
Lazanija su baltu padažu
500 g maltos mėsos
1 didelis svogūnas, sukapotas
400 g konservuotų pomidorų be odelės, sutrintų
2 v. š. pomidorų tyrės
1 kubelis jautienos sultinio
1 1/2 a. š. prieskonių (baziliko, rozmarino)
1 a. š. druskos
1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/4 a. š. paprikos
2 v. š. sviesto
3 v. š. miltų
1 a. š. druskos
1/4 a. š. pipirų
2 puodeliai pieno
1 1/4 puodelio tarkuoto mozarelos sūrio
10 - 12 nevirtų lazanijos lakštų
Keptuvėje apkepti mėsą ir svogūnus, kol mėsa paruduos, o svogūnai suminkštės. Dėti pomidorus, pomidorų tyrę, sultinį ir prieskonius. Uždengti ir virti ant vidutinės ugnies 20 min., kartais pamaišyti.
Tuo tarpu vidutinio dydžio puode ištirpinti sviestą, įmaišyti miltus, druską ir pipirus. Palaipsniui supilti pieną. Užvirti nuolat maišant. Sumažinti ugnį ir virti 1 minutę. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti pusę sūrio.
Supilti pusę mėsos į kepimo indą. Sudėti pusę lazanijos lakštų. Dėti likusią mėsą. Dėti likusius makaronus. Ant viršaus užpilt baltą padažą. Užberti likusį sūrį.
Uždengti ir kepti 200º C orkaitėje apie 40 minučių.