Neseniai kepiau kiausiniu-surio vyniotini (ar kaip jis ten tiksliai vadinas) Ir vel prilipo tas pagrindas. Jauciu, kaltas kepimo popierius, nes vakar kepiau elementarius karstus sumustinius, tai net jie prilipo.
Vakar kepiau jogurtinius blynus, tai dėjau jogurtą bananų ir citrinų skonio, gavosi . Tai išėjo iš dviejų Sonatinos receptų vienas: bananiniai -jogurtiniai blynai viename .
Sonatina, o ar butini migdolai i morku pyraga? Buvau pardej ir pamirsau, o daba del riesutu nesinori vel vaziuot... Kiek esu valgius, tai visur jie dedasi... O kazi kaip be ju
rasve, tiesiog neįsivaizduoju, nes neturiu vaflinės... Bet teoriškai gal ir turėtų pavykti...
daliela, labai džiaugiuosi, kad bandelės pavyko
Milde, šviežias rozmarinas vazonėly tiek kainuoja?
sitara, tada tikrai bus problemos dėl popieriaus... O pavyko nukrapštyti nors nesugadinant viso omleto?
vytule, malonu, kad improvizacija pavyko
laurechka, manau, kad puikiai gausis ir be migdolų (nors gal turi kitokių riešutų), tik tada įberk papildomai 150 ml (tiek, kiek reikia migdolų) džiūvėsėlių, kad pyrago konsistencija išliktų tokia pati...
daliela, labai džiaugiuosi, kad bandelės pavyko
Milde, šviežias rozmarinas vazonėly tiek kainuoja?
sitara, tada tikrai bus problemos dėl popieriaus... O pavyko nukrapštyti nors nesugadinant viso omleto?
vytule, malonu, kad improvizacija pavyko
laurechka, manau, kad puikiai gausis ir be migdolų (nors gal turi kitokių riešutų), tik tada įberk papildomai 150 ml (tiek, kiek reikia migdolų) džiūvėsėlių, kad pyrago konsistencija išliktų tokia pati...
kepiau ir as ka tik kaiusiniu farso vyniotini, tik siek tiek kitaip, i omleta dejau + pieno slakeli ir pati omleta issikepiau keptuvej (nes gaminau tik sau experimentas skant), paskum isverciau ji ant riebaluotos folijos, suvyniojau farsa ir toliau kaip ir turi but, iskepe, skanu, bet siek tiek surokas, nors nedejau druskos niekur
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 27, 15:50)
mamushka, už tai aš ir rašiau pastabose, kad gal geriau omletui imti grietinės ir majonezo mišinį, kad nebūtų taip sūru...
Aš vieną kartą pamiršau majonezo nusipirkt, tai dėjau tik 30 proc. grietinę - irgi gerai gavosi ir visai nesūru buvo
o aš išbandžiau "balandėlių" apkepą, labai liuks išėjo tai dabar mama jau susigundė iškepti, prisiklausiusi pagyrų
Išbandžiau šiandien tas salotas su kuskusu. Tik nedėjau nei ančiuvių pastos nei austrių padažo, nes vos ne valandą pasisukiojus pardėj, jų surasti nepavyko kokiam skyriuj jie sudėti? Bet šiaip manau galima apsieiti ir be jų. Labai paprasta ir lengva vakarienė gavos
O vat vakar kepiau keksą su varškės - apelsinų įdaru. nu rodos ir iškepęs buvo, ir pakilęs, bet kai atvėso - susmego pasidarė toks kietas ir drėgnas. Kodėl gali susmegti pyragas? ar dar buvo neiškepęs pilnai? ar kokios priežastys tai įtakoja?
O vat vakar kepiau keksą su varškės - apelsinų įdaru. nu rodos ir iškepęs buvo, ir pakilęs, bet kai atvėso - susmego pasidarė toks kietas ir drėgnas. Kodėl gali susmegti pyragas? ar dar buvo neiškepęs pilnai? ar kokios priežastys tai įtakoja?
Sonatina, dar norėjau pasiklausinėti dėl tortų gaminimo. Kada nuimti formos kraštus, kad juos papuošti - pvz kremo a'la kremo tortui - ar užpilui atvėsus jis dar pasiduos formavimui? Ar dailinti tik užpylus?
Kotletai su suflė kepurėlėmis
as dariau maziukus, tokius vaikiskus, tai labai graziai gavosi
as dariau maziukus, tokius vaikiskus, tai labai graziai gavosi