Įkraunama...
Įkraunama...

Pienas

As girdau maziui ne parduotuvini karves pienuka, todel visada ilgokai pavirinu. O parduotuvinio, manau, nera butinybes virinti, ypac jei vaikutis didesnis.
Atsakyti
šviežią, ką tik pamilžtą karvutės pieną tikrai virinčiau. Bet, kadangi kaimo neturim, o pirkti "pas bobutes" pieno produktų nė už ką nesiryžčiau, duodu sūniukui pieno iš pakiukų- o jis juk ir taip pasterizuotas, kam jį dar virint.
beje, užvirdamas pienas praranda dalį gerųjų medžiagų mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš girdėjau, kad jei pradarai naują pieno pakelį, tai jo virinti nereikia, užtenka tik pašildyti, bet jei iš anksčiau pradaryto pakelio duodi pienuką, tai reikia užvirinti. Net nežinau, gal mikrobų kokių patenka į pradarytą pakelį unsure.gif ? Bet jei dauguma jūsų nevirinat ir nei viena neparašėt, kad nuo to būtų kažkas blogo atsitikę, tai gal iš tiesų nėra būtina virinti unsure.gif ?
Atsakyti
Mums ir labai ydomu pasidare,jau mum metukai ir ruosiames misinukus keisti i karves piena,tik galvoju ar neperanksti nuo metuku ax.gif
Papildyta:
QUOTE(jurmle @ 2008 04 30, 21:38)
Mums ir labai ydomu pasidare,jau mum metukai ir ruosiames misinukus keisti i karves piena,tik galvoju ar neperanksti nuo metuku ax.gif

Ir gal galit patarti koki pienuka rinktis
Atsakyti
QUOTE(jurmle @ 2008 04 30, 21:40)
Papildyta:
Ir gal galit patarti koki pienuka rinktis

Patarčiau bandyti po truputį duoti paprasto karvės pienuko, ta prasme ne iš karto atsisakyti mišinuko, o kas antrą, kas trečią kartą pakeisti jį karvės pienuku. Pažiūrėsit ar vaikutis jį apskritai gers, ar nebus kokios alergijos, ar gerai pilvukas reaguos. Mes tai jei duodam karvės pienuką, tai dažniausiai Mū, tiesiog tokį perkam kad ilgiau naudoti galėtume, nes paprasto nespėjam sunaudoti, mums jis surūgsta. Bet jei jūs perkat paprastą, tai galit jį ir duoti. Aš tai planuoju mišinuko neatsisakyti iki 2 metukų, vis tiek man rodos jis sveikesnis vaikučiui, ir papildomų vitaminų turi. Tai kartais duodam, mišinuką, kartais karvės. 4u.gif
Atsakyti
Mes perkam Musu piena ir visada ilgiau laiko nei galiojimas buna parasytas.Jei gerai atsimenu Mu pienas tetrapakuose buna,tai dabar mastau kuris geriau butu.Pienuka geriam vakare,nakti ir ryte,kada geriau duoti karves pienuko,gal ryte,kad mtyciau jei pabers ar dar kas.
Atsakyti
As cia gal ne i tema,bet gal patartut koki geriau duoti pienuka,ar tetrapakuose,ar nera jokio skirtumo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurmle @ 2008 05 01, 21:32)
As cia gal ne i tema,bet gal patartut koki geriau duoti pienuka,ar tetrapakuose,ar nera jokio skirtumo 4u.gif

Aš tai žiūriu, kad būtų toks pakelis, kurį būtų galima uždaryti, na kad nestovėtų prakirptas kaip pvz. tas kur maišelyje arba kai kuriuose tetrapakuose. Man atrodo kad į jį mažiau mikrobų patenka kai uždarytas būna, nors gal čia tik mano pačios išsigalvojimas, nežinau rolleyes.gif . Mū pieno ir kai kurių kitų tetrapakai turi uždaromą kamštuką, arba tie kur plastikiniuose buteliuose man irgi patikimiau atrodo nei maišeliuose. Na bet čia tik mano nuomonė, kad iš tiesų viskas yra daug paprasčiau ir tinka bet koks pienukas bet kokiame įpakavime ax.gif .
Atsakyti
vienakart nevirinau pieno i r daviau su neskvik dribsniais... kelias dienas viduriavo vaikas....
Atsakyti
Mes nuo metuku geriam karves piena,bet dazniausiai uzvirinu,nes manau kad vaikas dar mazas...........maza ko blink.gif g.gif
Atsakyti
Siandien ryte i mes jau gerem karves pienuko,nevirinau,tik pasildziau,bet per piet paviduriavo blink.gif tai net nezinau ar kad nevirinau,ar kad ir taip vaikas linkes paviduriuot.Ryt ryte duosiu viryto,paziuresiu ar viduriuos ar ne
Atsakyti
Mamytes, o kaip jus pasildot pienuka mikrobangeje ar ant virykles? g.gif Mes dar vakarais valgome misinuka, bet planuoju jau keist i piena.
Atsakyti