Mane sudomino gydymasis Vilniaus sveikatos namuose. Gal Paulius iš VSN galėtų patekti informacijos, pas kuriuos gydytojus (šeimos ir pediatrus) šiuo metu galima prisirašyti? norėčiau išsirinkti gydytoją sau ir vaikučiams
QUOTE(irena33 @ 2011 01 12, 22:17)
Mane sudomino gydymasis Vilniaus sveikatos namuose. Gal Paulius iš VSN galėtų patekti informacijos, pas kuriuos gydytojus (šeimos ir pediatrus) šiuo metu galima prisirašyti? norėčiau išsirinkti gydytoją sau ir vaikučiams
Ir mane labai domina sitas klausimas Noriu prirasyti savo 3 men. maziuke pas pediatre
Sveiki,
Man įdomu, jeigu 2 mėn. kūdikėliui temperatūra 38C ir daugiau, paskambinus gydytojai ir paklausus ar negalėtų atvykti apžiūrėti vaiko, sulaukiame atsakymo: "atvežkite jį į polikliniką", tai normalu?
Apskritai įdomu, kada galima prašyti ar reikalauti atvykti gydytoją į namus pas ligonį?
iš anskto dėkoju už atsakymą.
Man įdomu, jeigu 2 mėn. kūdikėliui temperatūra 38C ir daugiau, paskambinus gydytojai ir paklausus ar negalėtų atvykti apžiūrėti vaiko, sulaukiame atsakymo: "atvežkite jį į polikliniką", tai normalu?
Apskritai įdomu, kada galima prašyti ar reikalauti atvykti gydytoją į namus pas ligonį?
Budriene nebedirbs VSN?
QUOTE(@gnyte @ 2011 01 03, 15:10)
Gal kas galite pasakyti, ar siuose sveikatos namuose pediatrui galima skambinti telefonu,jei kyla kazkokiu klausimu ? zinoma,jei esi prisiregistraves...
ir skambinti galima ir pati gydytoja paskambina ir konsultuoja kai sirgo mano vaikutis ir itariau kad gali buti vejaraupiai- viska aiskinausi telefonu tam, kad nereiketu be reikalo vezioti vaiko ir uzkresti kitu. Mus gydanti gydytoja A.Cekuoliene kitos dienos ryte pati man skambino ir klause apie isberimo pobudi
del karsciuojancio kudikio - yra tikslinga ji atvezti, nes reikalingi kraujo ir slapimo tyrimai.
Gydytoja Rudžionienė tikrai labai gera ir profesionali visada daro tyrimus, manau tik jos dėka iki šiol nei vienas mano vaikas nėra gavęs antibiotikų ir visada rasdavom gydymą ir be jų. Ko nepasakyčiau apie gydytoją Čekuolienę - kai mūsų gydytoja atostogavo, nepadariusi jokių tyrimų bandė vaikui "pripaišyti" antibiotikus. Gerai,kad ja nepasitikėjom ir išklausėm kitą nuomonę. Ir iš viso po to apie ją nieko nenoriu girdėti, keista kad kažkas ją giria, gal savo pacientus gydo kitaip, bet kai pavadavo mūsų gydytoją, tai net gerai neapžiūrėjus, tyrimų nepadarius, norėjo vaiką antibiotikai "šerti".
Mes lankomes pas daktare Cekiuoliene, tai nieko blogo negaliu pasakyti. Kas neaisku visada paaiskina ir antiobiotiku neskuba duoti.
QUOTE(mrpioneer @ 2011 02 12, 19:19)
Sveiki,
Pasirodo,kad normalu... Mes patys vezem dukryte su 39.5 temp. kai paskambinome i greitaja,liepe mums patiems atvezti,net nepaklause ar jus turite kuo atvezti ar ne.
Sveiki,
Gal žinote pas kokius pediatrus šiuo metu galima registruoti vaikučius? Kaip vyksta naujagimio registracija? Ar pirmam vizitui pas naujagimį atvyksta gydytoja į namus?
Būsiu labai dėkinga jei atsiras mamyčių, galinčių atsakyti į šiuos klausimus
Gal žinote pas kokius pediatrus šiuo metu galima registruoti vaikučius? Kaip vyksta naujagimio registracija? Ar pirmam vizitui pas naujagimį atvyksta gydytoja į namus?
Būsiu labai dėkinga jei atsiras mamyčių, galinčių atsakyti į šiuos klausimus
O yra kažkokios ribos, kiek gali viena gydytoja turėti pacientų? Nes kartais susidaro toks vaizdas, kad ribų nėra ir skaičius gali būti begalinis. Pvz. pas gydytoją Rudžionienę, jei vaikas suserga savaitgalį, tai geriausiu atveju penktadienį tik laisvų vietų bus. Aišku kai rimta liga visada priima ir pirmadienį, tik kai su sergančiu po valandą riekia laukti ir tokių -n- su papildomais numeriukais tai ten ir gydytojai jau stogas gali nuo tokio konvejerio nuvažiuoti
o man labai idomu kas ten per mokamos vietos?
tai jau nebeliko tu vietu eksra pagalbai? dabar jos mokamos bus?
tai jau nebeliko tu vietu eksra pagalbai? dabar jos mokamos bus?
Villy,
šiuo metu registruojame pas gyd. pediatres Olgą Maižienę, Marytę Dragūnienę ir Aureliją Čekuolienę.
Artemide,
vyriausybės/seimo nustatyta riba, kai gydytojas pediatras priėmime dirba apie 7 valandas, yra 950 vaikučių. Gydytoja Asta Rudžionienė 2012-01-01 apylinkėje turėjo 416 vaikučių, t.y. 43,79% pilnos apylinkės. Gydytoja per dieną "nemokamoms" konsultacijoms skiria 3,5 valandos - t.y. 50% nuo 7 valandų, kurios turėtų būti skiriamos pilnai apylinkei.
Problema yra kita - neteisingai nustatyti apylinkių dydžiai. Tačiau, kol ligonių kasos moka pinigėlius pagal tokius nustatytus dydžius, gydytojui tenka arba emigruoti, arba laikytis tų dydžių.
Dabej,
vietos eksta pagalbai liko, jos kaip ir buvo, taip ir yra nemokamos, tačiau ir jos užsipildo. Tokiu atveju, jei pacientas serga, siūlomas kitas gydytojas, pas kurį yra laisvų vietų. Jei pacientas nori, jis gali "nusipirkti" konsultaciją ir pas savo gydytoją, ir tokiu atveju tie sumokėti pinigėliai keliaus gydytojo, slaugytojo, registratorės atlyginimams, mokesčiams mokėti. Taip yra todėl, kad - žr. ankstesnį atsakymą Artemidei - ligonių kasos moka pagal nustatytus įkainius, o aš niekaip nerandu tokio gydytojo, kuris sutiktų dirbti be atlyginimo
Paulius,
Vilniaus sveikatos namai
šiuo metu registruojame pas gyd. pediatres Olgą Maižienę, Marytę Dragūnienę ir Aureliją Čekuolienę.
Artemide,
vyriausybės/seimo nustatyta riba, kai gydytojas pediatras priėmime dirba apie 7 valandas, yra 950 vaikučių. Gydytoja Asta Rudžionienė 2012-01-01 apylinkėje turėjo 416 vaikučių, t.y. 43,79% pilnos apylinkės. Gydytoja per dieną "nemokamoms" konsultacijoms skiria 3,5 valandos - t.y. 50% nuo 7 valandų, kurios turėtų būti skiriamos pilnai apylinkei.
Problema yra kita - neteisingai nustatyti apylinkių dydžiai. Tačiau, kol ligonių kasos moka pinigėlius pagal tokius nustatytus dydžius, gydytojui tenka arba emigruoti, arba laikytis tų dydžių.
Dabej,
vietos eksta pagalbai liko, jos kaip ir buvo, taip ir yra nemokamos, tačiau ir jos užsipildo. Tokiu atveju, jei pacientas serga, siūlomas kitas gydytojas, pas kurį yra laisvų vietų. Jei pacientas nori, jis gali "nusipirkti" konsultaciją ir pas savo gydytoją, ir tokiu atveju tie sumokėti pinigėliai keliaus gydytojo, slaugytojo, registratorės atlyginimams, mokesčiams mokėti. Taip yra todėl, kad - žr. ankstesnį atsakymą Artemidei - ligonių kasos moka pagal nustatytus įkainius, o aš niekaip nerandu tokio gydytojo, kuris sutiktų dirbti be atlyginimo
Paulius,
Vilniaus sveikatos namai