Sveikutės,mama prispaudė žiemai morkų sulčių.Dalį užkaitino, pasidarė rudos kaip kava ir daug nuosėdų.Kaip paruošti sultis žiemai? gal jų kaitinti nereikia, kad išliktų gražios persikinės spalvos?bet nemanau,kad išsilaikys.Reikia greito atsakymo nes sulčių laukia visas kibiras
mamos mamytes, prasau prasau ir as kartu!!!!!
labai labai reikia!
labai labai reikia!
ar niekas neruošiat sulčiukių žiemai?
KAŽKADA ESU DARIUSI MORKŲ SULTIS .DARIAU LIGIAI TAIPPAT -IŠKAITINAU STIKLAINIUS , PAKAITINAU IKI VIRIMO, BET NEUŽVIRIAU IR SUPILSČIAU. PASKUI Į RŪSĮ.PO KURIO LAIKO KAI NUĖJAU Į RŪSĮ -SIAUBE, KOKS KVAPAS NUO TŲ SULČIŲ . PASIRODO JOS VISOS IŠŠAUDĖ IR SURŪGO.
Papildyta:
PAGAL JŪSŲ APRAŠYMĄ IR MAN GAVOSUI LYGIAI TAIPPAT, SU NUOSĖDOM.
Papildyta:
PAGAL JŪSŲ APRAŠYMĄ IR MAN GAVOSUI LYGIAI TAIPPAT, SU NUOSĖDOM.
Vienų morkų sulčių niekada nekonservavau,tačiau pastoviai jas konservuoju su obuolių sultimis.
Vienos manau,kad nestovės nes yra persaldžios,reikia rūgštelės-tai kam pilti kažkokį koncentratą jei galima naturalias obuolių sultis.
Vienos manau,kad nestovės nes yra persaldžios,reikia rūgštelės-tai kam pilti kažkokį koncentratą jei galima naturalias obuolių sultis.
O aš girdėjusi ne kartą esu, kad morkų sulčių iš viso negalima koncervuoti, kadangi jose ne tik kad nebelieka jokių gerųjų savybių, dar dar netgi susidaro ir kenksmingų medžiagų. Nežinau, kiek tai tiesa, tačiau faktas, kad sveikiausios sultys - šviečiai spaustos ir išgertos per pirmas į minutes...
Vienais metais turėjom daug morkų tai spaudėm iš jų sultis ir koncervavome ,bet maišėm su obuolių sultimis.Skonis neišpasakytas ,labai skanu Išsilaikė per žiemą labai gerai.
Pernai bandžiau konservuot su obuolių sultimis ir su citrinų sultimis. Stovėjo neblogai. bet man jų skonis nelabai, o vat uošvienei . Tai jai ir atidaviau, beje, man skaniau su citrinomis...
QUOTE(temide @ 2008 06 27, 13:17)
Pernai bandžiau konservuot su obuolių sultimis ir su citrinų sultimis. Stovėjo neblogai. bet man jų skonis nelabai, o vat uošvienei . Tai jai ir atidaviau, beje, man skaniau su citrinomis...
o kokiu santykiu dejot morku ir citrinu sultis??? ir jas kartu kaitinot???
jei galetumet, parasykit
aciukas
Kad gal neverta konservuoti morkų sulčių ...Ir šviežiai prispaustų jų ilgai laikyt negalima,o kaitinant irgi vitaminai žūva...
QUOTE(alisa1 @ 2008 07 27, 16:07)
Kad gal neverta konservuoti morkų sulčių ...Ir šviežiai prispaustų jų ilgai laikyt negalima,o kaitinant irgi vitaminai žūva...
as irgi pagalvojau, kad gal neverta konservuoti morku sulciu juk isties zus vitaminai, o kokia tada nauda is tokiu sulciu. Juk ir ziema (na kad ir tos morkytes nebesviezios) galim prisispaust tu sulciu greitam naudojimui...
aš irgi girdėjau, kad konservuotos morkų sultys nieko gero, pati nedarau ..., o mano krikšto mama jas konservuoja kartu su burokėlių sultimis.