o jus nenorit pabandyti uzsaldyti.man atrodo geresnis efektas bus .
.nors savo seimynai as 10 dienu spaudziu svieziu morku buroko ir visu kitu vaisiu kokie tuo metu yra namie.po stikline,kol nepageltonuojam,tada kitas gerimas pavasari,10dienu ,bet geriamos 5 minuciu begyje,o geriausia isgerti 1 h begyje kitaip zusta labai daug vitaminu ,tai ar verta sterilizuoti vakuoti jei ten tu vit nelieka
na mes tai niekda ju nekorsevuojam, jau geriau morkas meta i rusy ir ziema spaudziam sviezias
mes vienų morkų sulčių taip pat nevakuojame. Bet morkos, obuoliai ir apelsinai.... Niu nepakartojamos sultys žiemai. Kadangi darome daug, tai sudėtis maždaug tokia: maišas obuolių, pusmaišis morkų ir MAXIMOS mažesnis maišelis apelsinų . Kadangi spaudžia didelės mašinos, apelsinų nelupu.
QUOTE(rasabenas @ 2009 07 01, 09:32)
mes vienų morkų sulčių taip pat nevakuojame. Bet morkos, obuoliai ir apelsinai.... Niu nepakartojamos sultys žiemai. Kadangi darome daug, tai sudėtis maždaug tokia: maišas obuolių, pusmaišis morkų ir MAXIMOS mažesnis maišelis apelsinų . Kadangi spaudžia didelės mašinos, apelsinų nelupu.
Ar galetum parasyti pati konservavimo procesa.i .
As,daznai naudoju sviezias spastas sultis ,tokios sudeties,bet ilgesniam naudojimui neruosiau. Busiu dekinga.
QUOTE(regna @ 2009 07 01, 16:04)
Ar galetum parasyti pati konservavimo procesa.i .
As,daznai naudoju sviezias spastas sultis ,tokios sudeties,bet ilgesniam naudojimui neruosiau. Busiu dekinga.
As,daznai naudoju sviezias spastas sultis ,tokios sudeties,bet ilgesniam naudojimui neruosiau. Busiu dekinga.
Tiesiog visas sultis pakaitinu iki virimo (tik neužvirinti), supilstau į stiklainius ir užsuku. Jokio cukraus. Nuosėdų truputėlis atsiranda, bet jų vartoti nebūtina. Jei per stiprios, bent jau vaikams, tai skiedžiu vandenuku. Geriausiai sueina va tokiu šiltu laiku, kada vaikai kieme laksto, šilta, tai sugeria greitai.
Jei darysi nedidelį kiekį sulčių, patarčiau nulupti apelsinus, nes gali jaustis kartumas, nors pati niekada nelupau....
QUOTE(rasabenas @ 2009 07 02, 09:45)
Tiesiog visas sultis pakaitinu iki virimo (tik neužvirinti), supilstau į stiklainius ir užsuku. Jokio cukraus. Nuosėdų truputėlis atsiranda, bet jų vartoti nebūtina. Jei per stiprios, bent jau vaikams, tai skiedžiu vandenuku. Geriausiai sueina va tokiu šiltu laiku, kada vaikai kieme laksto, šilta, tai sugeria greitai.
Jei darysi nedidelį kiekį sulčių, patarčiau nulupti apelsinus, nes gali jaustis kartumas, nors pati niekada nelupau....
Jei darysi nedidelį kiekį sulčių, patarčiau nulupti apelsinus, nes gali jaustis kartumas, nors pati niekada nelupau....
Didelis aciukas -pasinaudosiu patarimu.
Sultis patartina spausti iš neskustų kruopščiai po tekančiu vandeniu nuplautų šviežių morkų, nes nustatyta, kad vertingosios medžiagos slypi po odele.
tik nulupkite tuos apelsinus,juk ten jie tiek pripurksti
tik nulupkite tuos apelsinus,juk ten jie tiek pripurksti
Morkų sultis vakuoju sumaišant su obuolių santykis būna maždaug maišas morkų ir didelis kibiras obuolių
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Neverta spausti sultis žiemai! Pasterizuodami sunaikinate enzimus, fermentus ir svarbiausius vitaminus. Lieka fruktozė ir kalorijos. Spauskite kasdien iš šviežių vaisių ir daržovių ir galvokite , kaip išlaikyti namuose užaugintas gėrybes, kuo ilgiau, bent iki kalėdų. O vėliau pirkite parduotuvėje ir nebijokite ūkininkų pertrešimų, spaudžiant su lėtaeige sulčiaspaude nitratai ir nitritai lieka išspaudose.
QUOTE(Kantrus labai @ 2015 07 23, 12:39)
Neverta spausti sultis žiemai! Pasterizuodami sunaikinate enzimus, fermentus ir svarbiausius vitaminus. Lieka fruktozė ir kalorijos. Spauskite kasdien iš šviežių vaisių ir daržovių ir galvokite , kaip išlaikyti namuose užaugintas gėrybes, kuo ilgiau, bent iki kalėdų. O vėliau pirkite parduotuvėje ir nebijokite ūkininkų pertrešimų, spaudžiant su lėtaeige sulčiaspaude nitratai ir nitritai lieka išspaudose.
Oi, žmonės... Tai prajuokinot
O aš iš vis esu prieš sulčių spaudimą, kai tai nebūtina. Organizmui tikrai nereikia atskirti ląstelieną nuo sulčių. Ląstelienos ir taip dažniausiai nepakankamai suvartojam.
O būtina - tai kada obuolių pilnas sodas ir jau kitaip nebeįmanoma jų išsaugoti. O turint kelias namines morkytes dar iš jų išmesti vieną iš vertingiausių dalių... Nesąmonė. Morkos rūsyje ir taip gerai laikosi. Graužkit visas, negadinkit. Be viso kito - ir dantims nauda.