Įkraunama...
Įkraunama...

Pienas

As virinau , bet kai pradejo eiti i darzeli pastebejau kad ten nevirina, tai dabar ir pati nevirinu rolleyes.gif
Atsakyti
Mano mazoji pienuko nenori gerti visiskai schmoll.gif
Valgo varske, jogurtus, kartais kefiro isgeria, tai manau, kad Ca jai tikrai uztenka.
Atsakyti
Prieš keletą mėnesių viename moterims skirtame lietuviškame žurnale buvo labai išsamiai aprašyti pieno produktai, o taip pat ir jų pasterizacija. Ir radau tokį sakinį, kad parduotuvėje nupirktą pasterizuotą pieną vaikams iki 2 metų reikia duoti virintą. Taigi, nežinant, taip kategoriškai patarinėti mamoms nereiktų...
Atsakyti
Nevirinau ir aš blush2.gif
Nors teko kelis kartus,tai pasidegdavo luobele pienas(aišku tai normalu) ,bet soskes užkimšdavo,nesuprasdavau ko vaikas nakti verkia unsure.gif O pasirodo soskė būdavo užsikišus doh.gif
Papildyta:
Oi,atsiprašau,pasikartojau blush2.gif
Atsakyti
Aš perku 2,5% pieną, jo nevirinu, tačiau kaime močiutė duoda mažylei natūralaus karvės pieniuko, tai jį visada virinam. Ne tik užverdam, bet ir truputį pavirinam.
Atsakyti
Labukas visoms. 4u.gif
Pasiskaitinėjau apie pienuką. Kas virina, kas ne. g.gif
Man būtų visai įdomu sužinoti, o nuo kiek laiko jau galima būtų mišinuką keisti pienu ? Dabar mums jau beveik metukai, bet vis dar geriam mišinuką.
Bandžiau košytes balinti pienu tai lyg ir be problemų.
Ar galiu jau duoti pieną vietoje mišinuko ? g.gif
Atsakyti
Mišinuką į pienuką galima keisti nuo metukų,tik reikėtų palaipsniui,ar pienuką su mišinuku pabandyti pamaišyti ar viena maitinimą pakeisti biggrin.gif Aišku jai vaikui patiks pienuko skonis,nes mišinukas saldus,o pienukas ne smile.gif
Aš pakeičiau pienuką į mišinuką nuo 1,3m. gal būčiau ir ankščiau,bet labai jau nevalgiukė buvo,nesinorėjo vien pienu girdyt unsure.gif
Atsakyti
Parduotuves pasterizuotas, virinti nevirinu antra karta.O vat kas perkat karves piena is bobuciu, kaimu(mes tai vengiam tokio), tai virinti privalu!!!!!!!
Atsakyti
o del pieno sildymo mikrobangeje - ar teko kam girdeti, jog mikrobangeje sildomas jis praranda dali vertingu medziagu. ar tai tiesa ? gal kas zino detaliau ?
Atsakyti
Nuo 11men. pradejau pratint suneli prie pienuko.Labai jau noriai sia permaina jis prieme smile.gif O pienuko nevirinu,nes perku ne pasterizuota,o apdorota ultra auksta temperatura.
Atsakyti
QUOTE(selinga @ 2007 11 22, 17:55)
Nuo 11men. pradejau pratint suneli prie pienuko.Labai jau noriai sia permaina jis prieme smile.gif O pienuko nevirinu,nes perku ne pasterizuota,o apdorota ultra auksta temperatura.

Ultra aukšta temperatūra tai čia kokios firmos pienas ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(aruncikas @ 2007 11 22, 20:43)
Ultra aukšta temperatūra tai čia kokios firmos pienas ?  g.gif

Pienas apdorotas UAT būna išpilstytas į dėžutes,bent jau nė karto nemačiau tokio pieno maišeliuose.Aš perku MŪ piena,bet yra ir "optima linija",ir "sveikas"...Yra parašyta ant dėžutės ar jis pasterizuotas ar apdorotas ultra aukšta temperatūra.
Atsakyti