Įkraunama...
Įkraunama...

Saldumynai su Tupperware

QUOTE(simoselis @ 2009 10 07, 12:03)
Yra 2 išeitys:
1.) nedėti tokių grožių nuotraukų;
2.) Dėti, bet dar reikėtų nuotraukų paildomai, kaip tas grožis daromas lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  4u.gif

Ir su issamiu issamiu pasakojimu kaip tai daroma lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš dažnai kepu šokoladinį pyragą, ypač jei sulaukiu svečių ax.gif

100 g juodojo šokolado be priedų; 100 g sviesto; 3 kiaušiniai; 100 ml cukraus; 150 ml miltų; 2 obuoliai, 1 šaukštelis kepimo miltelių.

Šokoladą, sviestą ir 2 šaukštus vandens ištirpinti mikrobangėje. Quick Chefe (su peiliukais) susmulkinti nuluptus obuolius, sudėti kiaušinius, cukrų, miltus ir kepimo miltelius ir išmaišyti (su sparneliais). Į tešlą supilti tirpintą šokoladą ir vėl išmaišyti. Tešlą supilti į aliejumi pateptą silikoninę kepimo formą (arba Microplusą) ir kepti mikrobangėje 10 min.

Labai greitai gaminasi ir skanus tiek karštas (ypač su ledais blush2.gif ) tiek šaltas mirksiukas.gif

Atsakyti
Temai atgaivinti bigsmile.gif

"Vyšnių picai" reikia:
100 g sviesto
120 g cukraus
1,5 pakelio vanilinio cukraus
4 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
100 g maltų lazdyno riešutų
100 g tarkuoto šokolado
125 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
450 g vyšnių be kauliukų
Į išsuktą sviestą įmaišykite cukrų, pakelį vanilinio cukraus, kiaušinius, druską, maltus riešutus ir tarkuotą šokoladą.
Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sukrėskite į sviestą ir išmaišykite. Tešlą sukrėskite į tortinę (jei norite išlaikyti nuotraukoje matomą plonapadės picos pavidalą, forma turi būti ne mažesnė nei 28 cm skersmens smile.gif ). Vyšnias paskleiskite ant išlyginto tešlos paviršiaus, šiek tiek įspauskite.
Iki 175 - 200°C įkaitintoje orkaitėje pyragą kepkite apie 30 min.

[attachmentid=196946]

As kepiau silikonineje formoje “Karalienė”, riešutus ir šokoladą smulkinau sūrio malūnėliu. Labai lengvai ir greitai padaromas pyragas, tikrai tinkamas vakareliams, nes per valandą tikrai pagaminsite. Be galo skanus……..

Originalus receptas čia.
http://kasnutikovirt...abaleliais.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 18 balandžio 2010 - 13:59
Gal kas galit patarti koki varskes sluoksni adaryti zele ziede? Gal kas koki receptuka skanu turit? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zelviene @ 2010 04 21, 10:54)
Gal kas galit patarti koki varskes sluoksni adaryti zele ziede? Gal kas koki receptuka skanu turit?  4u.gif

Braškių – rabarbarų žele tortas


[attachmentid=197097]

1 pakelis citrinų žele
1 pakelis braškių žele
15 gr želatinos
200 gr. varškes ( aš dėjau separuotą)
200 gr. natūralaus jogurto( grietineles)
100 gr. cukraus
1 puodelis rabarbarų (jei nera galima citrinu sulciu)
10 braškių ( ar kazko kito papuosimui)

Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.Atskiruose induose pasiruošiame citrinu ir braškiu žele. Pakelį tirpiname 300 ml karšto vandens, gerai išmaišome, kad ištirptų želatinos grūdeliai ir paliekame atvėsti.
Pasiruošiame rabarbarus, nulupame, supjaustome griežinėliais. Užviriname apie 100 ml vandens sudedame rabarbarus, supilame cukrų, paverdame, kol rabarbarai išverda. Truputį atvėsiname, dedame varškę ir jogurtą, gerai išmaišome (galima blenderyje).
Formuojame tortą pagal savo skonį ir fantaziją. Kadangi aš dariau Tupperware žele žiede, pradėjau nuo viršaus. Užpyliau sluoksnelį citrinų žele, į ją sudėjau braškių puseles, atšaldžiau, kol pradėjo stingti. Supyliau likusią citrinų žele. Jai sustingus, užpyliau sluoksnelį baltos masės. Jai sustingus, pyliau braškių žele, balta mase ir vel braškių žele.
Tarpuose viska reikia sustingdinti, žinoma.
Gavosi labai gaivus vasarinis tortas.
Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(zelviene @ 2010 04 21, 11:54)
Gal kas galit patarti koki varskes sluoksni adaryti zele ziede? Gal kas koki receptuka skanu turit?  4u.gif

Braskiu-rabarbaru zele tortas
1 pakelis citrinų žele
1 pakelis braškių žele
15 gr želatinos
200 gr. varškes ( aš dėjau separuotą)
200 gr. natūralaus jogurto
100 gr. cukraus
1 puodelis rabarbarų
10 braškių

Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.Atskiruose induose pasiruošiame citrinu ir braškiu žele. Pakelį tirpiname 300 ml karšto vandens, gerai išmaišome, kad ištirptų želatinos grūdeliai ir paliekame atvėsti.
Pasiruošiame rabarbarus, nulupame, supjaustome griežinėliais. Užviriname apie 100 ml vandens sudedame rabarbarus, supilame cukrų, paverdame, kol rabarbarai išverda. Truputį atvėsiname, dedame varškę ir jogurtą, gerai išmaišome (galima blenderyje).
Formuojame tortą pagal savo skonį ir fantaziją. Kadangi aš dariau Tupperware žele žiede, pradėjau nuo viršaus. Užpyliau sluoksnelį citrinų žele, į ją sudėjau braškių puseles, atšaldžiau, kol pradėjo stingti. Supyliau likusią citrinų žele. Jai sustingus, užpyliau sluoksnelį baltos masės. Jai sustingus, pyliau braškių žele, balta mase ir vel braškių žele.
Tarpuose viska reikia sustingdinti, žinoma.
Gavosi labai gaivus vasarinis tortas.
Skanaus.
Atsakyti
Sitas dar skanus is Sonatinos
Varškės ir baltojo šokolado desertas
Pagrindas
1 st. maltų lazdyno riešutų
1 st. maltų sausainių
1/3 st. tirpinto sviesto
Įdaras
250 g neriebios kreminės varškės
1 st. grietinės
1/3 st. cukraus
120 g tirpinto balto šokolado
3 v. š. likerio
2 a. š. želatinos (išbrinkintos 1/3 st. vandens)
1/2 st. riebios grietinėlės
Pasiruošti formą – dugną ir šonus iškloti kepimo popieriumi. Sumaišyti sausainius, riešutus ir sviestą. Gautą masę dėti į formą ir labai gerai ant dugno suspausti. Padėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras.
Mikseriu išplakti varškę, grietinę ir cukrų. Pakaitinti želatiną, kol visiškai ištirps ir praaušusią supilti į varškės masę kartu su šokoladu. Supilti likerį ir viską gerai išplakti. Atskirai išplakti grietinėlę iki purumo (bet nelabai standžiai) ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Supilti ant paruošto sausainių pagrindo ir šaldyti šaldytuve ne trumpiau, kaip 3 val.
P. S. stiklinė – 236 ml. Padariau klaidą darydama želė žiede – kadangi pagrindą dėjau ant viršaus, jis visiškai nesusispaudė ir byrėjo, bet visi ragavę nusprendė, kad ir be pagrindo labai labai skanu... Varškės dėjau 370 g (2 indelius Mūsų švelniosios)... Manau sėkmingai galima padaryti desertiniuose indeliuose be jokio pagrindo – bus mažiau kalorijų

Atsakyti
Aciu labai wink.gif reiks butinai isbandyti..nes taip norisi kazko gaivaus pavasari 4u.gif O as kazkada dariau, tik neatsimenu kaip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zelviene @ 2010 04 21, 11:34)
Aciu labai wink.gif reiks butinai isbandyti..nes taip norisi kazko gaivaus pavasari  4u.gif O as kazkada dariau, tik neatsimenu kaip  ax.gif

Siaip skaniau varske su grietinele, bet jei nori gaivesnio, daryk su jogurtu. 4u.gif
O is tikro tai reikia eksperimentuoti, kad tau paciai mase patiktu. Jei mase bus skani tai ir tortas bus tau skanus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 04 21, 11:52)
Siaip skaniau varske su grietinele, bet jei nori gaivesnio, daryk su jogurtu. 4u.gif
O is tikro tai reikia eksperimentuoti, kad tau paciai mase patiktu. Jei mase bus skani tai ir tortas bus tau skanus wub.gif


O varske geriau rinktis riebesne ar liesesne? ax.gif Jei pavyzdziui su jogurtu daryti?
Atsakyti
mergaites, turiu klausima. turiu TW konditerini svirksta ( ta pusle) kokius eklerus ar dar ka su juo isspausti einasi gerai, bet pv torta papuosti tai jezau jezau... jegos, kad kazka isspausti, tai sunaudoju maximuma. Uzsikacialinti papus galima hihihi.gif O kai tiek jegos reikia, kad isspausti, tai jau graziai papuosti, isgauti grazias formas , gelytes, ornamentus jau sveikatos nebelieka...Gal as ka ne taip darau ? Gal yra kokia gudrybe, kad lengviau spaustusi ta pusle ?
Atsakyti
QUOTE(zelviene @ 2010 04 22, 08:48)
O varske geriau rinktis riebesne ar liesesne?  ax.gif Jei pavyzdziui su jogurtu daryti?


Jokio skirtumo, tik pertrink, kad gumuliuku nebutu 4u.gif
QUOTE(karapuzike @ 2010 04 22, 08:51)
mergaites, turiu klausima. turiu TW konditerini svirksta ( ta pusle) kokius eklerus ar dar ka su juo isspausti einasi gerai, bet pv torta papuosti tai jezau jezau... jegos, kad kazka isspausti, tai sunaudoju maximuma. Uzsikacialinti papus galima hihihi.gif O kai tiek jegos reikia, kad isspausti, tai jau graziai papuosti, isgauti grazias formas , gelytes, ornamentus jau sveikatos nebelieka...Gal as ka ne taip darau ? Gal yra kokia gudrybe, kad lengviau spaustusi ta pusle ?

Jis nelabai papuosimams skirtas. Man jis is vis nesamone, nieko su juo man neina isspausti. Naudoju tik antgaliu laikymui. Tokiems darbams naudoju tik konditerini maiseli 4u.gif
Atsakyti