Na ką, dariau makaronų lizdelius su grybais, nu žinokit Su vyru nusprendėm, kad daug skaniau nei su faršu. Gal kad nelabai "mėsėdžiai" esam Marinuotus grybus susmulkinau ir sumaišiau su smulkiai supjaustytu svogūnu, sudėjau į lizdelius. O padažui tik ant sveisto pakepinau svogūną, supyliau grietinėlę, paskui iki lizdelių viršaus dar vandens verdančio. Vienu žodžiu, šita improvizacija gavosi superinė, nors šiaip improvizuoti su receptais nesiseka
O kas liečoa kepimo formas, tai žinokit pyragui kepti formą pirkau Norfoj už kokius 5 litus, bet formytė. Labai greitai ir šauniai viskas joje iškepa. Vis ruošdavausi pirkti tas brangias, bet sakau pabandysiu iš pigių ir neapsirikau. Tai galvoju dar kelias formeles nusipirkt po pigiai
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 31, 20:07)
O pusė kekso galėjo likti formoje, jeigu bandė jį iškrapštyti dar neataušusį... Ir prieš pirmą kartą naudojantis silikoninėmis formomis jas reikia ištepti aliejumi ar kitais riebalais...
cia tai tikra tiesa.kadangi sonatinos keksai mano seimynai per daug skanus kad laukt kol atsals,tai imu dar tik truputi praaususi,tai buna kad truputukas prilimpa,bet mums dzin tai..o jei gerai atsaldzius tikrai viskas isema kuo puikiausiai,o mano forma visai neipatinga is pc.tiesa as visada teptuku patepu trupuciu aliejaus,gal ir nereikia bet ir nekenkia
Išsikepiau "KRIAUŠIŲ PYRAGA" na ir labai gerai gavosi su patroškintomis kriaušėmis Dėjau aviečių džemą tai labai geras kvapas.Man gal kik per trapi tešla tai kitą karta vietoje manų dėsiu miltus.Beje kiaulienos korijietiškai marinatui skirtais produktais -soja,česnakai ir tt marinavau šonkauliukus skonis .Ačiu už puikias idėjas ir patarimus
QUOTE(JurgitaL @ 2006 11 01, 13:40)
Sveikos, vyras užsimanė,kad iškepčiau bandelių su lašinukais. Gal galite parašyti kokį receptėlį?
Labas. Atsiversk pirmą puslapį ir ten rasi bandelių receptų ir dar daug visokių skanumynų.Sėkmės. Parašyk kaip sekėsi kepti.
Na aš vėl pavardinsiu ką gaminau
Aharoni obuolių pyragas, tikrai labai skanus Tik 28 cm skersmens forma man buvo per maža, gal pridėjau daug obuolių, tai kai pradėjo pyragas kilti, išbėgo kažkiek tešlos per šonus , bet skoniui tai nepakenkė, manau su slyvom būtų irgi labai skanu
Dar gaminau vištienos burgerius, tik įmušiau ir kiaušinį , o skonis labai geras, valgė net mano nevalgi panelė
Varškės apkepą gaminau jau n kartų, tik dabar vietoj manų kruopų visada pilu 4 šaukštus kuskuso kruopų, varškėtis kaip visada
Varškės tinginys stingsta šiuo metu, tai pakomentuosiu vėliau
Aharoni obuolių pyragas, tikrai labai skanus Tik 28 cm skersmens forma man buvo per maža, gal pridėjau daug obuolių, tai kai pradėjo pyragas kilti, išbėgo kažkiek tešlos per šonus , bet skoniui tai nepakenkė, manau su slyvom būtų irgi labai skanu
Dar gaminau vištienos burgerius, tik įmušiau ir kiaušinį , o skonis labai geras, valgė net mano nevalgi panelė
Varškės apkepą gaminau jau n kartų, tik dabar vietoj manų kruopų visada pilu 4 šaukštus kuskuso kruopų, varškėtis kaip visada
Varškės tinginys stingsta šiuo metu, tai pakomentuosiu vėliau
Šiandien išsikepiau kopūstų apkepą su faršu , man labai patiko, tik dėjau vien kalafijorus, nes kopūstų niekas nevalgo
Sonatina, o va būtent tokios tarkelės smulkios pas mane namie ir nerasta
Sonatina, o va būtent tokios tarkelės smulkios pas mane namie ir nerasta
Na iškepiau antrą pyragą "Obuolių ruduo". Pagrindą pakepiau apie 15 min. vieną, tada dėjau obuolius ir visa kita. Dėjau mažiau cukraus į tešlą, nes anakart šeimynai buvo per saldus. Į obuolius įmaišiau razinų, o viršų tik ištraukusi, aptarkavau šokoladu. Išėjo puikus ir skanus pyragas . Važiuodama lankyt kapų nusivežiau į kaimą, buvo puikios vaišės. Šeimyna sakė, kad labai skanu, o tai mano išrankios šeimynos labai puikus įvertinimas. Ačiū, Sonatina, niekada nereikia nuleisti rankų po pirmo nepavykusio bandymo
Aš gaminau "Obuolių rudenį" labai skanus pyragas, pirmą kartą suvalgėm visą
Šiandien gaminau grybų pyragą, taip pat labai skanus
Ačiū Sonatina, ką mes be tavęs darytumėm
Šiandien gaminau grybų pyragą, taip pat labai skanus
Ačiū Sonatina, ką mes be tavęs darytumėm
Aš šiandien kepiau keksiukus su ananasais, gavosi labai skanūs. Nusivežiau kelis pas tėvus, tai ten visi labai gyrė, o iš vyro tai atiminėjau, nes būtų nelikę. 6 keliau silikoninėj formelėj, o likusius - popierėliuose. Nežinau, kodėl juose kai kuriom nesigauna (kažkada seniai minėjo net kelios), nes man gaunasi visada
Dar kepiau kiaušinių-faršo vyniotinį. Šiaip labai skanus, bet kol aš tą kiaušinienę nuo popieriaus nuvyniojau Na, pusė kiaušinienės ir liko ant popierio - atrodo, ir sūrį olandų naudojau, net popierių tepiau aliejumi, ir mirkinau po to... Supykau ir todėl nefotkinau Bet šiaip viskas labai skanu...
Dar kepiau kiaušinių-faršo vyniotinį. Šiaip labai skanus, bet kol aš tą kiaušinienę nuo popieriaus nuvyniojau Na, pusė kiaušinienės ir liko ant popierio - atrodo, ir sūrį olandų naudojau, net popierių tepiau aliejumi, ir mirkinau po to... Supykau ir todėl nefotkinau Bet šiaip viskas labai skanu...
Kadangi vištiena su žiediniais kopūstais jau sudorota,tai galiu pakomentruot,kad buvo labai skanu.Aš priklausau daugiau prie "žolėdžių",kaip mano vyras sako,tai man kalafiorai,cukinijos,šparaginės pupelės labai tinka prie visokių patiekalų.O jeigu atsakyt Sonatinai,kodėl gaminu maistą iš anksto,tai dėl laiko stokos.Grįžtu po darbo 18.30,tai kol pagamini,paserviruoji,tai žiūrėk ir 20.30 atėjo.Man valgyt sotų maistą jau per vėlu,aš tenkinuosi kažkuo lengvesniu, o šeima pasišildo kitą dieną.Bet taip būna nevisada,juk iš karto pagamintas daug skaniau.
O šiandien jau aušta keksas su kriaušėm ir šokoladu,iškepti cukinijų blynai,krabų neturėjau,tai sūnus valgė su kastiniu,o vyras su čumako salotų padažu.Sakė kad skanu.
O šiandien jau aušta keksas su kriaušėm ir šokoladu,iškepti cukinijų blynai,krabų neturėjau,tai sūnus valgė su kastiniu,o vyras su čumako salotų padažu.Sakė kad skanu.
gaminau antra kart obuoliu pyraga, taciau ir vel neisejo del lietuvisku kepimo milteliu, sikart ir nugesinau, taciau vistiek jautesi bjaurus ju skonis
daugiau sio pyrago nebekepsiu, kaip ir nenaudosiu lt kepimo milteliu
daugiau sio pyrago nebekepsiu, kaip ir nenaudosiu lt kepimo milteliu
QUOTE(Žemaika @ 2006 11 01, 16:33)
Na iškepiau antrą pyragą "Obuolių ruduo". Pagrindą pakepiau apie 15 min. vieną, tada dėjau obuolius ir visa kita. Dėjau mažiau cukraus į tešlą, nes anakart šeimynai buvo per saldus. Į obuolius įmaišiau razinų, o viršų tik ištraukusi, aptarkavau šokoladu. Išėjo puikus ir skanus pyragas . Važiuodama lankyt kapų nusivežiau į kaimą, buvo puikios vaišės. Šeimyna sakė, kad labai skanu, o tai mano išrankios šeimynos labai puikus įvertinimas. Ačiū, Sonatina, niekada nereikia nuleisti rankų po pirmo nepavykusio bandymo
as siandien taip pat kepiau "Obuoliu ruduo"... kepiau visas 45 min. taip graziai apskrudo,tik beda ta ,kad kai isemiau is formos ,pamaciau ,kad apacia neiskepus o virsus tai toks rudas ,iskepes ... tai as ta pyraga kisau atgal i orkaite,uzdengiau folija ir dar kepiau 20 min. tik jau tie kiausinio baltymai sukepe ir truputi susmego man tas pyragas ,bet skonis vistiek super kita kart ir as pagrinda pakepsiu kokias 15 min. pries dedant obuolius ... matyt orkaite kepa is virsaus daugiau ,laikas keist