QUOTE(Sonatina @ 2006 11 02, 19:40)
Mama_Tania, džiaugiuosi, kad pagaliau išsikepei keksą O dėl sausainių nesupratau, kas tau nesigavo - tai ir užmaišai vientisą masę, tada nuo jos šaukšteliu arba tiesiog rankomis atsignybi gabaliuką tešlos ir tarp delnų suformuoji rutuliuką, kurį apvolioji cukraus pudroje
2. Ledinis vanduo, kaip jau merginos atsakė, yra tiesiog labai atšaldytas paprastas vanduo - aš tiesiog įsipilu šiek tiek į stiklinę ir palaikau šaldiklyje, kad labai atšaltų...
2. Ledinis vanduo, kaip jau merginos atsakė, yra tiesiog labai atšaldytas paprastas vanduo - aš tiesiog įsipilu šiek tiek į stiklinę ir palaikau šaldiklyje, kad labai atšaltų...
1. Masę užmaišiau, suformavau rutuliukus, apvoliojau cukraus pudroje ir dėjau į skardą, tada į orkaitę, o ten visi šitie rutuliukai "išsiliejo" ir gavosi vientisa masė
2.
QUOTE(Spurgita @ 2006 11 02, 20:37)
Vakar kepiau obuolių - varškės pyragą. Viskas pavyko gerai ir buvo labai skanu.
ir aš vakar kepiau obuolių - varškės pyragą.
visi sonatinos receptai puikiai pakomentuoti, tai dabar pagal kitus ir nesugebėsiu nieko kept (nes nebus taip išsamiai paaiškinta)
Sonatinai
Grietinėlėje troškinta žuvis
800 g žuvies filė
5 morkos
5 svogūno galvos
400 ml neriebios grietinėlės
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
citrinos sulčių
3 - 4 v. š. miltų
Žuvies filė supjaustyti gabaliukais, pagardinti druska, pipirais, mėgiamais prieskoniais, apšlakstyti citrinos sultimis. Gabaliukus apvolioti miltuose ir apkepti iš abiejų pusių.
Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Svogūnus apkepti, kol suminkštės, suberti morkas ir viską kartu apkepinti. Pagardinti druska, pipirais... Ant viršaus sudėti žuvį, supilti grietinėlę ir patroškinti ~ 10 min.
P. S. paprasta, greita ir skanu...
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 03, 11:36)
Portuke, ačiū O baltymai visiškai susmuko tarp obuolių, ar vistik dauguma liko viršuje? Šiaip natūralu, kad dalis baltymų nuskęsta... Bet išplakti baltymus reikia gana standžiai - kai suputoja aš beriu po vieną šaukštą cukraus ir po kiekvieno šaukšto gerai išplaku... Žinoma, reikšmės turi ir mikseris...
Baltymai visiskai susmuko ir neliko virsutinio baltymu sluoksnio kaip nuotraukoje - bet skonis vistiek nuostabus. Vyras siandien pusryciams pyraga kapoja ir sako - skaniausias obuoliu pyragas, koki esu valges. Vat taip - nubraukti mano visi 5 metu biskvitiniai pyragai.....
Is paaiskinimo manau, kad per greit supyliau cukru - vos suputojus 1/4 stiklines, paplakus dar truputeli ipyliau. Bandysiu kita karta pilti po maziau.
O mikseris dar nera pavedes, tad nemanau, kad jis kaltas
Sonatina, nusipirkau kelias skarbonkes kalmarų konservų, ką iš jų galiu pagaminti, gal kokias salotas
QUOTE(jurginėlis @ 2006 11 03, 11:28)
Sonatina, nusipirkau kelias skarbonkes kalmarų konservų, ką iš jų galiu pagaminti, gal kokias salotas
Man labai skanios kalmaru salotos:
2-3 virtus kiausinius supjaustyti kubeliais, koncervuotu zirneliu indelis, maza svoguno galtute smulkiai pjaustyta, kalmaru koncervu, druskytes, pipiru ir majonezo
skanaus
kadangi buvo taip skanu, tai vištieną su jogurtu teko daryt 2 dienas iš eilės , tas pats buvo ir su lizdeliais , o vakar valgėm žuvį. Viskas gavosi super
laba dienele vis skaitydavau ir sunku budavo issirinkti,ka cia tokio pasidarius mat viskas taip skaniai atrodo tad vakar nusprendziau ir pagaminau vakarienei pupeliu troskini ir desertui varskes tingini troskinys super gavosi,bet nebedejau pomidoru padazo,konc.pupeles jau buvo raudoname padaze.tai vakariene buvo labai skani aciu,sonatina
Papildyta:
varskes tinginys irgi super ryta vyras iseidamas i darba paprase,kad ir jam nors truputi dar palikciau zino,kokia as smalize
Papildyta:
varskes tinginys irgi super ryta vyras iseidamas i darba paprase,kad ir jam nors truputi dar palikciau zino,kokia as smalize
as vakar kepiau obuoliu ruduo pyraga, ir nesigavo Visu pirma tesla nelipo o byrejo, tai idejau pusantro sauksto grietines. O iskepus ant dugno buvo skyscio balzgano Ir is vis jis man toks sprangus ir nesaldus gavosi Ka ne taip padariau
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 03, 00:36)
Labas rytas, merginos
gyteni, o ar tikrai pyragas buvo pilnai iškepęs? Ir dar viena įmanoma priežastis - tešla permaišyta - kai suberi miltus, reikia maišyti labai atsargiai ir tik tol, kol nesimatys sausų miltų...
gyteni, o ar tikrai pyragas buvo pilnai iškepęs? Ir dar viena įmanoma priežastis - tešla permaišyta - kai suberi miltus, reikia maišyti labai atsargiai ir tik tol, kol nesimatys sausų miltų...
pyragas buvo iskepes,nes pagaliukas buvo sausas.Sonatina,as kaip kiausinius isplaku ir sudedu kambario temperaturos sviesta jis susoka i mazus gumuliukus,bet kaip miltus sudedu pasidaro vientisa mase.,bet kaip atsargiai imaisyti miltus as tai su mikseriu sumaisau.Ir dar ,ar iskarto ji isimti is orkaites.
Mama_Tania, o kokios konsistencijos sausainių tešla gavosi? Pagal aprašymą panašu, kad tiesiog trūko miltų tešloje...
Portuke, tada tiesiog telieka bandyti dar kartą
jurginėli, tu pirmiausiai paragauk, ar tie konservai valgomi, nes aš kelias dėžutes išmečiau, kadangi tiesiog neįmanoma įkasti tų kalmarų O šiaip esu dariusi visai neblogas salotas su avokadu ir ryžių makaronais, jei įdomu, vėliau parašysiu receptą
katiliuk, džiaugiuosi, kad patiekalai pavyko
EDITUSKA, labai malonu, kad pagaliau išsirinkai, ką išmėginti Ir smagu, kad išsirinkti patiekalai pavyko, ačiū
linaj, tikrai labai keista... O tai kiek tu dėjai cukraus, kad pyragas gavosi nesaldus? Nes aš gerokai pamažinau cukraus ir vis tiek buvo gana saldu... Balzganas skystis - spėju, kad obuolių sultys... O šiaip labai sunku pasakyti, ką padarei ne taip... Ar tikrai viską darei tiksliai pagal receptą?
gyteni, visus pyragus visuomet iškart išimu iš orkaitės (na nebent tai būna plikyti pyragaičiai, kuriuos būtina ataušinti orkaitėje...)... Dar man keista, kad sviestas gaunasi gumuliukais... Ar jis tikrai būną kambario temperatūros - t. y. visiškai minkštas? O miltus atsargiai įmaišyčiau šaukštu, o jei mikseriu - tai pačiu mažiausiu greičiu...
O šiaip labai noriu padėkoti, visoms balsavusioms už man suteiktą apdovanojimą ir visoms, gaminančioms pagal čia pateiktus receptus Ačiū, merginos
Portuke, tada tiesiog telieka bandyti dar kartą
jurginėli, tu pirmiausiai paragauk, ar tie konservai valgomi, nes aš kelias dėžutes išmečiau, kadangi tiesiog neįmanoma įkasti tų kalmarų O šiaip esu dariusi visai neblogas salotas su avokadu ir ryžių makaronais, jei įdomu, vėliau parašysiu receptą
katiliuk, džiaugiuosi, kad patiekalai pavyko
EDITUSKA, labai malonu, kad pagaliau išsirinkai, ką išmėginti Ir smagu, kad išsirinkti patiekalai pavyko, ačiū
linaj, tikrai labai keista... O tai kiek tu dėjai cukraus, kad pyragas gavosi nesaldus? Nes aš gerokai pamažinau cukraus ir vis tiek buvo gana saldu... Balzganas skystis - spėju, kad obuolių sultys... O šiaip labai sunku pasakyti, ką padarei ne taip... Ar tikrai viską darei tiksliai pagal receptą?
gyteni, visus pyragus visuomet iškart išimu iš orkaitės (na nebent tai būna plikyti pyragaičiai, kuriuos būtina ataušinti orkaitėje...)... Dar man keista, kad sviestas gaunasi gumuliukais... Ar jis tikrai būną kambario temperatūros - t. y. visiškai minkštas? O miltus atsargiai įmaišyčiau šaukštu, o jei mikseriu - tai pačiu mažiausiu greičiu...
O šiaip labai noriu padėkoti, visoms balsavusioms už man suteiktą apdovanojimą ir visoms, gaminančioms pagal čia pateiktus receptus Ačiū, merginos
Mano keksas ir obuolių - varškės pyragas
Papildyta:
visus produktus dėjau pagal recepte nurodytą kiekį
2. o kur balsuoti ?
Papildyta:
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 03, 15:01)
Mama_Tania, o kokios konsistencijos sausainių tešla gavosi? Pagal aprašymą panašu, kad tiesiog trūko miltų tešloje...
2. O šiaip labai noriu padėkoti, visoms balsavusioms už man suteiktą apdovanojimą ir visoms, gaminančioms pagal čia pateiktus receptus Ačiū, merginos
2. O šiaip labai noriu padėkoti, visoms balsavusioms už man suteiktą apdovanojimą ir visoms, gaminančioms pagal čia pateiktus receptus Ačiū, merginos
visus produktus dėjau pagal recepte nurodytą kiekį
2. o kur balsuoti ?