Įkraunama...
Įkraunama...

Armėnija

Prieš 18 metu buvau Armėnijoj-ten dirbau, daug keliavau, gamta graži, bet niūru-viskas sugriauta-po drebėjimo, o dar jų mąstymas netradicinis..., va Gruzija buvo visai kitokia. Šiaip tai labai įdomu būtų nuvykti-reik manyt pasikeitė...
Atsakyti
buvau armėnijoj pernai. viza kainavo 400lt. "ant sienos" vizą gali gauti tik armėnai gyvenantys diasporoje, bet ir tai, jei armėnas turi dvigubą pilietybę, tai reikia gerai pasiaiškint. visi turistai vizas darosi savo šalyse. oro uoste sistema kraupi. nežinau ar dėl to, kad mes atskridom naktį, ar dėl to, kad pas juos visada tokia sistema, bet laukėm ~3val kol patikrino pasus ir įleido į šalį. kadangi nemokėjau rusiškai ax.gif , tai mane labai staigiai praleido, bet su išleidimu buvo sunkiau doh.gif. žmonės draugiški, mieli. jei reikia kokios pagalbos visada padės. deja, turistam galioja kitos kainos nei vietiniam. pvz, vietinis už taxi sumoka ~6litus, o turistas jau mokės ~10. kainos panašios kaip Lt. aišku, vaisiai ir daržovės pigesnės ir daug skanesnės, bet mėsa ir turistam skirtos prekės kainuoja kaip pas mus. maistas dieviškas, klimatas nuostabus, gamta pasakiška. Jerevanas labai gražus miestas. šiukšlių beveik nėra, tik žolynai nuo saulės išdegę... prie turistų niekas nesikabinėja ir apskritai nekreipia dėmesio į juos. visi gyvena savo gyvenimą...
Atsakyti
Prieš savaitę buvau Armėnijoje.
Vizą, be jokių problemų, galima įsigyti oro uoste, jos kaina yra 15000AMD, kas yra apie 30 eurų. Beje, Armėnija turi išvažavimo mokestį, kuris yra 10000AMD maždaug 20 eurų.
Viešbučiai brangoki, hostelis (beje vienintelis Jerevane) kainuoja 14 eurų para, bendram kambaryje.
Na, kainos mane nustebino, maniau pigiau bus.
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2009 05 09, 19:08)
Prieš savaitę buvau Armėnijoje.
Vizą, be jokių problemų, galima įsigyti oro uoste, jos kaina yra 15000AMD, kas yra apie 30 eurų. Beje, Armėnija turi išvažavimo mokestį, kuris yra 10000AMD maždaug 20 eurų.
Viešbučiai brangoki, hostelis (beje vienintelis Jerevane) kainuoja 14 eurų para, bendram kambaryje.
Na, kainos mane nustebino, maniau pigiau bus.

mmm, armėnija wub.gif ... iš mūsų išvažiavimo mokesčio neėmė unsure.gif . apsižioplino gal smile.gif. kainos ne mažos. mes irgi galvojom, kad pigiau bus
Atsakyti
Na, kai skridau iš Armėnijos į Iraną irgi niekas jokio mokesčio neėmė. O vat, kai jau iš Armėnijos į Latviją - liepė susimokėt. Mane apie tą mokestį keliautojai hostelyje perspėjo, bet netikejau jais iki paskutinio momento, bet teko susimokėt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2009 05 12, 09:05)
Na, kai skridau iš Armėnijos į Iraną irgi niekas jokio mokesčio neėmė. O vat, kai jau iš Armėnijos į Latviją - liepė susimokėt. Mane apie tą mokestį keliautojai hostelyje perspėjo, bet netikejau jais iki paskutinio momento, bet teko susimokėt biggrin.gif

iš mūsų skrendant į Latviją niekas neėmė mokesčio. apskritai, mane vos išleido iš Armėnijos biggrin.gif
Atsakyti
man is ambasados parase,kad viza kainuoja 10 doleriu,galima gauti Jerevano oro uoste . ar gali but taip pigiai? g.gif gal kas buvo ten siemet?
Atsakyti
auuu, ar kas nors ruosiasi i sia sali siemet? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Eloja @ 2007 01 16, 23:31)
As sia vasara lankiausi Armenijoje. Teko pabuvoti Jerevane, prie Sevano ez. ir Dilizane. Gamta isties grazi, sostine pakankamai tvarkinga ir europietiska, o provincijoje klesti nedarbas, skurdas, netvarka. Zmones draugiski, kai suzinodavo, kad mes is Lietuvos, tuoj prisimindavo laikus, kai Sovietu sajungos laikais lankydavosi "pribaltikoj"

Taip tikrai daug armėnu atvaziuodavo sovietiniais laikas.Man irgi teko tais laikais būti, buvau sužavėta gamta ir žmonėmis.
Atsakyti
QUOTE(Natelė @ 2011 12 19, 16:18)
man is ambasados parase,kad viza kainuoja 10 doleriu,galima gauti Jerevano oro uoste . ar gali but taip pigiai? g.gif gal kas buvo ten siemet?

aš turiu informaciją, kad 12dol. Judu ten birželio pb.
jūs gal jau po kelionės ir galit pasidalinti įspūdžiais?
Atsakyti
Girdejau kad nuo 2013 01 01 armenija atsaukia vizas EU ir sengeno narems..
labai smarkiai galvoju skristi siemet i Tbilisi ir nulekt i armenija
su estonian airline dabar skrydis pirman atgal 450-500 lt

bet labai stabdo, kad neturiu jokiu vietiniu kontaktu.. butu bais patogu kaip pas gruzinus kad pas zmones apsigyveni ir kad dar pavezioja jei nori..

kiek skaiciau apie Armenija, taupant dazniausiai gyvenama hosteliuose ir vazinejasi taksais, nes mikriukais gana ilgokai gaunasi

butu nerealiai jei kas parekomenduotu nakvynes vietas ar kontakta mesteltu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gato negro: 04 lapkričio 2012 - 19:33
QUOTE(Gato negro @ 2012 11 04, 20:33)
Girdejau kad nuo 2013 01 01 armenija atsaukia vizas EU ir sengeno narems..
labai smarkiai galvoju  skristi siemet i Tbilisi ir nulekt i armenija
su estonian airline dabar skrydis pirman atgal 450-500 lt

bet labai stabdo, kad neturiu jokiu vietiniu kontaktu.. butu bais patogu kaip pas gruzinus kad pas zmones apsigyveni ir kad dar pavezioja jei nori..

kiek skaiciau apie Armenija, taupant dazniausiai gyvenama hosteliuose ir vazinejasi taksais, nes mikriukais gana ilgokai gaunasi

butu nerealiai jei kas parekomenduotu  nakvynes vietas ar kontakta mesteltu

o, butu super,jei be vizu!
I armenija tai tik per gruzija reiketu skrist. Tiesiai i Armenija per brangu. Is Tbilisio i Armenija tik plius minus 50lt. Gaila labai mazai atsiliepimu yra Internete apie keliones i Armenija.. verysad.gif
Atsakyti