Sausainiai su obuoliu
200g. kepimo margarino
2 šaukštai cukraus
3 kiaušinių tryniai (baltymai lieka papuošimui)
650g miltų
1 stiklinė pieno
Papuošimui-cukrus ir cinamonas
Sudėti trynius, cukrų, miltus. Viską išmaišyti. Supilti pieną ir ištirpintą margariną. Iškočioti kuo plonesniais lakštais. Pjauti juosteles ir vynioti aplink obuolį:
Vieną pusę pavilgome į kiaušinio baltymą ir cukraus-cinamono mišinį. Dedame ant silikoninio padėkliuko ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę:
Skanaus:
0,5 kg. miltų
250 ml. pieno
40 g. mielių
1 kiaušinis
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas cukraus
3 šaukštai aliejaus
Į greitkratį sudedame cukrų, mieles, kiaušinį ir pašildytą pieną. Kratome tol kol ištirps mielės. Visą mišinį supilame į dubenį, kuriame yra miltai ir druska. Šiltai kildiname tešlą 3 kartus. Tešlą išminkome ir padaliname į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojame, nupjauname tešlos galus (tešlos likučiai bus reikalingi kojoms, antakiams):
Šonuose įpjauname 3-4 cm juosteles:
Dedame varškę (cukrus kiauįinio trynys, cinamonas), o ant jos smulkiai pjaustytus obuolius (sukrus, cinamonas):
Vyniojame juosteles ant įdaro:
Suformuojame galvą, o iš kito galo susukame uodegą, iš likusios tešlos suformuojame kojas ir antakius. Vietoj akių įdėjau razinas. Perkeliame ant silikoninio padėkliuko ir pašauname į orkaitę 100 laipsnių:
Kai tešla pakyla, aptepti baltymu. Toliau kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Skanaus.
250 ml. pieno
40 g. mielių
1 kiaušinis
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas cukraus
3 šaukštai aliejaus
Į greitkratį sudedame cukrų, mieles, kiaušinį ir pašildytą pieną. Kratome tol kol ištirps mielės. Visą mišinį supilame į dubenį, kuriame yra miltai ir druska. Šiltai kildiname tešlą 3 kartus. Tešlą išminkome ir padaliname į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojame, nupjauname tešlos galus (tešlos likučiai bus reikalingi kojoms, antakiams):
Šonuose įpjauname 3-4 cm juosteles:
Dedame varškę (cukrus kiauįinio trynys, cinamonas), o ant jos smulkiai pjaustytus obuolius (sukrus, cinamonas):
Vyniojame juosteles ant įdaro:
Suformuojame galvą, o iš kito galo susukame uodegą, iš likusios tešlos suformuojame kojas ir antakius. Vietoj akių įdėjau razinas. Perkeliame ant silikoninio padėkliuko ir pašauname į orkaitę 100 laipsnių:
Kai tešla pakyla, aptepti baltymu. Toliau kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Skanaus.
Laba diena
Norėjau pasiteirauti, kaip namų šeimininkės su tuperware žiedu padarote tokį gražų torto viršų? Na tiksliau sakant, kaip jums nepakyla vaisiai kai supilate žele?
Norėjau pasiteirauti, kaip namų šeimininkės su tuperware žiedu padarote tokį gražų torto viršų? Na tiksliau sakant, kaip jums nepakyla vaisiai kai supilate žele?
Nežinau kaip kitos daro, bet aš ipilu truputį želė ant dugno, kai ta pastingsta, sudedu vaisius ar šiaip papuošimus ir tada užpilu vėl želė tiek, kad apsemtų vaisius ar net nedasemtų jų ir taip žaidi
Dėkui už patarimą Reikės pabandyti Kai dariau pirma kartą taip stengiaus gražiai papuošiau užpyliau šiek tiek žele ir mano menas pradingo
Tiek skanėstų,kad net seilė varva:ax:
Labiausiai patiko su žele, reikės penktadienį gaminti kokį variantą
Labiausiai patiko su žele, reikės penktadienį gaminti kokį variantą
Gaminau ir aš su žele žiedu,gavosi super, ir skonis ir išvaizda,svečiams labai patiko,pridėjau dar į vidų žele drebučių,kaip viena mamytė buvo dariusi .
Labai skanu buvo,tik gaila foto nepadariau
Labai skanu buvo,tik gaila foto nepadariau
QUOTE(laurindre @ 2010 11 19, 14:57)
Sviestiniai sausainiai su šokolado gabaliukais
200 g tikro sviesto (kambario temperatūros)
100 g cukraus
vieno vid. arba didelio kiaušinio
žiupsnelio druskos
vanilinio cukraus
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
apie 280 g a.r. kvietinių miltų
1/2 puodelio šokolado traškučių arba kapoto šokolado
Sviestą išsukti su cukrumi. Tada įdėti kiaušinį ir vėl gerai išsukti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų ir druską. Viską gerai išmaišyti.
Tešlą suspausti į pailgą dešrą , suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti dešimčiai minučių į šaldiklį. Jei kepsite vėliau, tai galima palikti šaldytuve.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Tuo metu ištraukti sustingusią tešlą ir supjaustyti nelabai storais gabaliukais. Dėti į kepimo skardą, ištiestą silikoniniu paplotėliu ir kepti 10 - 15 minučių arba kol gražiai paruduos.
Labai skanūs, trapūs sausainiai ir labai greitai pasidaro
[attachmentid=206209]
200 g tikro sviesto (kambario temperatūros)
100 g cukraus
vieno vid. arba didelio kiaušinio
žiupsnelio druskos
vanilinio cukraus
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
apie 280 g a.r. kvietinių miltų
1/2 puodelio šokolado traškučių arba kapoto šokolado
Sviestą išsukti su cukrumi. Tada įdėti kiaušinį ir vėl gerai išsukti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų ir druską. Viską gerai išmaišyti.
Tešlą suspausti į pailgą dešrą , suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti dešimčiai minučių į šaldiklį. Jei kepsite vėliau, tai galima palikti šaldytuve.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Tuo metu ištraukti sustingusią tešlą ir supjaustyti nelabai storais gabaliukais. Dėti į kepimo skardą, ištiestą silikoniniu paplotėliu ir kepti 10 - 15 minučių arba kol gražiai paruduos.
Labai skanūs, trapūs sausainiai ir labai greitai pasidaro
[attachmentid=206209]
o kadadeti sokolada?
Atsiprasau, praleidau. I gatava tesla Pies kepant
Mamytes, gal žinot to biskvitinio torto su persikais receptą?
http://www.youtube.c.../57/ynnpq7bueTI
Tą prasmę proporcijos
http://www.youtube.c.../57/ynnpq7bueTI
Tą prasmę proporcijos
Kas galėtų patarti, kaip gražiai išimti žele tortuką iš TW žiedo (ta prasme, kad gražiai atsiklijuotų nuo kraštų)?...
QUOTE(courtney @ 2011 02 07, 16:37)
Kas galėtų patarti, kaip gražiai išimti žele tortuką iš TW žiedo (ta prasme, kad gražiai atsiklijuotų nuo kraštų)?...
as kazkada dariau, tai labai lengvai patepiau aliejumi... isslydo greit..