Noriu paklausti. As kai darau zuvies file prancuziskai, atsiranda labai daug skyscio . Visa laika darau is saldytos zuvies file (heko). Skonis vistiek fantastiskas, tik idomu ar ir kitoms to skyscio daug atsiranda?
Šokoladiniai sausainiai su riešutais
Tešla
175 g sviesto
1 kiaušinis
125 g cukraus pudros
40 g kakavos
250 g miltų
½ citrinos tarkuota žievelė
1/8 a. š. druskos
1 a. š. cinamono
1 a. š. kepimo miltelių
40 g susmulkintų nuvalytų riešutų
2 v. š. cinamono
Minkštą sviestą sumaišyti su cukraus pudra, įmaišyti kiaušinį. Suberti sausus ingredientus ir užminkyti tešlą. Dėti tešlą į plėvelę ir palaikyti ~ 10 min. šaldiklyje.
Sumaišyti riešutus ir cinamoną.
Tešlą padalinti į dvi dalis suformuoti dešreles ir apvolioti riešutų cinamono masėje (geriausiai tam naudoti plėvelę berti ant jos riešutus su cinamonu, dėti tešlą ir prilaikant plėvele apvolioti, kad apliptų iš visų pusių. Jeigu kur neprilipo, galima tiesiog užberti ir prispausti rankomis). Dėti 1 val. į šaldytuvą (arba 40 min. į šaldytuvą ir 10 min. į šaldiklį). Išvynioti iš plėvelės ir supjaustyti 1 cm storio riekėmis. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 15 20 min.
P. S. labai švelnūs sausainiai su lengvu citrinų ir cinamono aromatu... Tiesa, su riešutais sumaišiau tik 1 a. š. cinamono...
QUOTE(aitta @ 2006 11 07, 11:09)
Noriu paklausti. As kai darau zuvies file prancuziskai, atsiranda labai daug skyscio . Visa laika darau is saldytos zuvies file (heko). Skonis vistiek fantastiskas, tik idomu ar ir kitoms to skyscio daug atsiranda?
Aš gaminau su jūros lydeka ir man visai nebuvo vandens,nes aš ją prieš tai labai gerai nusausinau popieriniais rankšluosčiais,gal tai padeda
Nes parašyta recepte nusausinti.Tai nusausinu,taip kad tikrai sausa būna
Ačiū Sonatina, kad ir toliau mus džiugini receptais vakar gaminau makaronų lizdelius grietinėlės padaže - laaaaaabai skanu Beje, tai buvo spagečių lizdeliai, tik 2 lt iš IKI ir labai tiko
sveiki - vakar išbandžiau bulvių picą su tunu - na tikrai labai skanu gavosi - visiems labai patiko - ir mano mažosios valgė su mielu noru.
QUOTE(aitta @ 2006 11 07, 11:09)
Noriu paklausti. As kai darau zuvies file prancuziskai, atsiranda labai daug skyscio . Visa laika darau is saldytos zuvies file (heko). Skonis vistiek fantastiskas, tik idomu ar ir kitoms to skyscio daug atsiranda?
Taip, dėl to, kad šaldyta
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 07, 10:22)
Mama_Tania, o 12 balų gavai iš kiek? Viskas atrodo tikrai labai skaniai
iš 10 balų...
QUOTE(leo11 @ 2006 11 06, 20:09)
Sonatina, ar vietoj kepimo popieriaus galima naudoti folija, darant kiausiniu - farso vyniotini?
žinok geriau nusipirk popieriaus, aš dariau šitą ant folijos, tokia pat mintis šovė, nes neturėjau popieriaus, tai prilipo ir reikėjo su visu sluoksniu nulupti
Sveikos
Ka tik ka tik pabaigiau valgyt gabaleli manu koses apkepo na is tikruju jis labiau panasus i pyraga, toks purus purus...Bet man labiau norejosi tokio sunkesnio, slapesnio Bet gal cia tik man gavos toks labai sausas, bet anaiptol skonio negadina, skonis tai aciu uz recepta Sonatina
Ka tik ka tik pabaigiau valgyt gabaleli manu koses apkepo na is tikruju jis labiau panasus i pyraga, toks purus purus...Bet man labiau norejosi tokio sunkesnio, slapesnio Bet gal cia tik man gavos toks labai sausas, bet anaiptol skonio negadina, skonis tai aciu uz recepta Sonatina
aitta, žuvį tikrai reikia labai gerai nusausinti... Bet labai daug kas priklauso ir nuo žuvies... paskutinį kartą nusipirkau labai gražios šaldytos rudagalvės menkės, bet atšilusią reikėjo tiesiog išgręžti
Čalykušu, džiaugiuosi, kad lizdeliai patiko
rts, bandelės tiesiog iš ekrano kvepia cinamonu...
editam, labai malonu, kad bulvinė pica visiems jums patiko
Mama_Tania, supratau...
Eimante, tiesą sakant, ir aš tikėjau kažko šlapesnio... Jaučiu jį būtų galima sulaistyti kokiu nors sirupu...
katiliuk, tikrai galima kepti ir orkaitėje O marinuoti reikėtų bent 1 val.
Čalykušu, džiaugiuosi, kad lizdeliai patiko
rts, bandelės tiesiog iš ekrano kvepia cinamonu...
editam, labai malonu, kad bulvinė pica visiems jums patiko
Mama_Tania, supratau...
Eimante, tiesą sakant, ir aš tikėjau kažko šlapesnio... Jaučiu jį būtų galima sulaistyti kokiu nors sirupu...
katiliuk, tikrai galima kepti ir orkaitėje O marinuoti reikėtų bent 1 val.