Va koks isejo:
Cia buvo tikras eksperimentas.
Tas baltas sluoksnis tai persikinis geriamas jogurtas. As istirpinau 3 tokius pilnus arbatinius saukstelius zelatinos ir sumaisiau su jogurtu. Nes pradzioj buvau istirpinusi tik 1,5 saukstelio, tai nestingo visai...po to nuemiau ir dar karteli stingdinau...
Turiu dar klausima: kaip sudelioti sone vynuoges ir kad jos neisplauktu padaryti..nes as dabar jas istaciau prie sono prispaudusi ir uzpyliau nedaug, po to kai sustengo siek tiek uzpyliau daugiau..tik tas krastas kur buvo priglaustas pries sienos neuzsipyle ir kai isemiau is zele ziedo kai kurios eme ir iskrito
QUOTE(zelviene @ 2010 05 12, 20:59)
Morku meduolisProduktai:
3 stiklines tarkuotu morku
2 stiklines cukraus
4 kiausiniai
1-2 saukstai medaus
1 stikline grietines + saukstelis kepimo milteliu (arba uzgesintos sodos)
4 stiklines miltu
vaniles ir cinamono po ziupsneli (galima ir maltu gvazdikeliu truputi truputi iberti)
Is visu produktu uzmaisyti tesla (isplakti kiausinius su cukrum; deti sutark. morkas; supilti grietine, sumaisyta su kepimo milteliais; suberti miltus; viska gerai issukti, gale suberti prieskonius, dar pamaisyti). Ja sudeti i riebalais istepta skarda ir kepti nekarstoje orkaiteje (ne daugiau 180°C), kol iskils ir graziai paruduos. Iskepusi galima pabarstyti miltiniu cukrum
3 stiklines tarkuotu morku
2 stiklines cukraus
4 kiausiniai
1-2 saukstai medaus
1 stikline grietines + saukstelis kepimo milteliu (arba uzgesintos sodos)
4 stiklines miltu
vaniles ir cinamono po ziupsneli (galima ir maltu gvazdikeliu truputi truputi iberti)
Is visu produktu uzmaisyti tesla (isplakti kiausinius su cukrum; deti sutark. morkas; supilti grietine, sumaisyta su kepimo milteliais; suberti miltus; viska gerai issukti, gale suberti prieskonius, dar pamaisyti). Ja sudeti i riebalais istepta skarda ir kepti nekarstoje orkaiteje (ne daugiau 180°C), kol iskils ir graziai paruduos. Iskepusi galima pabarstyti miltiniu cukrum
Gaminau pagal si recepta ir man nesigavo turejau ismesti,nes tik sieneles apskrudo o viduj kaip as vadinu "kliajster" -visas sulipes ir neiskepes,nu nezinau viska dariau pagal receptuka, tikriausiai pirma karta man taip nepasiseke
Sveikos,
Jeigu Jums kepinukas nepavyko, tai jį supjaustykite riekutėmis truputį padžiovinkite orkaitėje, atvėsinkite ir sumalkite į trupinukus ir pagaminsite puikiausią skanėstą bulvytes. Negalima mėtyti produktų. Bulvyčių receptas yra ir šiame forume.
Sėkmės
Jeigu Jums kepinukas nepavyko, tai jį supjaustykite riekutėmis truputį padžiovinkite orkaitėje, atvėsinkite ir sumalkite į trupinukus ir pagaminsite puikiausią skanėstą bulvytes. Negalima mėtyti produktų. Bulvyčių receptas yra ir šiame forume.
Sėkmės
QUOTE(agnulia @ 2010 06 08, 14:05)
Gaminau pagal si recepta ir man nesigavo turejau ismesti,nes tik sieneles apskrudo o viduj kaip as vadinu "kliajster" -visas sulipes ir neiskepes,nu nezinau viska dariau pagal receptuka, tikriausiai pirma karta man taip nepasiseke
O as ne viena karta sita meduoli kepiau ir namie jau pas mane drauges ne karta valge..ir man visada pavyko.....ir is visu bandytu receptu su morkom pats skaniausias, nes visai nesausas
Tas pats morku meduolis kitose formose keptas:
keksiukuose keptas:
QUOTE(diasaja @ 2010 09 08, 21:01)
Želė "Tik suaugusiems"
oho, na ir sugalvok tu man kaip skonis?
QUOTE(berta4 @ 2010 09 11, 14:06)
Kokia recepto darymo eiga?
ištirpinti sviestą, sudėti cukrų, šiek tiek pakaitinti, po to pieną supilti ir įberti kakavą.
Įkeliu Vilnelės receptuką
Obuolių tarta su kondensuotu pienu[SIZE=7]
Filmuotas receptas: http://www.youtube.c...u/0/KPsWRKC4xN4
Tešlai:
300 ml miltų,
75gr sviesto,
2 šaukštai cukraus,
1 kiaušinio trynio,
50 ml pieno,
Įdarui:
3 obuoliai,
kokoso drožlių,
indelis sutirštinto pieno su cukrumi,
Gaminimo eiga:
Quick chef peiliukais susmulkiname miltus, sviestą, cukraus pudrą.
Dedame kiaušinio trynį, pieną dar pasukame kol suformuoja tešlos gumulas ir padedame i šaldytuvą bent valandai.
Atšaldytą (pailsėjusią) tešlą iškočiojame silikoninėje formoje (padarant kraštelį), naudojant mini kočėliuką.
Obuolius supjaustome skiltelėmis arba Quick Chefu.
Sudedame obuolius ant tešlos
Supilame kokoso drožles. Užpilame kondensuotą pieną.
Kepame 30-40min,180°C .
SKANAUS
P.S. man ši tarta labai skani, saldoka, bet jį reguliuojam savo nuožiūra. Bet man vistik skanesnės mažos tartaletės, vieno kąsnio Tada gal labiau sukepa kokosas
Obuolių tarta su kondensuotu pienu[SIZE=7]
Filmuotas receptas: http://www.youtube.c...u/0/KPsWRKC4xN4
Tešlai:
300 ml miltų,
75gr sviesto,
2 šaukštai cukraus,
1 kiaušinio trynio,
50 ml pieno,
Įdarui:
3 obuoliai,
kokoso drožlių,
indelis sutirštinto pieno su cukrumi,
Gaminimo eiga:
Quick chef peiliukais susmulkiname miltus, sviestą, cukraus pudrą.
Dedame kiaušinio trynį, pieną dar pasukame kol suformuoja tešlos gumulas ir padedame i šaldytuvą bent valandai.
Atšaldytą (pailsėjusią) tešlą iškočiojame silikoninėje formoje (padarant kraštelį), naudojant mini kočėliuką.
Obuolius supjaustome skiltelėmis arba Quick Chefu.
Sudedame obuolius ant tešlos
Supilame kokoso drožles. Užpilame kondensuotą pieną.
Kepame 30-40min,180°C .
SKANAUS
P.S. man ši tarta labai skani, saldoka, bet jį reguliuojam savo nuožiūra. Bet man vistik skanesnės mažos tartaletės, vieno kąsnio Tada gal labiau sukepa kokosas
As tokia kepu su kriausem ir vietoj kokoso migdolus arba lazdyno riesutus dedu.
Pabandyk, skonis superinis ir cinamonas labai tinka
Pabandyk, skonis superinis ir cinamonas labai tinka