o aš kepiau picą
mb pirmas klausimas, kai paragavo, buvo: - ar dar kartą galėsi iškepti?
sakau, galėsiu, tada jis: - o kas antrą dieną?
QUOTE(yuki @ 2006 11 13, 13:27)
o aš kepiau picą
mb pirmas klausimas, kai paragavo, buvo: - ar dar kartą galėsi iškepti?
sakau, galėsiu, tada jis: - o kas antrą dieną?
mb pirmas klausimas, kai paragavo, buvo: - ar dar kartą galėsi iškepti?
sakau, galėsiu, tada jis: - o kas antrą dieną?
o kokia tu darei
sveikute, sonatina, noreciau issikepti varkes surgyciu, bet niekur negaunu krakmolo gyvenu ne lietuvoj.ar iseitu tokios pat skanios jei as jo nedeciau, o gal kuomnors ji galima pakeisti
Smiling, džiaugiuosi, kad apkepas patiko
pakalnute, oho kiek visko išbandei Malonu, kad apkepas ir kalakutiena patiko... O vištienai visgi manau trūko čili padažo (jo tikrai yra visose didžiosiose parduotuvėse egzotiniuose skyreliuose)... O vietoje vyno aš pyliau sultinio, tad saldumo visiškai nesijautė... O dėl varškėčių merginos jau atsakė - į tešlą reikia 2 v. š. miltų ir kažkiek varškėčiams apvolioti... Aš tiesiog šaukštu įmetu gabalą tešlos į miltus, ten šiek tiek pavolioju ir šaukštu dedu į keptuvę bei lengvai prispaudžiu...
Spurgita, labai malonu, kad vištiena taip jums patinka...
kregzde, džiaugiuosi, kad kukuliai patiko
dolile, labai smagu, kad visi (beveik ) patiekalai pavyko ir patiko
Finna, malonu, kad ir žuvis, ir šepardo pyragas patiko
luluxe, džiaugiuosi, kad keksiukai visada pavyksta Tikiuosi ir kiti išsirinkti patiekalai patiks... Apie Kūčių stalą kol kas negalvoju, nes dar namie neorganizuoju...
Mama_Tania, šaunu, kad citrininis keksas patiko Didelį keksą reikėtų kepti 40 - 50 min. (reikia tikrinti mediniu pagaliuku...)
Baisa, deja, man irgi šiek tiek jautėsi kiaušiniai ir aš ieškojau priežasčių - realiausiai, kad vis dėlto baltymai nebuvo gerai išplakti...
Linaiva, šaunu, kad ir vyrą privertei gaminti Šiaip sausa neturėjo gautis, nebent tikrai sultinio pagailėjo... Zuikį aš kepu arba įtiesusi kepimo popieriaus arba folijos... "Obuolių rudenyje" ir man obuoliai nesukepė, manau viskas priklauso nuo obuolių rūšies...
sandralita, deja šiuo metu Lietuvoje už fantastišką kainą būna pirkti tik beskonių braškių...
rts, labai ačiū už sveikinimus (beje, gimtadienis rytoj... )
EDITUSKA, džiaugiuosi, kad apkepas patiko
WANDA, pyragas atrodo fantastiškai Džiaugiuosi, kad patiko...
kriziuk, labai malonu, kad vištiena su obuoliais patiko... Ir kad kaip visada ant stalo buvo pyragas...
yuki, labai džiaugiuosi, kad pica patiko
Marinčik, štai čia yra Tešlos picai receptas
deina, krakmolo tikrai turi būti... O kokioje šalyje esi? Šiaip gal tada dėčiau kokio vanilinio pudingo miltelių...
pakalnute, oho kiek visko išbandei Malonu, kad apkepas ir kalakutiena patiko... O vištienai visgi manau trūko čili padažo (jo tikrai yra visose didžiosiose parduotuvėse egzotiniuose skyreliuose)... O vietoje vyno aš pyliau sultinio, tad saldumo visiškai nesijautė... O dėl varškėčių merginos jau atsakė - į tešlą reikia 2 v. š. miltų ir kažkiek varškėčiams apvolioti... Aš tiesiog šaukštu įmetu gabalą tešlos į miltus, ten šiek tiek pavolioju ir šaukštu dedu į keptuvę bei lengvai prispaudžiu...
Spurgita, labai malonu, kad vištiena taip jums patinka...
kregzde, džiaugiuosi, kad kukuliai patiko
dolile, labai smagu, kad visi (beveik ) patiekalai pavyko ir patiko
Finna, malonu, kad ir žuvis, ir šepardo pyragas patiko
luluxe, džiaugiuosi, kad keksiukai visada pavyksta Tikiuosi ir kiti išsirinkti patiekalai patiks... Apie Kūčių stalą kol kas negalvoju, nes dar namie neorganizuoju...
Mama_Tania, šaunu, kad citrininis keksas patiko Didelį keksą reikėtų kepti 40 - 50 min. (reikia tikrinti mediniu pagaliuku...)
Baisa, deja, man irgi šiek tiek jautėsi kiaušiniai ir aš ieškojau priežasčių - realiausiai, kad vis dėlto baltymai nebuvo gerai išplakti...
Linaiva, šaunu, kad ir vyrą privertei gaminti Šiaip sausa neturėjo gautis, nebent tikrai sultinio pagailėjo... Zuikį aš kepu arba įtiesusi kepimo popieriaus arba folijos... "Obuolių rudenyje" ir man obuoliai nesukepė, manau viskas priklauso nuo obuolių rūšies...
sandralita, deja šiuo metu Lietuvoje už fantastišką kainą būna pirkti tik beskonių braškių...
rts, labai ačiū už sveikinimus (beje, gimtadienis rytoj... )
EDITUSKA, džiaugiuosi, kad apkepas patiko
WANDA, pyragas atrodo fantastiškai Džiaugiuosi, kad patiko...
kriziuk, labai malonu, kad vištiena su obuoliais patiko... Ir kad kaip visada ant stalo buvo pyragas...
yuki, labai džiaugiuosi, kad pica patiko
Marinčik, štai čia yra Tešlos picai receptas
deina, krakmolo tikrai turi būti... O kokioje šalyje esi? Šiaip gal tada dėčiau kokio vanilinio pudingo miltelių...
QUOTE(Marinčik @ 2006 11 13, 12:38)
o kokia tu darei
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 13, 13:53)
sonatina, jau atsakė, o viršų dariau mb mėgstamiausią iš submarino
patiko tai ne tas žodis, aš ir pati valgyčiau ją kas antrą dieną
Pyragas su obuolių - varškės įdaru
Tešla
100 g minkšto kambario temperatūros sviesto
100 ml cukraus
1 kiaušinis
300 ml miltų
½ a. š. kepimo miltelių
Įdaras
500 g varškės
200 ml riebios grietinėlės
2 kiaušiniai
150 ml cukraus
2 v. š. krakmolo
1 v. š. citrinų sulčių
½ a. š. malto imbiero
1 a. š. malto cinamono
200 ml tarkuotų obuolių
Sviestą išplakti su cukrumi. Įmaišyti kiaušinį. Suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišyti tešlą (tešla gaunasi labai minkšta).
22 cm skersmens torto formą ištepti sviestu, dugną iškloti kepimo popieriumi. Tešla rankomis iškloti formos dugną ir sieneles.
Visus įdaro komponentus kruopščiai išmaišyti (geriausiai mikseriu) ir supilti į formą ant tešlos.
Kepti 1 val. 20 min. iki 175º C įkaitintoje orkaitėje (jeigu viršus labai greitai ims rusti, viršų reikėtų pridengti folija).
Pyragą išimti iš formos tik visiškai ataušusį. Galima pabarstyti cukraus pudra.
P. S. labai skani tešla, tik geriau ją iškloti plonu sluoksniu... Varškę naudojau Mūsų švelniąją liesą (3 indelius)... Imbiero nedėjau... Labai paprastai paruošiamas skanus ir lengvas pyragas...
Sonatina, daug kam naudoji saldų čili padažą. O kokį konkrečiai? Aš pirkua Thai, tai jis mano skystokas, peršviečiamas pasirodė, l. daug reikia dėti, kad jaustųsi.
Višta su adžika, kepta kepimo rankovėje
1,2 1,5 kg višta
100 g grietinės
2 3 a. š. adžikos
2 3 skiltelės česnako
druskos, pipirų
Vištą iš visų pusių įtrinti druska ir pipirais. Sumaišyti grietinę su adžika ir smulkiai supjaustytu česnaku. Šiuo mišiniu aptepti vištą iš visų pusių ir iš vidaus. Pamarinuoti bent valandą šaldytuve. Dėti į kepimo rankovę, iš viršaus rankovę keliose vietoje pradurti ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 1 val.
P. S. adžikos dėjau miltelius, bet puikiai tinka ir pasta. Kartu su višta į rankovę įdėjau kelias susmulkintas bulves bei morkas, bei pakelį šaldytų briuselio kopūstų... Daržoves dar pasūdžiau ir išmaišiau su šaukšteliu aliejaus bei šaukšteliu Santa Maria Viduržemio jūros prieskonių mišinio... Labai paprasta ir skanu...
QUOTE(peledziuke @ 2006 11 13, 16:33)
vakar vakarienei gaminau mini picas. Skanumelis
o kaip atrodo keksiukų formas tokias metalines