Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 5

QUOTE(Sonatina @ 2006 11 06, 10:13)
Vištiena su morkomis, slyvomis ir ryžiais


4u.gif sonatina sita mano seimyna valgytu jei nedeciau slyvu..kaip manai ka det vietoj ju ar isvis nieko nedet ir bus kanu..
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 06, 10:57)
Varškinės pynutės

. Baltymą išmaišyti su cukrumi.


cia turejai galvoj iki standumo ar tik seip ismaisyt?
QUOTE(Shiduh @ 2006 11 06, 13:19)
nu va atnesiau torto "a lia kremas" i darba. tai esu dabar pasikelus ir visaip kitaip pasipuikinus. virsininkas klause, kokiam cia prabangiam restorane pirkau, ir jau turiu du uzsakymus iskepti dviem baliam.   tongue.gif  bigsmile.gif

gausi pelna su sonatina dalintis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 07 lapkričio 2006 - 11:00
smile.gif Neseniai užklydau į šį skyrelį ir pamaniau, kurgi aš buvau anksčiau????? Tai nusprendžiau kiekvieną savaitgalį kepti po skanėstą iš pateiktų receptų. Sekmadienį kepiau pyragą "Obuolių ruduo" - puiku, labai skanu. Kažkaip grėsmingai atrodė supjaustytų obuolių kalnas ant tešlos, bet kai iškepė - obuoliai sukrito. Beje, pasiskaičiusi šį pyragą gaminusių merginų komentarų, taip pat apačią apkepiau ir obuolius dėjau ant jau šiek tiek pakeptos tešlos.
Taip pat gaminau vištieną su žiediniais kopūstais. Į mėsytę sutarkavau vieną morką bei supjausčiau svogūną ir viską apkepinau. Labai šauni idėja - nesudėtinga , greita ir skanu.... Ypač man, labai mėgstančiai žedinius kopūstus.
Ačiū tau Sonatina už receptukus notworthy.gif
Atsakyti
ghe smile.gif tai gi man niekas nemokes, cia po druzbu. vakar dariau vistiena garstyciu padaze. visai nieko. labai lengva padaryt, tik garstyciu nepadauginkit. as dejau miltelius, nes gaila buvo pirkt grudetas, nemegstam mes tu garstyciua tai ir stovetu.
Atsakyti
o jums yra taip buvę, kad kepimo popierius nuo bandeliu neatliptų blink.gif kepiau kažką panašaus į bandeles su pudingu, tai taip prilipo, kad atplėšti galima tik su apatiniu bandelės sluoksniu. O gal čia popierius toks, nes kaip tik naują kažkokį pradėjau naudoti...
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2006 11 07, 07:54)
o jums yra taip buvę, kad kepimo popierius nuo bandeliu neatliptų  blink.gif  kepiau kažką panašaus į bandeles su pudingu, tai taip prilipo, kad atplėšti galima tik su apatiniu bandelės sluoksniu. O gal čia popierius toks, nes kaip tik naują kažkokį pradėjau naudoti...

Gali būti ir dėl popieriaus , man yra taip buvę doh.gif Aš naudoju tokį lenkišką ''Fimo''kepimo popierių , na kolkas esu patenkinta thumbup.gif
Atsakyti
sandralita, dėk tai, ką mėgstate, na net nežinau... Džiovintus abrikosus (jaučiu, jei nemėgstat slyvų, tai ir jų nemėgstat biggrin.gif ), o gal kokias daržoves - kalafiorus, šparagines pupeles, brokolius... g.gif Arba išvis nieko nedėk ax.gif
Baltymą su cukrumi išmaišiau tiesiog šluotele rakomis - kelias minutes pamaišiau, kol gavosi balta puri masė smile.gif

korcula, džiaugiuosi, kad pyragas ir apkepas patiko smile.gif

Shiduh, smagu, kad vištiena gavosi visai nieko mirksiukas.gif

MAMICY, prie kepimo popieriaus man dar niekad niekas neprilipo g.gif Manau, kad tikrai kaltas popierius, ypač jeigu koks alia "Taupyk"... Buvau kažkad nusipirkusi maistinę plėvelę iš Rimi su firminiu Rimi ženklu - tai tragedija... doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 06, 20:04)
Mama_Tania, papasakok dar kartą - į vienus keksus nebedėjai daugiau nieko, o į kitus bėrei uogų ir papildomai pylei 120 ml skysčio? Jeigu taip, akivaizdu, kad antrųjų keksų tešla buvo per skysta, todėl jie ir neiškilo normaliai...

Pagal receptą reikėjo 240 ml. uogų ar kubeliais supjaustytų vaisių, jų neturėjau, bet turėjau atšaldytų mėlynių (mėliniai buvo su skysčių), kadangi su skysčiu tai jų pyliau 120 ml., bet 4 keksiukams nieko nepyliau, tai tie, kur nepyliau gavosi gražus

Kada išmoksiu viską numatyti (jau pripratau, kad visuose receptuose nuosekliai viską paaiškinta doh.gif )?

reiškia skystis... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 07 lapkričio 2006 - 09:20
Užvakar turėjau svečiu, tai pirmą kart visus patiekalus gaminau tik pagal sonatinos receptus. Turėjau įvertinimą 12 balų ax.gif .
Sonatina, tu geras, puikus, geranoriškas žmogus 4u.gif . Ačiū aciuks.gif.

Daug negaminau, bet išbandžiau ir naujus ir senus receptus:

Žuvies filė prancūziškai (jau net neprisimenu, kiek kartu gaminau, bet visada gaunasi labai skanu!!!!!) user posted image
Vištiena su daržovėmis jogurto padaže (itališkame padaže)
Kalakutienos vyniotinis su sūriu (pirmą kartą gaminau, bet manau dažnokai bus ant mūsų stalo blush2.gif ir tiesa sakant, man patiko daugiau, nei kalakutienos zuikis) user posted image user posted image

Pyragas su persikais ir uogomis (jau 4 kartą kepu, labai skanus ir lengvai pagaminamas pyragas, hihihi.gif net gavau užsakymą pagamint savo seseriai) user posted image

Visi receptai puikus, patiekalai skanus 4u.gif

Sonatina, aciuks.gif
Atsakyti
Mama_Tania, o 12 balų gavai iš kiek? g.gif tongue.gif Viskas atrodo tikrai labai skaniai thumbup.gif

Astyte, labai greitai neprižadu, nes reikia pirmiausiai nusipirkti lašišos, o tada sugalvoti, ką skanaus pagaminti ax.gif Bet štai čia yra visa tema su patiekalais iš lašišos smile.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti burgeriams kaip tarkuoti cukiniją su morka, per burokinę ar tą bulvinę tarką?
Atsakyti
uolma, aš, man regis, tarkavau burokine tarka, bet jeigu reikia paslėpti daržoves nuo vaikų tongue.gif , galima susmulkinti blenderiu arba sutarkuoti smulkia tarka 4u.gif
Atsakyti
user posted image

Kuskusas su faršu ir daržovėmis

500 g maltos mėsos
1 puodelis kuskuso
1 ¼ puodelio verdančio sultinio
1 svogūnas
1 – 2 morkos
200 g cukinijos
pipirų
saldaus čili padažo

Kuskusą užpilti sultiniu, išmaišyti, uždengti ir palikti 5 min. Svogūnus ir morkas susmulkinti ir apkepinti įkaitintame aliejuje. Sudėti mėsą ir kepti, kol nebebus rausva. Įmaišyti susmulkintą cukiniją ir troškinti, kol suminkštės. Pagardinti pipirais, čili padažu. Įmaišyti paruoštą kuskusą ir dar kelias minutes pakepinti.
Atsakyti