Kažkaip nepastebėjau kad kas nors smerktu Mes čia pasisakom savo nuomonę ir tiek, nereikia čia dramatizuoti Tik keista giedėti iš išvis negimdžiusių kas ir kaip geriau. Tiek natūralus tiek cezaris turi savo trūkumų ir privalumų, kiekvienas atvejis yra unikalus ir niekas nežino kaip bus būtent jūsų atvejų
QUOTE(Pupsiukas @ 2007 04 30, 12:40)
Kažkaip nepastebėjau kad kas nors smerktu Mes čia pasisakom savo nuomonę ir tiek, nereikia čia dramatizuoti Tik keista giedėti iš išvis negimdžiusių kas ir kaip geriau. Tiek natūralus tiek cezaris turi savo trūkumų ir privalumų, kiekvienas atvejis yra unikalus ir niekas nežino kaip bus būtent jūsų atvejų
Sutinku
Pirmas gimdymas-4600gr.antras sako apie 0.5 kg daugiau vis dar galvojam ką daryt,kaip gimdyt,bet greičiausiai tai bus cezaris,nes praitą kart prikankino ...
Papildyta:
Kiekvienas atvejis ir gimdymas unikalus-sutinku,bet jei vaikas didelis tai gal geriau nerizikuot
Papildyta:
Kiekvienas atvejis ir gimdymas unikalus-sutinku,bet jei vaikas didelis tai gal geriau nerizikuot
QUOTE(loret30 @ 2007 04 30, 14:14)
Pirmas gimdymas-4600gr.antras sako apie 0.5 kg daugiau vis dar galvojam ką daryt,kaip gimdyt,bet greičiausiai tai bus cezaris,nes praitą kart prikankino ...
Papildyta:
Papildyta:
Esant dideliam naujagimio svoriui ir yra indikuotinas cezario pjuvis.Jei dabar planuojamas vaikas apie 5 kg. kitaip nei cazario būdu gimdymo nematai. Gydytoja tą jau turėjo pasakyti, kitaip patarčiau keisti gydytoja arba reikalauti cazario( tas yra galima esant tokiam reikalui). Bet.... jūsų atvejis būtų būtinoji priemonė, o ne užgaida
Sutinku,bet jei gydytojo "nenusipirksim",tai gimdysiu vėl pati,kaip praitą kartą.
QUOTE(Avietytė @ 2007 04 30, 13:05)
Planinis ar ne planinis, manau nereikia tikrai smerkti tu, kurios daro savo noru. Tame nieko blogo neizvelgiu
Nu man rodos tau vaidenasi niekas nieko nesmerkia as jug pati rasau, kad norejau cezario savo noru, ir nesulaukiau jokio pasmerkimo
QUOTE(Avietytė @ 2007 04 30, 13:05)
Planinis ar ne planinis, manau nereikia tikrai smerkti tu, kurios daro savo noru. Tame nieko blogo neizvelgiu
Niekas nieko nesmerkia, o tiesiog išsako savo nuomonę, juolab, kad pastebėjau tendenciją maišyti sąvokas "Planinis cezario pjūvis" ir "Cezario pjūvis gimdyvei pageidaujant". Planinis cezaris yra numatytas dėl tam tikrų priežasčių, kurios gali įtakoti gimdyvės ar kūdikio sveikatos pablogėjimą ar net mirtį, o cezaris gimdyvei pageidaujant - tai operacija, kuomet pacientė dal jai žinomų priežąsčių nenori gimdyti natūraliai ir "perka" operaciją, nors pilnai gali būti, kad pagal jos sveikatos indikacijas ji pati gali sėkmingiau pagimdyti pati natūraliai nei cezario pagalba.
Jei neturi kur dėti pinigų ir nori mokėti už užgaidą - tai prašom. Gydytojai iš to gyvens tik geriau ir iš kitų lauks vis daugiau pinigėlių. Nieko tame blogo nėra.
QUOTE(Pupsiukas @ 2007 04 30, 13:40)
Nieko daugiau pridurti negaliu.
QUOTE(Pupsiukas @ 2007 04 30, 13:19)
Esant dideliam naujagimio svoriui ir yra indikuotinas cezario pjuvis.Jei dabar planuojamas vaikas apie 5 kg. kitaip nei cazario būdu gimdymo nematai. Gydytoja tą jau turėjo pasakyti, kitaip patarčiau keisti gydytoja arba reikalauti cazario( tas yra galima esant tokiam reikalui). Bet.... jūsų atvejis būtų būtinoji priemonė, o ne užgaida
Nu zinok drįsčiau paprieštaraut, mano mažylis gime lygiai 5 kg. ir daktarai matė, kad mano pilvas nerealiai didelis, plius dar mano klubai siauri (buvau priaugus 21 kg, tai gal jiems taip nepasirode). Paskutiniais mėnesiais, kai lankydavausi pas gydytoją kraipydavo galvą, tipo oojojoj koks didelis vaikas - kokį ten drambliuką augini. Prieš gimdymą tariausi su gydytoja dėl gimdymo priėmimo, ir prašiau, kad darytų cearį, bet ji net nėjo į kalbas, sako žiūrėsim gimdymo eigoj, kaip bus. Ir ką galvojat, atvažiavau gimdyt, prakankino mane 12 val., niekaip neatsidarinėjo kaklelis ir iš vis mano vaikas nebuvo nusileidęs, nes niekaip nėjo užčiuopt galvytės. Tada manęs klausė ar aš noriu, kad darytų cezarį, ar dar tipo laukiam Žinoma aš sutikau, netgi prašiau, tada sušaukė dar krūvas daktarų, kurių vienas ten ale bandė prieštaraut, tipo dar laukiam, tai gerai, kad gydytoja su kuria tariaus jį užvartė ir neklausė. KAi ištraukė gydytoja ir pasakė, kad vaikas lygiai 5 kg, apakau. Tieda dar sakė, kad turiu dar vieną pasiteisinimą dėl cezario, nes mano mažiukui buvo apsisukusi virkštelė apie kaklą.
Tai va tau ir tarkis, kad nori, visiem jiem ten dzin, kad ir pinigus moki
Simoniux, man pranašauja dabar 5 kg vaikiuką. Bet tikiuosi, kad pati pagimdysiu, nes esu plačių klubų ir 4190 kg dukrą pagimdžiau pati be didesnių plyšymų.
Jeigu viskas atsidarinėja savaime,viskas laiku ir normaliai yksta,vaikas ne per didelis-tai gerai,bet jeigu gydytojas nusprendžia .kad tau laikas keliaut į operacinę,nors pagal echo dar 5 dienos liko-ir vistiek gimdysi pati,nors vandenis nuleidžia gydytojas...tai patikėkit prisminimai ne kokie.Košmaras,7 metai kaip prisimenu...ir dar sakot neduoti jiems pinigų... turbūt mano vietoj kita net minčių neturėtų pati gimdyt...tai ir gimdysiu po 7 m.pertraukos...
Loret, ar nuo duodamų pinigų pasikeičia gydytojų žinios? Manau, kad ne. Tad ar tu duosi ar neduosi, jei u jiems pasirodysi antipatiška - jie nei trupučio nesistengs tau įtikti ir šokinėti aplink tave. Tokia jau realybė.
Norėčiau pasakyti kad vaikas virš 4,5 kg. yra rimta indikacija cezariui, kadangi labai didele traumų tikimybė tiek vaikui tiek mamai.Todėl prieš tariantis patarčiau sužinoti ar gydytoja operuojanti ar ne, kai kurios tesia gimdymą vien todėl kad pernelyg pasitiki savimi, tipo pagimdysi ir taip. Patarčiau žinant kad vaikas gims didelis pasidomėti visais atvejais kai daromas cezaris ir nepasiduoti įkalbinėjimams "pabandom, gal..."