Triufelių tortas su avietėmis ir grietinėleBiskvitas6 kiaušiniai
2/3 puodelio cukraus
2 v. š. kakavos miltelių
5 v. š. miltų
2 v. š. krakmolo
Sirupas3 v. š. vandens
2 v. š. cukraus
1 v. š. likerio
Glazūra250 ml riebios grietinėlės
50 g sviesto, supjaustyto kubeliais
2 v. š. cukraus
350 g susmulkinto šokolado
1 a. š. vanilės
Kremas500 ml riebios grietinėlės
3 v. š. cukraus pudros
2 v. š. avietinio brendžio ar likerio
3/4 a. š. vanilės
2 puodeliai šviežių aviečių (galima ir šaldytų atšildytų ir gerai nuvarvintų)
BiskvitasĮkaitinti orkaitę iki 190º C. Didelę skardą (esančią prie orkaitės) iškloti kepimo popieriumi.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo (5 7 min.). Miltus sumaišyti su krakmolu ir kakava, persijoti. Per du kartus labai atsargiai įmaišyti miltus į kiaušinių masę (aš tai darau ranka). Tešlą supilti į paruoštą skardą ir išlyginti mentele. Kepti ~ 15 20 min.
Iškepusį biskvitą apversti ant patiesto kepimo popieriaus ir atsargiai nuimti popierių, ant kurio kepė. Tada kartu su popieriumi, ant kurio patiesta, susukti į vyniotinį ir palikti, kad biskvitas atauštų.
SirupasVandenį užvirti su cukrumi, išmaišyti kol ištirps cukrus ir įmaišyti likerį.
GlazūraSumaišyti grietinėlę, sviestą ir cukrų puode ir kaitinti ant vidutinės ugnies pamaišant, kol sviestas ištirps ir masė pradės virti. Nukelti nuo viryklės, sudėti šokoladą bei vanilę. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Ataušinti vis pamaišant iki reikalingos konsistencijos (~ 1 val.). Glazūrą galima pasiruošti ir savaitę prieš, uždengus laikyti šaldytuve ir prieš naudojant nuolat maišant pašildyti ant nedidelės ugnies, kol bus reikiamo tirštumo.
KremasMikseriu išplakti grietinėlę su cukraus pudra, brendžiu ir vanile dideliame inde iki standumo. Atsargiai įmaišyti avietes.
Išvynioti biskvitą ir išilgai perpjauti į 6 vienodo pločio juosteles. Kiekvieną juostelę apšlakstyti paruoštu sirupu. Aptepti praaušusia glazūra, ant viršaus tolygiai paskleisti kremą. Vieną juostelę lėkštės centre susukti į vyniotinį. Aplinkui vieną po kitos apsukti visas kitas paruošta juosteles. Tortą apjuosti išardomos torto formos kraštu ir 10 15 min. pašaldyti šaldiklyje. Nuimti formos kraštą ir tortą aptepti likusia glazūra. Papuošti (plakta grietinėle, avietėmis ir kt.).
Palaikyti šaldytuve bent kelias valandas.
P. S. beje, tortą būtinai pjaustykite peiliu, suvilgytu karštu vandeniu - tada glazūra ir pats tortas nesusispaus ir lygiai atsipjaus (peilį reikia nuplauti karštu vandeniu prieš pjaunant kiekvieną gabaliuką
)