matre, džiaugiuosi, kad pyragas patiko
dianux, labai malonu, kad tortas pavyko Nors iš tiesų ten nelabai ir yra kam nepavykti, svarbiausia rasti tinkamą pudingą....
katiliuk, smagu, kad ir troškinys, ir kukuliai patiko
Elita, ačiū už balioną Už devynių dienų man bus 33.....
Spygle, supratau, ačiū
mutante, reikėtų į skardą įtiesti kepimo popierių ir tiesiai ant popieriaus, netepant jokiais riebalais, pilti omletą...
turejau siandien ivairiu sveciu. tai kepiau varskes apkepa, nu ne mano skonio, bet sveciam kaip patiko, akimirksniu suede, dar ir recepto prase. tada kepiau obuoliu ruduo, geriausia, kad planavau kept obuoliu-jogurto, bet netycia ne ta recepta nusirasiau nu sitas pyragas tai tiesiog dieviskas. tik man pritruko miltu, tai dadejau manu kruopu, baltymai nelabi issiplake ir ant virsaus teslos nedejau, o obuoliai antaniniai. nerealus gavosi, tiesa as dar apibarsciau cinamonu ir rudu cukrum. ir dar kepiau sita torta kur su kriauklelem, sokoladini. kaip iskepiau atsminiau, kad toki jau esu kepus. nu skonis itin prabangus, bet suvalgyt imanoma tik mazyti gabaliuka. cia jau tortas gurmanams. sonatina, nu bet kas man su tais baltymais kaip juos isplakt? ant kokio greicio reik plakt?
Merginos, sorry už klausimą ne į temą, bet labai reikia jūsų pagalbos : Ar būna mikseriai galintys plakti, maišyti ir minkyti? Su Sonatinos pagalba bandau tapti super kulinare ir pajutau, kad žiauriai daug laiko ir energijos atima viskie plakimai, maišymai "iki putų" ir pan.
na aš kai kepu pyragą "Obuolių ruduo" tai baltymai man visada išsiplaka kuo puikiausiai. tik aš pirma plaku tik baltymus didelem apsukom, kai jie pasidaro standūs, tada įpilu cukraus ir dar paplaku pora min. gaunasi
man šis pyragas irgi dieviško skonio
man šis pyragas irgi dieviško skonio
QUOTE(kriziukas @ 2006 11 06, 09:24)
man šis pyragas irgi dieviško skonio
man irgi vakar kepiau. Geriausia tai buvo tai- atvarė svečių ir atsinešė pyragą pirkitnį. O pas mane ant stalo ,,obuolių ruduo'' spėkit ką valgė o ko ne
ir dar gavau komplimentą kad labai prabangiai atrodo
Vakar kepiau idarytas makaronu-kriaukles, gavosi laaabai skaniai! O va Aharoni obuoliu pyragas man nepatiko Suvalgem visi po gabaliuka, taip ir stovi Siaip gavosi grazus aromatingas, tik turbut ne musu skonio "Obuoliu ruduo" man top pyragas! Aciu Sonatinai
QUOTE(ide @ 2006 11 05, 16:42)
Gal kas zinot kur gauti migdolu ploksteliu?
Aš, vieną klartą pavargusi ir pati pasidariusi tų plokštelių, nusprendžiau geriau mokėt dvigubai daugiau ir sutaupyt dvi valandas savo brangaus laiko
Pirkau šiaip Juozapavičiaus pr. (Kaunas) "Šile". IKI, Maximoj jų neradau (klausiau pardavėjų, tai tokių neturi). Pirkau gal rugpjūtį, kaina pakelio (gal 100 g) apie 7-8 Lt.
Migdolu ploksteliu "Sile" (Kaune) tikrai yra - bet pries pat Kaledas juos paparastai isperka, tai dabar apsirupinti pats laikas Tik reikia ziureti ne prie dziovintu vaisiu/riesutu, o prieskoniu skyrelyje - ten salia visokiu Vegetu nemazose popierinese dezutese isrikiuoti smulkinti riesutai - migdolai, kokosai, atrodo, dar kazkokie
Dariau kuskusa, tai man labai patiko
Vištiena su morkomis, slyvomis ir ryžiais
~ 1 kg vištos gabaliukų
3 v. š. aliejaus
1 didelė svogūno galva
250 g morkų
150 g džiovintų slyvų
1 puodelis nevirtų ryžių
druskos, pipirų, paprikos
3 puodeliai sultinio
Vištos gabaliukus pagardinti druska, pipirais ir apkepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 4 min. Toje pačioje keptuvėje išėmus vištą pakepinti svogūnus, kol suminkštės (~ 5 min.). Į uždengiamą kepimo indą dėti svogūnus. Ant jų dėti trečdalį tarkuotų morkų, trečdalį ryžių ir trečdalį slyvų. Ant viršaus sudėti pusę vištos gabaliukų. Pabarstyti paprika ir vėl sluoksniuoti morkos, ryžiai, slyvos, vištiena, paprika, morkos, ryžiai, slyvos... Ant viršaus supilti karštą sultinį, uždengti ir kepti 1 val. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Dar 0,5 val. palikti išjungtoje orkaitėje.
P. S. morkas susmulkinau blenderiu, tad viskas vyko labai greitai... Mėgstantiems slyvas turėtų patikti...
QUOTE(Makarska @ 2006 11 06, 09:05)
Merginos, sorry už klausimą ne į temą, bet labai reikia jūsų pagalbos : Ar būna mikseriai galintys plakti, maišyti ir minkyti? Su Sonatinos pagalba bandau tapti super kulinare ir pajutau, kad žiauriai daug laiko ir energijos atima viskie plakimai, maišymai "iki putų" ir pan.
va aš irgi norėčiau žinoti, bo dabar pasiimu kokį receptą, o ten "kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų" - ačiū, padedu ir vėl kitą receptą skaitau. o ten vėl tas pats
tai kyla klausimas, ką gera šeimininkė turėtų turėti savo virtuvėje
jaučiu Bea ištrins šį postą
Manų kruopų apkepas
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
1 stiklinė grietinės
2 kiaušiniai
100 g sviesto ar margarino
2 a. š. kepimo miltelių
druskos, vanilės
Sviestą ištirpinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Palaipsniui sudėti visus ingredientus. Palikti 0,5 val., kad išbrinktų manai. Sudėti į kepimo formą ir kepti iki 170° C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (~ 30 40 min.).
P. S. dariau iš pusės normos, todėl gavosi toks žemas... Kepiau 20 x 20 cm apkepo formoje... Vaikams labai patiko... Man labiau priminė pyragą, nei apkepą, bet tikrai skanu...