Sonatina, o mėsos kukulius su sūreliu galima gaminti keptuvėje ant dujinės, ar būtinai orkaitėje
žinai, sonatina, ne kartą norėjau parašyti, bet vis kažkaip pamiršdavau. gaminant pagal tavo receptus virtuvėje būnu pakilios nuotaikos, vis tik smagu kai sekasi gaminti o tada mintys sukasi, kad galėčiau gaminti taip kiekvieną dieną (ko aš nedarau)
Sonatina,
Esu ir aš išbandžiusi keletą Tavo receptėlių, bet va vis neprisiruošiau parašyti patirties, o vakar SM mano žinutę prarijo.
Pavėluotai, bet sveikinu su Gimtadieniu, linkiu skanaus gyvenimo.
Kiniški paplotėliai įdomiai paruošiamas patiekalas. Jaučiasi kitos virtuvės skonis. Labai skanu su sojos padažu arba kečupu. Tiesa, atšalę jie neskanūs, verta gaminti tiek, kiek suvalgysite, arba šildyti teks.
Obuolių pyragas su jogurtu labai patiko mano vyrui, kuris nemėgsta saldžių pyragų. Tikrai gaivus, šlapias ir ne per saldus pyragas. Naudojau persikinį jogurtą, tai truputį jautėsi ir persikai. Labai gražiai atrodantis pyragas.
Kiaušinių-faršo vyniotinis. Labai panašų kepdavau ir ankščiau, tik su grybų arba vištienos, pievagrybių ir paprikų įdaru. Vyrui patinka, nes mėgsta kiaušinienę, o šis patiekalas kaip itin gražiai atrodantis omletas
Pyragas Obuolių ruduo man labai skanus, toks tirpstantis tiek burnoje, tiek lėkštėje. Saldus-toks ir turi būti desertas. Labai skanu vos vos šiltas su ledais.
Vištiena su garstyčiomis paprastas, švelnus patiekalas. Labai skanu su virtais ryžiais, paskanintais prieskoniais ir sojos padažu (iš jų darau formelę, o palink dedu vištieną-labai gražiai atrodo).
Šiandien mėginsiu kiaulieną korėjietiškai, nes turiu kumpio. Ir Aharoni obuolių pyragą kepsiu, nes tik tokiu būdu sugebam naikinti obuolius
Ačiū Tau už paprastus ir skanius receptėlius . Labai smagu, kai galima rasti receptų, į kuriuos neįeina nesuprantamų pavadinimų daržovės, šaknys ir kiti dalykai.
Esu ir aš išbandžiusi keletą Tavo receptėlių, bet va vis neprisiruošiau parašyti patirties, o vakar SM mano žinutę prarijo.
Pavėluotai, bet sveikinu su Gimtadieniu, linkiu skanaus gyvenimo.
Kiniški paplotėliai įdomiai paruošiamas patiekalas. Jaučiasi kitos virtuvės skonis. Labai skanu su sojos padažu arba kečupu. Tiesa, atšalę jie neskanūs, verta gaminti tiek, kiek suvalgysite, arba šildyti teks.
Obuolių pyragas su jogurtu labai patiko mano vyrui, kuris nemėgsta saldžių pyragų. Tikrai gaivus, šlapias ir ne per saldus pyragas. Naudojau persikinį jogurtą, tai truputį jautėsi ir persikai. Labai gražiai atrodantis pyragas.
Kiaušinių-faršo vyniotinis. Labai panašų kepdavau ir ankščiau, tik su grybų arba vištienos, pievagrybių ir paprikų įdaru. Vyrui patinka, nes mėgsta kiaušinienę, o šis patiekalas kaip itin gražiai atrodantis omletas
Pyragas Obuolių ruduo man labai skanus, toks tirpstantis tiek burnoje, tiek lėkštėje. Saldus-toks ir turi būti desertas. Labai skanu vos vos šiltas su ledais.
Vištiena su garstyčiomis paprastas, švelnus patiekalas. Labai skanu su virtais ryžiais, paskanintais prieskoniais ir sojos padažu (iš jų darau formelę, o palink dedu vištieną-labai gražiai atrodo).
Šiandien mėginsiu kiaulieną korėjietiškai, nes turiu kumpio. Ir Aharoni obuolių pyragą kepsiu, nes tik tokiu būdu sugebam naikinti obuolius
Ačiū Tau už paprastus ir skanius receptėlius . Labai smagu, kai galima rasti receptų, į kuriuos neįeina nesuprantamų pavadinimų daržovės, šaknys ir kiti dalykai.
Vakar ruošiau kiaulieną korėjietiškai, tai vyras valgė net ausys lapsėjo, buvo baisiai patenkintas sakė O pavalgęs paklausė, ar negalėčiau to pačio pagamint ir šiandien
Sonatina,turiu stiklainiuka saldžiai paruoštų svarainių,ką patartum su jausi paruošti?
Pikantiškas vaflių tortas
pakelis vaflių lakštų
kietai virtų kiaušinių
krabų lazdelių
marinuotų agurkų
fermentinio sūrio
majonezo
česnakų
druskos, pipirų, citrinos sulčių
Sluoksniuoti maždaug tokia tvarka:
Vaflio lakštas, apteptas majonezu
Tarkuotas fermentinis sūris, pamaišytas su išspaustu česnaku
Vaflio lakštas, apteptas majonezu
Tarkuoti marinuoti agurkai
Vaflio lakštas, apteptas majonezu
Tarkuotos krabų lazdelės ir šiek tiek citrinų sulčių
Vaflio lakštas, apteptas majonezu
Tarkuoti kiaušiniai, pabarstyti druska ir pipirais
Ir t. t.
Viršutinis turi būti vaflio lakštas, apteptas majonezu ir papuoštas pagal skonį.
P. S. česnako ir citrinų įdėti pamiršau, bet vis tiek gavosi labai skanu ir neįprasta
Oi kaip skaniai atrodo. Mano mažiuj patiks.
Sonatina, kaip suprantu reikia palaikyti, kad lakštai persigertu majonezu?
Sonatina, kaip suprantu reikia palaikyti, kad lakštai persigertu majonezu?
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 15, 15:55)
Pikantiškas vaflių tortas
Sonatina, parašyk, prašau, nors kiek maždaug produktų reikės (pvz., krabų lazdelių, agurkų, sūrio, kiaušinių)
Triufelių tortas su avietėmis ir grietinėle
Biskvitas
6 kiaušiniai
2/3 puodelio cukraus
2 v. š. kakavos miltelių
5 v. š. miltų
2 v. š. krakmolo
Sirupas
3 v. š. vandens
2 v. š. cukraus
1 v. š. likerio
Glazūra
250 ml riebios grietinėlės
50 g sviesto, supjaustyto kubeliais
2 v. š. cukraus
350 g susmulkinto šokolado
1 a. š. vanilės
Kremas
500 ml riebios grietinėlės
3 v. š. cukraus pudros
2 v. š. avietinio brendžio ar likerio
3/4 a. š. vanilės
2 puodeliai šviežių aviečių (galima ir šaldytų atšildytų ir gerai nuvarvintų)
Biskvitas
Įkaitinti orkaitę iki 190º C. Didelę skardą (esančią prie orkaitės) iškloti kepimo popieriumi.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo (5 7 min.). Miltus sumaišyti su krakmolu ir kakava, persijoti. Per du kartus labai atsargiai įmaišyti miltus į kiaušinių masę (aš tai darau ranka). Tešlą supilti į paruoštą skardą ir išlyginti mentele. Kepti ~ 15 20 min.
Iškepusį biskvitą apversti ant patiesto kepimo popieriaus ir atsargiai nuimti popierių, ant kurio kepė. Tada kartu su popieriumi, ant kurio patiesta, susukti į vyniotinį ir palikti, kad biskvitas atauštų.
Sirupas
Vandenį užvirti su cukrumi, išmaišyti kol ištirps cukrus ir įmaišyti likerį.
Glazūra
Sumaišyti grietinėlę, sviestą ir cukrų puode ir kaitinti ant vidutinės ugnies pamaišant, kol sviestas ištirps ir masė pradės virti. Nukelti nuo viryklės, sudėti šokoladą bei vanilę. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Ataušinti vis pamaišant iki reikalingos konsistencijos (~ 1 val.). Glazūrą galima pasiruošti ir savaitę prieš, uždengus laikyti šaldytuve ir prieš naudojant nuolat maišant pašildyti ant nedidelės ugnies, kol bus reikiamo tirštumo.
Kremas
Mikseriu išplakti grietinėlę su cukraus pudra, brendžiu ir vanile dideliame inde iki standumo. Atsargiai įmaišyti avietes.
Išvynioti biskvitą ir išilgai perpjauti į 6 vienodo pločio juosteles. Kiekvieną juostelę apšlakstyti paruoštu sirupu. Aptepti praaušusia glazūra, ant viršaus tolygiai paskleisti kremą. Vieną juostelę lėkštės centre susukti į vyniotinį. Aplinkui vieną po kitos apsukti visas kitas paruošta juosteles. Tortą apjuosti išardomos torto formos kraštu ir 10 15 min. pašaldyti šaldiklyje. Nuimti formos kraštą ir tortą aptepti likusia glazūra. Papuošti (plakta grietinėle, avietėmis ir kt.).
Palaikyti šaldytuve bent kelias valandas.
P. S. beje, tortą būtinai pjaustykite peiliu, suvilgytu karštu vandeniu - tada glazūra ir pats tortas nesusispaus ir lygiai atsipjaus (peilį reikia nuplauti karštu vandeniu prieš pjaunant kiekvieną gabaliuką )
Sonatina, ar galima pagal receptą "Višta su adžika, kepta kepimo rankovėje" naudoti tik vištos gabaliukus
krika, manyčiau, kad galima ir keptuvėje, tik turbūt uždengčiau dangčiu...
Vyneta, labai ačiū už sveikinimus ir už tai, kad jau tiek patiekalų išbandei Džiaugiuosi, kad patiko, tikiuosi ir kiti numatyti patiekalai patiks
*Miuriele*, labai malonu, kad kiauliena patiko
daliela, tiesiog neįsivaizduoju... Man tokie svarainiai labiausiai tinka į arbatą vietoje cukraus... Gal kitos merginos ką patars...
tavi, aš pasiruošiau tortą iš vakaro, tad buvo kaip tik
Mama_Tania, aš sunaudojau maždaug 4 kiaušinius, ~400 g krabų lazdelių, 1/2 stiklainio marinuotų agurkų, ~200 g sūrio, ~1/2 indelio majonezo...
Vištos tikrai galima kepti ir gabaliukus, tik manau, kad iškeps greičiau, nei per valandą
Vyneta, labai ačiū už sveikinimus ir už tai, kad jau tiek patiekalų išbandei Džiaugiuosi, kad patiko, tikiuosi ir kiti numatyti patiekalai patiks
*Miuriele*, labai malonu, kad kiauliena patiko
daliela, tiesiog neįsivaizduoju... Man tokie svarainiai labiausiai tinka į arbatą vietoje cukraus... Gal kitos merginos ką patars...
tavi, aš pasiruošiau tortą iš vakaro, tad buvo kaip tik
Mama_Tania, aš sunaudojau maždaug 4 kiaušinius, ~400 g krabų lazdelių, 1/2 stiklainio marinuotų agurkų, ~200 g sūrio, ~1/2 indelio majonezo...
Vištos tikrai galima kepti ir gabaliukus, tik manau, kad iškeps greičiau, nei per valandą
Vakar gaminau sufle su Nutella, tik vietoj Nutella dejau Rududu - mano skoniui siaip sau, nes specifinis skonis nuo Rududu, tad tek sieskot kito kremo, nes sufle man labai patinka
O siandien kepiau keksiukus su persikais , tai kazkaip skystoka tesla gavosi ir keksiukai tiesiog isbego is formeliu Ir truputi per saldus. Tai manau, gal reiketu maziau cukraus det kokiu 30 g, bet ar to pakaktu , kad tesla butu tirstesne?
O siandien kepiau keksiukus su persikais , tai kazkaip skystoka tesla gavosi ir keksiukai tiesiog isbego is formeliu Ir truputi per saldus. Tai manau, gal reiketu maziau cukraus det kokiu 30 g, bet ar to pakaktu , kad tesla butu tirstesne?
Sonatina, norėjau paklausti, kokio skersmens torto formoje daryti tortą su triufeliais? Ar neperdidelė 26cm? ir dar ar biskvitas nesukietes,jei jį iškepsiu 4dienį, o tortą darysiu 6dienį?