QUOTE(bald.nomad @ 2008 03 13, 15:29)
Tai gal galetum ka daugiau konkreciau pasakyt kaip sekesi? kaip su viza, kokios kainos ir pan.? Delioju plana-chuligana varyt ten sia vasara.
jei imti viza Lietuvoje, tai kaina kosmine, pamenu apie 400 Lt kalba ejo, bet suzinojau, kad galima ten, oro uoste nusipirkti uz hmm berods 30 doleriu, jo 30. duodi pinigus, uzpildai forma, kurios jie ten net neskaito ir tuoj pat klijuoja tau viza
buvau Dilizhane, tai ju toks mylimas gerbiamas kurortinis miestelis, bet man kazkaip kuom tai ypatingu nepasirode, ten kelias dienas buvau, faina zinoma tai, kad esi apsuptas kalnu, super grazu zinoma, gal jie ten ji taip myli, nes ten visada kiek vesiau, dregniau nei pvz Jerevane
dar buvau kruvoje vietu: Garni ( buten ten yra dar archaiska sventykla, iki musu eros laikus pamena ar pirmuosius eros metus
, sunku ir prisiminti jau viska) .kur spausi ten kokia nors senovine bazntele, kalnai, o visa tai super grazu! beveik niekur nera bilietu, tiesiog po atviru dangumi stovi ir tiek viskas, kai kur siulosi gidai, vienoje vietoje man paeeme gida, tai moterele taip greitai bere informacija, kad as nelabai ka beprisimenu, nors tuo momentu jau rodes supratau painias istorijos isdaigas
kadangi salis mazute, tai ten labai greitai galima viska apziureti, apvaziuoti, jei tik imanoma kokiu privaciu transportu! autikai baisus!!!tik vienoje vietoje nebuvau (Tatev), nes i ten reik vos ne visa diena vaziuoti, nors km ten tik kokie 300 ar 400,b et va ka reiskia kalnuota vietove
mieste tai butina pakilti i estakada ju ten, ji ten biski atskirta, dar nesujungta virsutine dalis su apatine (gal jau ir sujunge), tai vaizdas i visa Jerevana atsiveria, vakare, kai dega svieos
nu nerealu, beveik kiekviena vakara i ten prasydavausi
.
Echmidzin (nuostabaus grozio kompleksas pastatu, o jau vidine apdaila, tai uzgniauzia kvapa
), netoli nuo cia yra dar
Zvarnost sventyklos griuvesiai, ten ir nuo neatmenamu laiku viskas yra, kad tokie reliktai dar gali buti, net sunku patiketi,
Geghard (oloje sventykla, didelis kompleksas, super jausmas buti uoloje),
Goshvank (grazi baznycia kalnuose, ten buvo biblioteka, stovi salia 3000 m. senumo graikinis riesutmedis, nu bent jau man taip sake
, yra muziejukas uz pinigus, o pats pastatas atidaras, nes tai maldos namai),
Hahartsin (is vis kalnu keliukais privaziuojama, super grazu aplink, gaila daug fotkiu dingo is fotiko, o tai viska iliustruociau), dar Sevano ezero salikeje yra nuostabi sventykla, tik is tolo stebejau
.
paciame mieste (Jerevane) yra rankrasciu muziejus, jame eksponuojama labai mazute ju sukauptu turtu dalis, bet ziauriai ispudinga, galima pamatyti pirma, antra amziu siekiancius rankrascius, jie ten rasalus darydavo ir is vabaliuku ir net yra eksponatu, kurie is dramblio kaulo drozineti, nu tikrai idomu, gaila mazokai rodo. yra dar genocido muziejus, bet nenuejau i ten
istorijos muziejus, gal ir kitokiu yra, aga rodos dar kazkoki jie buvo mineje, bet cia jau paga skoni.