Mama_Tania, tai ką vis dėlto nusprendei pagaminti?
jolančiuk, oho koks sąrašėlis

Džiaugiuosi, kad visi patiekalai pavyko
PaMeL, tavo mb liko be žado pamatęs receptą, ar tu jau spėjai šį apkepą pagaminti?
lora++, labai smagu, kad išlindai iš pogrindžio

Džiaugiuosi, kad visi išmėginti patiekalai pavyko ir patiko

Aš padažų prie pyragų negaminu, nes ir taip kalorijų būna pakankamai (na nebent kartais valgome su ledais...

), bet štai receptas:
Vanilinis padažas250 ml pieno
3 kiaušinių tryniai
8 v. š. cukraus
1 v. š. vanilės ekstrakto
Nedideliame puode ant vidutinės ugnies užvirti (tik kol pradės kilti mažyčiai burbuliukai) pieną. Tuo tarpu dubenyje mediniu šaukštu išmaišyti trynius. Suberti cukrų ir maišyti, kol gausis lygi masė. Nuolat maišant lėtai pilti karštą pieną į trynių cukraus masę.
Gautą masę supilti vėl į puodą. Ant silpnos ugnies nuolat maišyti mediniu šaukštu, kol masė sutirštės. Svarbu nepervirti, nes trynius sutrauks. Kai tik pradės garuoti, nukelti padažą nuo viryklės ir įmaišyti vanilę. Maišyti reikėtų šluotele ir gana intensyviai, kad padažas praauštų ir kiaušiniai nustotų virti... Padažas paruoštas, kai įkišus šaukštą į padažą ir ištraukus iš jo, pirštu perbraukus per šaukšto apačią pėdsakas lieka beveik be padažo.
Padažą ataušinti uždengus plėvele, taip, kad ji liestų visą paviršių (kad nesusidarytų plėvelė). Jeigu padažas gavosi su gumuliukais, jį galima perkošti per sietelį...
Ugnuže, labai džiaugiuosi, kad bandelės visiems patiko