Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 5

QUOTE(dolile @ 2006 11 20, 20:25)
Šiaip nesudėtingai - na gal kiek sunkiau su tuo susukimu - bet aš, kaip Sonatina patarė, nusipirkau reguliuojamo dydžio formą, tai nebuvo sudėtinga suformuoti. Nors dabar galvoju, kad kitą kartą kai darysiu, gal pridėsiu mascarponės sūrio, kad nesigautų skystas kremas - tada bus užtikrintas variantas biggrin.gif



O kokia ta reguoliojamo dydzio forma? Ar cia ta, kur nusiima sonai, ar cia dar kokia kitokia? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos, merginos smile.gif

vytule, pyragas atrodo labai skaniai smile.gif O lazanija su bandelėmis irgi thumbup.gif Džiaugiuosi, kad šeimai patiko 4u.gif

mergyte_, pati ir atsakei į savo klausimus biggrin.gif Būtent tam ir reikia tešlą brinkinti, kad nesijaustų manai...

Gadiga, ar pavyko lizdeliai orkaitėje?

Portuke, svarbiausia, kad radai savo klaidą biggrin.gif Tikiuosi kitą kartą keksiukai pagaliau pavyks smile.gif O keksas su kiaušinių likeriu man irgi labai labai patinka smile.gif

laurindre, cukinijos rudeniop labai sukietėja... Bet šiaip smagu, kad šis patiekalas patinka smile.gif Malonu, kad ir kukuliukai bei keksas patiko smile.gif Kriaušės teoriškai neturėtų sukirsti į dugną... Gal buvo labai sultingos ar ne itin nuvarvintos?

krika, pyragus kepu su bet kokiais obuoliais, kurių kas nors duoda tongue.gif , arba kokius nusiperku smile.gif

Mama_Tania, labai malonu, kad keksiukai, žuvis grietinėlėje, kukuliukai, kriaušių pyragas gavosi skanūs smile.gif O negi to kopūstų apkepo su faršo reikia taip ilgai laukti? g.gif O kriaušių pyragas atrodo labai viliojančiai... rolleyes.gif

Baisa, džiaugiuosi, kad ir žuvienė, ir vištiena patiko smile.gif

NRima, šaunu, kad pynutės pavyko thumbup.gif

zole, bandelės atrodo thumbup.gif O picos tešla greičiausiai neiškilo tik dėl mielių... Ar kartais nepasenusios buvo? Jei kyla nors kokių abejonių, geriau prieš darant tešlą mieles išbandyti - išmaišyti su šiek tiek šilto pieno ar vandens ir žiupsneliu cukraus - jei per 5 - 10 min. stipriai suputoja - geros 4u.gif

egliuke, labai malonu, kad išbandei tiek patiekalų ir radai patinkančių smile.gif

Papildyta:
kregzde, ačiū už pyragą biggrin.gif Atrodo labai viliojančiai... rolleyes.gif Smagu, kad ir zuikis patiko smile.gif

Ugnuže, labai džiaugiuosi, kad ir kukuliai, ir tortas pavyko puikiai... Aš nešiausi šį tortą į darbą, tai irgi niekas nesuprato, kodėl dryžiai vertikalūs... lotuliukas.gif

rts, labai smagu, kad varškiniai rageliai patiko smile.gif

Eimante, na ir ataskaita thumbup.gif Labai malonu, kad tiek daug visko išbandei ir viskas (neskaitant neaiškaus tinginio tongue.gif ) patiko ax.gif

starbee, džiaugiuosi, kad vyras įvertino suflė smile.gif

Spurgita, nėra už ką smile.gif Džiaugiuosi, kad pyragas patiko 4u.gif

korcula, nekreipk dėmesio į vyro komentarus smile.gif Galima ir tik save palepinti skanėstais tongue.gif Džiaugiuosi, kad ir kiti patiekalai patiko 4u.gif

dolile, visi trys tortai atrodo tiesiog thumbup.gif O dabar dėl to skysto įdaro - o ir prieš tepant įdaras buvo skystas? Kokią grietinėlę naudoji? Nes panašiausiai, kad grietinėlė normaliai neišplakta... Man kremas gavosi labai standus... Pastebėjau, kad iš ilgo galiojimo tetrapakelių grietinėlė išsiplaka žymiai prasčiau ir plakti reikia gerokai ilgiau... Dar nelabai man Saulės pieno grietinėlė iš Maximos... O jeigu nuolat grietinėlė normaliai neišsiplaka, galima įberti grietinėlės standiklio... smile.gif

Miss_Lumholdt, o grietinę ragavai prieš dėdama? g.gif Nes tik nuo grietinės galėtų gautis rūgštoka...

Semi Sweet, džiaugiuosi, kad silkė ir suši tortas papuošė stalą smile.gif O vandens į vištieną tikrai nereikia, padažas virdamas ir taip labai suskystėja 4u.gif Dėl emalės tai nelabai žinau, nors teoriškai manyčiau, kad nebelabai galima naudoti indus su pažeista emale... g.gif
Papildyta:
darzeli, krabų lazdeles perku tik Vičiūnų ir jokiais būdais ne šaldytas smile.gif

user posted image

Agurkus galima šiek tiek nuvarvinti, bet iš tiesų gerai, kad yra šiek tiek drėgmės - tortas nesigauna per sausas smile.gif

kriziuk, kad po pirmo pakilimo tešla subliūško ją pajudinus - normalu, taip ir turi būti... Bet kad paskui sukrito, tai negerai... schmoll.gif Man kažkodėl atrodo, kad bandelės tiesiog perkaito... g.gif

noir1, džiaugiuosi, kad zuikis patiko smile.gif O dėl pikantiško torto - jeigu mėgsti pikantiškiau, aštriau, tai ir reikėjo ant sluoksnių berti prieskonių daugiau... g.gif Torto nebijok - jis visai nesudėtingai pasidaro smile.gif

prieblanda, tai jei jau ne pirmą kartą įsitikinai, kad neuždengus neiškepa - visada uždenk ir viskas gausis normaliai 4u.gif

Rituxx, tikiuosi kriauklelės pavyks smile.gif

jurattele, ir kaip gi tas keksas? g.gif

lanaa, džiaugiuosi, kad krabų blyneliai patiko smile.gif Ir kad sugebėjai išgelbėti tiramisu tongue.gif O varškiniai rageliai greičiau gaunasi minkšti, nei trapūs... Jei mėgsti trapius, reikėtų daryti kitokią tešlą...

starbee, labai malonu, kad ir žuvienė, ir įdaryti makaronai patiko thumbup.gif

LIAN, spurgos tiesiog fantastiškos thumbup.gif

Wild Flower, džiaugiuosi, kad maltinukai - vyniotiniai visiems patiko smile.gif

katiliuk, labai smagu, kad blynai ir bandelės patiko smile.gif

Marinčik, purių blynų tešla tikrai neturi gautis skysta - ji gaunasi netgi ganėtinai tiršta... Gal permaišei tešlą? g.gif Maišyti reikia labai atsargiai, tik kad neliktų sausų miltų... O gal ką netiksliai atmatavai?.. O dėl aliejaus negaliu nieko pasakyti... O kituose patiekaluose to aliejaus nesijaučia? Šiaip blynams keptuvę prieš kepant reikia gana stipriai įkaitinti, o vėliau kepti ant vidutinės ugnies...

Daivve, reguliuojama forma būna be dugno, tik bortelis. Gali būti ir plastmasinė...

user posted image user posted image

Aš nebrangiai nusipirkau tokį metalinį bortelį Thomas Philips parduotuvėje smile.gif
Atsakyti
[quote=Sonatina,2006 11 21, 13:37]
Sveikos gyvos, merginos smile.gif

[]kriziuk[/b], kad po pirmo pakilimo tešla subliūško ją pajudinus - normalu, taip ir turi būti... Bet kad paskui sukrito, tai negerai... schmoll.gif Man kažkodėl atrodo, kad bandelės tiesiog perkaito... g.gif

bet aš ją kildinau orkaitėj, kaip ir rašei, įkaitini iki 50 laipsnių... kildinau uždarius orkaitę, nes jei atidaryta, tai labai greitai pravėsta... na bet gali būti, kad antrą kartą gal perkaitinau g.gif nežinau, taip norėčiau dar kartą pabandyti, bet bijau, kad vėl nesigaus, nors skonis tai superinis tongue.gif gavos
Atsakyti
Keksas gavosi laaabai skanus thumbup.gif , bet prisižadėjau fotkę, bet nedariau, nes į tešlą įmaišiau smulkiai pjaustytus persikus, tai jie nusėdo į dugną ir prilipo, nors patepiau riebalais ir pabarsčiau džiuvesėliais g.gif , galvoju, gal reikėjo supylti teštą, o tada sudėti ant viršaus persikus doh.gif .Bet skoniui tai nepamaišė thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

Mėsos apkepas

0,8 – 1 kg kiaulienos
2 didelės svogūno galvos
6 skiltelės česnako
3 dideli rūgštoki obuoliai
2 didelės morkos
150 g fermentinio sūrio
100 g majonezo
prieskonių, druskos, pipirų

Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais. Gerai išmaišyti. Dėti į kepimo formos dugną ir lygiai paskleisti. Ant viršaus sluoksniais dėti smulkiai supjaustytus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytus česnakus, stambiai sutarkuotus obuolius, stambiai sutarkuotas morkas, tarkuotą sūrį. Viršų aptepti majonezu ir dėti iki 200º C įkaitintą orkaitę. Kepti 1 val., orkaitę išjungti ir apkepą palikti orkaitėje dar 15 min.

P. S. aromatas namie buvo fantastiškas... rolleyes.gif Ir išvis gavosi labai labai skanu... ax.gif Mėsą (naudojau sprandinę) pagardinau Viduržemio jūros prieskonių mišiniu bei adžika... Jeigu matysis, kad apkepo viršus stipriai ruduoja - galima uždengti folija...
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 21, 14:37)
dolile, visi trys tortai atrodo tiesiog thumbup.gif O dabar dėl to skysto įdaro - o ir prieš tepant įdaras buvo skystas? Kokią grietinėlę naudoji? Nes panašiausiai, kad grietinėlė normaliai neišplakta... Man kremas gavosi labai standus... Pastebėjau, kad iš ilgo galiojimo tetrapakelių grietinėlė išsiplaka žymiai prasčiau ir plakti reikia gerokai ilgiau... Dar nelabai man Saulės pieno grietinėlė iš Maximos... O jeigu nuolat grietinėlė normaliai neišsiplaka, galima įberti grietinėlės standiklio... smile.gif

Va būtent Saulės pieno grietinėlę ir naudojau, bėriau ir grietinėlės standiklio - bet matyt tikrai grietinėlė kalta g.gif O kokią grietinėlę naudoji, Sonatina?
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 21, 15:51)
Mėsos apkepas



Vaje, kaip smagu, vėl mėsytė smile.gif Labai laukiau jau kažko naujo iš mėsos...
Šiandien jau kepsiu vėl tą marinuotą sidre, labai ji mums patiko ir užtenka trim dienom smile.gif
Vakar kepiau paskutinį pyragą (kur receptas su varške ir obuoliais), bet vietoj obuolių dėjau persikų stiklinę, supjaustytą kubeliais ir vietoj prieskonių dėjau tik vanilinį cukrų. Labai skanus, nors tešla prigąsdino - kažkokia per minkšta - nei šaukštu imt, nei rankom smile.gif Bet labai skanus, tik saldokas, kitą kartą dėsiu varškėn mažiau cukraus.
Ir dar dariau įdarytas makaronų kriaukles, bet įdariau kitaip - su kiaulienos faršu, tada išviriau tas kriaukles keptuvėj (plokščiam puode su dangčiu) sultiny. Pasidariau padažą kaip makaronų lizdelių (su garstyčiom), sudėjau į indą, skirtą kepimui, tada sudėjau tas kriaukles, supyliau sultinį, užtarkavau sūriu ir užkepiau smile.gif Labai patiko mudviem su vyru...
Atsakyti
kriziuk, jau suformuotas bandeles gali palikti ir tiesiog kambario temperatūroje pakilti, tik reikia uždengti... O, beje, orkaitėje jos buvo uždengtos? g.gif Nebijok, tikrai mėgink dar kartą - būtinai pavyks smile.gif

jurattele, geriausiai prieš maišant į tešlą visokius vaisius, juos apvolioti šaukšte miltų ar krakmolo, tada jie tolygiai pasiskirsto po tešlą ir nenuskęsta... smile.gif

dolile, šįkart Triufelių torui pirkau Laumės juostos didelį indelį iš Rimi - tai išsiplakė per kelias minutes smile.gif O dar labai gera būna geltonuose maišeliuose po 200 ml, Panevėžio pieno...

user posted image

Katu, aha mėsytė... rolleyes.gif Labai smagu, kad sidre marinuota mėsa jums patinka smile.gif O tas pyragas su persikais tai man buvo labai skanus... Tik aš grietinėlę ne išplakiau su varške, kaip obuoliniame, o išplakiau atskirai ir įmaišiau kartu su smulkintais persikais į jau paruoštą varškės masę... O dėl tešlos - kuo pati tešla minkštesnė, tuo pyragas gaunasi skanesnis... rolleyes.gif
Džiaugiuosi ir kad kriauklių improvizacija gavosi skani smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 21, 15:38)
kriziuk, jau suformuotas bandeles gali palikti ir tiesiog kambario temperatūroje pakilti, tik reikia uždengti... O, beje, orkaitėje jos buvo uždengtos? g.gif Nebijok, tikrai mėgink dar kartą - būtinai pavyks smile.gif



ir pirmą ir antrą kartą kildinant uždengiau maistine plėvele. na turbūt bandysiu dar kartą savaitgalį smile.gif
Atsakyti
Žadėjau formelėmis išspaudžiamų sausainių receptą... smile.gif

user posted image

Sviestiniai sausainiai „Kapučino“

60 ml karšto vandens
1 v. š. tirpios kavos granulių
250 g minkšto sviesto
200 g cukraus
1 kiaušinis
350 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių

Sumaišyti karštą vandenį ir kavos granules, kad ištirptų.
Sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo. Įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Supilti kavą ir dar kartą gerai išplakti iki vientisos masės. Sumažinti mikserio greitį iki minimumo ir suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Labai gerai išmaišyti.
Tešlą padalinti į tris dalis, jas suvynioti į plėvelę, suploti iki 1 cm storio ir šaldyti šaldytuve 2 – 3 val.
Orkaitę įkaitinti iki 200° C. Imti vieną po vieną tešlos lakštą (kitus laikyti šaldytuve) ir iškočioti iki 0,5 cm storio (geriausiai kočiojosi ant kepimo popieriaus). Išspausti formelėmis sausainius, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 6 – 10 min. (kol krašteliai ims rusti). Visiškai ataušinti. Galima sausainius pagardinti šokoladu – ištirpinti šokoladą su šaukšteliu sviesto ir pamirkyti vieną sausainio puselę. Dėti ant kepimo popieriaus ir palaikyti šaldytuve, kad šokoladas sustingtų.

P. S. tešla prieš šaldant gaunasi labai minkšta - ant plėvelės sukrėčiau tiesiog šaukštu... Labai skanūs ir trapūs sausainiai su švelniu kavos aromatu... rolleyes.gif Šokolado, deja, neturėjau... Beje, gaunasi jų tikrai nemažai - trys didelės skardos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 21, 13:37)
Mama_Tania, labai malonu, kad keksiukai, žuvis grietinėlėje, kukuliukai, kriaušių pyragas gavosi skanūs smile.gif O negi to kopūstų apkepo su faršo reikia taip ilgai laukti? g.gif O kriaušių pyragas atrodo labai viliojančiai... rolleyes.gif


doh.gif tai buvo "balandėlių apkepas" ax.gif

QUOTE(Sonatina @ 2006 11 21, 14:51)
Mėsos apkepas


verysad.gif kaip tik vakar turėjau didėlį mėsos gabalą
Atsakyti
Sonatina, norėjau paklausti ar didelis iseina Napoleono tortas. Mat savaitgaliui pas mane užgrius nemažas būrys saldumynų mėgėjų, tai ir mąstau ar iš vienos normos man jį kept ar dvigubint g.gif

O gal iki penktadienio kokį paprastesnį, t.y. pagaminamą su mažiau laiko sąnaudų torto receptuką rastum 4u.gif
Atsakyti