Nžn kaip dėl vaikų (mūsų dar per maža ledams), bet mes su vyru tikrai noriai juos valgom Tik gaila , kad vienos porcijos neužtenka (vis gi ten vaikiškos porcijos )
šiaip iš sulčių man nlb patinka. dažniau darau iš smoothy (ar tiesiog pertrintų uogų/vaisių).
dar labai skaniai vakar sugalvojau : susmulkinti vyšnias, šokoladą ir sumaišyti su natūraliu ar vyšnių skonio jogurtu. (tik reikia biški prieš viską sumaišant palaikyti jogurtą šaldymo kameroje, kitaip visi priedai nusės į dugną)
galvoju, kad reikia dar vieną rinkinuką nusipirkti, nes labai greit suvalgom
Вселенная и тупость безграничны. Насчет вселенной я неуверен. (Альберт Эйнштейн)
Galima gi nebūtinai daryti iš sulčių, galima pasidaryti pieniškų ledų ar vaisių pertrintų. Mums labai patinka, praeitą vasarą nuolat jais gaivindavomės
Veido priežiūra turi prasidėti nuo širdies, kitaip jokia kosmetika nepadės. Coco Chanel
Nžn kaip dėl vaikų (mūsų dar per maža ledams), bet mes su vyru tikrai noriai juos valgom Tik gaila , kad vienos porcijos neužtenka (vis gi ten vaikiškos porcijos )
šiaip iš sulčių man nlb patinka. dažniau darau iš smoothy (ar tiesiog pertrintų uogų/vaisių).
dar labai skaniai vakar sugalvojau : susmulkinti vyšnias, šokoladą ir sumaišyti su natūraliu ar vyšnių skonio jogurtu. (tik reikia biški prieš viską sumaišant palaikyti jogurtą šaldymo kameroje, kitaip visi priedai nusės į dugną)
galvoju, kad reikia dar vieną rinkinuką nusipirkti, nes labai greit suvalgom
cia ne mano receptai mes labai megstam haagen dazs ir ben & jerrys ledus. tik kad jie lb brangus , tad experimentuoju su ju sugalvotais mixais dar nebandziau, bet sekantys ledai bus vanilinis jogurtas + baltas sokoladas + braskes
jei kas nors sugalvosite geru mixu, pasidalinkite
uzsala viskas liux ,jei daryti formelese. jei siaip i didele dezute susaldyti, tai su sauksteliu nesigaus paskui valgyti . tik butinai is pradziu reikia jogurta biski susaldyti, kitaip visi sokoladai ir uogos lix vienam gale.
o smoth'iai yra tai nzn gal dar kokiu lt yra (siuos nurode visagalis googl'as ) uk daug visokiu yra. jie yra tirstesni, del to ne taip greitai tirpsta ir siaip skaniau valgosi.
skanaus
Вселенная и тупость безграничны. Насчет вселенной я неуверен. (Альберт Эйнштейн)
Smoothiai tai viskas trinta. Puikiai galima pasidaryti su Quick Shefu. Uogas sutrini ir valgai. I ledu formeles dazniausiai tik trintas uogas ir dedu, labiausiai maniskiai megsta braskes su cukrumi trintas. Bet siaip trinu visas uogas. Patys naturaliausi ledai
Tešlai reikės: 250 g miltų 1 a.š. Kepimo miltelių 120 g sviesto 80 g cukraus 1 a. š. vanilinio cukraus 1 kiaušinio trynys 2-3 š. Pieno Įdarui: 0,5l spanguolių sulčių 2 šaukštai želatinos 0,5 stiklinės vandens 2 št. Cukraus Glajui: 1 kiaušinio baltymas Pora šaukštų cukraus pudros Citrinos rūgšties (ant peilio galo) Visų pirma, pasiruošime tešlą. Dubenyje sumaišome miltus kartu su kepimo milteiais. Tuomet, dedame kūbeliais supjaustytą šaltą sviestą. Labai gerai jei turite torto dekoravimo mentele, su ja labai patogu dubenyje kapoti sviestą su miltais. Viską gerai sumaišome, kad iš sviesto nepasidarytų vientisas gumulas papuoštas miltais. Suberiame kitus sausus produktus ir pirštais lengvai gniaužome tešlą, kor gaunasi kažkas panašaus į trupinius. Jei vienas kitas gumulėlis ir lieka, anokia čia bėda, geriau taip, nei kad sviestas nuo ilgo trynimo imtų tirpt ir turėtų antrą progą viską sugadinti. Eilė kiaušiniams ir pienui. Kai jie atsiduria mūsų tešloje, reikia gretai viską suminkytis ir kai gausime gumulą, tešlą uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą bent valandai. Kol tešla šąla, galime užsimerkti želatiną, ir susiplakti glajų. Jo reikia visai nedaug. Paplakame kiaušinio baltymą, iki kol jis pabąla. Tada įberiame cukraus pudros ir citrinos rūgšties. Glajus neturi būti tirštas, bet ir ne per skystas, kad klijuojant sausainius nesitaškytų į visas puses. Kai tešla būna pakankamai šalta , laikas miltais pabarstyti teslos kočiojimo lentą lentą arba silikoninį paklotėlį ir kočioti sausainius. Aš kočioju kuo įmanoma ploniau. Permatomai nereikia, bet kuo ploniau- tuo geriau. Dabar metas žaisti. Pasirinkta formele išspaudžiame kuo įmanoma daugiau sausainių (skaičius turi būti lyginis). Pusėje jų padarome mažesnes skylutes, šideles,žvaigždutes ir t.t. Viską krauname į skardą, ir kepame, kol švelniai pagels. Sausainiai kepa, o jiems reikia įdaro. Išbrinkusią želatiną pakaitiname (svarbu maišyti ir neperkaitinti!!!), kol nebelieka gumuliukų. Greitai maišydami spanguolių sultis (jau su cukrumi), supilame į jas želatiną. Paliekame kokioje šaltoje vietelėje (rudens- žiemos sezonu labai tam tinka balkonas). Klijuoti sausainius reikia pravėsusius. Konditeriniu teptuku patepame vieną puselę, ir dedame puselę su skylute. Glajus stingsta gana greitai, tad kai suklijuosime visus sausainius, bus galima dėti įdarą. Jis turėtų būti košelės konsistencijos. Prieš sukrečiant į sausainiaus reikėtų gerai išmaišyti. Kai darbas baigtas, sausainius reikėtų palaikyti truputėlį šaltai. Skanaus Jei turite tiršto džemo, galite išvengti sausainių klijavimo su glaistu. Tokiu atveju sausainius tepate džemu ir sujungiate. Bet džemas turi būti pakankamai tirštas, kad nevarvėtų. [attachmentid=217951]
O aš žėlė žiede darau obuolių sulčių želė. Ir skanu ir sveika, mažieji po visą litrą (žiedą) suvalgo per pusdienį. O receptukas paprastas, išspaudžiu panašiai litrą obuolių sulčių, įdedu 5-6 šaukštus želatinos, ją palaikau, kol išbrinksta, tada pašildau ir supilu į žiedą. Spalva gal ir ne pati gražiausia, bet skonis Ir dabar viena balkone stingsta