Jau valgėm ledų želė torčiuką. Niu skanu.
Aš labai panašų su grietinėle darau. Tik gal su grietinėle riebesnis truputuką gaunasi, bet labai skanu buna
QUOTE(*CACA* @ 2006 12 16, 12:27)
Jau valgėm ledų želė torčiuką. Niu skanu.
Aš labai panašų su grietinėle darau. Tik gal su grietinėle riebesnis truputuką gaunasi, bet labai skanu buna
Aš labai panašų su grietinėle darau. Tik gal su grietinėle riebesnis truputuką gaunasi, bet labai skanu buna
O kaip su grietinėle darai? Ar ją reikia išplakti?
QUOTE(Akrila @ 2006 12 15, 18:53)
Ištikro 1 l ledų, nėra lygu 1 kg ledų. Beje, 2 pokeliam želė reikia 0,5 l vandens, o ne viso litro.
Labas. Tai kiek iš tikro reikia visko dėti.Tai vietoj 4pokelių želė liko 2pokeliai, vietoj 1litro vandens - pusė beliko, o ledų ar nesumažės iki pusė litro.
Gal galima tikslų receptą gauti (jau su visais pataisymais).
QUOTE(darzelis @ 2006 12 19, 20:13)
Labas. Tai kiek iš tikro reikia visko dėti.Tai vietoj 4pokelių želė liko 2pokeliai, vietoj 1litro vandens - pusė beliko, o ledų ar nesumažės iki pusė litro.
Gal galima tikslų receptą gauti (jau su visais pataisymais).
Gal galima tikslų receptą gauti (jau su visais pataisymais).
Reikia:
1 litro paprastų baltų ledų,
2 pokelių želė (pvz. braškių)
0, 5 litro vandenuko,
vaisių ar uogų.
Ledus atitirpinam. Želė paruošiam pagal instrukciją, tik 0,5 l vandens tirpiname, o ne litre kaip, kad priklausytų 2 pokeliam želė... Į ištirpusius ledus įmaišome pravėsintą želė, dedam vaisius ar uogas ir greitai maišom, nes labai greitai pradeda stingti. Pilam į želė žiedą ir dedam į šaldytuvą.
QUOTE(Avokado @ 2006 12 14, 23:14)
O gal kas daret ziede tingini? (na aisku, kad daret )
Pasidalinkit patirtim ir receptuku
Aciu
Pasidalinkit patirtim ir receptuku
Aciu
dariau.Ir man labai lengviai issiime.Dariau normalu ne varskini.Tik sausainiussmulkiau lauziau nei visad - kad ziedo forma butu aiskesne. O i ziedo vidu saldainiuku spalvotu ryskiuos folijose imeciau - superinis vaizdelis buvo
Labai skanus pyragas, receptas ne mano, radau čia kažkur forume, bet tikrai vertas dėmesio
KRIAUŠIŲ PYRAGAS
250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu
Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono
Isminkome tesla ir padedam i saldytuva kokiam pusvalandziui.Truputi teslos paliekame, kita iskociojame 5-7 mm storio laksta.Kriauses supjaustome kubeliais, riesutus truputi pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuota piena, ismaisome ir sita mase dedame ant iskocioto laksto.Is likusios teslos darome gelytes, arba tiesiog sutarkuojame ir-ant virsaus. I orkaite ir
Skanaus
.
KRIAUŠIŲ PYRAGAS
250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu
Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono
Isminkome tesla ir padedam i saldytuva kokiam pusvalandziui.Truputi teslos paliekame, kita iskociojame 5-7 mm storio laksta.Kriauses supjaustome kubeliais, riesutus truputi pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuota piena, ismaisome ir sita mase dedame ant iskocioto laksto.Is likusios teslos darome gelytes, arba tiesiog sutarkuojame ir-ant virsaus. I orkaite ir
Skanaus
.
Štai tokį žele tortą radau kažkuriame rusų tinklapyje ir šiandien pati pabandžiau pagaminti, tiesa pakoregavau
QUOTE(laurindre @ 2007 02 11, 23:38)
Štai tokį žele tortą radau kažkuriame rusų tinklapyje ir šiandien pati pabandžiau pagaminti, tiesa pakoregavau
O kur receptukas?
Nelabai ten jis ir reikalingas. Dedi iš akies, kas patinka.
0,5 pakelio kuo šviesesnės žele (aš dėjau citrinų)
1 pakelis raudonos žele
20 gr. želatinos (dėjau plokšteles), o toliau, kas patinka, galima su jogurtu baltą daryti, galima varškės dėti ir grietinės, skonio reikalas.
Tada lieka tik gamybos procesas. Į žele žiedą pirmiausia pilame šviesiąją žele, ne visą, o lašiuką paliekame, kad užtektų užpilti sluoksnelį ant širdučių.
Sunkiausia padaryti širdutes. Aš žele žiedo dangtį patepiau labai plonu sluoksneliu aliejaus, nes kitaip nėjo nuimti širdučių, ir tada užpyliau ploną sluoksnelį raudonosios žele. Kai sustingo, su sausainių formelėmis išpjoviau širdutes ir sudėliojau ant sustingusios šviesiosios žele, tada supyliau likusią šviesią žele ir padėjau į šaldytuvą pilnai užšalti.
O jau tada pilame sluoksniais baltą ir raudoną žele. Stinsta greitai nes sluoksniai siauri
Į paskutinį baltąjį sluoksnį dedu "Kuršėnų vyniotinį", nes jis man neatsiejamas nuo jokių žele tortų . Aišku viskas baigiasi baltuoju žele sluoksniu.
0,5 pakelio kuo šviesesnės žele (aš dėjau citrinų)
1 pakelis raudonos žele
20 gr. želatinos (dėjau plokšteles), o toliau, kas patinka, galima su jogurtu baltą daryti, galima varškės dėti ir grietinės, skonio reikalas.
Tada lieka tik gamybos procesas. Į žele žiedą pirmiausia pilame šviesiąją žele, ne visą, o lašiuką paliekame, kad užtektų užpilti sluoksnelį ant širdučių.
Sunkiausia padaryti širdutes. Aš žele žiedo dangtį patepiau labai plonu sluoksneliu aliejaus, nes kitaip nėjo nuimti širdučių, ir tada užpyliau ploną sluoksnelį raudonosios žele. Kai sustingo, su sausainių formelėmis išpjoviau širdutes ir sudėliojau ant sustingusios šviesiosios žele, tada supyliau likusią šviesią žele ir padėjau į šaldytuvą pilnai užšalti.
O jau tada pilame sluoksniais baltą ir raudoną žele. Stinsta greitai nes sluoksniai siauri
Į paskutinį baltąjį sluoksnį dedu "Kuršėnų vyniotinį", nes jis man neatsiejamas nuo jokių žele tortų . Aišku viskas baigiasi baltuoju žele sluoksniu.
Dabar tai jau tikrai viskas aišku.
ačiūkas.
Na bet žaidimo tai čia prie jo nemažai. Įpatingai tai su tom širdutėm, o ir šiaip kol kiekvienas sluoksnis sustengta laiko daug reikia tokiam skanumynui pagaminti.
ačiūkas.
Na bet žaidimo tai čia prie jo nemažai. Įpatingai tai su tom širdutėm, o ir šiaip kol kiekvienas sluoksnis sustengta laiko daug reikia tokiam skanumynui pagaminti.
QUOTE(*CACA* @ 2007 02 25, 00:22)
Dabar tai jau tikrai viskas aišku.
ačiūkas.
Na bet žaidimo tai čia prie jo nemažai. Įpatingai tai su tom širdutėm, o ir šiaip kol kiekvienas sluoksnis sustengta laiko daug reikia tokiam skanumynui pagaminti.
ačiūkas.
Na bet žaidimo tai čia prie jo nemažai. Įpatingai tai su tom širdutėm, o ir šiaip kol kiekvienas sluoksnis sustengta laiko daug reikia tokiam skanumynui pagaminti.
Aišku, reikia pasiterlioti. Todėl man ir labiausiai patinka tas su spalvotais kubeliais, sumetei, užpylei ir viskas
QUOTE(laurindre @ 2007 02 25, 12:43)
Aišku, reikia pasiterlioti. Todėl man ir labiausiai patinka tas su spalvotais kubeliais, sumetei, užpylei ir viskas
Tas tai tiesa taip daug lengviau. Pasidarei keliu spalvu želė, susmulkinai sudėjai ir ant viršaus dar kitokios užlylei ir vsio. Ir gražu ir skanu.