PaMeL, kelis kartus dariau lazaniją pagal šį receptą
Lazanija su baltu padažu
500 g maltos mėsos
1 didelis svogūnas, sukapotas
400 g konservuotų pomidorų be odelės, sutrintų
2 v. š. pomidorų tyrės
1 kubelis jautienos sultinio
1 1/2 a. š. prieskonių (baziliko, rozmarino)
1 a. š. druskos
1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/4 a. š. paprikos
2 v. š. sviesto
3 v. š. miltų
1 a. š. druskos
1/4 a. š. pipirų
2 puodeliai pieno
1 1/4 puodelio tarkuoto mozarelos sūrio
10 - 12 nevirtų lazanijos lakštų
Keptuvėje apkepti mėsą ir svogūnus, kol mėsa paruduos, o svogūnai suminkštės. Dėti pomidorus, pomidorų tyrę, sultinį ir prieskonius. Uždengti ir virti ant vidutinės ugnies 20 min., kartais pamaišyti.
Tuo tarpu vidutinio dydžio puode ištirpinti sviestą, įmaišyti miltus, druską ir pipirus. Palaipsniui supilti pieną. Užvirti nuolat maišant. Sumažinti ugnį ir virti 1 minutę. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti pusę sūrio.
Supilti pusę mėsos į kepimo indą. Sudėti pusę lazanijos lakštų. Dėti likusią mėsą. Dėti likusius makaronus. Ant viršaus užpilt baltą padažą. Užberti likusį sūrį.
Uždengti ir kepti 200º C orkaitėje apie 40 minučių.
O mes šiandien valgėm Šepardo pyragą.Buvo laaabai skanu
Sonatina, tu auksas
ką tik pagaminau vištieną grietinėlės padaže o jau kvapas, tikiuosi ir skonis bus (ragaujant toks ir buvo ). tik, truputį keičiau receptūrą: tarkavau morkas, ir dar smulkiau nei ketvirčiai supjausčiau bulves ir gavosi trumpesnis gaminimo laikas
ką tik pagaminau vištieną grietinėlės padaže o jau kvapas, tikiuosi ir skonis bus (ragaujant toks ir buvo ). tik, truputį keičiau receptūrą: tarkavau morkas, ir dar smulkiau nei ketvirčiai supjausčiau bulves ir gavosi trumpesnis gaminimo laikas
sonatina,mane vilioja vista su adzika,kepta kepimo rankoveje.tik vat,kaip atrodo ta kepimo rankove?
QUOTE(Elita @ 2006 11 13, 11:50)
Geeelbbbeeekiteee
Bandžiau mielines bandeles su cinamonu, viską suminkiau, padėjau kildint - nekyla Ką dabar daryti? Ar jau iš karto išmesti, ar dar sukti su cinamonu? Ar beiškeps? Gal kas žinote?
Bandžiau mielines bandeles su cinamonu, viską suminkiau, padėjau kildint - nekyla Ką dabar daryti? Ar jau iš karto išmesti, ar dar sukti su cinamonu? Ar beiškeps? Gal kas žinote?
Man taip pat buvo ,akd tesla neiskilo na as kepiau tas bandeles vistiek tiktai jos gavosi gan kietos ir vidus nelabai iskepes , bet vyras vistiek suvalge piene pasimirke ir suvalge, na nezinau gal kitos zino ka daryti tokiu atveju mato tai vat tokia patirtis
QUOTE(Elita @ 2006 11 13, 12:00)
Ačiū, Dorinda, kad taip greitai atsiliepei. Kaip baisu būti vienai savo nelaimėje. O tu taip draugiškai pasidalinai mintimis.
Oi, bet aš gal paskubėjau - pradėjo kilti, ar ilgai reikia laukti ir ar daug turi iškilti?
Pirmą kartą su mielėm bandau
Oi, bet aš gal paskubėjau - pradėjo kilti, ar ilgai reikia laukti ir ar daug turi iškilti?
Pirmą kartą su mielėm bandau
Nera uz ka tikrai malonu bedoj kitam padeti, sonatina kazkur rase,kad ji kildina orkaitej as tai kildinu valanda laiko po pagalvem siltai apdengus kaldrom
Savaitgalį kepiau varškines bandeles ir gavosi Vyras dar šiltas sušlemštė O pietums eilinį sykį gaminau rissoto tik su kalakutiena ir kaip visada gavosi irgi