Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 5

Astyte, nelabai supratau klausimo... g.gif Reikia dideliame puode svieste 15 - 20 min. troškinti svogūnus, ten pat berti miltų, pakepinti kelias minutes, ten pat supilti sultinį ir viską pavirti dar 35 min. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 17, 09:32)
Astyte, nelabai supratau klausimo... g.gif Reikia dideliame puode svieste 15 - 20 min. troškinti svogūnus, ten pat berti miltų, pakepinti kelias minutes, ten pat supilti sultinį ir viską pavirti dar 35 min. smile.gif

blush2.gif
Matai, receptuka daviau uosviui, kuris jau specas musu, labai skaniai daro valgyt, ir jis sako, kad viskas jau sukepe, apkepe ir t.t. nera prasmes...taip ilgai virt ax.gif o as sakau, kad reikia biggrin.gif bigsmile.gif zodziu, vakar darem ir man patiko, tik virem trumpiau, gal kokias 15 min. o tie svogunai, turbut, jie suverda? 4u.gif
Atsakyti
user posted image

Kiaušiniai škotiškai

8 kietai išvirti kiaušiniai

800 g faršo
2 kiaušiniai
1 svogūno galva
1 - 2 skiltelės česnako
2 v. š. bet kokių smulkintų žalumynų
100 g šviežių duonos trupinėlių
druskos, pipirų
aliejaus

Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustyti. Į indą su faršu suberti svogūnus, česnakus, žalumynus, duonos trupinėlius, įmušti kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais. Viską labai gerai išmaišyti. Iš faršo suformuoti du paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir gražiai apspausti faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.
Keptuvėje labai įkaitinti aliejų ir apkepti kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Keptuvę uždengti dangčiu, viryklę prisukti iki minimumo ir patroškinti dar 10 – 15 min.

P. S. batono riekeles be plutos tiesiog susmulkinau blenderiu... Dariau iš lieso kiaulienos faršo... Įbėriau smulkintų krapų... Vyras sakė, kad čia tiesiog zrazai cool.gif Gal ir taip, bet labai skanu... tongue.gif

user posted image
Atsakyti
Na vakar vėl kepiau Varškės pyragą su persikais,tai įmesiu koks gavosi.Tik kraštai man apskrunda,nes orkaitė mano mažiau kaista ir tenka ilgiau pakepti,kad būtų iškepęs blush2.gif nes man vis vidurys atrodo neiškepęs,o gal kai pravėstų būtų viskas OK ir mažiau pakepus g.gif
Kaip Sonatina minėjai ir aš dabar jį lengvai su lėkštė iš formos apverčiau ir viskas buvo puiku thumbup.gif
Ir dar kepiau Kalakutienos vyniotinį su sūriu tik vakar taip jau niekas jo ir neparagavo doh.gif Aš tik jį blogai sulipdžiau,nes man per vieną pusę truputį sūrio išbėgo,bet tai niekis irnesakyk.gif manau vistiek bus skanus.Tik pabaigoje popierių atidengiau,kad viršus paskrustų truputį,tai jis man kažko toks prikibęs buvo,bet nusiėmė.
Aš tą lenkišką NORFOJE pirkau,ir ten kitokio nėra,tai reikės kitur paieškoti.Geriau brangesnis,bet geras,nes kitaip bijau mėginti kepti tą Kiaušinių faršo vyniotinį,kai jis daug kam prikimba verysad.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaliteja: 17 lapkričio 2006 - 11:28
Astyte, ką tik peržiūrėjau kokį 20 svogūnų sriubos receptų, tai virimo laikas po sultinio supylimo skiriasi nuo kelių minučių (reikia tik užvirti) iki 2 val. rolleyes.gif , taip, kad virkite tiek, kiek jums atrodo tinkama smile.gif

Kaliteja, pyragas atrodo fantastiškai thumbup.gif Tikiuosi ir vyniotinis gavosi skanus... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaliteja @ 2006 11 17, 11:25)
Na vakar vėl kepiau Varškės pyragą su persikais,tai įmesiu koks gavosi.
user posted image

pyragas tikrai labai gražus

g.gif o kodėl pas tave persikų puselės po visą pyragą išmėtyti? aš kai dariau: tai tešla eidavo, tada persikų puselės, o tada jau ir varškytė - sluoksniais

user posted image

(p.s. tik fotikas buvo iš lauko ką tik atneštas, tai iškart nepastebėjau, kad aprasojo)

o kaip turi būti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 17 lapkričio 2006 - 11:51
vakar kepiau varškines bandeles, skanios, tik kietokos biški gavosi, tokios kaip 2 dienų senumo doh.gif , gal dėl to kad dėjau daugiau miltų nes tešla skysta gavosi pagal receptą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaliteja @ 2006 11 16, 23:14)
O kur tokią pirkote  g.gif

aš pirkau Maksimoj ax.gif kaina apie 5 Lt
Vakar kepiau baltus kukulius keptuvėj ax.gif nu ir labai gerai gavosi....Aišku orkaitėj gal prekinė išvaizda geresnė būna 4u.gif
Atsakyti
Kepiau,"balandeliu" apkepa labai patiko mazai darbo ir skanus labai. 4u.gif uz receptus
Atsakyti
Sonatina,
o į triufelių torto biskvito tešlą tik 6 valgomieji šaukštai miltų dedasi? Labai kažkaip mažai... blush2.gif

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pakalnutėL: 17 lapkričio 2006 - 14:55
Mama_Tania, turi būti taip, kaip norisi - skonio tikrai neįtakoja, ar persikai apačioje, ar paviršiuje smile.gif

katiliuk, gaila, kad bandelės gavosi kietokos... unsure.gif Geriau jau kitą kartą nebert daug miltų, o rankas pavilgyti aliejuje, kad tešla nebeliptų... 4u.gif

Čalykušu, džiaugiuosi, kad kukuliai ir keptuvėje gerai gavosi smile.gif

gyteni, labai malonu, kad apkepas patiko smile.gif

pakalnuteL, paprastai biskvituose 1 kiaušiniui dedama 1 v. š. cukraus ir 1 kupinas v. š. miltų... Šiame torte į tešlą dar dedami 2 šaukštai kakavos ir 2 šaukštai krakmolo, todėl miltų dėjau 5 nubrauktus šaukštus, o ne kupinus... smile.gif
Atsakyti
Vakar kepiau varškės-obuolių pyragą, tai šeimynai labai patiko thumbup.gif . Bet man skaniau "Obuoliu ruduo" tongue.gif , gal , kad varškės nemegėja ax.gif , bet šiaip tikrai labai skanus pyragas.
Va toks jis pas mane gavosi blush2.gif :
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vytule: 17 lapkričio 2006 - 15:36