroma?
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2006 10 30, 17:43)
O šiaip, pas mus yra gana sudetinga padėtis mokykoje. Mes grįžom iš JAV vasario mėnesį. Anyta įkalbėjo leisti jį į mokyklą metų vidury. Į primą klasę. Nors jis jau mokėjo šiek tiek skaityti ir trupūti rašyti, puikiai skaičiuoti ir puikiai kalbėjo angliškai, jam buvo sunku pavyti klasę.

Vasarą po pirmos klasės mokomes raidžių, aš vis norėjau jį pervėsti į kitą mokykla, kuri yra arčiau mūsų namų, bet anyta labai  prašė, kad paliktumem, nes ji mano, kad jį ten skriaus. O man atrodo, kad jį dabar šiek tiek lepina ir blogina padėtį... Ar manai geriau jam yra šalia senelės, ar savarankiškai mokykloje? Pliusas ten yra toks, kad aš galėčiau pati dagiau jį kontraliot - dabar negaliu į mokykla dažnai nuvažiuot, nes reikia specialiai jieškoti kas su mažiuku liks.

Nežinau, o aš manyčiau, kad hiperaktyvumu čia net nekvepia blink.gif (žinoma, dėl to tik džiaukis wub.gif ), manau, kad tavo vaiko elgesio bėdos ir yra susiijusios su grįžimu į Lietuvą, nauja mokykla, šioks toks atsilikimas moksluose nuo klasiokų, močiutė mokykloje (ir tikrai manau, kad palepina wub.gif , bet tai tik į gerą). Suaugusiam žmogui šitiek pasikeitimų gali net depresiją išaukti, o ką jau kalbėti apie mažą berniuką g.gif Natūralu, kad visos jo baimės ir išaukia pyktį, agresiją, nenorą mokytis ir girdėti.
Žinoma, pas gydytojus, manau, reikėtų. Nuo to blogiau nebus. Bet manau, kad iškarto prašykis siuntimų arba į VRC, arba į Kauną (nuorodos įdedu), nes su tokiais požymiais tai vietinės reikšmės psichologas- psichiatras tai tikrai nustatys hiperaktyvumą.

Hiperaktyvumą galima išsitirti:
Kauno klinikose, vaikų neurologijos skyriuje, spec.aparatūros pagalba.
Vilniuje, Vaiko Raidos Centre.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vario: 31 spalio 2006 - 09:19
Sveikos gyvos 4u.gif
Štai ir aš prišokau parašyti.Smagu,kad atsiranda daugiau mamų galinčių parašyti...pasiguosti,pasitarti...Nes Vario ir Auksė pas mus labai išmintingos ir puikios patarėjos wub.gif wub.gif wub.gif

O aš noriu pasdžiaugti biggrin.gif šiuo metu mano hiperiukui lyg ir prašviesėjimas wub.gif Tėtis viename mūsų namo kambaryje daro tokias mini dirbtuves,kur vaikai galės su kaltais,siaurapjūkliais kažką meistrauti...tik reikia kad tėtis visada būtų šalia, jis ne visada turi laiko schmoll.gif Vaikam atostogos,laukia šaltas vėjas,tai sunkoka su išmanymu ką veikti...Aplinkui laukai ir pievos bigsmile.gif Jie mielai prasėdėtų prie kompo ar TV lotuliukas.gif
Kaip jūs organizuojat savo laiką kai vaikai atostogauja?O mano vaikai siunta...tuoj namo stogą nukels...
Atsakyti
As Ramute atostogauju jau nuo spalio 14 d, nes yra nutruke kelio raisciai, tai esu su gipsu. Namie betvarke, brr...Kiek galiu, apkuopiu, bet...Juk trys vyrai namie, net isplovus indus, po ju reikia eiti rinkti. Bet cia jau atskira tema, nes gyvenau pas mama, kurios namai buvo kaip operacine. Su hiperaktyvais?????
Mano pumpuras vakar buvo isleistas i kiema, eilini syki supratau, kad jam ten grieztai negalima, nes nutruko visskai.Tiesiog, kaip ielektrintas.
Tai siandien mokosi malda, buvom kartu pas gydytoja. Mano mazelis, jei nepaliktu po saves pedsaku, namie yra labai fain, bet cia jau turbut mano neuklejimo klaida, nemokiau kai reikejo, tvarkos.
Ryt visi sventi, vyksim i kapelius, nes mes su vyru esam naslaiciai. O po to gal ir tevelis kokia diena pasiims ji i darba? Vaziuosim penktadieni i pirti, tai tiek ir planu.
Papildyta:
Taip, Vario labai daug zino, ir ji padeda mums hiperiuku svetaineje, dar mes ten turime "Tylioji", kuri labai daug ismano apie vaiku maitinima.
Atsakyti
baikit, merginos, ką čia dabar šnekat blink.gif Visos mes žinom daug ir visos galim viena kitai ir mūsų vaikiukams padėti. wub.gif
Pamenu laikus, kai žiogutis buvo mažas, jokių kompų neturėjau, nieko nežinojau ir galvojau, kad maniškis toks vienas visam sviete blink.gif Ir, kad aš esu bloga mama, nes kažką netaip darau... verysad.gif Ir visi aplink tik graiužė doh.gif Va tada buvo labai sunku.
O dabar tai baika bigsmile.gif mūsų daug ir jau nuo to lengviau ( va kaip aš savanaudiškai verysad.gif )
Ramute 53 wub.gif džiugu, kad taviškis rado užsiėmimą thumbup.gif
O maniškis per laisvad dieneles turi savo užsiėmimą: dabar kai jis jau gali labai ilgam susikaupti, tai jis kuria savo įmonę thumbup.gif Turi kasos aparatą (tikrą veikiantį), pripirkom kasos knygų, kasos juostų, visokių spec. blankų ir žurnalų suveikiau ir maniškis žaidžia thumbup.gif Pildo kasos knygas. Beveik kas dieną, įsivaizduojat? wub.gif
Atsakyti
Kazkodel manau, kad teks ir man prie jusu jungtis. Mums dar tik du metukai. Nors dar mazytes, bet manau, kad esam hiperaktyvios ir todel siandien prasysiu, kad seimos gydytoja parasytu siuntima i kauno klinikas, kad galetume pasitikrinti.
Atsakyti
Ramute, tavo pumpurui visu pirma reikalingas tevo geras pavyzdys, kuo daugiau pagyrimu (kritikos hiperiukas neislaiko, jam ir taip mokykloje uztenka, cia tas pats kaip zirnius i siena), ir nepaleisti is akiu. Viskas, ir tada viskas bus gerai.
O del kritikos, tai kieviena karta isleidus i mokykla vaika, nezinai kas jo laukia. Todel mama turi buti kaip vaistas, kuo daugiau vaikas turi girdeti, koks jis saunus, gabus, protingas ir pan, i diena ne viena karta. Is pradziu man tai labai sunkiai sekesi, vos ne pro dantis iskosdavau, o dabar tikrai yra kuo pagirti ir dar kaip.
Atsakyti
http://www.tavovaika...ent/view/170/43

2006.11.02 balticum (Klaipedos regionine televizija)20.30 rodys tiesiogine laida, "Kasdieniai rupesciai",(vedejas R.Ziubrys), kuri tikrai bus ne hiperiuku naudai.
Atsakyti
Uzsiregistravome I kauno klinikas. Eile ateis tik gruodzio 27d. Tik tada kazka zinosime.
Atsakyti
Na, bent jau diagnoze bus tiksliausia, kokia gali buti Lietuvoje.
O tuo laiku tik mylek savo mazgeli ir tiek. Nes hiperaktyvumui tai yra pats didziausias vaistas. I raidos centra reikia dar ilgiau laukti, mes "po blatu" tris men. laukem.
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 11 02, 09:22)
Na, bent jau diagnoze bus tiksliausia, kokia gali buti Lietuvoje.
O tuo laiku tik mylek savo mazgeli ir tiek. Nes hiperaktyvumui tai yra pats didziausias vaistas. I raidos centra reikia dar ilgiau laukti, mes "po blatu" tris men. laukem.

Pasikalbejau su Gydytoja, bet ne su ta kur prisiregistrave ir patre nevaziuoti i kauna. Ji garantavo, kad tikrai nepadarys jokiu atitinkamu tyrimu ir nera gydytojos, kuri specializuotusi i hiperaktyvuma. Persiregistravome i Rainos centra vilniuje. Ir vaziuosim jau lapkricio 16d thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, mielosios 4u.gif
Sekiau Jūsų senąją temą, bet neišdrįsau "brautis" į jau įsibėgėjusią diskusiją blush2.gif .... Tikiuosi bent šioje temoje retkarčiais parašyti mirksiukas.gif (kai kas mane turbūt "pažįsta" iš hiperiukų svetainės forumo; aš ten - "Tylioji")...

QUOTE(larina @ 2006 11 02, 11:42)
Persiregistravome i Raidos centra vilniuje. Ir vaziuosim jau lapkricio 16d thumbup.gif

Larina, nenoriu tavęs nuvilti, bet tas pirmasis vizitas raidos centre dar tikrai nieko neišspręs: tai paprastai būna "įvadinė" neurologo konsultacija, po kurios jis sprendžia, ar vaikui reikalingas "išplėstinis" 3 savaičių tyrimas stacionare, kurio vėl teks laukti... Mes buvome tenai rugpjūčio mėn., ir tebelaukiame, kol pakvies (man paaiškino, kad gali tekti laukti net pusę metų unsure.gif )...
Atsakyti