Įkraunama...
Įkraunama...

Saldumynai su Tupperware

Siandien sis tortas iskeliavo i gerumo svente darzeli wink.gif wink.gif wink.gif Geros ir siltos visiems dienos!!!!!
user posted image user posted image

Si karta be varskes sluoksnio, nes keliavo i darzeli pas vaikus, bet sekanti karta isbandysim. Aciu uz patarimus!!!
Atsakyti
Aš dar darau varškės želė su želė gabaliukais ax.gif
pasidarau įvairių spalvų želė iš pakelių, (tik pilu 300 ml vandens, o ne pusę litro, kaip nurodyta schmoll.gif ) ir atšaldau. tada varškę (apie 200 g) sutrinu blenderiu, įdedu cukraus, įpilu 0,5 l natūralaus jogurto ir išmaišau; supilu tirpintą želatiną ir kai masė pradeda stingti, sudedu supjaustytus spalvotos želė gabalėlius, išmaišau ir supilu į žiedą. ir laukiu, kol sustings ax.gif

paskutinį kartą dariau anytos gimtadieniui, tai labai staigiai dingo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Anita5 @ 2010 04 24, 11:56)
Aš dar darau varškės želė su želė gabaliukais  ax.gif
pasidarau įvairių spalvų želė iš pakelių, (tik pilu 300 ml vandens, o ne pusę litro, kaip nurodyta schmoll.gif ) ir atšaldau. tada varškę (apie 200 g) sutrinu blenderiu, įdedu cukraus, įpilu 0,5 l natūralaus jogurto ir išmaišau; supilu tirpintą želatiną ir kai masė pradeda stingti, sudedu supjaustytus spalvotos želė gabalėlius, išmaišau ir supilu į žiedą. ir laukiu, kol sustings  ax.gif

paskutinį kartą dariau anytos gimtadieniui, tai labai staigiai dingo  lotuliukas.gif


O kiek cukraus i varske deti?
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 04 22, 14:30)
Jis nelabai papuosimams skirtas. Man jis is vis nesamone, nieko su juo man neina isspausti. Naudoju tik antgaliu laikymui. Tokiems darbams naudoju tik konditerini maiseli 4u.gif

nu man eklerams ar kokiems sausainiams tai supper. Nu , aisku, jegos isspausti reikia , bet kietesnes teslos maiseliai neatlaiko- plysta, o sitas tai neuzmusamas mirksiukas.gif

QUOTE(zelviene @ 2010 04 24, 12:47)
O kiek cukraus i varske deti?

i visus tokius dalykus cukraus kiekis yra labai subjektyvus. Vieniem saldziau, kitiem maziau saldziai patinka. Reikia ragauti ir paciam ziureti jau gana ar dar norisi saldumo 4u.gif

As su zele ziedu dar darau torta :
pirmas sluoksnis :
trintos brasnes su cukrum ( is saldiklio) + zelatina
kai sustingsta pilu antra suoksni:
isplaki grietinele, cukru, vanilini cukru ir ziupsneli citrinos rugsties ( arba puse isspaustos citrinos). Imi pora sauju siemku( islukstentu) ir sumali su kavamale. supili i isplakta grietinele. supili istirpinta zelatina ir ant sustingusiu braskiu.

Apacioj gaunasi baltas, virsuj raudonas sluoksnis. Visi, kas ragavo - gyre cool.gif
( nezinau, gal jau buvo cia toks receptas - visos temos neskaiciau)
Atsakyti
Idomu, g.gif siemku su plakta grietinele dar nevalgiau schmoll.gif O kaip skonis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 04 24, 19:54)
Idomu,  g.gif siemku su plakta grietinele dar nevalgiau schmoll.gif O kaip skonis rolleyes.gif

nepatikesi - superinis thumbup.gif Pabandyk wink.gif
Atsakyti
QUOTE(karapuzike @ 2010 04 24, 22:35)
nepatikesi - superinis  thumbup.gif  Pabandyk wink.gif

Butinai prie progos pabandysiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 04 24, 19:54)
Idomu,  g.gif siemku su plakta grietinele dar nevalgiau schmoll.gif O kaip skonis rolleyes.gif


Va tas ir mane sudomino..keistas derinukas, bet jei pasiteisino, tai reiks pabandyti wink.gif
Atsakyti
O tikrai su spec. indais, skirtais mikrobangei, galima joje iškept pyragą?
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2010 04 27, 11:57)
O tikrai su spec. indais, skirtais mikrobangei, galima joje iškept pyragą?

Galima, bet nebūna toks skanus, kaip keptas orkaitėje 4u.gif Tik tiek, kad greit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(karapuzike @ 2010 04 24, 17:05)
nu man eklerams ar kokiems sausainiams tai supper. Nu , aisku, jegos isspausti reikia , bet kietesnes teslos maiseliai neatlaiko- plysta, o sitas tai neuzmusamas  mirksiukas.gif
i visus tokius dalykus cukraus kiekis yra labai subjektyvus. Vieniem saldziau, kitiem maziau saldziai patinka. Reikia ragauti ir paciam ziureti jau gana ar dar norisi saldumo  4u.gif

As su zele ziedu dar darau torta :
pirmas sluoksnis :
trintos brasnes su cukrum ( is saldiklio) + zelatina
kai sustingsta pilu antra suoksni:
isplaki grietinele, cukru, vanilini cukru ir ziupsneli citrinos rugsties ( arba puse isspaustos citrinos). Imi pora sauju siemku( islukstentu) ir sumali su kavamale. supili i isplakta grietinele. supili istirpinta zelatina ir ant sustingusiu braskiu.

Apacioj gaunasi baltas, virsuj raudonas sluoksnis. Visi, kas ragavo - gyre  cool.gif
( nezinau, gal jau buvo cia toks receptas - visos temos neskaiciau)

Noriu paklausti kiek dedi zelatino ir kiek uogu,kokios proporcijos
Atsakyti
QUOTE(berta4 @ 2010 04 27, 15:02)
Noriu paklausti kiek dedi zelatino ir kiek uogu,kokios proporcijos

nu zinok sunku pasakyti. is akies doh.gif Grietineles imu mazdaug apie 200-300ml, zelatinos valgomas saukstas ( su ciut ciut vandens mikrobanginej istirpinu), braskiu irgi panasiai tiek su tiek pat zalatinos. tik jei braskes labai saltos, tai jos akimirksniu pradeda stingti. reikia greitai pilti i forma. ir jau tada nieko nelaukus galima ir grietinele pilti
Atsakyti