mok123, o kokį pudingą naudojai (kokio gamintojo)? Ar tą, kur reikia virti, ar tokį, kur tik sumaišyti su pienu? Ir pieno tikrai pylei tiek, kiek recepte, ar tiek, kiek nurodyta ant pakelio? Šiaip aš būčiau mėginusi dar virinti pudingą, nes verdamas jis toliau tirštėja...
Labas vakaras,
Sonatina aciu uz receptukus ir komentarus kiekvienai.
Pienuko pyliau tiksliai, o ant pudingo pakelio buvo parasyta, kad i karsta vandeni supilti turini ir minute maisyti.
Kazkaip nepagalvojau, kad reiketu pameginti dar pavirti, tiesiog su pudingu neturejau reikalu.
Kita karta zinosiu. Aciu.
O vis tik tos bandeles valgomos, nes razinos labai suminkstejo, dar aptepiau marmeladu ant virsaus ir keleta minuciu palaikiau orkaiteje.
Siaip tas bandeliu su cinamonu receptukas yra super. As ta tesla naudoju kepdama bandeles net su lasinukais.
Visi draugai mirsta ir klausia kada pavaisinsiu, kada kepsiu tu bandeliu
O iki tol niekada nebuvau bandziusi kepti is mielines teslos, o cia pavyksta puikiai ir net nera minciu, kad gali nepavykti. Aciu Tau Sonatina
Labas Sonatina Ruošiuosi šeštadienį kepti medaus-riešutų kvadratėlius. Kilo klausimas: kokį rudąjį cukrų naudoti - cukranendrių cukrų ar paprastą nerafinuotą Ir kokioj parduotuvėj ir kokiam skyriuj galima rasti migdolų plokštelių, nes keliose atrodo viską apžiūrėjau ir neradau
Tarsiu pagiriamąjį žodį želatinos lapeliams Šiandien antrą kartą dariau Citrininį tortą. Pirmą kartą dariau su paprasta želatina, tai gavau šiek tiek "suchaltūrinti", kad varškės masė nesigautų per skysta. Šį kartą dariau su želatinos lapeliais, tai jokių "chaltūrų" nereikėjo daryti. Labai lengva buvo viską padaryti, o garantija, kad sustings 100 proc.
QUOTE(sesyte @ 2006 11 03, 22:49)
Tarsiu pagiriamąjį žodį želatinos lapeliams
O kur tų želatinos lapelių reik gaut ? Ir kaip jie atrodo ? Dažnai skaitau receptuose, kad naudojami želatinos lapeliai , bet arba aš jų nerandu, arba nepažįstu .
Mama_Tania, kaip skaniai viskas atrodo...
O sausainių rutuliukus gal dėjai labai arti vieną prie kito, todėl jie susiliejo bekepdami? Juos reikėtų dėti gana dideliu atstumu vieną nuo kito, nes kepdami jie plečiasi ir tampa plokšti... (prie sausainių triufelių yra nuotrauka, maždaug kokiu atstumu reikėtų dėti...)
Balsavimas kas mėnesį vyksta bendrame forume prie naujienų
vytule, merginos tau tiksliai atsakė - būna Rimi parduotuvėse prie kepimo formų, Thomas Philips parduotuvėse arba Kepėjo parduotuvėje (Katu nurodė nuorodą internete...)
Dorinda, manau konjakas, romas tikrai tiktų, o galiausiai nieko nenutiktų, jei būtų išvis be alkoholio
rts, ačiū Būtent šiam varškės apkepui naudojau pačią paprasčiausią liesą varškę, todėl ir struktūra tokia... O desertams, pyragams ir pan. naudoju Mūsų švelniąją liesą varškę
Kai tik turėsiu restoraną, būtinai pakviesiu
linaj, na tarkim, kad tikrai pilnatis kalta O tešla turi gautis trapi, bet tikrai minkšta ir netrupanti, kol dar neiškepta...
Gitacka, džiaugiuosi, kad įkvėpimas gaminti grįžo Tikiuosi, išbandysi ir daugiau patiekalų
dianux, koks zuikis įdegęs... Labai skaniai atrodo... Tikiuosi ir tortas pavyko gerai...
laurechka, džiaugiuosi, kad kukuliai patiko
mok123, tai čia ir mano klaida, kad neparašiau recepte, jog pudingas turi būti toks, kurį reikia virti... Pas mus toks būtų tik Dr. Oetker firmos... (pataisysiu recepte). O pagal aprašymą tu naudojai Slodka Mynutka, tai šitas tinkamas tortui Kremas alia kremas
O šiaip džiaugiuosi, kad ši mielinė tešla tau puikiai pavyksta
buzhiuk, dėl cukraus niekada net nesusimąsčiau... Visuomet perku Danisco Sugar Demerara cukrų... Manau, kad jokio skirtumo koks, svarbu rudas.
O migdolų plokštelių būdavo tik Pliuso parduotuvėse (Vičiūnų), bet jas dabar visas nupirko Iki... Tiesa, dar kelis kartus mačiau Megoje esančioje Rimi, tik labai sutrupėjusios...
sesyte, ir aš neatsidžiaugiu želatinos lapeliais Apsižiūrėjau, kad atsargos nyksta, reikės vėl paieškojus nusipirkti, nes jų galiojimo terminas gana ilgas
Aurute, bent jau Kaune želatinos lapelių buvo pirkti tik vienoje iš dviejų Thomas Philips parduotuvių - Savanorių pr. O metų pradžioje aš pirkau vienoje Maksimų, bet ten jau tikrai seniai nėra... O kaip jie atrodo, jau rodžiau kelis kartus savo temose...
Pakelis atrodo štai taip:
O patys lapeliai štai taip:
O sausainių rutuliukus gal dėjai labai arti vieną prie kito, todėl jie susiliejo bekepdami? Juos reikėtų dėti gana dideliu atstumu vieną nuo kito, nes kepdami jie plečiasi ir tampa plokšti... (prie sausainių triufelių yra nuotrauka, maždaug kokiu atstumu reikėtų dėti...)
Balsavimas kas mėnesį vyksta bendrame forume prie naujienų
vytule, merginos tau tiksliai atsakė - būna Rimi parduotuvėse prie kepimo formų, Thomas Philips parduotuvėse arba Kepėjo parduotuvėje (Katu nurodė nuorodą internete...)
Dorinda, manau konjakas, romas tikrai tiktų, o galiausiai nieko nenutiktų, jei būtų išvis be alkoholio
rts, ačiū Būtent šiam varškės apkepui naudojau pačią paprasčiausią liesą varškę, todėl ir struktūra tokia... O desertams, pyragams ir pan. naudoju Mūsų švelniąją liesą varškę
Kai tik turėsiu restoraną, būtinai pakviesiu
linaj, na tarkim, kad tikrai pilnatis kalta O tešla turi gautis trapi, bet tikrai minkšta ir netrupanti, kol dar neiškepta...
Gitacka, džiaugiuosi, kad įkvėpimas gaminti grįžo Tikiuosi, išbandysi ir daugiau patiekalų
dianux, koks zuikis įdegęs... Labai skaniai atrodo... Tikiuosi ir tortas pavyko gerai...
laurechka, džiaugiuosi, kad kukuliai patiko
mok123, tai čia ir mano klaida, kad neparašiau recepte, jog pudingas turi būti toks, kurį reikia virti... Pas mus toks būtų tik Dr. Oetker firmos... (pataisysiu recepte). O pagal aprašymą tu naudojai Slodka Mynutka, tai šitas tinkamas tortui Kremas alia kremas
O šiaip džiaugiuosi, kad ši mielinė tešla tau puikiai pavyksta
buzhiuk, dėl cukraus niekada net nesusimąsčiau... Visuomet perku Danisco Sugar Demerara cukrų... Manau, kad jokio skirtumo koks, svarbu rudas.
O migdolų plokštelių būdavo tik Pliuso parduotuvėse (Vičiūnų), bet jas dabar visas nupirko Iki... Tiesa, dar kelis kartus mačiau Megoje esančioje Rimi, tik labai sutrupėjusios...
sesyte, ir aš neatsidžiaugiu želatinos lapeliais Apsižiūrėjau, kad atsargos nyksta, reikės vėl paieškojus nusipirkti, nes jų galiojimo terminas gana ilgas
Aurute, bent jau Kaune želatinos lapelių buvo pirkti tik vienoje iš dviejų Thomas Philips parduotuvių - Savanorių pr. O metų pradžioje aš pirkau vienoje Maksimų, bet ten jau tikrai seniai nėra... O kaip jie atrodo, jau rodžiau kelis kartus savo temose...
Pakelis atrodo štai taip:
O patys lapeliai štai taip:
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 04, 10:01)
Aurute, bent jau Kaune želatinos lapelių buvo pirkti tik vienoje iš dviejų Thomas Philips parduotuvių - Savanorių pr. O metų pradžioje aš pirkau vienoje Maksimų, bet ten jau tikrai seniai nėra... O kaip jie atrodo, jau rodžiau kelis kartus savo temose...
AČIŪ Sonatina . Klaipėdoje yra Thomas Philips . Eisiu ten paieškot .
Dar kartą AČIŪ .
Vakar kepiau kalakutienos vyniotini su suriu, ir gavosi
Aurute, želatinos lapelių yra Maximoj Statybininkų pr. . Tik kai aš dariau, tai nesustingo visai, ten kažkaip ant įpakavimo man rodos nėr tikslių duomenų kaip daryt
Sonatina, o kodėl kažin man tie cukriniai sausainiai gavosi kieti kieti, kad atvėsus net įkasti neina ....... gal tos tešlos nereikėjo suminkyti į vienalytį gabalą, o tokią trupančią ir sudėt?
Sonatina, o kodėl kažin man tie cukriniai sausainiai gavosi kieti kieti, kad atvėsus net įkasti neina ....... gal tos tešlos nereikėjo suminkyti į vienalytį gabalą, o tokią trupančią ir sudėt?
man cukriniai sausainiukai isejo nuostabus:) ir varskes apkepas labai skanus:) ir net maze viska valge:)
o seip cukriniai sausainiukai isejo trapus ir labai skanus viska dariau pagal sonatinos recepta tik dvigubom porcijom:) ir viska maisiau mikseriu o po to formavau rankom rutuliukus:) tik tarpus tikrai reik palikt nemazus nes jie isauga;)
o seip cukriniai sausainiukai isejo trapus ir labai skanus viska dariau pagal sonatinos recepta tik dvigubom porcijom:) ir viska maisiau mikseriu o po to formavau rankom rutuliukus:) tik tarpus tikrai reik palikt nemazus nes jie isauga;)
linaj, labai malonu, kad vyniotinis patiko
NRima, keista, kad sausainiai gavosi kieti Man ir antrą dieną jie buvo minkšti... O tešla man nesigavo trupanti, nei tokia, kurią reikėtų minkyti... Ji buvo tokia gerokai tirštesnė už grietinę, bet dar maišoma šaukštu... Iš tešlos aprašymo aiškėja, kodėl sausainiai kieti - panašu, kad tiesiog per daug miltų tešloje
Gitacka, smagu, kad tau sausainiai ir apkepas pavyko ir patiko
NRima, keista, kad sausainiai gavosi kieti Man ir antrą dieną jie buvo minkšti... O tešla man nesigavo trupanti, nei tokia, kurią reikėtų minkyti... Ji buvo tokia gerokai tirštesnė už grietinę, bet dar maišoma šaukštu... Iš tešlos aprašymo aiškėja, kodėl sausainiai kieti - panašu, kad tiesiog per daug miltų tešloje
Gitacka, smagu, kad tau sausainiai ir apkepas pavyko ir patiko
Taigis dariau varkses tinginiu, tai dabar sedziu ir lapnoju , taip pat vakar su draugem kepem zuvi prancuziskai ( naudojom svieza sterka). Truputi i surio ir majonezo mase idejom cesnako. Nu labai visoms patiko
siandien dariau Krepseliai ir vistu krutineliu, na kaip skanu buvo, ir labai sotu, ir visai nesausa,kaip Sonatina rase, kad gavosi sausa.. ant virsaus uzdejau siek tiek majonezo, o idara dariau is grybu,svogunu ir surio. aciu tau Sonatina mano vyras jau prisivalges buvo, bet vis tiek dar isidejo.. sako: jeigu mirsiu, tai zinok Sonatina kalta