QUOTE(Pieva1 @ 2005 05 06, 11:02)
Bet... sildant mikrobangineje yra suardoma vandens molekules struktura.
maziausiai dvi minutes negalima dar valgyti, nes molekules dar juda (butent taip pagristas greitas gaminimas - priverciama judeti maisto molekules, kurios nuo trinties ikaista ir taip maistas syla). Dar mazdaug pora minuciu kai isimi is mikrobangines, maistas dar kuri laika syla ir tik po to ima vesti.
Vandens molekulė nesuardoma. Naudojamos mikrobangos, atitinkančios vandens molekulių vibraciją. Taigi, skirtumas nuo paprastai šildomo maisto:
-paprastai šildant, visos molekulės pradeda judėti (molekulių judėjimo greitis priklauso nuo temperatūros) ir dėl tarpusavio trinties maistas kaista.
-mikrobangėse bangų fazė yra pastoviai kintama ir tai priverčia sukinėtis vandens molekules (nes jos yra polines t.y. + ir -), kurios besisukinėdamos dėl trinties įšildo aplinkines molekules. Ar tai sveika ar nesveika- nežinau. Šiek tiek prieštarauja gamtai.
Todėl maistas, kuriame nėra vandens nešyla mikrobangėse. Todėl įstačius užvirinimui puodelį vandens, jis staiga pradės virti visame tūryje, o ne pamažu iš apačios.
Man mikrobangė reikalinga virtoms bulvėms pasišildyti, nes nemėgstu apkeptų.
Ir esu vienakart bandžiusi pasišildyti virtą kiaušinį - buvo
-
- teko paskui kiaušinį gremžti nuo mikrobangės ventiliacijos grotelių.
Ir įdomu tai, kad negirdėjau iš jokių pažįstamų, kad jos gestų