Įkraunama...
Įkraunama...

Armėnija

QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 09 01, 16:38)
taves nupirkti nebande smile.gif?
siaip reiks vaziuoti su draugu, bus saugiau:)

na ne, lygtais nebande... kartais kazka mano draugams, su kuriais tuo metu eidavau, armeniskai pasakydavo, o draugai kazka armeniskai ne itin maloniai atsaudavo. bet man taip nieko ir neisversdavo, ka pasake...
is tikro butu saugiau vaziuoti su vyriska kompanija
Atsakyti
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 09 01, 16:50)
oho kiek adrenalino smile.gif

ir siaip su visokiais mums neiprastais dalykais teko susidurti. pvz, vanduo pas juos budavo tik 2 kartus per diena - ryte gal nuo 6 iki 8 val ir vakare - nuo 7 iki 9 val.... ir tik saltas... o kitu laiku daryk ka nori... cia va mums lietuvoje kokiai savaitei isjungia karsta vandeni, ir mums jau negerai, o ten aplamai vandens nebudavo...
pas mane butuke vonioje palubeje kabojo toks stiklinis bakas, ir kai vanduo atsirasdavo, tai i ji pribegdavo. norint nusiprausti, reikdavo ta salta vandeni elektra pasisildyti. o jei tulike bakelyje vanduo baigdavosi, tai reikadavo is to stiklinio bako i kibiriuka vandens prisleisti ir taip tulike vandeni nuleidineti....
man is karto kilo klausimas, o tai kaip pas juos kokiose kirpyklose su vandeniu... tai man pasake, kad kiryklose jie turi didelius bakus....
bet cia buvo pries 3 metus. sia vasara teko su vienu armenu sneketi, tai sake, kad jau puseje Jerevano vanduo yra visa para...
Atsakyti
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 09 01, 17:33)
blink.gif  blink.gif  ogogo smile.gif
bet turbut vaisiu ir vyno tai prisiragavai...  rolleyes.gif  rolleyes.gif

na taip, prisiragavau.
vaisiai tikrai skanus ir sultingi. jeigu pas mus pakelese pardavineja uogas ir grybus, tai ten pardavineja arbuzus ir avis...
vynas ten pagrinde raudonas. buvo vienas bajeris, kai mane vaisino visokiom vietines gamybos sultim ir as sugalvojau, kad dar neragavu vynuogiu sulciu... tai likau nesuprasta - mazdaug kokios dar sultys is vynuogiu, taigi is vynuogiu tik vynas gaminamas... o siaip esu labiau alaus megeja, va jo tai prisidegustavau...
o del maisto... kai vaziavau, mane visi gasdino, kad ten viskas labai astru, o as astraus maisto nemegstu. bet deja, ten viskas buvo ne atsru, o be proto suru. man lietuvoje daznai valgiuose truksta druskos ir turiu papildomai pasidruskinti, bet jau ten tiek tos druskos deda, kad kazkoks kosmaras... nezinau, gal jie deda tos druskos, kad produktai karstyje geriau issilaikytu, o gal su prakaitu daug drusku praranda, tai jiems tos druskos trukumas pasireiskia... nepavalgysi normaliai nei kokio surio, nei basturmos, nes grynas druskos gabalas, turi atsipjauti plona permatoma gabaliuka ir pasiimti didziausia storiausia gabala duonos.
o saldumynai daugiausia labai saldus ir sotus, prideda i juos visokiu riesutu, medaus. man labiausiai patiko ju sudziukas (lietuviskai sitas zodis turi nekokia prasme biggrin.gif ) jis buna ir saldus ir rugstus, tai tas saldusis buvo ohoho koks skanus. veziausiu i lietuva jo gal 5 kg...

Atsakyti
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 09 05, 09:44)
turbut karsciai itakoja...
o tas sudziukas - kas tai per daiktas, kad net 5 kg vezei?  blink.gif  blink.gif

turbut avienos prisivalgei.... doh.gif  doh.gif

kalnuose nebuvai?

kas tas sudziukas, sunku net nupasakoti... lietuvoje kazkokio atitikmens nelabai ir yra... na gal butu galima siek tiek sulyginti su musu obuoliniu suriu g.gif
sudziuka pardavineja turguje, tokios ilgos desros ant siulo. viduje riesutai, o is virsaus tokia mase panasi i ta musu obuolini suri.
avienos valgiau, bet ne per daugiausia. kaip minejau, laisvai gali sustoti pakeleje ir nusipirkti barana saslykui biggrin.gif
o kalnai tai ten visur aplinkui. juose paciuose nekopinejau. bet vaziavom per kalnus prie vieno is auksciausiai virs juros lygio esanciu ezeru - prie Sevano ezero. armenai neturi priejimo prie juros, tai jiems tas ezeras kaip kokia jura - jis uzima kazkur 5-10 proc. visos armenijos teritorijos ir jie juo labai didziuojasi.
man labai patiko, kad vaziuojant per kalnus, kalnu slaituose blizga toks tamsus stiklas. neatsimenu, kaip jis tiksliai moksliskai vadinasi g.gif bet ji dar vadina velnio nagais biggrin.gif siaip jis yra vulkanines kilmes ir is jo daro visokius suvenyrus.
Atsakyti
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 09 01, 15:06)
konkreciua domintu viskas, bet siaip ar vietoje yra kokiu agenturu, kurios uzsiima turistais, kur geriausia apsigyventi ir tt...kaip ten kainos?

Vakar telefonu snekejau su savo draugu is Armenijos, tai uzklausiau, ar pas juos yra vietiniu firmu, organizuojanciu ekskursijas po sali. Sake, kad yra. Bet, aisku, taip staigiai negalejo nieko konkretesnio pasakyti. Tiesiog uzsimine, kad reiktu informacijos pasiieskotii nternete.
Yra ir firmu, nuomojanciu automobilius. Sake, kad jos praktiskai ir yra orientuotos i uzsienieciu aptarnavima, nes retas vietinis nuomosis automobili. Zodziu, stengiasi jie turizmo srityje neatsilikti ir suteikti turistams visas galimybes pakeliauti ir apziureti sali.
Atsakyti
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 10 03, 09:39)
smagu, tik yra viena problema smile.gif
kai i google irasau georgia ismeta USA tinkaplius - nieko bendro...

ar as nebezinau kaip angliskai armenija  doh.gif  doh.gif matyt nusigrybavau  biggrin.gif  biggrin.gif

Georgia yra Gruzija. Armenija angliskai ir bus Armenia. Dar gali kaip paieskos zodi ivesti "Jerevana" - angliskai Yerevan
Atsakyti
As buvau Armenijoje (tada keliavau per daugeli SSSR saliu) bet senokai, pries atgaunant nepriklausomybe... salis labai grazi, nuostabus ezerai, kalnai, pati gamta, labai svetingi zmones, tik labai isdidus.. tais laikais (vaziavom 4 masinom), lietuviski numeriai buvo vos ne prestizo reikalas, zmones tiesiog prieidavo prie musu pasikalbeti, elgdavosi pagarbiai.. dabar nezinau, nes labai daug neramumu tame regione (karabachas), daug kas sugriauta... bet pamatyti tikrai verta... tik nereikia tiketis ten vakaru europos lygio:) kiek zinau ir kaip cia mergina rase, ten tikrai nera vidutines klases.. arba didele prabanga arba skurdas...

o as radau internete puslapiu, jei dar ju nematete, gal kam nors pravers:

http://www.armeniainfo.am/

http://travel.state....s/cis_1141.html (konsulinis psl, su siek tiek praktines informacijos norintiems keliauti i sia sali)

http://www.armgate.c...avel/index.html

http://www.newarmeni...menia_main.html (apie pacia sali rusu kalba)

http://archive.travel.ru/armenia/ (rusu kalba)

http://www.armeniatravel.ru (neblogas saitas rusu kalba)

4u.gif

Atsakyti
As sia vasara lankiausi Armenijoje. Teko pabuvoti Jerevane, prie Sevano ez. ir Dilizane. Gamta isties grazi, sostine pakankamai tvarkinga ir europietiska, o provincijoje klesti nedarbas, skurdas, netvarka. Zmones draugiski, kai suzinodavo, kad mes is Lietuvos, tuoj prisimindavo laikus, kai Sovietu sajungos laikais lankydavosi "pribaltikoj"
Atsakyti
Planuojam su draugu vaziuoti sia vasara i Armenija, tiksliau i Jerevana, gal pavyks atgaivinti tema ax.gif Jis pas mane turi armenisko kraujo, todel ir jis, ir as labai norim pamatyti jo istakas biggrin.gif
Domintu klausimas del apgyvendinimo, kaip ten su hosteliais reikalai, kaip maitinimo istaigos, ar ju lygis atitinka europini g.gif ?
Atsakyti
aš buvau armėnijoje rudenį, super graži gamta ir nebuvo tų nepakeliamų karščių kaip vasarą thumbup.gif o ir medžiai nusidažę įvairiomis spalvomis kalnuose atrodo nepakartojamai thumbup.gif wub.gif žmonės geranoriški, draugiški, ir tiiiikrai svetingi thumbup.gif svečias yra šventas dalykas ir viskas thumbup.gif bandžiau išgauti prisipažinimą, kad visgi gal nevisada taip jau gerai tas svečias, na pvz nelaiku atvažiuoja, vargina, daug pinigų jam išeina, o jie nesuprato manęs!!!! viską, ką tik turi geriausio yra skirta svečiui! pvz gauna saldainių gerų- atideda svečiui! geriausias butelis vyno - svečiui!!!! pamačiau šalį, pridovanojo dar suvenyrų!!! net savų pinigų galėjau neišleisti nei kapeikos thumbup.gif sau parsivežiau papuošalų kaip suvenyrą, atisminimą thumbup.gif viešbučiai tai ten tikrai visi tokie nuliovi, tai kainos ui ogogo. nežinau nieko apie ten nuomos kainas ir nakvynės pirkimą, neteko tuo rūpintis thumbup.gif net nereligingam žmogui patariu pabūti jų cerkvėse, na tiesiog skraido tikėjimas aplinkoje, tiesiog aura ypatinga kažkokia, beveik į tikėjimą galima atsiversti thumbup.gif aš tikrai patenkinta kelione, patirtimi! ai beje, teko trumpai pavaikščioti ir vienai ir niekas nesikabinėjo, niekas kažkaip ten jau taip ypatingai nenužiūrinėjo, na aš buvau kiek netradiciškai jiems apsirengusi, tai žvilgtelėdavo, bet neįžūliai. jaučiausi tikrai saugiai gatvėse! kiekvienas vietinis tikras armėnas bus puikiu gidu, jie savo istoriją tikrai žino ir myli!
vienžo- važiuokit drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bald.nomad @ 2008 03 13, 15:29)
Tai gal galetum ka daugiau konkreciau pasakyt kaip sekesi? kaip su viza, kokios kainos ir pan.? Delioju plana-chuligana varyt ten sia vasara.

jei imti viza Lietuvoje, tai kaina kosmine, pamenu apie 400 Lt kalba ejo, bet suzinojau, kad galima ten, oro uoste nusipirkti uz hmm berods 30 doleriu, jo 30. duodi pinigus, uzpildai forma, kurios jie ten net neskaito ir tuoj pat klijuoja tau viza thumbup.gif
buvau Dilizhane, tai ju toks mylimas gerbiamas kurortinis miestelis, bet man kazkaip kuom tai ypatingu nepasirode, ten kelias dienas buvau, faina zinoma tai, kad esi apsuptas kalnu, super grazu zinoma, gal jie ten ji taip myli, nes ten visada kiek vesiau, dregniau nei pvz Jerevane thumbup.gif dar buvau kruvoje vietu: Garni ( buten ten yra dar archaiska sventykla, iki musu eros laikus pamena ar pirmuosius eros metus g.gif, sunku ir prisiminti jau viska) .kur spausi ten kokia nors senovine bazntele, kalnai, o visa tai super grazu! beveik niekur nera bilietu, tiesiog po atviru dangumi stovi ir tiek viskas, kai kur siulosi gidai, vienoje vietoje man paeeme gida, tai moterele taip greitai bere informacija, kad as nelabai ka beprisimenu, nors tuo momentu jau rodes supratau painias istorijos isdaigas doh.gif kadangi salis mazute, tai ten labai greitai galima viska apziureti, apvaziuoti, jei tik imanoma kokiu privaciu transportu! autikai baisus!!!tik vienoje vietoje nebuvau (Tatev), nes i ten reik vos ne visa diena vaziuoti, nors km ten tik kokie 300 ar 400,b et va ka reiskia kalnuota vietove doh.gif mieste tai butina pakilti i estakada ju ten, ji ten biski atskirta, dar nesujungta virsutine dalis su apatine (gal jau ir sujunge), tai vaizdas i visa Jerevana atsiveria, vakare, kai dega svieos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif nu nerealu, beveik kiekviena vakara i ten prasydavausi blush2.gif.
Echmidzin (nuostabaus grozio kompleksas pastatu, o jau vidine apdaila, tai uzgniauzia kvapa wub.gif ), netoli nuo cia yra dar
Zvarnost sventyklos griuvesiai, ten ir nuo neatmenamu laiku viskas yra, kad tokie reliktai dar gali buti, net sunku patiketi,
Geghard (oloje sventykla, didelis kompleksas, super jausmas buti uoloje),
Goshvank (grazi baznycia kalnuose, ten buvo biblioteka, stovi salia 3000 m. senumo graikinis riesutmedis, nu bent jau man taip sake blush2.gif , yra muziejukas uz pinigus, o pats pastatas atidaras, nes tai maldos namai),
Hahartsin (is vis kalnu keliukais privaziuojama, super grazu aplink, gaila daug fotkiu dingo is fotiko, o tai viska iliustruociau), dar Sevano ezero salikeje yra nuostabi sventykla, tik is tolo stebejau wub.gif .
paciame mieste (Jerevane) yra rankrasciu muziejus, jame eksponuojama labai mazute ju sukauptu turtu dalis, bet ziauriai ispudinga, galima pamatyti pirma, antra amziu siekiancius rankrascius, jie ten rasalus darydavo ir is vabaliuku ir net yra eksponatu, kurie is dramblio kaulo drozineti, nu tikrai idomu, gaila mazokai rodo. yra dar genocido muziejus, bet nenuejau i ten ax.gif istorijos muziejus, gal ir kitokiu yra, aga rodos dar kazkoki jie buvo mineje, bet cia jau paga skoni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inspektorer: 15 kovo 2008 - 20:28
Na del vizos nebuciau tikra,kad 30 doleriu. Nes praeitais metais kai vaziavau i Azerbaidzana (zinau,kad kalbate apie Armenija,bet vis tik kaimynine valstybe)viza kainavo 45 dolerius o kai vaziavau siais metais 90 doleriu,nes Lietuva yra priimta i Sengeno zona del to kaina pakylo doh.gif

QUOTE(inspektorer @ 2008 03 15, 20:01)
jei imti viza Lietuvoje, tai kaina kosmine, pamenu apie 400 Lt kalba ejo, bet suzinojau, kad galima ten, oro uoste nusipirkti uz hmm berods 30 doleriu, jo 30. duodi pinigus, uzpildai forma, kurios jie ten net neskaito ir tuoj pat klijuoja tau viza thumbup.gif
buvau Dilizhane, tai ju toks mylimas gerbiamas kurortinis miestelis, bet man kazkaip kuom tai ypatingu nepasirode, ten kelias dienas buvau, faina zinoma tai, kad esi apsuptas kalnu, super grazu zinoma, gal jie ten ji taip myli, nes ten visada kiek vesiau, dregniau nei pvz Jerevane  thumbup.gif dar buvau kruvoje vietu: Garni ( buten ten yra dar archaiska sventykla, iki musu eros laikus pamena ar pirmuosius eros metus g.gif, sunku ir prisiminti jau viska) .kur spausi ten kokia nors senovine bazntele, kalnai, o visa tai super grazu! beveik niekur nera bilietu, tiesiog po atviru dangumi stovi ir tiek viskas, kai kur siulosi gidai, vienoje vietoje man paeeme gida, tai moterele taip greitai bere informacija, kad as nelabai ka beprisimenu, nors tuo momentu jau rodes supratau painias istorijos isdaigas doh.gif kadangi salis mazute, tai ten labai greitai galima viska apziureti, apvaziuoti, jei tik imanoma kokiu privaciu transportu! autikai baisus!!!tik vienoje vietoje nebuvau (Tatev), nes i ten reik vos ne visa diena vaziuoti, nors km ten tik kokie 300 ar 400,b et va ka reiskia kalnuota vietove doh.gif mieste tai butina pakilti i estakada ju ten, ji ten biski atskirta, dar nesujungta virsutine dalis su apatine (gal jau ir sujunge), tai vaizdas i visa Jerevana atsiveria, vakare, kai dega svieos  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif nu nerealu, beveik kiekviena vakara i ten prasydavausi  blush2.gif.
Echmidzin (nuostabaus grozio kompleksas pastatu, o jau vidine apdaila, tai uzgniauzia kvapa wub.gif ), netoli nuo cia yra dar
Zvarnost sventyklos griuvesiai, ten ir nuo neatmenamu laiku viskas yra, kad tokie reliktai dar gali buti, net sunku patiketi,
Geghard (oloje sventykla, didelis kompleksas, super jausmas buti uoloje),
Goshvank (grazi baznycia kalnuose, ten buvo biblioteka, stovi salia 3000 m. senumo graikinis riesutmedis, nu bent jau man taip sake blush2.gif , yra muziejukas uz pinigus, o pats pastatas atidaras, nes tai maldos namai),
Hahartsin (is vis kalnu keliukais privaziuojama, super grazu aplink, gaila daug fotkiu dingo is fotiko, o tai viska iliustruociau), dar Sevano ezero salikeje yra nuostabi sventykla, tik is tolo stebejau wub.gif .
paciame mieste (Jerevane) yra rankrasciu muziejus, jame eksponuojama labai mazute ju sukauptu turtu dalis, bet ziauriai ispudinga, galima pamatyti pirma, antra amziu siekiancius rankrascius, jie ten rasalus darydavo ir is vabaliuku ir net yra eksponatu, kurie is dramblio kaulo drozineti, nu tikrai idomu, gaila mazokai rodo. yra dar genocido muziejus, bet nenuejau i ten  ax.gif istorijos muziejus, gal ir kitokiu yra, aga rodos dar kazkoki jie buvo mineje, bet cia jau paga skoni.

Atsakyti