Siandien sis tortas iskeliavo i gerumo svente darzeli Geros ir siltos visiems dienos!!!!!
Si karta be varskes sluoksnio, nes keliavo i darzeli pas vaikus, bet sekanti karta isbandysim. Aciu uz patarimus!!!
Aš dar darau varškės želė su želė gabaliukais
pasidarau įvairių spalvų želė iš pakelių, (tik pilu 300 ml vandens, o ne pusę litro, kaip nurodyta ) ir atšaldau. tada varškę (apie 200 g) sutrinu blenderiu, įdedu cukraus, įpilu 0,5 l natūralaus jogurto ir išmaišau; supilu tirpintą želatiną ir kai masė pradeda stingti, sudedu supjaustytus spalvotos želė gabalėlius, išmaišau ir supilu į žiedą. ir laukiu, kol sustings
paskutinį kartą dariau anytos gimtadieniui, tai labai staigiai dingo
pasidarau įvairių spalvų želė iš pakelių, (tik pilu 300 ml vandens, o ne pusę litro, kaip nurodyta ) ir atšaldau. tada varškę (apie 200 g) sutrinu blenderiu, įdedu cukraus, įpilu 0,5 l natūralaus jogurto ir išmaišau; supilu tirpintą želatiną ir kai masė pradeda stingti, sudedu supjaustytus spalvotos želė gabalėlius, išmaišau ir supilu į žiedą. ir laukiu, kol sustings
paskutinį kartą dariau anytos gimtadieniui, tai labai staigiai dingo
QUOTE(Anita5 @ 2010 04 24, 11:56)
Aš dar darau varškės želė su želė gabaliukais
pasidarau įvairių spalvų želė iš pakelių, (tik pilu 300 ml vandens, o ne pusę litro, kaip nurodyta ) ir atšaldau. tada varškę (apie 200 g) sutrinu blenderiu, įdedu cukraus, įpilu 0,5 l natūralaus jogurto ir išmaišau; supilu tirpintą želatiną ir kai masė pradeda stingti, sudedu supjaustytus spalvotos želė gabalėlius, išmaišau ir supilu į žiedą. ir laukiu, kol sustings
paskutinį kartą dariau anytos gimtadieniui, tai labai staigiai dingo
pasidarau įvairių spalvų želė iš pakelių, (tik pilu 300 ml vandens, o ne pusę litro, kaip nurodyta ) ir atšaldau. tada varškę (apie 200 g) sutrinu blenderiu, įdedu cukraus, įpilu 0,5 l natūralaus jogurto ir išmaišau; supilu tirpintą želatiną ir kai masė pradeda stingti, sudedu supjaustytus spalvotos želė gabalėlius, išmaišau ir supilu į žiedą. ir laukiu, kol sustings
paskutinį kartą dariau anytos gimtadieniui, tai labai staigiai dingo
O kiek cukraus i varske deti?
QUOTE(laurindre @ 2010 04 22, 14:30)
Jis nelabai papuosimams skirtas. Man jis is vis nesamone, nieko su juo man neina isspausti. Naudoju tik antgaliu laikymui. Tokiems darbams naudoju tik konditerini maiseli
nu man eklerams ar kokiems sausainiams tai supper. Nu , aisku, jegos isspausti reikia , bet kietesnes teslos maiseliai neatlaiko- plysta, o sitas tai neuzmusamas
QUOTE(zelviene @ 2010 04 24, 12:47)
O kiek cukraus i varske deti?
i visus tokius dalykus cukraus kiekis yra labai subjektyvus. Vieniem saldziau, kitiem maziau saldziai patinka. Reikia ragauti ir paciam ziureti jau gana ar dar norisi saldumo
As su zele ziedu dar darau torta :
pirmas sluoksnis :
trintos brasnes su cukrum ( is saldiklio) + zelatina
kai sustingsta pilu antra suoksni:
isplaki grietinele, cukru, vanilini cukru ir ziupsneli citrinos rugsties ( arba puse isspaustos citrinos). Imi pora sauju siemku( islukstentu) ir sumali su kavamale. supili i isplakta grietinele. supili istirpinta zelatina ir ant sustingusiu braskiu.
Apacioj gaunasi baltas, virsuj raudonas sluoksnis. Visi, kas ragavo - gyre
( nezinau, gal jau buvo cia toks receptas - visos temos neskaiciau)
Idomu, siemku su plakta grietinele dar nevalgiau O kaip skonis
QUOTE(laurindre @ 2010 04 24, 19:54)
Idomu, siemku su plakta grietinele dar nevalgiau O kaip skonis
nepatikesi - superinis Pabandyk
QUOTE(karapuzike @ 2010 04 24, 22:35)
nepatikesi - superinis Pabandyk
Butinai prie progos pabandysiu
QUOTE(laurindre @ 2010 04 24, 19:54)
Idomu, siemku su plakta grietinele dar nevalgiau O kaip skonis
Va tas ir mane sudomino..keistas derinukas, bet jei pasiteisino, tai reiks pabandyti
O tikrai su spec. indais, skirtais mikrobangei, galima joje iškept pyragą?
QUOTE(jurda @ 2010 04 27, 11:57)
O tikrai su spec. indais, skirtais mikrobangei, galima joje iškept pyragą?
Galima, bet nebūna toks skanus, kaip keptas orkaitėje Tik tiek, kad greit
QUOTE(karapuzike @ 2010 04 24, 17:05)
nu man eklerams ar kokiems sausainiams tai supper. Nu , aisku, jegos isspausti reikia , bet kietesnes teslos maiseliai neatlaiko- plysta, o sitas tai neuzmusamas
i visus tokius dalykus cukraus kiekis yra labai subjektyvus. Vieniem saldziau, kitiem maziau saldziai patinka. Reikia ragauti ir paciam ziureti jau gana ar dar norisi saldumo
As su zele ziedu dar darau torta :
pirmas sluoksnis :
trintos brasnes su cukrum ( is saldiklio) + zelatina
kai sustingsta pilu antra suoksni:
isplaki grietinele, cukru, vanilini cukru ir ziupsneli citrinos rugsties ( arba puse isspaustos citrinos). Imi pora sauju siemku( islukstentu) ir sumali su kavamale. supili i isplakta grietinele. supili istirpinta zelatina ir ant sustingusiu braskiu.
Apacioj gaunasi baltas, virsuj raudonas sluoksnis. Visi, kas ragavo - gyre
( nezinau, gal jau buvo cia toks receptas - visos temos neskaiciau)
i visus tokius dalykus cukraus kiekis yra labai subjektyvus. Vieniem saldziau, kitiem maziau saldziai patinka. Reikia ragauti ir paciam ziureti jau gana ar dar norisi saldumo
As su zele ziedu dar darau torta :
pirmas sluoksnis :
trintos brasnes su cukrum ( is saldiklio) + zelatina
kai sustingsta pilu antra suoksni:
isplaki grietinele, cukru, vanilini cukru ir ziupsneli citrinos rugsties ( arba puse isspaustos citrinos). Imi pora sauju siemku( islukstentu) ir sumali su kavamale. supili i isplakta grietinele. supili istirpinta zelatina ir ant sustingusiu braskiu.
Apacioj gaunasi baltas, virsuj raudonas sluoksnis. Visi, kas ragavo - gyre
( nezinau, gal jau buvo cia toks receptas - visos temos neskaiciau)
Noriu paklausti kiek dedi zelatino ir kiek uogu,kokios proporcijos
QUOTE(berta4 @ 2010 04 27, 15:02)
Noriu paklausti kiek dedi zelatino ir kiek uogu,kokios proporcijos
nu zinok sunku pasakyti. is akies Grietineles imu mazdaug apie 200-300ml, zelatinos valgomas saukstas ( su ciut ciut vandens mikrobanginej istirpinu), braskiu irgi panasiai tiek su tiek pat zalatinos. tik jei braskes labai saltos, tai jos akimirksniu pradeda stingti. reikia greitai pilti i forma. ir jau tada nieko nelaukus galima ir grietinele pilti