Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 5

QUOTE(Makarska @ 2006 11 06, 09:05)
Merginos, sorry už klausimą ne į temą, bet labai reikia jūsų pagalbos blush2.gif : Ar būna mikseriai galintys plakti, maišyti ir minkyti? Su Sonatinos pagalba bandau tapti super kulinare ir pajutau, kad žiauriai daug laiko ir energijos atima viskie plakimai, maišymai "iki putų" ir pan.


Makarska. aha. 1) žmogaus rankos, 2) kombainas.
Aš asmeniškai nematau problemos plakime, maišyme ir panašiai. Juk galima rinktis patiekalus, kuriose to nėra, jei jums kas nors nesigauna.
Bet, atvirai pasakius, ma visada gaunasi išplakti baltymus: plaku mikseriu, užtrunku na maximum 3-4 min. tai koks čia laiko gaišinimas??? Man joks. Ir neiįsivaizduoju kaip jie gali neišsiplakti... sad.gif Pripažįstu, kad ir man būna, kad skubu, neturiu laiko ir pan., tiesiog tada renkuosi kažką kas greitai tep lep ir viskas.
dar vienas prašymas visiems:
Prašau nerašyti geltonai, nes tekstas neįskaitomas, kol jo nepasižymi.
Kaip kitus nežinau, bet mane labai erzina.
Remiantis ta taisykle, kad jūsų postai turi būti aiškus ir lengvai suprantami, tikiuosi kad atsižvelgsite į mano prašymą. Ačiū
Atsakyti
user posted image

Varškinės pynutės

300 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
100 g cukraus
1 a. š. vanilės
150 g varškės
1 kiaušinis
100 ml pieno
50 ml aliejaus

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Baltymą išmaišyti su cukrumi. Supilti pieną, aliejų, vanilę, įmaišyti varškę. Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Tešlą padalinti į 12 dalių. Kiekvieną dalį dar dalinti į tris dalis. Iš kiekvieno gabaliuko suformuoti ~ 15 cm ilgio juosteles, kurias supinti į pynutes.
Kasytes dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiaušinio trynį sumaišyti su 1 v. š. pieno ir aptepti bandeles. Pagal skonį pabarstyti cukrumi, migdolais, kt. riešutais.
Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min.

P. S. varškės sudėjau visą 180 g pakelį, kad nereikėtų išmesti... ax.gif Kitą kartą dar įbersiu 1/8 a. š. druskos, bet iš esmės tai labai minkštos ir skanios bandelės... rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2006 11 06, 09:55)
Makarska. aha. 1) žmogaus rankos, 2) kombainas.
Aš asmeniškai nematau problemos plakime, maišyme ir panašiai. Juk galima rinktis patiekalus, kuriose to nėra, jei jums kas nors nesigauna.
Bet, atvirai pasakius, ma visada gaunasi išplakti baltymus: plaku mikseriu, užtrunku na maximum 3-4 min. tai koks čia laiko gaišinimas??? Man joks. Ir neiįsivaizduoju kaip jie gali neišsiplakti... sad.gif Pripažįstu, kad ir man būna, kad skubu, neturiu laiko ir pan., tiesiog tada renkuosi kažką kas greitai tep lep ir viskas.
dar vienas prašymas visiems:
Prašau nerašyti geltonai, nes tekstas neįskaitomas, kol jo nepasižymi.
Kaip kitus nežinau, bet mane labai erzina.
Remiantis ta taisyklę, kad jūsų postai turi būti aiškus ir lengvai suprantami, tikiuosi kad atsižvelgsite į mano prašymą. Ačiū


Aha, aha, jaučiau, kad nepraslysiu pro Bea biggrin.gif. Kadangi sugedo senučiukas mikseris, tenka naudotis pirmuoju variantu, t.y. savo rankelėmis. Su jomis suplaku viską kaip reikiant, bet visgi norėčiau, kad tai darytų už mane kokis nors prietaisas. Kombaino nelabai noriu ir galvoju apie mikserį, todėl merginų ir klausiu, ar būna mikseris, kuris atliktų 3 finkcijas: plaktų, maišytų ir minkytų ? Tikiuosi, neužrūstinsiu Bea su savo klausimais ne į temą tongue.gif .
Atsakyti
user posted image

Tešla picai

250 g miltų
3,5 g sausų mielių (pusė 7 g pakelio)
150 ml vandens
1 a. š. druskos
1 a. š. cukraus
1 v. š. taukų (su kaupu)

Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus persijoti su druska. Supilti vandenį su mielėmis ir užminkyti elastingą tešlą. Galiausiai įminkyti kambario temperatūros labai minkštus taukus. Iš viso minkyti reikėtų ne trumpiau kaip 10 min. Dėti tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengti plėvele ir šiltai kildinti 1 - 1,5 val. Formuoti picą ir kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje ~ 15 min.

P. S. taukų neturėjau, tad įpyliau kelis šaukštus aliejaus, bet reikės nusipirkti ir pamėginti su taukais – sako, kad gaunasi labai skani tešla... smile.gif Iš nurodyto kiekio gaunasi 1 didelė pica... Aš dariau iš dvigubos normos ir tešlos gavosi kaip tik skardai, esančiai prie orkaitės... Tešlą ištepiau pomidorų padažu, sumaišytu su majonezu, grietine ir česnakais, tada dėjau daug tarkuoto mocarelos sūrio, virto kumpio ir pabarsčiau tarkuotu parmezanu (čia vaikams), o ant kitos pusės dar dėjau smulkinto plikyto svogūno, tuno ir kaparių... rolleyes.gif
Atsakyti
Sonatina,
Pirmiausiai didelis aciu uz receptukus! Dariau mesa korejietiskai, super pavyko ir jau skanumelis, varskinis tinginys padare ispudi net uosviui, kuris saldumynus tai jau aplenkia ax.gif Zodziu, labai viskas skanu!
o noreciau pasiteirauti, gal koki receptuka zinai is lasisos? Gal kur yra, as tiesiog neseniai atradau tavo kulinarinius sedevrus ax.gif Aciu!
Atsakyti
Shiduh, malonu, kad nors svečiams apkepas patiko... tongue.gif Džiaugiuosi, kad pyragas ir tortas pavyko smile.gif O dėl baltymų - tai manau viskas priklauso nuo mikserio - kol turėjau kažkokį seną - niekada neišsiplakdavo, o dabar jau kokius 5 metus turiu normalų - tai visi anksčiau nepavykę dalykai puikiausiai gaunasi...
Aš plaku vidutiniu - maksimaliu greičiu, kol baltymai suputoja, tada nenustodama plakti beriu po šaukštą cukraus ir plaku toliau (cukrų vėl reikia berti tada, kai prieš tai įbertas ištirpo...)

Makarska, krika, turiu tik mikserį, kurį naudoju maišyti ir plakti... Yra antgaliai ir tešlai, bet jais naudojausi tik kelis kartus... Taip, kad nežinau, ar paprastas mikseris tau ir minkys tešlą... Tešlos minkymui vis ruošiuosi pirkti duonkepę... rolleyes.gif

kriziuk, malonu, kad pyragas patinka... 4u.gif

jolančiuk, džiaugiuosi, kad pyragas visiems patiko thumbup.gif

Baisa, smagu, kad lizdeliai patiko smile.gif O dėl pyragų skonių nesiginčijama... tongue.gif

agotai, džiaugiuosi, kad kuskusas patiko smile.gif O čia pagal kurį receptą - su faršu ir kariu? g.gif

Astyte, malonu, kad ir kiauliena, ir tinginys patiko smile.gif O su lašiša kol kas neįdėjau jokio recepto...

Atsakyti
nu va atnesiau torto "a lia kremas" i darba. tai esu dabar pasikelus ir visaip kitaip pasipuikinus. virsininkas klause, kokiam cia prabangiam restorane pirkau, ir jau turiu du uzsakymus iskepti dviem baliam. tongue.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 06, 12:54)
Tešla picai

250 g miltų
3,5 g sausų mielių (pusė 7 g pakelio)
150 ml vandens
1 a. š. druskos
1 a. š. cukraus
1 v. š. taukų (su kaupu)

nerealu, jau dabar seilė nutįso kaip noriu skanios picos bigsmile.gif
nekuklus klausimas blush2.gif - o taukų dar būna šiais laikais? blush-anim-cl.gif


ir varškės apkepas gavosi toks labai neaukštas, ar nė kiek neturėjo iškilt? g.gif
Atsakyti
apkepas ir man gavosi neaukstas, bet mano forma didele. o tauku yra pirkt, prie visu sviestu ir kitu margarinu padeta. popieryje tokiam bordavam suvynioti.
Atsakyti
Nebutinai bordavam popieriuj, as pirkau taukus, tai buvo supakuoti kaip desra, popierius baltas.
Atsakyti
Labutis 4u.gif

Sonatina, aciu kad netingi sudeti viska cia, ir nuotraukyciu pilna tongue.gif , o receptu ivairove doh.gif As nekokia kulinare, nesakau, kad nemegstu gaminti, tiesiog as dar jauna seimininke rolleyes.gif ir nelabai patirties turiu. Aciu Tau uz galimybe lavinti savo kulinarinius gabumus thumbup.gif ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 04, 10:01)
Mama_Tania, kaip skaniai viskas atrodo... bigsmile.gif
O sausainių rutuliukus gal dėjai labai arti vieną prie kito, todėl jie susiliejo bekepdami? g.gif Juos reikėtų dėti gana dideliu atstumu vieną nuo kito, nes kepdami jie plečiasi ir tampa plokšti... (prie sausainių triufelių yra nuotrauka, maždaug kokiu atstumu reikėtų dėti...)

blush2.gif gal gali įmest nuorodą, nes nerandu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 06 lapkričio 2006 - 16:23