Tešlai:
220 g miltu, 100 g sviesto, 50 ml šalto vandens , žiupsnelis druskos;
Idarui:
5-6 vidutinio dydžio obuoliai, 5 valg. šaukštai cukraus, 4 valg. šaukštai miltu, 1 valg. šaukštas citrinu sulčiu, 1kiaušinis, cukraus pudros, obuolių pyrago prieskonių (pirkau mišinį, bet galima ir patiems pasidaryti - cinamonas, gvazdikėliai, imbieras ir t.t)
Miltus, sviesta, druska suberiame i Quick Chef ir sukame tol, kol gauname i mažus trupinius panašia mase. Supilame vandeni ir sukame toliau kol trupiniai sulimpa i tešlos gumula. Išėmę peiliukus, tešlą baigiame minkyti silikonine mentele.
Obuolius nulupame ir supjaustome riekelemis. I dubeni suberiame obuolių skilteles, cukru, miltus bei supilame citrinu sultis. Viska gerai išmaišome mentele arba supurtome uždengę dubenį dangčiu. Ant silikoninio padeklo kiek leidžia jo kraštai iš tešlos iškociojame blyną.
Obuolius sudedame į tešlos vidurį, palikdami 5cm laisvą kraštą. Suimdami tešlos kraštus, užlankstome ja taip, kad įdaras atrodytų tarsi krepšelyje. Kepame iki 190ºC ikaitintoje orkaiteje 35-45 minutes, arba kol tešla švelniai paruduoja ir įdaras užverda. Jei matyti, kad pyragas greitai skrunda, paskutines 5-10 minuciu galima jį kepti uždengus silikoniniu padėkliuku.
Paliekame pyragą 20 minučių, kad atvestų. Pyrago kraštą pabarstome cukraus pudra. Pjaustome peiliu su dantukais (duonos peiliu). Pyragą serviruojame kartu su ledais arba plakta grietinele. Puošiame šviežios mėtos lapeliais.
Šitą kepiau silikoninėj formoj, bet taip pat sėkmingai galima iškepti ir ant padėklo.
