Sonatina,aš taip ir norėjau su lėkštėmis pamėginti,tik va pabijojau,kad viskas nenukristų kitą kartą taip ir padarysiu
Aurute aš tai juos NORFOJE perku ir jie būna tokie labiau lakštiniai,nei spgetiniai,man labiau patika
QUOTE(balanduke @ 2006 11 11, 11:38)
Vakar kepiau Medaus riešutų kvadratėlius, labai skanu.. tik as turbut siek tiek per daug medaus idejau. bet siaip pasakiskas skonis
O kur tu pirkai migdolus? Itariu, kad nerasiu ir reiks paciai gamintis
QUOTE(Kaliteja @ 2006 11 11, 17:49)
Aurute aš tai juos NORFOJE perku ir jie būna tokie labiau lakštiniai,nei spgetiniai,man labiau patika
Išbandysiu ir šituos . Pas mane ėdrūnų pilni namai .
Jau valgėm manų pyragą- apkepą. PASAKA. Kaip suvalgėm tik tada pastebėjau, kad nei druskos, nei kepimo miltelių nedėjau Bet iškepė gražus, iškilo - žodžiu grožis atitiko skonį .
Valgėm ir kalakutiena su sūriu. Pasakų pasaką
Pasikėliau šeimos akyse, kaip kulinarė
Bet šiandien apturėjau ,,pravalą " Gaminau vištiena su obuoliais. Užmarinavau su majonezu ir medum. Palaikiau pora dienų , nes pamaišydavo iškepti kas nors . Tai va, kepiau tik šiandien. Ir kai jau susiruošiau šauti į orkaitę apsižiūrėjau ,kad vyno neturiu . Tai kepiau tam pačiam marinate. Vištiena labai graži gavosi, bet labai saldi Dabar galvoju kur blogai: ar per ilgai laikiau, ar , kad kepiau tam pačiam marinate, ar visgi trūko vyno, čili padažo.(ir to neradau pirkt, nežinau kur ieškoti )
Valgėm ir kalakutiena su sūriu. Pasakų pasaką
Pasikėliau šeimos akyse, kaip kulinarė
Bet šiandien apturėjau ,,pravalą " Gaminau vištiena su obuoliais. Užmarinavau su majonezu ir medum. Palaikiau pora dienų , nes pamaišydavo iškepti kas nors . Tai va, kepiau tik šiandien. Ir kai jau susiruošiau šauti į orkaitę apsižiūrėjau ,kad vyno neturiu . Tai kepiau tam pačiam marinate. Vištiena labai graži gavosi, bet labai saldi Dabar galvoju kur blogai: ar per ilgai laikiau, ar , kad kepiau tam pačiam marinate, ar visgi trūko vyno, čili padažo.(ir to neradau pirkt, nežinau kur ieškoti )
Šiandien vėl gaminau vištieną jogurto padaže (tik su kitokiu padažu), na labai skanu, aš jau nebežinau kelintą kartą kepu, nes visai šeimynai labai patinka.
QUOTE(Shalimar @ 2006 11 11, 17:59)
O kur tu pirkai migdolus? Itariu, kad nerasiu ir reiks paciai gamintis
as ne LT, o Norvegijoje gyvenu, tai cia ir pirkau
Sonatina, ačiū už "Kalakutienos kukuliai su špinatais ir sūriu" receptą
šiandien kepiau varškėčius. Bet man nesigavo tokie purūs ir pūsti kaip tavo nuotraukose Tešla buvo labai skysta.
Neradau, kad būtų nurodyta kiek miltų reikia į masę nors jau kai maišom masę nurodai .Dėti kiaušinius, suberti druską, miltus ir razinas. Išmaišyti. Padaryti iš tešlos nedidelius rutuliukus, juos apvolioti miltuose Miltai paminėti tik, kad reikės apvalioti rutuliukus 2v.š. Gal kur nors ką praleidau
Linkiu daug kantrybės, mokant gaminti tokias kaip aš
Neradau, kad būtų nurodyta kiek miltų reikia į masę nors jau kai maišom masę nurodai .Dėti kiaušinius, suberti druską, miltus ir razinas. Išmaišyti. Padaryti iš tešlos nedidelius rutuliukus, juos apvolioti miltuose Miltai paminėti tik, kad reikės apvalioti rutuliukus 2v.š. Gal kur nors ką praleidau
Linkiu daug kantrybės, mokant gaminti tokias kaip aš
taigi parašyta:
"2 v. š. miltų + varškėčiams apvolioti"
tai reiškia du valgomus šaukštus dėti į tešlą ir turėti dar šiek tiek miltų apvoliojimui..
"2 v. š. miltų + varškėčiams apvolioti"
tai reiškia du valgomus šaukštus dėti į tešlą ir turėti dar šiek tiek miltų apvoliojimui..
Na va išlydėjau savo svečius į namus - tai galiu pasidalinti savo gimtadienio meniu - ruoštu pagal Sonatiną
Taigi 5dienį patiekiau kalakutienos keksiukus su bruknių uogiene ir desertui šokolado - varškės keksą - visiems labai patiko 6dienį iškilmingai vaišinau žuvies file prancūziškai ir tortu "kremas a'la kremas" . Šiaip viskas gavosi tikrai skaniai ir lengvai - svarbiausia, kad visiems laabai patiko ir gyrė Mamai ir sesei paaiškinau iš kur tokius receptus gavau - tai manau Sonatinos gerbėjų klubas dar labiau prasiplės. Tiesa truputį nesigavo tortas - buvo skanus, tik va "prekinės išvaizdos" nebuvo - kai išėmiau iš formos, tas grietinėlės sluoksnis ėmė težti ir net vienas šonas nulūžo - kažkodėl nesustingo man - tai nusprendžiau, kad kitam savaitgaliui - baliui su draugais - į tą sluoksnį pilsiu ir želatinos, kad tikrai sustingtų ir nereikėtų pergyventi. Nors šiaip viskas buvo gerai - su mama supjaustėm tiesiai į lėkštutes dar pridėjom ledų - kad užmaskuoti ir visi labai skaniai suvalgė - aišku neteko pūsti žvakučių - bet gal kitą savaitgalį viskas bus gerai Dėkui, Sonatina, už labai geras ir ganėtinai lengvai įgyvendinamas idėjas
Taigi 5dienį patiekiau kalakutienos keksiukus su bruknių uogiene ir desertui šokolado - varškės keksą - visiems labai patiko 6dienį iškilmingai vaišinau žuvies file prancūziškai ir tortu "kremas a'la kremas" . Šiaip viskas gavosi tikrai skaniai ir lengvai - svarbiausia, kad visiems laabai patiko ir gyrė Mamai ir sesei paaiškinau iš kur tokius receptus gavau - tai manau Sonatinos gerbėjų klubas dar labiau prasiplės. Tiesa truputį nesigavo tortas - buvo skanus, tik va "prekinės išvaizdos" nebuvo - kai išėmiau iš formos, tas grietinėlės sluoksnis ėmė težti ir net vienas šonas nulūžo - kažkodėl nesustingo man - tai nusprendžiau, kad kitam savaitgaliui - baliui su draugais - į tą sluoksnį pilsiu ir želatinos, kad tikrai sustingtų ir nereikėtų pergyventi. Nors šiaip viskas buvo gerai - su mama supjaustėm tiesiai į lėkštutes dar pridėjom ledų - kad užmaskuoti ir visi labai skaniai suvalgė - aišku neteko pūsti žvakučių - bet gal kitą savaitgalį viskas bus gerai Dėkui, Sonatina, už labai geras ir ganėtinai lengvai įgyvendinamas idėjas
Vakar dariau Žuvies file prancūziškai, šeimyna taip mane išgyrė kad šiandien vėl ėmiaus maisto ruošos iškepiau Šepardo pyragą
Pasaka, kaip viskas skanu ir paprasta
Ačiū tau, Sonatina
Pasaka, kaip viskas skanu ir paprasta
Ačiū tau, Sonatina
na ka, ir man teks pasigirti.. vis darau ir darau kesiukus.. ananasinius (ten kur su blenderiu sutrinam.. ) ir su persikais, na zinokit gavosi kiekviena karta, iskyla graziai, pageltonuoja.. Visada ziurejau, kad miltu idejus nepermaisyciau, naudojau sauksta, o ne mikseri miltams maisyti.
o va siandien iskepiau medaus-riesutu kvadratelius ir ahorini, lygtais, pyraga su slyvomis. Kadangi medaus nesu megeja, man jie ne stebuklingo skonio buvo, bet vyras, kuris saldumynu ne per didelis megejas, sveicia nesustodamas..
o su slyvom pyragas nera kazkuo labai ypatingas, bet skanus, nuo slyvu toks labai specifinis skonis.. o ryt bandysiu kept pyragelius lyg a la creme.. na gal ir napaleona prisiruosiu daryt.. mat ryt vyro gomtadienis, reik ant kazko zvakute uzdet
Papildyta:
apsirikau , ten ne a la creme... mat istrigo, nes skaiciau komentara.. o Pardulas Della Sardenia, zadu tik i puse idaro deti medaus, o i kita cukraus.. na kaip iseis parasyiu, tik niekur neradau risoto, tai varske desiu.
o va siandien iskepiau medaus-riesutu kvadratelius ir ahorini, lygtais, pyraga su slyvomis. Kadangi medaus nesu megeja, man jie ne stebuklingo skonio buvo, bet vyras, kuris saldumynu ne per didelis megejas, sveicia nesustodamas..
o su slyvom pyragas nera kazkuo labai ypatingas, bet skanus, nuo slyvu toks labai specifinis skonis.. o ryt bandysiu kept pyragelius lyg a la creme.. na gal ir napaleona prisiruosiu daryt.. mat ryt vyro gomtadienis, reik ant kazko zvakute uzdet
Papildyta:
apsirikau , ten ne a la creme... mat istrigo, nes skaiciau komentara.. o Pardulas Della Sardenia, zadu tik i puse idaro deti medaus, o i kita cukraus.. na kaip iseis parasyiu, tik niekur neradau risoto, tai varske desiu.