Sonatina, ačiū už kalakutienos zuikio receptą su sūriu Buvo labai skanu, visą porciją šiandien su vyru suėdėm Ech... vargas mano gabaritams
Šiandien dariau baltus kukulius , receptas kaip tik man. dažnai perku kalakuto krūtinėlę, tai dabar turėsiu dar vieną skanų receptą. prie bulvių košės labai tiko.
O vakar išsikepiau šokoladinį keksą su kriaušėmis, labai skanus, tik kažkodėl man kriaušės nukrito į apačią ir gavosi dugne košė. Toks jausmas, kad jų per daug. Bet skonis tikrai nenukentėjo, tikrai dieviška.
O vakar išsikepiau šokoladinį keksą su kriaušėmis, labai skanus, tik kažkodėl man kriaušės nukrito į apačią ir gavosi dugne košė. Toks jausmas, kad jų per daug. Bet skonis tikrai nenukentėjo, tikrai dieviška.
Šianakt laukia bemiegė naktis, nes persivalgiusi neuzmiegu O sustot niekaip negaliu, koks NEREALUS keksas su kaiušinių likeriu Tikrai nesu kol kas skanesnio kekso valgiusi. Abu su vyru kertam, net nespejau nufotkint nesupjaustyto Skonis super, spalva - sodri geltona, aromatas...... nenusakomai fantastiškas. Aciu Sonatina už receptuką
O pusryčiams kepiau varškėčius - labai skanu, įtraukta i nuolatinį meniu
O pusryčiams kepiau varškėčius - labai skanu, įtraukta i nuolatinį meniu
Šįvakar gaminau manų kruopų apkepą. Lyg viską padariau pagal receptą, bet jis turėjo tokį rūgštų prieskonį
QUOTE(Miss_Lumholdt @ 2006 11 19, 21:12)
Šįvakar gaminau manų kruopų apkepą. Lyg viską padariau pagal receptą, bet jis turėjo tokį rūgštų prieskonį
gal netyčia vietoj ko nors rūgčios druskos įdėjai?
aš irgi kątik kepiau manų kruopų apkepą, tai tirai jokio rūgštaus prieskonio
tik man atrodo, jog tas apkepas greičiau galėtų būti vietoj biskvito. ant viršaus uždėliojus vaisių ir užpylus kokios žele būtų
arba kitą kartą gal bandysiu obuolių papjaustyt,ar patarkuot ant viršaus
O aš savo gimtadieniui pagaminau "Silkė patale" ir "Suši tortą" tiek vienas tiek kitas labai skaniai gavosi, ir ne tik skaniai, bet ir labai papuošė šventinį stalą , vakar pagaminau Vištiena jogurto padaže irgi gavosi labai skanu tik manau kaloriju ten su kaupu , bet kartais pasilepinti galima, tik padariau klaidą, kad dar sugalvojau į indą vandens šiek tiek įpilti tai padažo labai daug gavosi ir pradėjo begti per kraštus.
Tiesa norėjau paklausti (atsiprašau kad gal truputį ir ne į temą) indą kurį naudoju kepimui orkaiteje turiu tokį nuo senų laikų toks sunkus nepermatomas dengtas kažkokia emale, bet pastebėjau, kad ta emalė jau keliose vietose išsidauzius ar nusišveitus, tai matosi metalas. Ar toks indas dar tinkamas naudojimui?
Tiesa norėjau paklausti (atsiprašau kad gal truputį ir ne į temą) indą kurį naudoju kepimui orkaiteje turiu tokį nuo senų laikų toks sunkus nepermatomas dengtas kažkokia emale, bet pastebėjau, kad ta emalė jau keliose vietose išsidauzius ar nusišveitus, tai matosi metalas. Ar toks indas dar tinkamas naudojimui?
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 15, 15:55)
Pikantiškas vaflių tortas
pakelis vaflių lakštų
kietai virtų kiaušinių
krabų lazdelių
marinuotų agurkų
fermentinio sūrio
majonezo
česnakų
druskos, pipirų, citrinos sulčių
pakelis vaflių lakštų
kietai virtų kiaušinių
krabų lazdelių
marinuotų agurkų
fermentinio sūrio
majonezo
česnakų
druskos, pipirų, citrinos sulčių
Labas vakaras Sonatina. Noriu paklausti kokias krabų lazdeles perkate, ar lengvai jos tarkuojasi (ar su burokine tarka tarkuot). Aš kartą kai nusipirkau krabų lazdeles, tai kažkokios kietos, neskanios (gal pasenusios, nors galiojimo laikas dar nepasibaigęs).Ar nuo agurkų nepalieka labai šlapias. juk jie paleidžia savo skysti ilgiau laikant. Kad prirašiau, turbūt aiškiai.
Aš savaitgalį bandžiau daryti bulvines bandeles, kadangi nemoku nieko gaminti iš mielinės tešlos, tai dariau tik iš pusės recepto, ir gerai, nes būtų buvę per daug...
na padariau tešlą, padėjau pakilti, ji tikrai labai gražiai iškilo, dvigubai padidėjo.. aš jau apsidžiaugiau, kad gausis purios bandelelės tada parašyta recepte, kad reikia padaryti bandeles ir dar kartą kildinti.. kai išverčiau tešlą iš dubens, ji sukrito, ar taip turi būti? tada padariau bandeles ir vėl įdėjau į pašildytą orkaitę, kad pakiltų. Na ir čia nesupratau, kas atsitiko, jos pradėjo kilti ir po to subliuško na aišku, aš jas iškepiau, bet jos nebuvo purios, gavosi kaip duonytė, šiaip tikrai skonis buvo labai geras , vaikas net prašė "bandelės" ir valgė su malonumu, bet kodėl jos man nebeiškilo, ką padariau ne taip?
na padariau tešlą, padėjau pakilti, ji tikrai labai gražiai iškilo, dvigubai padidėjo.. aš jau apsidžiaugiau, kad gausis purios bandelelės tada parašyta recepte, kad reikia padaryti bandeles ir dar kartą kildinti.. kai išverčiau tešlą iš dubens, ji sukrito, ar taip turi būti? tada padariau bandeles ir vėl įdėjau į pašildytą orkaitę, kad pakiltų. Na ir čia nesupratau, kas atsitiko, jos pradėjo kilti ir po to subliuško na aišku, aš jas iškepiau, bet jos nebuvo purios, gavosi kaip duonytė, šiaip tikrai skonis buvo labai geras , vaikas net prašė "bandelės" ir valgė su malonumu, bet kodėl jos man nebeiškilo, ką padariau ne taip?
Na kepiau kalakutienos zuikį su sūriu jau koks skonis net mano nevalgiukas valgė,pikantišką vaflių tortą gaminau paskutinį kartą nu ne mano skonio trūko pikantiškumo aštrumo.Dabar kepu šepadro pyraga,pažiūrėjau kad labai daug riebalų.Faršas pirktinis matyt jis ir parodė iš ko pagamintas Manų kruopų apkepas suėjo už pyragą,labai skanus į kitį formelę įdėjau mėlynių vaikioko porcija,skaniai sulapnojo.Žadu kepti tą triufelių tortą su avietėm,bet bijau taip sudėtingai atrodo.Ir aš nemoku gražiai apipavidalinti esu truputį peckelė.
Vakar vakarienei gaminau Kopūstų apkepą su faršu - labai skanu (tik labai jau ilgai), tai kol laukėm dar iškepiau baltus kukulius - irgi labai skanu, mmm, labai skanu; ir Pyragą su kriaušėmis, skanus (tik nelabai toks mano skoniui, bet retkarčiais galima)
Sonatina, visi receptai super
Sonatina, visi receptai super
QUOTE(noir1 @ 2006 11 20, 11:29)
Na kepiau kalakutienos zuikį su sūriu jau koks skonis net mano nevalgiukas valgė,pikantišką vaflių tortą gaminau paskutinį kartą nu ne mano skonio trūko pikantiškumo aštrumo.Dabar kepu šepadro pyraga,pažiūrėjau kad labai daug riebalų.Faršas pirktinis matyt jis ir parodė iš ko pagamintas Manų kruopų apkepas suėjo už pyragą,labai skanus į kitį formelę įdėjau mėlynių vaikioko porcija,skaniai sulapnojo.Žadu kepti tą triufelių tortą su avietėm,bet bijau taip sudėtingai atrodo.Ir aš nemoku gražiai apipavidalinti esu truputį peckelė.
Apie faršus neseniai rašė laikraštyje: į tą pirktinį įeina ne tik mėsytė ir šiaip riebaliukai, bet ir menkavertės plėvės ir pan. (neprisimenu tiksliai kaip ten buvo suformuluota). jei neturit mėsmalės ar tingit malt, tada geriau išsirinkti gražų gabaliuką mėsos ir paprašyti parduotuvėj jį sumalti
Vakar kepiau vištieną su obuoliais, bet ir vėl įsitikinau, kad mano orkaitėj atidengtus galima kepti tik pyragus Kol neuždengiau indo folija, tol niekaip ta višta man nenorėjo iškept iki galo, nors ir skystimėlio sočiai buvo, ir temperatūros Kadangi pirmą kartą į stalą patiekiau kaip vėliau paaiškėjo iki galo neiškepusią vištieną, MB ir vėliau atsisakė ją valgyti
Ačiū Sonatinai už receptus nesu gera šeimininkė bet manau ja tapsiu nes čia tokie geri receptai ir taip parasta gaminti vakare gaminsiu kriaukleles su įdaru tai jaučiu kaip bus skanu