Įkraunama...
Įkraunama...

Saldumynai su Tupperware

Jau valgėm ledų želė torčiuką. Niu skanu.

Aš labai panašų su grietinėle darau. Tik gal su grietinėle riebesnis truputuką gaunasi, bet labai skanu essen.gif buna
Atsakyti
QUOTE(*CACA* @ 2006 12 16, 12:27)
Jau valgėm ledų želė torčiuką. Niu skanu.

Aš labai panašų su grietinėle darau. Tik gal su grietinėle riebesnis truputuką gaunasi, bet labai skanu  essen.gif buna

O kaip su grietinėle darai? Ar ją reikia išplakti?
Atsakyti
QUOTE(Akrila @ 2006 12 15, 18:53)
Ištikro 1 l ledų, nėra lygu 1 kg  4u.gif  ledų. Beje, 2 pokeliam želė reikia 0,5 l vandens, o ne viso litro.

Labas. Tai kiek iš tikro reikia visko dėti.Tai vietoj 4pokelių želė liko 2pokeliai, vietoj 1litro vandens - pusė beliko, o ledų ar nesumažės iki pusė litro. biggrin.gif
Gal galima tikslų receptą gauti (jau su visais pataisymais).
Atsakyti
QUOTE(darzelis @ 2006 12 19, 20:13)
Labas. Tai kiek iš tikro reikia visko dėti.Tai vietoj 4pokelių želė liko 2pokeliai, vietoj 1litro vandens - pusė beliko, o ledų ar nesumažės iki pusė litro. biggrin.gif
Gal galima tikslų receptą gauti (jau su visais pataisymais).

Reikia:

1 litro paprastų baltų ledų,
2 pokelių želė (pvz. braškių)
0, 5 litro vandenuko,
vaisių ar uogų.
Ledus atitirpinam. Želė paruošiam pagal instrukciją, tik 0,5 l vandens tirpiname, o ne litre kaip, kad priklausytų 2 pokeliam želė... Į ištirpusius ledus įmaišome pravėsintą želė, dedam vaisius ar uogas ir greitai maišom, nes labai greitai pradeda stingti. Pilam į želė žiedą ir dedam į šaldytuvą. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Avokado @ 2006 12 14, 23:14)
O gal kas daret ziede tingini?  g.gif  (na aisku, kad daret  biggrin.gif )
Pasidalinkit patirtim ir receptuku  ax.gif
  Aciu  4u.gif

dariau.Ir man labai lengviai issiime.Dariau normalu ne varskini.Tik sausainiussmulkiau lauziau nei visad - kad ziedo forma butu aiskesne. smile.gif O i ziedo vidu saldainiuku spalvotu ryskiuos folijose imeciau - superinis vaizdelis buvo smile.gif
Atsakyti
Labai skanus pyragas, receptas ne mano, radau čia kažkur forume, bet tikrai vertas dėmesio thumbup.gif

KRIAUŠIŲ PYRAGAS

250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu

Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono

Isminkome tesla ir padedam i saldytuva kokiam pusvalandziui.Truputi teslos paliekame, kita iskociojame 5-7 mm storio laksta.Kriauses supjaustome kubeliais, riesutus truputi pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuota piena, ismaisome ir sita mase dedame ant iskocioto laksto.Is likusios teslos darome gelytes, arba tiesiog sutarkuojame ir-ant virsaus. I orkaite ir
Skanaus
.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 10 sausio 2007 - 12:21
Štai tokį žele tortą radau kažkuriame rusų tinklapyje ir šiandien pati pabandžiau pagaminti, tiesa pakoregavau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 02 11, 23:38)
Štai tokį žele tortą radau kažkuriame rusų tinklapyje ir šiandien pati pabandžiau pagaminti, tiesa pakoregavau ax.gif

O kur receptukas?
Atsakyti
Nelabai ten jis ir reikalingas. Dedi iš akies, kas patinka.

0,5 pakelio kuo šviesesnės žele (aš dėjau citrinų)
1 pakelis raudonos žele
20 gr. želatinos (dėjau plokšteles), o toliau, kas patinka, galima su jogurtu baltą daryti, galima varškės dėti ir grietinės, skonio reikalas. biggrin.gif

Tada lieka tik gamybos procesas. Į žele žiedą pirmiausia pilame šviesiąją žele, ne visą, o lašiuką paliekame, kad užtektų užpilti sluoksnelį ant širdučių.
Sunkiausia padaryti širdutes. Aš žele žiedo dangtį patepiau labai plonu sluoksneliu aliejaus, nes kitaip nėjo nuimti širdučių, ir tada užpyliau ploną sluoksnelį raudonosios žele. Kai sustingo, su sausainių formelėmis išpjoviau širdutes ir sudėliojau ant sustingusios šviesiosios žele, tada supyliau likusią šviesią žele ir padėjau į šaldytuvą pilnai užšalti.
O jau tada pilame sluoksniais baltą ir raudoną žele. Stinsta greitai nes sluoksniai siauri thumbup.gif
Į paskutinį baltąjį sluoksnį dedu "Kuršėnų vyniotinį", nes jis man neatsiejamas nuo jokių žele tortų thumbup.gif thumbup.gif . Aišku viskas baigiasi baltuoju žele sluoksniu.
Atsakyti
Dabar tai jau tikrai viskas aišku.
ačiūkas.

Na bet žaidimo tai čia prie jo nemažai. Įpatingai tai su tom širdutėm, o ir šiaip kol kiekvienas sluoksnis sustengta doh.gif laiko daug reikia tokiam skanumynui pagaminti.
Atsakyti
QUOTE(*CACA* @ 2007 02 25, 00:22)
Dabar tai jau tikrai viskas aišku.
ačiūkas.

Na bet žaidimo tai čia prie jo nemažai. Įpatingai tai su tom širdutėm, o ir šiaip kol kiekvienas sluoksnis sustengta  doh.gif laiko daug reikia tokiam skanumynui pagaminti.

Aišku, reikia pasiterlioti. Todėl man ir labiausiai patinka tas su spalvotais kubeliais, sumetei, užpylei ir viskas thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 02 25, 12:43)
Aišku, reikia pasiterlioti. Todėl man ir labiausiai patinka tas su spalvotais kubeliais, sumetei, užpylei ir viskas thumbup.gif  thumbup.gif

Tas tai tiesa taip daug lengviau. Pasidarei keliu spalvu želė, susmulkinai sudėjai ir ant viršaus dar kitokios užlylei ir vsio. Ir gražu ir skanu.
Atsakyti