O aš šiandien palepinau šeimyną, va tokiu kalakutienos zuikiu :
ačiū už idėją, sonatina, ir su gimtadieniu
Pabandžiau iškepti manų kruopų apkepą. Na atrodo viską sąžiningai dariau pagal receptą, bet vyras prisėdo valgyti ir nudžiugo - o, keksas
Ir kepė man gal apie valandą - vis viduriukas skystas buvo. Na bet aš kepiau uždarame stikliniame inde, gal reikia atvirai kepti?
Va koks gavosi -
Ir kepė man gal apie valandą - vis viduriukas skystas buvo. Na bet aš kepiau uždarame stikliniame inde, gal reikia atvirai kepti?
Va koks gavosi -
ką tik prisiminiau kad šiandien Sonatinos šventė ....
SU GIMTADIENIU
SU GIMTADIENIU
BUK LAIMINGA. SU GIMTADIENIU
Juo.,, ir as prisidedu prie sveikyjimu
P.S.Jauciu jau Sonatinos stalas koks gimtadienio turetu but )))
Tiesa, parnese vyras kreveciu dideliu nevirtu, ka man su jom daryt, patarkit kas nors na kad paprasta skanu butu prie vynelio
P.S.Jauciu jau Sonatinos stalas koks gimtadienio turetu but )))
Tiesa, parnese vyras kreveciu dideliu nevirtu, ka man su jom daryt, patarkit kas nors na kad paprasta skanu butu prie vynelio
nors ir pavėluotai, tačiau
SONATINA, sveikinu TAVE su GIMTADIENIU
būk ir toliau tokia energinga ir nuoširdi bei džiugink mus naujais receptėliais, nes Tavo dėka mes galim skaniai pamaitinti savuosius besočius
Ačiū TAU
SONATINA, sveikinu TAVE su GIMTADIENIU
būk ir toliau tokia energinga ir nuoširdi bei džiugink mus naujais receptėliais, nes Tavo dėka mes galim skaniai pamaitinti savuosius besočius
Ačiū TAU
Vakar gaminau iš Sonatinos pateiktų receptų:
Glazūruoti mėsos kukuliai su obuoliais
jau ne pirma kartą, man labai patiko, lengva ir labai skanu
Obuolių varškės pyragas
gaminu irgi gal jau 2 kartą (kadangi įeina razinos, tai vyrui labai patiko šis pyragas)
Varškinės pynutės
gaminau pirmą kartą, labai skanios bandelės ir lengvai pagaminamos, dar dėjau razinų
Manų kruopų apkepas irgi pranoko lūkesčius, (dariau, kaip ir Sonatina iš pusės normos)
manau, paskutinieji du patiekalai bus laaaaabai dažnai ant mūsų stalo;
Sonatina,
Glazūruoti mėsos kukuliai su obuoliais
jau ne pirma kartą, man labai patiko, lengva ir labai skanu
Obuolių varškės pyragas
gaminu irgi gal jau 2 kartą (kadangi įeina razinos, tai vyrui labai patiko šis pyragas)
Varškinės pynutės
gaminau pirmą kartą, labai skanios bandelės ir lengvai pagaminamos, dar dėjau razinų
Manų kruopų apkepas irgi pranoko lūkesčius, (dariau, kaip ir Sonatina iš pusės normos)
manau, paskutinieji du patiekalai bus laaaaabai dažnai ant mūsų stalo;
Sonatina,
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 13, 14:47)
Pyragas su obuolių - varškės įdaru
Pyragas su obuolių - varškės įdaru
aš vakar išbandžiau šį pyragą, skanus ir tešla labai skani, panaši į smėlinę. o šiaip šis pyragas man primena Bavarišką pyragą iš Rimi, jį anksčiau pirkdavau, esu varškinė, tai man idealiai tinka ir patinka varškiniai pyragai
jurattele, ir kaip tie kvadratėliai? Ar buvo verti tavo vargo?
Portuke, ačiū už sveikinimus ir linkėjimus Labai džiaugiuosi, kad visi gaminti patiekalai pavyko ir patiko, ir kad suradai būdus iškilusioms problemoms išspręsti
amirrr, ačiū O zuikis atrodo labai šventiškai
Doti, kepti apkepą reikia atviroje formoje Aš ir rašiau, kad jis man labiau priminė pyragą O tavo apkepas - keksas gavosi labai gražus
katiliuk, daliela, Milde, jurginėli, labai ačiū už sveikinimus ir linkėjimus... (o gimtadienio stalas buvo labai kuklus )
Mama_Tania, čia per vieną dieną tiek pagaminai??? Na ir šaunuolė Labai džiaugiuosi, kad viskas patiko
kriziuk, labai malonu, kad pyragas patiko Neseniai dovanų kepiau praktiškai tokį patį pyragą, bet su persikais - tikrai labai skanu
Portuke, ačiū už sveikinimus ir linkėjimus Labai džiaugiuosi, kad visi gaminti patiekalai pavyko ir patiko, ir kad suradai būdus iškilusioms problemoms išspręsti
amirrr, ačiū O zuikis atrodo labai šventiškai
Doti, kepti apkepą reikia atviroje formoje Aš ir rašiau, kad jis man labiau priminė pyragą O tavo apkepas - keksas gavosi labai gražus
katiliuk, daliela, Milde, jurginėli, labai ačiū už sveikinimus ir linkėjimus... (o gimtadienio stalas buvo labai kuklus )
Mama_Tania, čia per vieną dieną tiek pagaminai??? Na ir šaunuolė Labai džiaugiuosi, kad viskas patiko
kriziuk, labai malonu, kad pyragas patiko Neseniai dovanų kepiau praktiškai tokį patį pyragą, bet su persikais - tikrai labai skanu
Lašiša įdaryti kiaušiniai
6 kietai virti kiaušiniai
30 g sviesto
50 g rūkytos lašišos
kapotų krapų
žalumynų
Kiaušinius perpjauti pusiau ir atsargiai išimti trynį. Trynius kruopščiai sumaišyti su minkštu sviestu, krapais ir sudėti labai smulkiai supjaustytą lašišą. Iš gautos masės rankomis suformuoti rutuliukus ir dėti į kiaušinių puseles. Patiekti papuošus žalumynais.
P. S. krapų pamiršau įdėti , vietoje lašišos dėjau virto kumpio, kurį susmulkinau blenderiu, o vietoje sviesto kelis šaukštelius majonezo...
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 15, 10:47)
taip ir visi patiekalai tokie skanus (mano mama, kuri beveik kiekv. diena ateina į svečius, pasakė, kad greit neateis, nes pradėjo po biški augt svoris , o paragauti visko norisi )
Mini sumuštiniai su lašiša
sūdytos ar rūkytos lašišos
sviesto, margarino ar tepamo sūrelio
forminės duonos
kapotų krapų
šviežio agurko
Nupjauti duonos plutas. Padaryti trisluoksnius sumuštinius, aptepus sviestu ir vieną dalį pabarsčius krapais, ant kitos uždėjus riekelę agurko. Suvynioti sumuštinius į plėvelę ir šiek tiek palaikyti šaldytuve. Perpjauti sumuštinius pusiau gaunasi du stačiakampiai. Juos apvynioti lašišos juostelėmis ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Patiekti papuošus žalumynais.
P. S. įdaras gali būti įvairus virti tarkuoti kiaušiniais, salotų lapeliai ir pan. Sumuštinius galima paruošti iš anksto (ką ir padariau iš vakaro )...