OBUOLIŲ TARTA
Tešlai:
220 g miltu, 100 g sviesto, 50 ml šalto vandens , žiupsnelis druskos;
Idarui:
5-6 vidutinio dydžio obuoliai, 5 valg. šaukštai cukraus, 4 valg. šaukštai miltu, 1 valg. šaukštas citrinu sulčiu, 1kiaušinis, cukraus pudros, obuolių pyrago prieskonių (pirkau mišinį, bet galima ir patiems pasidaryti - cinamonas, gvazdikėliai, imbieras ir t.t)
Miltus, sviesta, druska suberiame i Quick Chef ir sukame tol, kol gauname i mažus trupinius panašia mase. Supilame vandeni ir sukame toliau kol trupiniai sulimpa i tešlos gumula. Išėmę peiliukus, tešlą baigiame minkyti silikonine mentele.
Obuolius nulupame ir supjaustome riekelemis. I dubeni suberiame obuolių skilteles, cukru, miltus bei supilame citrinu sultis. Viska gerai išmaišome mentele arba supurtome uždengę dubenį dangčiu. Ant silikoninio padeklo kiek leidžia jo kraštai iš tešlos iškociojame blyną.
Obuolius sudedame į tešlos vidurį, palikdami 5cm laisvą kraštą. Suimdami tešlos kraštus, užlankstome ja taip, kad įdaras atrodytų tarsi krepšelyje. Kepame iki 190ºC ikaitintoje orkaiteje 35-45 minutes, arba kol tešla švelniai paruduoja ir įdaras užverda. Jei matyti, kad pyragas greitai skrunda, paskutines 5-10 minuciu galima jį kepti uždengus silikoniniu padėkliuku.
Paliekame pyragą 20 minučių, kad atvestų. Pyrago kraštą pabarstome cukraus pudra. Pjaustome peiliu su dantukais (duonos peiliu). Pyragą serviruojame kartu su ledais arba plakta grietinele. Puošiame šviežios mėtos lapeliais.
Šitą kepiau silikoninėj formoj, bet taip pat sėkmingai galima iškepti ir ant padėklo.
QUOTE(laurindre @ 2006 12 08, 23:35)
OBUOLIŲ TARTA
Šitą kepiau silikoninėj formoj, bet taip pat sėkmingai galima iškepti ir ant padėklo.
Šitą kepiau silikoninėj formoj, bet taip pat sėkmingai galima iškepti ir ant padėklo.
Čia ta pati, kur vadinamas "Persikinis skanestas" turbūt?
Aš dariau irgi ne su persiakis, o su obuoliais ir kepiau ant silikoninio padėklo. Tikrai labai gerai gavosi ir visiems labai patiko.
Tai kad jinai vadinasi "Persikų tarta", tiksliau "persikų stebuklas", o paspaudus nuorodą parašyta tarta.
Aš darau skanų desertą su žiedo forma, viena forumietė išmokė. Ačiū jai labai labai
Reikia :
1 litro baltų paprastų ledų,
4 pokelių braškių želė (arba kitokios),
1 litro vandens,
Braškių ar kitokių vaisių.
Ledus ištirpinu mikrobangėj (taip greičiau, negu laukt, kol patys ištirps). Visus 4 želė pokelius ištirpinu pagal instrukciją esančią ant pokelio, bet tik 1 litre vandens. Truputį praaušinu ir supilu į ištirpusius ledus, tada greitai maišau ir sudedu braškes ar kitus smulkintus vaisius, tada vel išmaišau ir skubu pilt į žiedo formą, nes labai greitai stingsta. Dedu į šaldytuvą, po kokio pusvalandžio jau galima valgyt
Gaila, kad neturiu nuotraukytės
Reikia :
1 litro baltų paprastų ledų,
4 pokelių braškių želė (arba kitokios),
1 litro vandens,
Braškių ar kitokių vaisių.
Ledus ištirpinu mikrobangėj (taip greičiau, negu laukt, kol patys ištirps). Visus 4 želė pokelius ištirpinu pagal instrukciją esančią ant pokelio, bet tik 1 litre vandens. Truputį praaušinu ir supilu į ištirpusius ledus, tada greitai maišau ir sudedu braškes ar kitus smulkintus vaisius, tada vel išmaišau ir skubu pilt į žiedo formą, nes labai greitai stingsta. Dedu į šaldytuvą, po kokio pusvalandžio jau galima valgyt
Gaila, kad neturiu nuotraukytės
QUOTE(Akrila @ 2006 12 10, 12:44)
Aš darau skanų desertą su žiedo forma, viena forumietė išmokė. Ačiū jai labai labai
Turiu klausimą- ar čia klaida, ar čia skirta masiniam valgymui?
Aš kažkaip neatkreipiau dėmesio, kol ledai neištirpo Pripylus pilną žiedo formą, tos masės dar pusė liko Supilsčiau į visus namie rastus žele indelius ir dar puodelių reikėjo Panašu, kad apsivalgysim
QUOTE(Will @ 2006 12 11, 23:01)
Turiu klausimą- ar čia klaida, ar čia skirta masiniam valgymui?
Aš kažkaip neatkreipiau dėmesio, kol ledai neištirpo Pripylus pilną žiedo formą, tos masės dar pusė liko Supilsčiau į visus namie rastus žele indelius ir dar puodelių reikėjo Panašu, kad apsivalgysim
Aš kažkaip neatkreipiau dėmesio, kol ledai neištirpo Pripylus pilną žiedo formą, tos masės dar pusė liko Supilsčiau į visus namie rastus žele indelius ir dar puodelių reikėjo Panašu, kad apsivalgysim
Pagal produktų kiekį turėtų gautis 2 l, o į žele žiedą telpa 1,5, tai tiek daug gautis netutėjo
Tirpdžiau ledus šiame inde: Nežinau kokia jo talpa, bet nemažas jis Ištirpus ledams, tas indas buvo beveik pilnas Į žele pyliau šiek tiek mažiau nei lirtą vandens, nes jau mačiau , kad netips Masę supyliau į žiedą , 5 indelius ledams/ žele ir dar liko pusė didelio puodelio
Ką tik ragavau- labai skanu Suvalgysim
Ką tik ragavau- labai skanu Suvalgysim
labai atsiprašau, reikia 2 pokiukų želė
QUOTE(Will @ 2006 12 12, 21:31)
Dėl žele tai menka problema Bet ar tikrai viso litro ledų reikia?
Tikrai reikia viso litro ledų. Nes želė neturi būt "išplaukus" ant viršaus, o nudažyt ledus atitinkama spalva ir suteikt skonį Man skaniausia su braškine želė ir šviežiom braškėm, bet kadangi žiemą braškyčių nebūna, tai darau visą persikinį (persikus konservuotus dedu)...
Aš tai darau tuppervare žiede žele su vaisias, tiksliau ten daugiau vaisiai, o žele tam kad jie laikytusi. Dedu sluoksniais apelsinu supjaustytu grežinėliais taip bananų, šeip tai tinka bet kokie vaisiai ar uogos kiekviena sluosni užpilu po turputi žele ir palieku sustingti paskui kitas sluoksnis vaisių vėl žele ir taip kol bus pilnas indas.
QUOTE(Akrila @ 2006 12 10, 14:44)
Aš darau skanų desertą su žiedo forma, viena forumietė išmokė. Ačiū jai labai labai
Reikia :
1 litro baltų paprastų ledų,
4 pokelių braškių želė (arba kitokios),
1 litro vandens,
Braškių ar kitokių vaisių.
Ledus ištirpinu mikrobangėj (taip greičiau, negu laukt, kol patys ištirps). Visus 4 želė pokelius ištirpinu pagal instrukciją esančią ant pokelio, bet tik 1 litre vandens. Truputį praaušinu ir supilu į ištirpusius ledus, tada greitai maišau ir sudedu braškes ar kitus smulkintus vaisius, tada vel išmaišau ir skubu pilt į žiedo formą, nes labai greitai stingsta. Dedu į šaldytuvą, po kokio pusvalandžio jau galima valgyt
Gaila, kad neturiu nuotraukytės
Reikia :
1 litro baltų paprastų ledų,
4 pokelių braškių želė (arba kitokios),
1 litro vandens,
Braškių ar kitokių vaisių.
Ledus ištirpinu mikrobangėj (taip greičiau, negu laukt, kol patys ištirps). Visus 4 želė pokelius ištirpinu pagal instrukciją esančią ant pokelio, bet tik 1 litre vandens. Truputį praaušinu ir supilu į ištirpusius ledus, tada greitai maišau ir sudedu braškes ar kitus smulkintus vaisius, tada vel išmaišau ir skubu pilt į žiedo formą, nes labai greitai stingsta. Dedu į šaldytuvą, po kokio pusvalandžio jau galima valgyt
Gaila, kad neturiu nuotraukytės
Geras receptukas, reiks ir man pabandyti.