Įkraunama...
Įkraunama...

Cukraus kiekis kraujyje

QUOTE(456123 @ 2009 12 29, 15:54)
Niekas nežino?  g.gif
Ir dar - kur galima pasimatuoti cukraus kiekį? Skambinau į vaistinę, sakė, kad vaistinėse matuojamas tik akcijų metu, tad belieka tik poliklinika?  g.gif

kai kuriose vaistinese daro nuolat (moketi aisku reikia). poliklinikoj mokama tyrima taip pat galima pasidaryti visada.

nieko nereiskia 2,86 - tik dziaugtis reikia. kiek laiko nuo paskutinio pavalgymo buvo praeje?
jei buna silpnumo, alkio epizodai, alpimai - reikia tirtis del insulinomos (t.y. insulina gaminancio auglio)
Atsakyti
QUOTE(456123 @ 2009 12 29, 14:54)
Niekas nežino?  g.gif

Mažai. Ypač pavalgius. Sveiko žmogaus kraujyje gliukozės norma turėtų būti 3,3- 5,5mmol/l. (dabar gydytojai endokrinologai sako, kad norma net iki 7,8 pavalgius). Tačiau tai galėjo nutikti:
- jei švenčių metu valgei mažai angliavandenių turinčio maisto ir vartojai alkoholį (daug šnapso, mažai užkandos laugh.gif);
- taip pat galėjo būti reaktyvi hipoglikemija. Tai dažniausia cukraus sumažėjimo priežastis CD nesergantiems žmonėms, kylanti dėl insulino pertekliaus kraujyje, suvalgius didelį kiekį daug angliavandenių turinčio valgio (persivalgius per šventes tortų, saldainių, kugelių, baltų mišrainių ir pan.). Organizmas pradeda stresuoti, gavęs per daug maisto, kyla didesnis insulino poreikis, kuris sužadina per didelę jo gamybą kasoje (tuo pačiu- per mažą cukraus kiekį);
- tai gai būti CD požymis.
Cukrų gali išsitirti daugelyje vaistinių net ne akcijų metu, gali nueiti į diabeto mokyklėlę ir pasidalyti savo nuogastavimais- tikrai niekas neišvys ir pamatuos cukriuką, gali paprašyti siuntimo kraujo tyrimui pas savo šeimos gydytoją. Galų gale, jei gali sau leisti, nusipirk gliukomatį (komplektas su juostelėmis kainuos 60- 100 lt) ir pasek cukriukus dažniau. Būsi ramesnė.

Kokiame mieste esi? Galėčiau paskolinti gliukomatį ir sušelpti juostelių keletui tyrimų.
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2009 12 29, 18:21)
kai kuriose vaistinese daro nuolat (moketi aisku reikia). poliklinikoj mokama tyrima taip pat galima pasidaryti visada.

nieko nereiskia 2,86 - tik dziaugtis reikia. kiek laiko nuo paskutinio pavalgymo buvo praeje?
jei buna silpnumo, alkio epizodai, alpimai - reikia tirtis del insulinomos (t.y. insulina gaminancio auglio)

Džiaugtis tikrai nereikia, kaip pavalgius tikrai mažoka ir nevalgius būtų mažai. Kreipkitės į šeimos gydytoją padarys tyrimukus.
Atsakyti
Ačiū, merginos, už patarimus. Čia mano kolegė pasipasakojo apie savo švenčtinius nuotykius - buvo pas giminaitę per šventes, kuri serga CD ir turi visą "aparatūrą", tad norėjo "išbandyti", ar tas aparatas rodo teisingai biggrin.gif
Kai ta serganti giminaitė pamatė tokį skaičių (2,86), net savo akim patikėti negalėjo smile.gif. Nebuvo nei daug gerta, nei persivalgyta, testavimas vyko lankant per šventes gimines, tiesiog prie stalo unsure.gif
Kadangi aš negalėjau pakomentuoti tokio jos rodiklio, sugalvojau, kad reikia informacijos ieškoti čia - juk kaip niekur kitur čia greitai gali gauti informacijos turbūt bet kokiu klausimu thumbup.gif Ačiū visoms - pamėginsim paskambinti į kitas vaistines, nes prieš tai skambinau į artimiausią ir joje pasakė, kad tokie matavimai vaistinėse nedaromi - na, bet gal tiesiog ne viską žinantis darbuotojas pasitaikė smile.gif
Dėl miesto - kolegė gyvena Ukmergėj, o dirba Vilniuje, užtat su poliklinika yra šiek tiek sudėtinga - poliklinika Ukmergėj, bet ji pati ten nebūna, kai poliklinika dirba - na, bet ką nors sugalvosim, ačiū wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 456123: 30 gruodžio 2009 - 10:08
QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 12 29, 21:43)
Mažai. Ypač pavalgius. Sveiko žmogaus kraujyje gliukozės norma turėtų būti 3,3- 5,5mmol/l. (dabar gydytojai endokrinologai sako, kad norma net iki 7,8 pavalgius). Tačiau tai galėjo nutikti:
- jei švenčių metu valgei mažai angliavandenių turinčio maisto ir vartojai alkoholį (daug šnapso, mažai užkandos laugh.gif);
- taip pat galėjo būti reaktyvi hipoglikemija. Tai dažniausia cukraus sumažėjimo priežastis CD nesergantiems žmonėms, kylanti dėl insulino pertekliaus kraujyje, suvalgius didelį kiekį daug angliavandenių turinčio valgio (persivalgius per šventes tortų, saldainių, kugelių, baltų mišrainių ir pan.). Organizmas pradeda stresuoti, gavęs per daug maisto, kyla didesnis insulino poreikis, kuris sužadina per didelę jo gamybą kasoje (tuo pačiu- per mažą cukraus kiekį);
- tai gai būti CD požymis.

aciu nuramino tavo postas,snd ryte navalgius matavausi buvo 6,1 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lukrecij@ @ 2010 01 06, 14:37)
aciu nuramino tavo postas,snd ryte navalgius matavausi buvo 6,1 doh.gif

Pavalgius ar nevagius?
Atsakyti
nevalgius, bet kaip rasei tai posventinis periodas, siandien matavausi ryte buvo 5,4, pas mane tokia norma visada buvo, MB serga CD tai truputi stresuoju ir del saves be to mociute sirgo CD, tai bijau paveldejimo, nes viena puske tai jauna susirgo, be to organizmas linkes kaupt kg,o su tuo ivairi rizika susijus doh.gif
aciu uz rupesti ciocia polia smile.gif
Atsakyti
Aš pagaliau pasijutau rami.Visad beprotiškai bijojau CD,nes dėdė mirė nuo jo ir bijodavau cukrų pasidaryt,bet taip gavosi,kad gulint ligoninėj padarė tyrimą ir gydytoja sakė,kad kiekis normalus ir iš laimės vos nenualpau! thumbup.gif thumbup.gif Tiksliai koks kiekis,dar nežinau,nes išrašo neturiu,bet sakė norma! laugh.gif laugh.gif clap.gif
Atsakyti
Ir aš nerimauju - cukrus jau du rytus nevalgius 6.3-6.4 ir skauda nugarą , lygu inkstus, pati gerai nežinau ( šlapimas tyr. geras ) g.gif saldžiai nevalgau, arbatos be cukraus g.gif Giminėj CD nėra.
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2010 01 22, 17:57)
Aš  pagaliau pasijutau rami.Visad beprotiškai bijojau CD,nes dėdė mirė nuo jo ir bijodavau cukrų pasidaryt,bet taip gavosi,kad gulint ligoninėj padarė tyrimą ir gydytoja sakė,kad kiekis normalus ir iš laimės vos nenualpau!  thumbup.gif  thumbup.gif  Tiksliai koks kiekis,dar nežinau,nes išrašo neturiu,bet sakė norma! laugh.gif  laugh.gif  clap.gif

5,1 gliukozė mano thumbup.gif Vis dar kaifuoju.
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2010 02 04, 12:27)
5,1 gliukozė mano  thumbup.gif  Vis dar kaifuoju.

Džiaugiuosi už tave, man liūdna nes mano cukeris kraujuke 8 nevalgius, sužinojau vakar. Toks jausmas, kad žemė slysta iš po kojų, mirtis į sprandą alsuoja verysad.gif
Atsakyti
laba, gal kas zinantis tiksliai galetu pasakyt, cia blogai, labai blogai ar nieko tokio, sventiniu laikotarpiu mano suzadetinis netycia pasimatavo cukraus kieky kraujyje is pirsto, ir buvo 8 o gal net truputis virsaus, tiksliai nepamenu bet berods pavalges, nors tuo sventiniu laikotarpiu yra valgoma beperstojo.Beje ar cukraus kiekis nepriklauso nuo svorio?
Labai sunerimau, gal galetu kas nors pakomentuot?Labai prasau
Atsakyti