QUOTE(Sonatina @ 2006 11 17, 09:32)
Astyte, nelabai supratau klausimo... Reikia dideliame puode svieste 15 - 20 min. troškinti svogūnus, ten pat berti miltų, pakepinti kelias minutes, ten pat supilti sultinį ir viską pavirti dar 35 min.
Matai, receptuka daviau uosviui, kuris jau specas musu, labai skaniai daro valgyt, ir jis sako, kad viskas jau sukepe, apkepe ir t.t. nera prasmes...taip ilgai virt o as sakau, kad reikia zodziu, vakar darem ir man patiko, tik virem trumpiau, gal kokias 15 min. o tie svogunai, turbut, jie suverda?
Kiaušiniai škotiškai
8 kietai išvirti kiaušiniai
800 g faršo
2 kiaušiniai
1 svogūno galva
1 - 2 skiltelės česnako
2 v. š. bet kokių smulkintų žalumynų
100 g šviežių duonos trupinėlių
druskos, pipirų
aliejaus
Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustyti. Į indą su faršu suberti svogūnus, česnakus, žalumynus, duonos trupinėlius, įmušti kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais. Viską labai gerai išmaišyti. Iš faršo suformuoti du paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir gražiai apspausti faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.
Keptuvėje labai įkaitinti aliejų ir apkepti kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Keptuvę uždengti dangčiu, viryklę prisukti iki minimumo ir patroškinti dar 10 15 min.
P. S. batono riekeles be plutos tiesiog susmulkinau blenderiu... Dariau iš lieso kiaulienos faršo... Įbėriau smulkintų krapų... Vyras sakė, kad čia tiesiog zrazai Gal ir taip, bet labai skanu...
Na vakar vėl kepiau Varškės pyragą su persikais,tai įmesiu koks gavosi.Tik kraštai man apskrunda,nes orkaitė mano mažiau kaista ir tenka ilgiau pakepti,kad būtų iškepęs nes man vis vidurys atrodo neiškepęs,o gal kai pravėstų būtų viskas OK ir mažiau pakepus
Kaip Sonatina minėjai ir aš dabar jį lengvai su lėkštė iš formos apverčiau ir viskas buvo puiku
Ir dar kepiau Kalakutienos vyniotinį su sūriu tik vakar taip jau niekas jo ir neparagavo Aš tik jį blogai sulipdžiau,nes man per vieną pusę truputį sūrio išbėgo,bet tai niekis manau vistiek bus skanus.Tik pabaigoje popierių atidengiau,kad viršus paskrustų truputį,tai jis man kažko toks prikibęs buvo,bet nusiėmė.
Aš tą lenkišką NORFOJE pirkau,ir ten kitokio nėra,tai reikės kitur paieškoti.Geriau brangesnis,bet geras,nes kitaip bijau mėginti kepti tą Kiaušinių faršo vyniotinį,kai jis daug kam prikimba
Kaip Sonatina minėjai ir aš dabar jį lengvai su lėkštė iš formos apverčiau ir viskas buvo puiku
Ir dar kepiau Kalakutienos vyniotinį su sūriu tik vakar taip jau niekas jo ir neparagavo Aš tik jį blogai sulipdžiau,nes man per vieną pusę truputį sūrio išbėgo,bet tai niekis manau vistiek bus skanus.Tik pabaigoje popierių atidengiau,kad viršus paskrustų truputį,tai jis man kažko toks prikibęs buvo,bet nusiėmė.
Aš tą lenkišką NORFOJE pirkau,ir ten kitokio nėra,tai reikės kitur paieškoti.Geriau brangesnis,bet geras,nes kitaip bijau mėginti kepti tą Kiaušinių faršo vyniotinį,kai jis daug kam prikimba
QUOTE(Kaliteja @ 2006 11 17, 11:25)
pyragas tikrai labai gražus
o kodėl pas tave persikų puselės po visą pyragą išmėtyti? aš kai dariau: tai tešla eidavo, tada persikų puselės, o tada jau ir varškytė - sluoksniais
(p.s. tik fotikas buvo iš lauko ką tik atneštas, tai iškart nepastebėjau, kad aprasojo)
o kaip turi būti?
vakar kepiau varškines bandeles, skanios, tik kietokos biški gavosi, tokios kaip 2 dienų senumo , gal dėl to kad dėjau daugiau miltų nes tešla skysta gavosi pagal receptą
QUOTE(Kaliteja @ 2006 11 16, 23:14)
O kur tokią pirkote
aš pirkau Maksimoj kaina apie 5 Lt
Vakar kepiau baltus kukulius keptuvėj nu ir labai gerai gavosi....Aišku orkaitėj gal prekinė išvaizda geresnė būna
Sonatina,
o į triufelių torto biskvito tešlą tik 6 valgomieji šaukštai miltų dedasi? Labai kažkaip mažai...
Ačiū už atsakymą
o į triufelių torto biskvito tešlą tik 6 valgomieji šaukštai miltų dedasi? Labai kažkaip mažai...
Ačiū už atsakymą
Mama_Tania, turi būti taip, kaip norisi - skonio tikrai neįtakoja, ar persikai apačioje, ar paviršiuje
katiliuk, gaila, kad bandelės gavosi kietokos... Geriau jau kitą kartą nebert daug miltų, o rankas pavilgyti aliejuje, kad tešla nebeliptų...
Čalykušu, džiaugiuosi, kad kukuliai ir keptuvėje gerai gavosi
gyteni, labai malonu, kad apkepas patiko
pakalnuteL, paprastai biskvituose 1 kiaušiniui dedama 1 v. š. cukraus ir 1 kupinas v. š. miltų... Šiame torte į tešlą dar dedami 2 šaukštai kakavos ir 2 šaukštai krakmolo, todėl miltų dėjau 5 nubrauktus šaukštus, o ne kupinus...
katiliuk, gaila, kad bandelės gavosi kietokos... Geriau jau kitą kartą nebert daug miltų, o rankas pavilgyti aliejuje, kad tešla nebeliptų...
Čalykušu, džiaugiuosi, kad kukuliai ir keptuvėje gerai gavosi
gyteni, labai malonu, kad apkepas patiko
pakalnuteL, paprastai biskvituose 1 kiaušiniui dedama 1 v. š. cukraus ir 1 kupinas v. š. miltų... Šiame torte į tešlą dar dedami 2 šaukštai kakavos ir 2 šaukštai krakmolo, todėl miltų dėjau 5 nubrauktus šaukštus, o ne kupinus...
Vakar kepiau varškės-obuolių pyragą, tai šeimynai labai patiko . Bet man skaniau "Obuoliu ruduo" , gal , kad varškės nemegėja , bet šiaip tikrai labai skanus pyragas.
Va toks jis pas mane gavosi :
Va toks jis pas mane gavosi :