Šiandien svečius vaišinau šia želė:
Pagaliau įsigijau torto formavimo žiedą Kokį receptuką rekomenduotumėt?
QUOTE(diasaja @ 2010 10 14, 19:00)
Kokį receptuką rekomenduotumėt?
pati sugalvojau:
Biskvitas
7 kiaušiniai
7 kupini šaukštai cukraus
7 kupini šaukųtai miltų
pertepimas
800ml jogurto
80g želatinos
820b indelis konservuotų persikų puselių
Atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius su cukrumi išsukame, dedame miltus. Išsukame baltymus ir dedame į kiaušinių masę. gerai išmaišome. kepiau 180 laipsnių orkaitėje silikoninėje formoje (kiek laiko nepasakysiu, kol gražiai aprudo).
500ml vandens užviriname. jame tirpdiname želatiną. Pilame jogurtą ir konservuotų persikų sirupą. kas mėgsta saldžiai, gali dar cukraus įberti. Supjaustyti kubeliais konservuotus persikus. palaukiau kol pradės šiekt tiek stingti ir pyliau ant biskvito. Antrą dalį biskvito dėjau ant viršaus. labai greitai sustingo. gaivus torčiukas
As torto forma jau irgi kelis kartus isbandziau
[attachmentid=206103]
http://www.sonatinos...iu-ir-kava.html
Labai skanus tortas
[attachmentid=206104]
O cia tiramisu, tik dejau truputi zelatinos
[attachmentid=206103]
http://www.sonatinos...iu-ir-kava.html
Labai skanus tortas
[attachmentid=206104]
O cia tiramisu, tik dejau truputi zelatinos
Sviestiniai sausainiai su šokolado gabaliukais
200 g tikro sviesto (kambario temperatūros)
100 g cukraus
vieno vid. arba didelio kiaušinio
žiupsnelio druskos
vanilinio cukraus
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
apie 280 g a.r. kvietinių miltų
1/2 puodelio šokolado traškučių arba kapoto šokolado
Sviestą išsukti su cukrumi. Tada įdėti kiaušinį ir vėl gerai išsukti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų ir druską. Viską gerai išmaišyti.
Tešlą suspausti į pailgą dešrą , suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti dešimčiai minučių į šaldiklį. Jei kepsite vėliau, tai galima palikti šaldytuve.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Tuo metu ištraukti sustingusią tešlą ir supjaustyti nelabai storais gabaliukais. Dėti į kepimo skardą, ištiestą silikoniniu paplotėliu ir kepti 10 - 15 minučių arba kol gražiai paruduos.
Labai skanūs, trapūs sausainiai ir labai greitai pasidaro
[attachmentid=206209]
200 g tikro sviesto (kambario temperatūros)
100 g cukraus
vieno vid. arba didelio kiaušinio
žiupsnelio druskos
vanilinio cukraus
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
apie 280 g a.r. kvietinių miltų
1/2 puodelio šokolado traškučių arba kapoto šokolado
Sviestą išsukti su cukrumi. Tada įdėti kiaušinį ir vėl gerai išsukti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų ir druską. Viską gerai išmaišyti.
Tešlą suspausti į pailgą dešrą , suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti dešimčiai minučių į šaldiklį. Jei kepsite vėliau, tai galima palikti šaldytuve.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Tuo metu ištraukti sustingusią tešlą ir supjaustyti nelabai storais gabaliukais. Dėti į kepimo skardą, ištiestą silikoniniu paplotėliu ir kepti 10 - 15 minučių arba kol gražiai paruduos.
Labai skanūs, trapūs sausainiai ir labai greitai pasidaro
[attachmentid=206209]
QUOTE(diasaja @ 2010 10 16, 23:39)
pati sugalvojau:
Biskvitas
7 kiaušiniai
7 kupini šaukštai cukraus
7 kupini šaukųtai miltų
pertepimas
800ml jogurto
80g želatinos
820b indelis konservuotų persikų puselių
Atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius su cukrumi išsukame, dedame miltus. Išsukame baltymus ir dedame į kiaušinių masę. gerai išmaišome. kepiau 180 laipsnių orkaitėje silikoninėje formoje (kiek laiko nepasakysiu, kol gražiai aprudo).
500ml vandens užviriname. jame tirpdiname želatiną. Pilame jogurtą ir konservuotų persikų sirupą. kas mėgsta saldžiai, gali dar cukraus įberti. Supjaustyti kubeliais konservuotus persikus. palaukiau kol pradės šiekt tiek stingti ir pyliau ant biskvito. Antrą dalį biskvito dėjau ant viršaus. labai greitai sustingo. gaivus torčiukas
Biskvitas
7 kiaušiniai
7 kupini šaukštai cukraus
7 kupini šaukųtai miltų
pertepimas
800ml jogurto
80g želatinos
820b indelis konservuotų persikų puselių
Atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius su cukrumi išsukame, dedame miltus. Išsukame baltymus ir dedame į kiaušinių masę. gerai išmaišome. kepiau 180 laipsnių orkaitėje silikoninėje formoje (kiek laiko nepasakysiu, kol gražiai aprudo).
500ml vandens užviriname. jame tirpdiname želatiną. Pilame jogurtą ir konservuotų persikų sirupą. kas mėgsta saldžiai, gali dar cukraus įberti. Supjaustyti kubeliais konservuotus persikus. palaukiau kol pradės šiekt tiek stingti ir pyliau ant biskvito. Antrą dalį biskvito dėjau ant viršaus. labai greitai sustingo. gaivus torčiukas
Nerealiai atrodo
QUOTE(diasaja @ 2010 11 25, 13:57)
ačiū labai skanus ir neriebus
Atsispausdinau receptuką. Bandysiu daryti