Mano pagamintas keksas:
p.s. tik sonatina, aš visas kriaušes nedėjau, nes atrodė, kad per mažai tešlos, nors, kai išsikepė, tai nelabai jau ten ir daug tų kriaušių išėjo; o vietoj brendžio įpyliau spanguolių trauktinę su konjaku
Šita tema yra skirta Sonatinos receptams, tad prašau savus receptus rašyti kitose temose, kurios yra tam skirtos. Pvz: tešla koldūnams prie koldūnų ir t.t. Ačiū.
Na pagaliau įdėsiu ir aš nuotraukytes , vakar ir šiandien užsiėmiau labai rimtu Sonatinos skanėstų gaminimu, tai va kas išėjo :
"Sagutės" - ištirpo per penkias minutes, o daugiausiai tai mano mažoji sukirto , kaip jai tiek tilpo .
Varškės apkepas- vyras beveik visą ir suvalgė, nes taip patiko, kad liepė man eit ką nors kitą pavalgyti .
Žuvis prancūziškai- labai labai skanu , aš žuvies šiaip nevalgau, tik kartą metuose- per Kūčias, bet taip paruoštą galiu valgyti ir valgyti .
Na ir varškinės pynutės , aš į pusė tešlos dėjau vanilino, į kitą pusę apelsino esencijos, tai išėjo labai labai aromatingos ir skanios bandelės .
Sonatina, didelis ačiū už tavo receptukus , eilėraščio neparašysiu , bet pasakysiu, kad be tavo receptukų būtų visai nekaip .
"Sagutės" - ištirpo per penkias minutes, o daugiausiai tai mano mažoji sukirto , kaip jai tiek tilpo .
Varškės apkepas- vyras beveik visą ir suvalgė, nes taip patiko, kad liepė man eit ką nors kitą pavalgyti .
Žuvis prancūziškai- labai labai skanu , aš žuvies šiaip nevalgau, tik kartą metuose- per Kūčias, bet taip paruoštą galiu valgyti ir valgyti .
Na ir varškinės pynutės , aš į pusė tešlos dėjau vanilino, į kitą pusę apelsino esencijos, tai išėjo labai labai aromatingos ir skanios bandelės .
Sonatina, didelis ačiū už tavo receptukus , eilėraščio neparašysiu , bet pasakysiu, kad be tavo receptukų būtų visai nekaip .
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 06, 11:57)
Varškinės pynutės
P. S. varškės sudėjau visą 180 g pakelį, kad nereikėtų išmesti... Kitą kartą dar įbersiu 1/8 a. š. druskos, bet iš esmės tai labai minkštos ir skanios bandelės...
Labas Sonatina. Ar galima vietoj varškės naudoti seperuotą varškę. Ji žymiai pigesnė už Mūsų varškę ir tokia pat puri ir skani.
Ar Jūs čia rimtai apie pasitraukimą? Neišeikite, nepalikite mūsų
Gaminau balandeliu apkepa, gavosi fantasrtishko skonio ir prie puodu ilgai stovet nereikia! Ir dar kepiau "Obuoliu ruduo" pyraga, kaip visada nepakartojamas! Aciu Sonatina
šiandien pietums vagėm vištieną su jogurtu, kaip visada neapsakomai skanu, o desertui tai teko apdegęs tešos gabalas . Nežinau kodėl nepavyko keksas su varške, tas šokoladinis. Jei aš būčiau darius tai gal sakyčiau nemokėjau ko, bet kepė mano vyras, kuris ne vieną tortą ir pyragą sėkmingai iškepęs . Po valandos kepimo perpjovėm, tai ta varškės masė gryniausia tešla, o ir aplinkui ta šokoladinė tešla irgi neiškepusi. o ir iškilęs buvo, tik paskui sukrito. Tai dar įgrūdom į orkaitę, tai galiausiai apdegė, o ta varškinė košė taip ir liko tokia kokia buvo tai vot gavosi prisvilęs blynas
Aš vakar kepiau varškines pynutes, dariau visą porciją, tik miltų dėjau gerokai daugiau, nes tešla labai lipo. Bet gal be reikalo, nes bandelės tokios kietokos gavosi, bet šiaip labai skanios kas nemėgsta visokių saldėsių
Va su tuo šokoladiniu keksu su varškės apelsinų įdaru man irgi nelabai pavyko, varškės masė tai skani, bet ta ruda tešla neiškilo, gavosi toks suplotas keksas Bet aš dar bandysiu ieškoti priežasčių kodėl, nes skonis net ir tokio man labai patiko, tad jei būtų iškilęs būtų labai skanus Dabar kaltinu šokoladą, dėjau korėtą ir visą stiklinę, gal per daug, ar šokoladas netinkamas?
O labiausiai patiko tai vištiena su obuoliais, nors vyno nepyliau, bet skonis
Va su tuo šokoladiniu keksu su varškės apelsinų įdaru man irgi nelabai pavyko, varškės masė tai skani, bet ta ruda tešla neiškilo, gavosi toks suplotas keksas Bet aš dar bandysiu ieškoti priežasčių kodėl, nes skonis net ir tokio man labai patiko, tad jei būtų iškilęs būtų labai skanus Dabar kaltinu šokoladą, dėjau korėtą ir visą stiklinę, gal per daug, ar šokoladas netinkamas?
O labiausiai patiko tai vištiena su obuoliais, nors vyno nepyliau, bet skonis
Laba
Nu *****, šiandien susiruošiau gaminti kalakutienos kukulius su špinatais, bet per savo durną galvą vietoj špinatų nusipirkau brokolių
Sonatina, kas jei į tuos kukulius dėčiau smulkintus brokolius vietoj špinatų, nes nelabai jau turėsiu galimybės iki pardės nuvaryt
Nu *****, šiandien susiruošiau gaminti kalakutienos kukulius su špinatais, bet per savo durną galvą vietoj špinatų nusipirkau brokolių
Sonatina, kas jei į tuos kukulius dėčiau smulkintus brokolius vietoj špinatų, nes nelabai jau turėsiu galimybės iki pardės nuvaryt
"Žuvis prancūziškai" tikrai dieviško skonio
Kepiau lydekos filė, barsčiau Vegeta. Taip greitai paruošiamas patiekalas... ir toks ypatingai skanus...
Kokia gera idėja dėti pomidorų
Ačiū, Sonatina.
Kepiau lydekos filė, barsčiau Vegeta. Taip greitai paruošiamas patiekalas... ir toks ypatingai skanus...
Kokia gera idėja dėti pomidorų
Ačiū, Sonatina.
Sveikos gyvos
Katu, koks foto reportažas Labai malonu tokias žinutes skaityti
Shiduh, o kokį faršą naudojai, kad vyniotinis gavosi riebus? (rašei, kad kalakutienos faršas neskanus...) O petražolių jaučiu niekas tiek ir nedėjo niekada
Mama_Tania, ačiū Tavo foto reportažas irgi labai viliojantis...
vytule, ką jau darysi, kad be eilėraščio... O šiaip labai džiaugiuosi, kad tiek visko prigaminai ir viskas patiko
darzeli, apie separuotą varškę esu tik girdėjusi, bet nemačiusi, bet manau, kad turi tikti
Baisa, džiaugiuosi, kad ir apkepas, ir pyragas patiko
sandralita, tu ne Lietuvoj, man atrodo, ar ne? Gal kiaušiniai kitokie, gal sviestas... O gal miltai... Nusipirkau rupaus malimo miltų, tai tešlos dabar visos rudos (nors skonis visiškai toks pats)
katiliuk, na net nežinau, kodėl taip nutiko su keksu... O temperatūra buvo normali nustatyta? (vieną kartą vaikai man nematant stipriai sumažino temperatūrą, tai kol supratau, kas nutiko pyragui... )
AIRA, na man tas porėtas šokoladas nelabai ir primena šokoladą... Aš kepiniams naudoju juodą su ne mažiau kaip 70% kakavos (Laimos)
O bandelės tik dėl miltų pertekliaus galėjo gautis kietokos... Geriau jau tada ne miltų daug berti, o šiek tiek rankas aliejumi suvilgyti ir stalą vos vos patepti, kad taip neliptų...
Ingute, nemanau, kad labai nukentės patiekalas (na nebent visiškai brokolių nemėgstate...)... Surizikuok
rts, džiaugiuosi, kad žuvis patiko
Katu, koks foto reportažas Labai malonu tokias žinutes skaityti
Shiduh, o kokį faršą naudojai, kad vyniotinis gavosi riebus? (rašei, kad kalakutienos faršas neskanus...) O petražolių jaučiu niekas tiek ir nedėjo niekada
Mama_Tania, ačiū Tavo foto reportažas irgi labai viliojantis...
vytule, ką jau darysi, kad be eilėraščio... O šiaip labai džiaugiuosi, kad tiek visko prigaminai ir viskas patiko
darzeli, apie separuotą varškę esu tik girdėjusi, bet nemačiusi, bet manau, kad turi tikti
Baisa, džiaugiuosi, kad ir apkepas, ir pyragas patiko
sandralita, tu ne Lietuvoj, man atrodo, ar ne? Gal kiaušiniai kitokie, gal sviestas... O gal miltai... Nusipirkau rupaus malimo miltų, tai tešlos dabar visos rudos (nors skonis visiškai toks pats)
katiliuk, na net nežinau, kodėl taip nutiko su keksu... O temperatūra buvo normali nustatyta? (vieną kartą vaikai man nematant stipriai sumažino temperatūrą, tai kol supratau, kas nutiko pyragui... )
AIRA, na man tas porėtas šokoladas nelabai ir primena šokoladą... Aš kepiniams naudoju juodą su ne mažiau kaip 70% kakavos (Laimos)
O bandelės tik dėl miltų pertekliaus galėjo gautis kietokos... Geriau jau tada ne miltų daug berti, o šiek tiek rankas aliejumi suvilgyti ir stalą vos vos patepti, kad taip neliptų...
Ingute, nemanau, kad labai nukentės patiekalas (na nebent visiškai brokolių nemėgstate...)... Surizikuok
rts, džiaugiuosi, kad žuvis patiko
O as vakar dariau kuskusa su darzovem, papildomai dejau raudonos paprikos. Labai skanu ir manau, kad butu visai neblogas garnyras kad ir prie zuvies patiekalu
Pries kelias diena kepiau Aharoni obuoliu pyraga, tai jis man gavosi toks kietokas, o nuotraukoj atrodo labai purus. Dariau is dvigubos porcijos, bet miltu dejau gal netgi maziau negeu reikejo. Kazin del ko taip man gavosi
Paukstienos burgeriai , kiausinio nedejau ir niekas neisiro
Pries kelias diena kepiau Aharoni obuoliu pyraga, tai jis man gavosi toks kietokas, o nuotraukoj atrodo labai purus. Dariau is dvigubos porcijos, bet miltu dejau gal netgi maziau negeu reikejo. Kazin del ko taip man gavosi
Paukstienos burgeriai , kiausinio nedejau ir niekas neisiro